Moeizame boeking met hardcopy reis cheques
Via mijn werk heb ik voor mijn jubilaris een aantal reischeques cadeau gekregen. Deze waren afkomstig van een fysieke TUI winkel.
Bij het boeken op de website van Tui.nl heb ik, voordat ik daadwerkelijk ging boeken, telefonisch contact opgenomen en gevraagd of ik de cheques wel kon inleveren bij het boeken. "dat is niet mogelijk bij het betalen/boeken online maar wel wanneer je voorschiet en de cheques fysiek in de winkel afgeeft".
Zo gezegd zo gedaan. Het volledige bedrag betaald en de volgende dag naar de winkel gegaan. Openingstijden, 10:00 t/m 17:30, stonden netjes op de voordeur maar de winkel was helaas gesloten wegens de lunch (papiertje op de ruit). Dag erna terug gekomen en daar kwamen we erachter dat ze de cheques niet konden aannemen want men wist niet wat het protocol was/wat ze ermee moesten doen. De cheques waren echter afkomstig van de vestiging waar ik op dat moment langs ging en daar uitgegeven (met datum+stempel)
Mevrouw (tui medewerker van de vestiging) ging het uitzoeken maar het was al wat later op de middag, dus was het hoofdkantoor gesloten voor haar vragen. Ik kon weer terug naar huis en mevrouw zou mij mailen. Volgende dag kreeg ik te horen dat ik de fysieke cheques verzekerd/aangetekend kon verzenden naar TUI hoofdkantoor (bepaalde afdeling) en dat zij het geld terug zouden storten.
Aankomen bij het postkantoor koste mij het verzenden naar TUI van de fysieke bonnen €15,20 (verzekerd verzenden) + €2 (voor de verplichte sealbag van PostNL).
Een week lang niks gehoord. Toen er zelf maar weer even achteraan gegaan en kreeg daarna een bevestiging dat het opgepakt zou worden en het geld overgemaakt zou worden.
Uiteindelijk goed gekomen, maar helaas veel tijd, moeite + heen en weer gebel/gemaild gekost en natuurlijk de twee trips naar de TUI winkel.
Had graag telefonisch bij het boeken niet het "komt wel goed meneer" gesprek gehad maar liever duidelijke instructies zodat het (jullie en mij) veel tijd en moeite had bespaard.