We hadden een beetje een valse start. De briefing van 21 uur was vervroegd gegeven. Dit wisten wij niet (wij aten niet mee met de avond maaltijd) We kwamen de groep op het pad tegen toen ze aan de wandeling begonnen, we kregen wat info tijdens het lopen, maar eigenlijk voelde het alsof we achter de feiten aanliepen. Zo hadden de kinderen bijvoorbeeld ook nog geen helm ontvangen. De volgende dag was dat weer recht getrokken en werden we netjes over alles geïnformeerd via de app. Dat was prettig. Communicatie is alles, zo blijkt maar weer. De kinderen hebben het fantastisch naar hun zin gehad, vooral het klettersteigen had indruk gemaakt. We zijn veel klimbossen gewend, maar mijn zoon noemde het "next level". Het was zelfs een beetje spannend. Ik heb ze verder met een gerust hart achter gelaten bij de begeleiding. Omdat we naar de klimgebieden reden was het ook erg leuk dat we konden kijken. Toch voelde dat ook een beetje ongemakkelijk, omdat ouders normaal niet welkom zijn bij een kamp. Misschien een idee om ook te benoemen wanneer we wel en niet mogen kijken, zodat dat duidelijk is. Maar misschien was dat ook wel in de briefing gezegd?
Dit was de 9e keer dat we meededen. Sinds covid en de overstroming is het programma steeds verder ingekort en uitgehold. Het was jarenlang met Pinksteren, dus van vrijdag t/m maandag. Nu is het nog maar 2 dagen, waarbij zondag al om 14:30 werd afgesloten. Ook wordt er niet meer bij de camping zelf geklommen. Dus er gaat reistijd vanaf en je hebt steeds vervoer nodig. Het wandje bij Yvoir is erg saai en klein, dit heb je na een half dagje wel gezien. Heel teleurstellend dus.
Het was leuk. Buitenklimmen is super leuk. Aanvulling moeder: Dochter was alleen. Ze raakte wat verloren in de groep. Had niet echt een maatje om samen mee te zijn. Ze zou wel met maatjes samen gaan: maar die waren allebei te laat met inschrijven. Advies zou een ruimere inschrijfmogelijkheid zijn. 1 maatje stond op nummer 1 op de wachtlijst en die mocht niet mee. Kijkend naar het kamp had dat makkelijk gekund en dat zou het echt fijner hebben gemaakt. Bij de aankomst van het kamp was het wat lastig haar aan een leider te verbinden. Die konden we niet vinden, dus lieten we dochterlief wat verloren achter.
Onze 9-jarige dochter heeft een prachtig avontuur beleefd in de Ardennen. De leiding was top, we konden haar met een gerust hart laten klimmen en slapen met de groep
M'n zoon van 7 jaar heeft dit voor het eerst gedaan en hij was erg kapot moe na de tijd, zo moe dat die er in tranen uit barstte , maar hij wil zo graag nog een keer en het liefst dit als sport doen. Dus erg positief! We gaan informeren naar een lidmaatschap:)
Voor ons kamp klas 2 komen wij 2 keer per jaar langs met onze leerlingen. De leerlingen kunnen in 1,5 uur tijd allemaal genoeg klimmen. De uitleg is kort en krachtig waardoor er genoeg tijd overblijft. De hulp tijdens het klimmen is goed. Gewoon een strakke organisatie.
Zie voorgenoemde zin
Ik organiseerde een “bijzondere” activiteit voor ouder en kind. Dit hebben we 4 zaterdagen bij Mountain network gedaan. Als organisatie heb ik alleen maar lovende reacties gehad van ouders en hun kinderen. Dat zegt genoeg over de goeie service van Mountain network! Snelle communicatie denkend in oplossingen. 5 sterren van de 5
Cursus Multipitch deel 1 was meer dan verwacht, de begeleiders waren geweldig, ervaringen van de begeleiders werden enorm gedeeld. Kennis ging verder dan de verwachtingen en de cursus delen waren vol nieuwe onderdelen.
Super leuk en leerzaam
Vriendelijke mensen, mooie omgeving, goed georganiseerd.
