Super kinderfeest

We hebben een super kinderfeestje gehad en kennis gemaakt met 3 onderdelen in het klimmen. Jammer dat er bij onderdeel 1 lang geklommen werd waardoor er voor onderdeel 3, het boulderen, weinig tijd was. En een kort pauze met een slokje drinken was ook wel welkom geweest voor de kids. Verder heeft iedereen zich vermaakt en wilden ze wel weer.

• Mountain Network locatie/afdeling Klimcentrum Heerenveen
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Kinderfeest

Zeer goed verzorgd

Contact vooraf prettig en duidelijke info. Op de dag zelf vrolijk ontvangen door instructrice. Superleuke middag gehad. Dank hiervoor

• Mountain Network locatie/afdeling Bouldercentrum RijnBoulder
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Kinderfeest
  • Groepsgrootte 6-14

Onze kinderen vonden het fantastisch

Onze zoon van 9 en dochter van 7 jaar oud zijn ontzettend goed en vriendelijk geholpen door Pim. Je zag ze groeien na het eerste uur, steeds meer zelfvertrouwen en pogingen om zo snel mogelijk naar boven te klimmen. Zeer geslaagde middag. Kinderen vroegen direct in de auto naar huis..wanneer gaan we weer.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Clip 'n Climb

Monte Rosa Summits - Afwisselende bergsport week op hoogte

Erg leuk programma met eerst een beklimming van de Aiguille du Tour nabij de Mont Blanc. Franse gids was wat minder helaas en vooral bezig met zo snel mogelijk bij de hut te komen. Tweede gedeelte in Monte Rosa gebied met Italiaanse gids Alberto was veel beter. Alberto had meer de Pole Pole mentaliteit en name meer tijd om omgeving en technieken uit te leggen. Hoogtepunt wat mij betreft was de beklimming van de Parrotspitze, een prachtige sneeuw/ijs kam naar +/- 4320 meter. De hutten waren prima maar het sanitair was soms van het niveau holbewoner, eerste keer voor mij om een stok te gebruiken om het toilet mee door te "duwen" :). Rubicon appartement is echt top! Ibis hotel de eerste dag was volkomen ruk.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Monte Rosa Summits
  • Groepsgrootte 1-5

Prachtige tocht door het hooggebergte met een leuke groep en goede begeleiding

Was een hele mooie tocht met een leuke groep en hele goede gidsen (zowel onze eerste gids en de gids die we hadden voor het tweede deel). Kortom helemaal tevreden.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Monte Rosa Summits
  • Groepsgrootte 1-5

Tocht was veel zwaarder dan ik had opgemaakt uit informatie vooraf.

Als ik had geweten dat ik de tocht naar de top in zes uur moest volbrengen, had ik me niet aangemeld. Volgens het bureau van de Duitse gidsen die mee waren, heeft de klettersteig niveau C en is de tocht qua zwaarte vijf van vijf sterren. Dat is een ander beeld dan ik kreeg nav de informatie vooraf van Mountain Network, die ik zorgvuldig heb doorgenomen om na te gaan of de beklimming voor mij haalbaar was. Ik had niet verwacht, gezien mijn ervaring in de bergen en op hoogte, dat dit te zwaar zou zijn.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Beklimming Zugspitze
  • Groepsgrootte 6-14

