Niet te bereiken, maanden lang proces
Verkeerde kamer gekregen omdat TUI onze voorkeuren niet had doorgegeven nadat wij een omboeking hadden gemaakt waar wij 200 euro voor bij moesten betalen. (Van 4 sterren naar een 3 sterren hotel nota bene)
Wij hebben tijdens ons verblijf hierom geklaagd en TUI begreep de klacht en zou ons helpen, tot dat ze er achter kwamen dat de omboeking telefonisch gedaan was en wij het zelf niet konden in zien omdat de telefoniste van TUI onze omboeking had geregeld. Wij hebben uiteindelijk 4 nachten in onzekerheid gewacht of wij de kamer kregen waarvoor wij betaald hadden, en die ons toegezegd was, maar TUI besloot omdat wij niks konden aantonen, zij niks konden doen voor ons. TUI had ook ineens geen telefoongesprekken meer van ons, terwijl wij konden aangeven wanneer en hoe lang dat gesprek was.
Wij hebben bovenop de omboeking van 200 euro, nog eens 140 euro zelf betaald voor een kamer die ons al was toegezegd!
Tijdens onze vakantie is mijn vriendin ziek geworden en moesten wij een excursie afzeggen. Wij hebben dit keer het telefoongesprek zelf opgenomen. Aan de telefoon werd ons het geld (130 euro) toegezegd, want wij hebben er alles aan gedaan om contact te leggen met TUI maar tevergeefs kregen wij tot vlak voor de excursie geen gehoor, ook niet op het spoed nummer dat zogenaamd 24 uur bereikbaar is.
Ons werd aangeraden om een klacht in te dienen via de website zodat deze in behandeling kon worden genomen. Toen wij belden over het geld van de excursie, wist TUI nergens van. Ook niet toen wij de naam van de excursie hadden doorgegeven, de datum en de tijd en de reden die ons aan de telefoon als geldige reden werd toegewezen. Met andere woorden, we konden fluiten naar die 130 euro totdat we zeiden dat het gesprek was opgenomen. Toen moesten wij dat bij een TUI winkel laten horen en ineens was het een misverstand en zouden wij ons geld van de excursie terug krijgen, hoewel nu (al ruim 1,5 tot 2 maanden geleden) nog niks gehoord of gezien.