De kinderen hebben een mooi kamp gehad met sympathieke, betrokken en bekwame instructeurs. Goede organisatie Goede sfeer
Begeleiders waren gezellig/enthousiast, hadden ervaring. Kinderen precies hetzelfde verhaal! Superleuk/gezellig! Kon zo nog wel een paar dagen! Waarom 4/5 sterren? Omdat het avondeten nogal heet/pittig was. En vanwege de begeleiding die soms iets te langzaam waren... voorderest Top!
Samen met onze 25 jarige zoon voor een klimwandervaring. Was al een poos geleden, maar goede instructies, uitdagende baan met veel verschillende routes en de leuke ervaren instructeur Tim
Goed georganiseerd. Geduld voor de kleinere. Een goede sfeer, ook bij de ouders. Volgende keer zeker weer.
Begeleiders - 10/10 Eten - 12/10 Locatie - 10/10 Virgit, Lisanne en Toine zijn de beste begeleiders die er zijn.
Voor mij was het de eerste keer dat ik zo'n wandeltocht maakte. Ik koos voor Mountain Network door de duidelijkheid over wat ik kon verwachten en het meereizen van een Nederlandse gids. Ter plekke was alles goed geregeld, de routes werden mooi opgebouwd in lengte en hoogtemeters en het was een prachtige tocht. Dit smaakt zeker naar meer en ik houd het programma in de gaten voor een volgende reis!
Klimmen in de Ardennen was geweldig, het enthousiasme van de instructeurs was ook heel aanstekelijk. Birgit, Toine en Lisanne waren geweldig om als instructeur op de groep te hebben. De locatie op de camping was ook super.
Super mooie reis met cultuur en natuur gecombineerd! Leuke trekking en bijzonder om in de gites te slapen! Opbouw van gites was ook goed van minste tot meest comfortabele! De trekking was heerlijk mooi en zou dus ook in 5 dagen kunnen, helaas dan wel extra tijd in Marrakech wat gelukkig al goed opgelost was door een extra wandeling in Imlil maar Marrakech is geen aanrader de rest is top!!!
Een bijzondere reis waarbij afwisseling, cultuur en uitdagend programma goed in verhouding waren. Er werd maatwerk op de groep geleverd. Goede begeleiding vooraf en tijdens.
Verjaardagsfeestje voor onze zoon zijn 9e verjaardag. Prettige en capabele instructeurs. Alle kids vonden het geweldig! Onze zoon kampte plots met hoogtevrees, daar werd adequaat en begripvol op gereageerd. Veel dank!
Afgelopen vrijdag heeft onze dochter bij Mountain Network in Leeuwarden een Clip 'n Climb feestje gehouden. De instructeur gaf op een leuke vlotte manier en met humor uitleg aan de kinderen. Na het klimmen heeft onze dochter eerst de cadeautjes uitgepakt en werd er met ons als ouders netjes overleg gepleegd over het moment van het brengen van het eten. De schaal met patat en de kannen limonade werden zonder problemen nog een keer bijgevuld. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!
Een geweldige ervaring met afwisselend terrein en opbouwend klimprogramma afgestemd op omstandigheden en het groepje! Top! Rustige en duidelijke instructies met oefening voor klim- en touwtechnieken. Reuze gezellig Base-camp met meer dan prima verzorging... :-)...!!! Geen minpunten dus... :-)...
De organisatie had voldoende mensen geregeld die onze 80 kinderen van onze basisschool prima hebben begeleid. Mooi om te zien dat sommige kinderen met angst de klimhal in kwamen en er met grote trots uitliepen!
Duidelijke instructies en alle tijd voor de kinderen om alles uit te proberen! De instructeur was zeer geschikt, hij deed het ontzettend leuk! Allemaal zeer enthousiast en een rop middag gehad!
Nieuwe Kade 4
6827 AA Arnhem
Mountain Network is een bergsportorganisatie met 7 klim- en bouldercentra in Nederland, outdoorlocatie in de Ardennen en is organisator van ski- en bergsportreizen wereldwijd.