Meer een goede training dan mooie tocht

Onze groep bestond uit 8 personen en de sfeer was vanaf het 1e moment erg goed. Onze leuke gids Tess had van de organisatie begrepen dat ze ergens anders moest zijn maar wij stonden met z'n allen bij P Dreieck. Gelukkig kwam zij 10 minuten later ook om de spullen uit te delen. Vervolgens liet zij zien wat ze allemaal in haar rugzak had om mee te nemen. Daaraan kon je zien dat het voor Tess ook de 1e keer was want ze had veel te veel bij zich voor een 2-daagse beklimming van een berg onder de 3.000m. Dat is ook een verbeterpunt voor Mountain Network. Iedereen ontvangt een standaard packing list ongeacht welke beklimming je gaat doen lijkt het wel. Gelukkig heb ik zelf best veel ervaring maar de anderen niet dus die waren behoorlijk op kosten gejaagd door allerlei spullen te kopen die ze niet nodig hadden. Zelfs onze gids Tess moest van de lokale gidsen de helft van haar spullen achter laten in de hut, ze was veel te zwaar bepakt. Let daar dus op bij het boeken: koop niet alles wat op de uitrustingslijst staat! Meer dan 3 lagen heb je niet nodig: t-shirt, soft shell en hard shell is meer dan genoeg. Het grootste deel van de tocht loop je in je t-shirt (in de zomer). Donsjasjes, fleeces, etc. heb je helemaal niet nodig. Je hebt ook maar 1 wandelbroek nodig, ik raad een goede, lange trekking broek aan die je beschermt tegen contact met de rotsen. Andere broeken heb je niet nodig. Handschoenen heb je ook niet nodig al zijn klimhandschoenen wel handig voor de klettersteig. M.a.w. wees zeer kritisch op de uitrustingslijst die je van Mountain Network ontvangt want anders geef je onnodig veel geld uit en loop je met een veel te zware rugzak! De tocht zelf was uitdagender dan beschreven (nog een verbeterpuntje voor Mountain Network) en zeker niet geschikt voor de absolute beginner! Het 1e deel naar de hut is mooi en makkelijk. Het 2e deel is incl gletscher passage en veel klettersteig. Veel tijd voor rust en genieten van het uitzicht krijg je pas op de top!

• Groepsgrootte 6-14

We zijn goed opgevangen en prima begeleid.

De begeleiders waren zeer flexibel en hebben voor aangename uurtjes gezorgd.

• Catering/maaltijden N.v.t.
  • Beoordelen als: School
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? klimmen
  • Groepsgrootte 6-14

heel leuke en leerzame cursus, die je ook laat zien dat indoor klimmen leuk is

om buiten te kunnen/mogen klimmen heb ik dit certificaat indoor toprope gehaald. kon in één week, want 4 vaste avonden in een maand past niet in mijn leven. was leuk. langere lessen dan ik had verwacht (3 uur per keer), maar dat was heel leuk. leerzaam. wel zie je grote verschillen tussen de cursisten. met één daarvan zou ik ook ná de cursus NOOIT gaan klimmen. de examens mogen best streng zijn. het is immers niet alleen voor je zelf, maar moet een garantie zijn dat wie jou zekert, dat ook goed doet. maar zo moet je altijd als je met een partner een wat meer risicovolle sport bedrijft na blijven denken. ik ga ook niet met iedereen duiken.

• Mountain Network locatie/afdeling Klimcentrum Nieuwegein
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? itp

Onze dochter is fan!

Mooie eerste ervaring met klimmen. Fijne ontvangst en begeleiding, goede uitleg en vooral heel veel plezier.

• Mountain Network locatie/afdeling Klimcentrum Heerenveen
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Kinderen 8-12 jaar
  • Groepsgrootte 6-14

Prettige sfeer en kwalitatief goede lessen

Er werd goed op veiligheid gelet zonder dat dit veel invloed op de lessen had. Er wordt gezorgd voor vertrouwen en het neerzetten van een groepsgevoel. De basis van het klimmen staat goed!

• Mountain Network locatie/afdeling Klimcentrum Dordrecht
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Klimcursus van vier avonden
  • Groepsgrootte 6-14

Goede eerste ervaring. Informatievoorziening vooraf kan beter.

Alles was op en top geregeld. Goede en enthousiaste begeleiding van Nederlandse gids en Duitse Bergführers. Hele mooie tocht voor een eerste ervaring. Samenwerking met BaseCamp is prettig voor de korting maar de shop is erg rommelig en niet goed georganiseerd. Geen goed advies gekregen bij het huren van de bergschoenen. Vooraf is er een materiaallijst gedeeld maar deze bleek voor de Zugspitze wel erg overdreven. Uiteindelijk heb ik een aantal extra kilo's meegesjouwd terwijl deze niet nodig waren. Eén dag van te voren een update aan de hand van het weer zou enorm fijn zijn! Daarnaast heb ik ook geen voorbereidingsdag gehad ondanks dat dit wel in de prijs inclusief was. Dat was erg jammer. Hierover is ook niet gecommuniceerd.

helmaal top

heel gezellig en leerzaam. duidelijk uitgelegd meer weet ik niet te zeggen.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? indoor voorklimmen

