Mooie kanotocht in een mooie natuuromgeving

Leuke kanotocht, goed te doen met kleine kinderen. Vriendelijk personeel, ze hebben geholpen bij een van de tussenstops.

• Groepsgrootte: 4

Jammer was het personeel minder dan enthousiast waren.

Eenmaal op de plek waar we konden beginnen met kajakken kregen wij een korte uitleg.... het was duidelijk te zien dat deze meneer er totaal geen zin in had en zei zelfs dat ze graag naar huis wilden dus niet overal stoppen onderweg en dat hun het verdienden om ook eens eerder naar huis te gaan. We snapten dat het warm was maar dit was geen leuk begin.... vervolgens zou er twee personeelsleden staan bij de gemalen om je te helpen en dat mocht best wel want het later was zodanig laag dat het erg moeilijk was om op de kant te komen laat staan je boot eruit te tillen. Bij sluis 1 stond er niemand, bij sluis 2 stond er 1 jongen maar hij was te druk met bellen om ons te helpen, op de vraag waar zijn collega was (van andere klanten) zei hij dat hij net weg was en trok zn schouders op en ging verder bellen. Best jammer want de tocht zelf was magisch mooi!! En dit gaf het een nare bijsmaak.

• Communicatie N.v.t.
  • Soort activiteit: KAjakken
  • Groepsgrootte: 4
  • Tips & verbeteringen Personeel trakteren op een ijsje op warme dagen zodat ze wat klantgerichter zijn

Er leuk maar lang

Kanovaren van Neerpelt naar Valkenswaard...erg leuk en mooi maar lange tocht. Het eerste gedeelte vanuit Neerpelt tot Borkel is mooi en rustig qua omgeving waardoor dit gedeelte erg lang overkomt. Het tweede gedeelte van Borkel naar eindpunt Valkenswaard is ook erg mooi maar ook drukker waardoor deze korter overkomt. Tevens in Borkel een geluncht, wat een fijne onderbreking is. Aanrader! Heerlijke dag op het water gehad. Aan te bevelen voor een dagje uit!

• Soort activiteit: Kano varen

Heb genoten!!

Ik heb die dag in de kano genoten op het water! Wat beetje onhandig was, was dat op sommige plekken het water echt te laag stond, zodat je met kano en peddel over de bodem kwam...en soms vast zat. Verder waren de koeien in get water ecgt lachwekkend, ze keken je gewoon na als je erom peddelde en de Libelles waren super mooi!! Mooie aanleg plekken, personeel heel aardig en behulpzaam, nette kleedkamer en toiletten, moest alleen op het eind van de kanotocht even goed kijken waar ik heen terug moest wandelen naar 'T boothuys. Ondanks dat ik helemaal lek geprikt was, heb ik echt een TOPdag gehad! Ga het zeker nog eens doen!

• Soort activiteit: kano
  • Groepsgrootte: N.v.t.
  • Tips & verbeteringen Wat meer hulp personeel bij die 2 punten waar je uit moet stappen en er verderop weer in moet gaan. Vooral als je alleen bent in een kano is die hulp wel fijner. Nu moesten de mensen elkaar maar helpen, omdat er niemand was die hielp...

Leuk dagje weg, heerlijk koel op het water

We hebben een tocht van 2.5 uur in de kano gemaakt. Het was een hete dag, maar op het water was het heerlijk koel. Bij de sluisjes werden we goed geholpen door de medewerkers met het uit het water halen van de boten. Enig punt van aandacht zijn de corona maatregelen: Vooral bij de uitleg hadden deelnemers geen mondkapje meer op. Dit moet net voor het uitstappen nog een keer omgeroepen worden in de bus. Het pakken van de boten moet gestructureerder ivm de 1.5 meter afstand. Misschien in een rij staan en groep per groep de boten pakken?

• Tips & verbeteringen Beter letten op mondkapjes bij uitleg

Het kano varen was echt ontzettend leuk en een hele mooie route Wij konden ook met onze vragen terecht en zijn goed geholpen We zijn zeer tevreden

• Soort activiteit: Canadese kano varen
  • Groepsgrootte: 2 personen
  • Tips & verbeteringen Geen

Super mooie omgeving

wij hebben de lange route gevaren van 15 km. De natuur was echt heel erg mooi en zeker de eerste 7 km vanaf neerpelt waren rustig en ontspannen. Daarna vanaf de opstapplaats van de korte route werd het wel erg druk, vooral bij de 2 stuwen waar je het water uit moet is het 1 grote chaos dat mag wel beter begeleid worden veel hulp en begeleiding die aanwijngingen geven of sturen was daar helaas niet.

• Groepsgrootte: 4
  • Tips & verbeteringen misschien een soort trechter maken bij de stuwen, waardoor ze 1 voor 1 daar doorheen kunnen. Nu stonden mensen in het water tussen de grote hoeveelheid kano's om er maar zo snel mogenlijk tussen te komen wat een aantal botsingen opleverde, en daardoor ook weer spanningen. En iemand laten helpen met de boten op de kant krijgen, nu stonden ze alleen te helpen met weer in het water leggen.

