Het was een moeilijk jaar i.v.m. de registratie.

Over het algemeen tevreden over Robeco. Goede rendementen en goed klantgericht. Wel vond ik de procedure rondom de vernieuwde registratie niet plezierig. Heeft veel tijd gekost.

prima service.

idem als beschreven in 1 zin; prima service

De 2e verificatiecode is ok... maar

Het zou handig zijn als die met meerdere telefoonnummers zou kunnen. Ik kan nu alleen met mijn werktelefoon inloggen en niet met mijn privé, omdat die als 2e aangemeld is. Reeds contact gehad met de helpdesk, maar er wordt gezegd dat er met één nummer ingelogd kan worden. Er zullen toch zeker meer mensen zijn met 2 telefoons. Dus werk aan de winkel voor Robeco.

• Service en klantvriendelijkheid

Na ronduit steeds positief nu echt negatief

Als gevraagde informatie wordt gegeven ( bijna drie jaar geleden) maar niet goed wordt verwerkt is het pijnlijk voor mij klant dat te ervaren omdat er nu opnieuw naar wordt gevraagd. Als 'knoppen' ontbreken op de site om als klant dan die zaken alsnog goed te kunnen regelen is het een tijdrovend en een moeilijk traject het toch voor elkaar te krijgen. Ondanks de positieve hulp van een medewerker, met dank voor zijn inzet, voelt het zo niet echt klant te zijn.

Kan rekening niet opheffen

Ik ben al zes (6!) weken bezig met het opheffen van de rekening van onze stichting. Deze stap is genomen nadat de rekening was geblokkeerd zonder dat ik daarvan in kennis was gesteld. Vandaag weer gebeld en krijg dan de mededeling dat het verzoek is ontvangen, maar dat 'de behandelende medewerker inmiddels uit dienst' is (ja en?). Nu moet het verzoek nog worden behandeld door de afdeling CDD en die kunnen dat kennelijk niet binnen een paar dagen! Maar weer de Consumentenbond inseinen.

Inloggen is een drama

Robeco is overgegaan naar een tweefactorauthenticatie met een inlog app die niet werkend te krijgen is. Dit is een zeer ingewikkelde methode helaas die zn doel voorbijschiet. Aangezien inloggen nu zeer lastig is zullen transacties niet meer plaats kunnen vinden

Contact telefonisch soms moeizaam

Het duurt soms even om de juiste persoon aan de lijn te krijgen. Even snel mijn rekening inzien is ook lastiger door alle veiligheidsmaatregelen.

• Service en klantvriendelijkheid

Degelijke dienstverlening. Behoorlijk rendement.

Soms lastig voor toegang

Beveiliging verbeterd

Ruim voldoende

Ruim voldoende

administratie

Het heeft bijna een jaar geduurd om een zakelijke rekening op te heffen. Frusterende was dat er diverse malen een datum werd toegezegd wanneer de opheffing administratief zou worden opgeheft. Die datums zijn even zovele malen overschreden, zonder dat ik werd geïnformeerd. Dat heeft mijn vertrouwen in Robeco wel een deuk gegeven. Qua beleggingsresultaat heb ik geen klachten.

• Service en klantvriendelijkheid

Teleurstellend wat betreft de app

Geen duidelijkheid. Stand van Robeco One Neutraal ook teleurstellend

klantonvriendelijk

zie boven

• Service en klantvriendelijkheid

De benodigde info is overzichtelijk geordend.

• Service en klantvriendelijkheid

Degelijk en dat is prima

Al enkele jaren trouwe klant bij Robeco. Laatste 2 jaar waren dan niet de prettigste jaren om mee te maken ivm het identificeren programma… Op naar betere tijden en een hoger rendement.

Tevreden

Tevrden tot zeer tevreden over de fondsen op zich. Matig tot slecht tevreden over de bereikbaarheid van jullie klantenservice.

zeer negatief

Ik ben al heel lang klant. Lukt mij niet mijn rekening op te heffen. Sinds anderhalve maand verschillende pogingen gedaan per mail en telefonisch. Ik ben het zat steeds te horen dat er ween achterstand is. Als er vandaag geen bevredigende reactie is zoek ik de publiciteit. Robeco heeft wat goed te maken. Brrr

Waardeloos

Wij zijn al 30 jaar klant, maar kunnen niet eens inloggen op onze eigen rekening. Wat een waardeloos gedoe, waarom wordt het de klant zo moeilijk gemaakt. Wij gaan kijken naar een andere bank, alleen geen idee hoe ik mijn geld daarheen kan boeken...ik kan niet eens inloggen:(

• Service en klantvriendelijkheid

Zeer slecht en tegenstrijdige antwoorden op vragen voor opnames.

Voor mijn vereniging probeer ik geld op te nemen, maar door blokkades wordt dat tegen gehouden. Na telefonisch gesprek heb ik de gegevens voor inloggen moeten aanpassen. Deze werden 2 dagen daarna per e-mailbericht in orde bevonden. Dus nogmaals geprobeerd geld op te nemen, want ik moet toch echt de leverancier betalen. Maar nee, nog steeds geblokkeerd. Weer gebeld en kreeg als antwoord dat ik een schriftelijke opdracht moet geven, dat kan per e-mail. Ik gaf aan, dat ik die enkele dagen terug al had aangeleverd, maar dat het nog niet was uitgevoerd. Ja dan moet u toch echt het inlog-platvorm gebruiken. Hier kom ik dus niet verder mee. Al met al een slechte behandeling en wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Nu wacht ik tot dinsdag, want dan zou er weer iemand zijn die mij zou kunnen helpen. Ik ben benieuwd.