Veiligheid en daardoor genieten

Tweede ervaring met MN en wederom erg goed bevallen. Faciliteiten zijn goed, begeleiding en informatieoverdracht is goed georganiseerd en veiligheid staat de gehele activiteit centraal. Als deelnemer word ik ontzorgt en kan daardoor focussen op de inspanning en uiteraard genieten van de indrukwekkende uitzichten. De 3e deelname aan een programma staat voor volgend jaar weer op het wensenlijstje.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Beklimming Mont Blanc
  • Groepsgrootte 6-14

Mijn eerste ervaring als alpinist was behoorlijk intens

Ik had al flink wat ervaring met bergen (bewandelen). Ik beschik over een goede conditie, heb een flink doorzettingsvermogen en een normale hoeveelheid hoogtevrees. Klettersteigroutes en gletsjers oversteken had ik echter nooit gedaan. De begeleiding van ons groepje door de Nederlandse begeleider Tess en de Duitse gids Andy was top. Zonder deze mensen had ik o.a. niet geweten hoe ik de overstap had moeten maken van de gletsjer naar de rotsen en het eerste stuk steil omhoog waar nauwelijks grip was voor schoenen en handen. De stukjes waar je langs steile stukken langs afgronden heb ik met verstand op nul zonder blik naar beneden gedaan. Dat waren de intense stukken. Verder was het aardig afzien en grotendeels volop genieten van het adembenemende landschap.

• Groepsgrootte 6-14

Prachtige tocht en geweldige begeleiding

De beklimming van de zugspitze was mijn eerste ervaring met alpinisme. Was goed georganiseerd en leverde een onuitwisbare ervaring op! Dat smaakt naar meer.

• Groepsgrootte 6-14

Geweldig om de top bereikt te hebben.

Dag 1 een mooie wandeling waarop we door een kloof gingen met indrukwekkende watervallen. Overnachten in de hut is interessant te noemen al kon ik de slaap slecht vatten. Dag 2 sloten de gidsen aan en gingen we op weg naar de top. We begonnen met een wandeling waar het tempo direct vrij hoog was. Vervolgd door een stuk klettersteig. De gletsjer in ongeveer een uurtje over gestoken. Eindstuk was een klim naar de top van meer als 3 uur. Hier heb ik mezelf beter leren kennen, maar het team sleepte me erdoor heen. Eenmaal boven is het uitzicht ongelofelijk mooi. Wel zijn er boven veel toeristen die met de kabelbaan naar boven gaan. Begeleiding door Tess was geweldig.

Goed georganiseerd, leerzaam, gezellig

Timme en Brittany zijn heel goede instructeurs! En Marjolein en Sem hebben voor heel lekkere maaltijden gezorgd. Bedankt!

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Klettersteig

prachtig

De voorbereiding inclusief voorbereidingsweekend waren top, we waren goed voorbereid op het klimmen van de Mont Blanc. Ook de organisatie door de gidsen en reservaties in de berghutten verliep vlot. Belangrijk verbeterpunt is wel het ontbijt: In de chalet kregen we dagelijks droog brood als ontbijt.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Mont Blanc expeditie

TOP

OK

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? ARARAT
  • Groepsgrootte 6-14

De kinderen vonden het super.

We werden hartelijk ontvangen en goed geholpen door Nienke. De kinderen kregen duidelijke uitleg en er werd telkens goed gecheckt of ze zich goed hadden vast gemaakt. De veilig en leuk. Genoeg water en limonade, gelukkig, want het was 30 graden die dag.

• Mountain Network locatie/afdeling Klimcentrum Arnhem
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Kinderfeestje
  • Groepsgrootte 6-14

Onvergetelijk avontuur en samenzijn!

Alles wat beter dan ik had verwaccht, met name de organisatie, begeleiding, eten en het weer!

• Beoordelen als: Particulier
  • Mountain Network locatie/afdeling N.v.t.
  • Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Ararat

Toppie

Super ervaring en veel geleerd. Begeleiding was ook wijs en ervaren dus dat schept veel vertrouwen.

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Multi Pitch Basis

Fantastisch!

Uitstekende begeleiding en een mooi programma

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Via Ferrata

Erg leuke activiteit!

Leuke activiteit voor een kinderfeestje. Alles is goed geregeld en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Aanrader!

• Welk programma heb je bij Mountain Network geboekt? Clip’n Climb

Olympus 27

6832 EL Arnhem

+31 88 123 6902

Over Mountain Network

Mountain Network is een bergsportorganisatie met 7 klim- en bouldercentra in Nederland, outdoorlocatie in de Ardennen en is organisator van ski- en bergsportreizen wereldwijd.