Super leuk!

Lekker actief uitje met puberkinderen! Vriendelijk personeel, gemoedelijke sfeer en behulpzame mede kanovaarders die niet te beroerd zijn om je kano weer de goede kant op te krijgen :) Wij hebben voor de 8 km gekozen, voor ons lang genoeg!

• Catering (indien van toepassing)
  • Soort activiteit: N.v.t.

Te druk, risicovol.

In de bus naar de vertrekplaats had niet iedereen een mondmasker op. Werd niet gecontroleerd. Jongeren die luidkeels gingen zingen in de bus... Bij de eerste stuw kwamen alle kano's zij aan zij te liggen en kon geen veilige afstand worden gehouden. Dit duurde heel lang voor iedereen uit het water was. Dus nee, niet heel enthousiast. Omgeving wel mooi.

• Catering (indien van toepassing) N.v.t.
  • Soort activiteit: Best zware biten om uit en in het water te laten. Dit moest twee keer.
  • Groepsgrootte: Was te massaal.
  • Tips & verbeteringen Reguleren bij vertrek waardoor geen ophoping bij eerste punt waar de boot er uit moest. Meer hulpen bij die punten. Controle in de bus.

Leuke mooie route, maar druk en 2 lastige obstakels.

Het vervoer en reserveren is prima geregeld. De route is voor mij bekend en blijft echt verbazen. Echt prachtig! Fijne kajakken en materiaal. Het is een sportieve bezigheid , 8 km is best hard werken. Maar voor ons gezin van 4 niet bijzonder sportief. Wel Goed te doen! Wat ik jammer vind is dat het heel massaal is aangepakt. 2 bussen achterelkaar de dommel in sturen. Een hoop mensen hebben niet of nooit gevaren. En dan na een hoop amateuristisch gebotst en gedoe kom je al bij de eerste afzetting. De kajakken moeten dan op de kant gesleept worden en verder op mag je er weer in. Dit koste ons ruim 30 min. Met wachten en proberen ertussen te komen. 1 uur verder moest dit nogmaals. Dat is erg jammer van de tocht. En dat maakt het een stuk zwaarder. De route met picknick plekken is goed geregeld. Maar erg druk en vol in het hoogseizoen .

• Soort activiteit: Sportief
  • Tips & verbeteringen Meer ruimte tussen de bus aankomsten

Super leuke dag gehad

Rofra doet er moeite voor om alles goed te regelen. De echte gezelligheid moet je natuurlijk zelf mee nemen!!

• Soort activiteit: Kano varen
  • Groepsgrootte: 2
  • Tips & verbeteringen Restaurant haverwege was dicht

Prachtige locatie

Met een groep van 6 hebben wij gebruik gemaakt van de 2 uur durende solexverhuur. Dit werd van te voren erg goed uitgelegd, de solex werd uitgetest om te kijken of hij het goed deed en we konden gaan! Wij houden van een tussenstop; tijdens deze route kom je leuke cafés/restaurants tegen om wat te nuttigen. Daarnaast was de omgeving prachtig; met mooi landschap en gezellige dorpjes.

• Soort activiteit: Solex
  • Groepsgrootte: 6
  • Tips & verbeteringen Het enige wat ik zou adviseren om voor de reservering te melden om oude kleding/schoenen aan te doen i.v.m. het eventueel lekken van olie uit de solex. Op de site staat wel vermeld dat je vies kan worden, maar wij dachten dat het daar om vies weer en modder ging.

Genoten

Geweldige ochtend op het water. Heerlijk weer gehad en veel plezier.

• Soort activiteit: Kano
  • Groepsgrootte: 6

Goed geregeld!

Er werd goed advies en tips gegeven op de website. De instructie was duidelijk. Erg jammer dat we nu niet meer kosteloos met de fiets konden vertrekken. Hierdoor zou je weer beter zijn voor het milieu. Het was een erg gezellig dagje uit. We hadden de 2km route afgelegd en ging super. We hebben genoten van de rit. Mvg, Andrea

• Soort activiteit: Kanoën 2km
  • Groepsgrootte: N.v.t.
  • Tips & verbeteringen Kosteloze fietsroute naar de kano tocht toe.

Super gezellig

Het was leuk om te doen er waren alleen enkele verbeterpunten - het van te voren vermelden dat mensen gehoorbescherming mee kunnen nemen omdat sommige solexen zoveel lawaai maken dat je hier zeker gehoorschade van kunt overhouden als je 2 of 3 uur hebt gereden. - het afstellen van de solexen, sommige staan erg slecht afgesteld waardoor ze stukken minder goed lopen dan anderen. Verder was het goed geregeld en zijn we tevreden.