Aan directie/aandeelhouders en leidinggevenden

Vanaf 27 oktober 2021!!, hebben wij problemen i.z. identificatie van onze rekening:geblokkeerd, kunnen niet bij ons eigen geld!!Na vele pogingen lukt het Robeco niet om een oplossing hiervoor te bieden. Heb begrip voor deze identificatie, maar niet voor de amateuristische manier waar hier mee wordt omgegaan. Na zoveel tel. contacten, welke eindeloos duren, waarop je in de wacht wordt gezegd met de meest slechte muziek waar je voor zou schamen.Vandaag 11 april weer gebeld(na 8min. contact), weer 1 van de zoveelste medewerkers, weer naam etc.etc., heeft u 1 moment, ja 8 min.later. bedankt voor het wachten.Ik wil 1 van de 2 medewerkers spreken waar ik eerder contact mee heb gehad. U wordt vanavond tussen 18>19 uur teruggebeld!! Resultaat: NIET DUS!!! ROBECO u moet zich diep schamen voor de handelswijze van uw organisatie. 1 mogelijkheid heb ik nog achter de hand en dat is mij vervoegen op het hoofdkantoor met mijn laptop en niet weg te gaan totdat ik toegang heb tot mijn rekening.Moet het zover komen directie?????

• Service en klantvriendelijkheid

slecht, slecht en slecht.

Op klachten wordt gewoon niet goed of helemaal niet gereageerd. De mensen die je aan de lijn krijgt weten geen raad met je vragen over inlogproblemen en apps. Ze wensen je na lang wachten gewoon een prettige dag verder en zoek het maar zelf lekker uit. Wij zijn al 30 jaar lang rekeninghouder bij Robeco en zijn dit helemaal niet gewend. Nu zijn we zover dat we overwegen de rekening lekker op te heffen en gewoon naar een andere bank te gaan. Qua rente maakt het ook niet meer uit dus....?

Klantenservice waardeloos

Vandaag (donderdag) poging gedaan om inlog-app te installeren. Bij eerste poging loopt alles vast en vervolgens foutmelding. Geprobeerd ROBECO te bellen om 17:46 en krijg voicebericht dat ze gesloten zijn. Volgens mij wordt er doordeweeks gewoon tot 18:00 gewerkt. Wat een waardeloze ballentent. Voor mij genoeg reden om mijn rekeningen op te zeggen en mijn tijd aan deze niet al te positieve review te verdoen.

Abominabel

Al een maand met tot nu toe 7 medewerkers bezig mn tegenrekening te vervangen. Elke medewerker geeft andere, tegenstrijdige informatie. Medewerker 1 maakte 4 (!) fouten bij mijn identificatie. Motto van alle drempels: WWTF! Witwassen en terrorismefinanciering bestrijden....Verbeter de wereld en begin bij jezelf, Robeco! Medewerker 7 vertelt mij dat ik bij ING mijn tenaamstelling moet wijzigen in meisjesnaam-gehuwde naam; tegen alle conventies in. Zakelijke rekeningen accepteert Robeco niet meer; is niet gek gezien hun gebrek aan zakelijkheid. Ga niet in zee met deze club!.

• Online gemak N.v.t.

Robeco inlog app

De robeco inlog app wijst naar een mobiel telefoonnummer dat ik niet meer heb. De huidige mobiel met de inlog app wil de qr-codes scannen op de website, maar de website wil alleen de koppelcode die naar mijn oude mobiel wordt gestuurd. Er is dus bij de ontwikkeling van die inlog-app onvoldoende nagedacht over mogelijke scenarios en de procedure om een nieuwe telefoon te koppelen wordt wel genoemd, maar is de procedure als de mobiel nog niet aan de rekening is gekoppeld. Wederom - net zoals de identificatie app - half werk! Nu maar eens kijken hoe de servicedesk dit gaat oplossen….

• Service en klantvriendelijkheid N.v.t.

meerdere malen een zeer slechte ervaring

Robeco gaat onzuiver om met privacy. Er worden gegevens gevraagd die in het kader van de AVG-wet onacceptabel zijn. Ondertussen wordt je rekening geblokkeerd en kun je niet je eigen rekening inzien. Er wordt behoorlijk gesjoemeld met regels en ik kan geen gebruik maken van mijn rekening! Ze zetten op de eerste pagina OPEENS een melding en je kunt daar niet voorbij naar een volgende pagina. Je kunt dus niet 'gewoon' met je inlognaam en wachtwoord bij je EIGEN gegevens en overzicht! Echt SCHANDALIG EN KLANTONVRIENDELIJK! Anderen zou ik zeer sterk AFRADEN om bij deze bank zaken te doen!!!

Over Robeco

In Nederland kun je bij heel wat aanbieders beleggen. Maar er is maar één partij die al 90 jaar volledig gespecialiseerd is in beleggen. Die zelf fondsen ontwikkelt en beheert voor klanten, groot en klein. Wij bieden online beleggen voor iedereen. We horen graag uw ervaring met onze dienstverlening.