• Soort activiteit: Solex rijden
  • Groepsgrootte: 23

Kanovaren is tof maar veel te druk waardoor veel te lange wachttijden

Veel te veel mensen tegelijk op de Dommel, waardoor opstoppingen en lange wachttijden alvorens je kunt verdergaan. Bij terugkomst blijkt het boathouse gesloten te zijn, ( let wel we hebben 20 min pauze gehad onderweg) dus de vooraf ingekochte consumptie munten konden niet meer genuttigd worden. Voor ons geen 2e keer

• Groepsgrootte: 8

Lekker rustgevend

Leuke lange rustgevende tocht

• Soort activiteit: Kano
  • Groepsgrootte: 7
  • Tips & verbeteringen Uitleg was niet echt helder

Gezellig

Het was een gezellig gezinsuitje.

• Soort activiteit: Kanotocht
  • Groepsgrootte: 4
  • Tips & verbeteringen Meer verdeling van vertrek. Bij uitstapplaatsen werd het erg druk.

Geweldige ervaring voor een jonge groep

Met onze scouting groep (leden van 18 tot 21 jaar) hebben we deze activiteit gedaan omdat iedereen in bezit is van een benodigd rijbewijs. Iedereen heeft het de volle 3uur super naar zijn zin gehad. (Ook het kwartiertje op het terras, waar voldoende tijd voor is). Even oefenen met starten en daarna gelijk gaan! Het halve puntje is omdat we Van de twaalf solexen 1 tragere hadden. Maar dat is natuurlijk ook niet te voorkomen met apparaten van ruim 40 jaar oud. Kortom geweldig!

• Catering (indien van toepassing) N.v.t.
  • Soort activiteit: N.v.t.
  • Groepsgrootte: 12
  • Tips & verbeteringen N.v.t.

Super leuk en goed georganiseerd

Leuke middag gehad met de kids in de Canadese kajak korte route was precies goed ,leuk met de tussenstop bij restaurant de zwaan@topdag

• Groepsgrootte: 5

Chaotisch!

Met z'n alle (lees 40 man) in een bus gepakt, mondkapje verplicht al deden een aantal mensen deze tijdens de 10 minuten durende reis weer af. Is het nou zo moeilijk om 10 minuten een mondkapje op te houden?! Vervolgens werd je gedropt op het beginpunt, met nog een andere bus. Dus zo'n 60 man bij elkaar, zonder mondkapje. Iedereen in de kano en vertrekken maar. Het was nog net geen duw- en trekwerk. Na 200 meter varen kom je bij een punt waar iedereen er met kano en al weer uit moet. WAT EEN CHAOS! En geen personeel om te helpen, kanos lagen strak tegen elkaar aan en aanvoer van mensen bleef komen. Totaal niet coronaproof en buiten dat geheel onprofessioneel en chagrijnigmakend. Eenmaal aan de andere kant weer in het water verspreide de mensen zich redelijk, maar alsnog veel te druk om van de mooie natuur te genieten. Voor ons sowieso nooit meer in het hoogseizoen, en zeker nooit meer zolang er nog corona heerst. Rofra is duidelijk niet bij machte om hier mee om te gaan.

• Soort activiteit: Kanoen
  • Groepsgrootte: 4
  • Tips & verbeteringen zie bovenstaand. Meer begeleiding bij uit het in en uit het water gaan. Minder massa = kassa!

Zeker voor herhaling vatbaar!

We zijn met een groep vrienden gaan kanoën en daarvoor hebben we een luxe lunch gehad. De dag was super goed geregeld en we hebben enorm veel plezier gehad!

• Groepsgrootte: 14

Leuke dag gehad

We hadden een fijne dag gehad en alles was goed geregeld, persoonlijk zou ik het fijn vinden als de in en uit staplaatsen een steiger zouden hebben zoals bij de eerste rustplaats. En op de lange route zouden bordje smet afstand ook fijn zijn.

• Groepsgrootte: 5
  • Tips & verbeteringen Betere in en uitstapsteigers en afstand bordjes

Geweldig !!

Supermooie ervaring !!

• Begeleiding N.v.t.
  • Soort activiteit: Solex tocht
  • Groepsgrootte: 12

Leuke Tocht

Een leuke tocht, makkelijk te roeien. Fijn dat er een restaurant halverwege is om even te stoppen. Het verbaasde me wel dat er nergens iets van namen gecontroleerd/geregistreerd werd. we hebben bij aankomst nergens moeten uitschrijven oid.

• Soort activiteit: kano tocht 16km
  • Groepsgrootte: 2

Molenstraat 203 A

5554 TS Valkenswaard

040-2042593

Over Rofra Sportieve Arrangementen

Rofra is ruim 35 jaar geleden begonnen met kanoverhuur op de Dommel in Valkenswaard. Ondertussen is Rofra uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met twee mooie locaties: evenenementen- en horecalocatie 't Boothuys en het outdoorterrein. Rofra organiseert jaarlijks duizenden evenementen en activiteiten voor jong en oud. Voor bedrijven, scholen, kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, familiedagen en dagjes uit kun je bij ons terecht.