Bij aankomst leek het alsof iedereen in rep en roer was en was er nogal veel hectiek. Na tien minuten wachten bij de balie werd ik ingecheckt en kreeg ik een tonnetje mee. De bus die iets later dan 15:00 uur klaaf stond, bleek ons uiteindelijk niet mee te kunnen nemen omdat de bus vol was. Geen communicatie over wanneer een volgende bus kwam. Dat was om 15:30. Eenmaal op het startpunt werd medegedeeld dat er geen kanos voor ons waren, daar moesten we nog op wachten, die werden gebracht. Iedereen vanRofra werkte hard die dag, maar het enthousiasme ontbrak daarbij volledig. Men deed wat men moest doen en dat was het. Uiteindelijk waren we pas na 16:00 uur het water op. Wat mogelijk een geluk bij een ongeluk was zodat we achter de meute aan konden kanoen anders waren we niet vooruitgekomen met zo’n hele bus vol op de Dommel. Romantisch kanoen is er echter niet bij als je met grote groepen vrijgezellen wordt afgezet.
Beste Kirby, Bedankt voor de review! Het klopt inderdaad dat het zaterdag 21 augustus wat drukker was. Jammer om te horen dat het die dag niet zo is verlopen als dat dit gewenst was. Hopelijk hebben jullie toch een leuke dag gehad en wij gaan deze feedback intern bespreken. Bedankt voor de feedback en hopelijk tot een volgende keer. Groetjes, Team Rofra
Mooie overzichtelijke accommodatie om te verzamelen en na afloop te chillen. Vervoer naar startplaats goed georganiseerd. Goede duidelijke instructie voor het kano-varen. Vriendelijk en kundig personeel.
Hallo Mark, Bedankt voor de review. Fijn om te horen dat jullie het zo fijn hebben ervaren. Hopelijk tot een volgende keer! Groetjes, Team Rofra
Het boothuys is super mooi en gezellig ingericht. Gastvrij personeel zowel bij de ontvangst, bus als instructeur bij de kano's.
Hallo Wilma, Bedankt voor de review en voor de leuke tip! Fijn om te lezen dat de tocht mooi was en dat jullie het gezellig hebben gehad. Hopelijk tot een volgende keer! Groetjes, Team Rofra
kanoen bij ROFRA is altijd goed
Beste Ursus, Wat lief dat je dit zo ervaart! Hopelijk tot snel! Groetjes, Team Rofra
We vertrokken op tijd met de bus en kregen bij aankomst bij de kano's een duidelijke uitleg. De instructeur deed dit erg leuk en was zeer behulpzaam bij het instappen in de kano's. De route was erg mooi, waarbij we weinig obstakels tegen kwamen. Alleen een enkele zandbank, maar deze waren goed te zien en te ontwijken. Ook bij het uitstappen werden we goed geholpen, waardoor geen van ons nat was geworden. Het was een geslaagde dag.
Beste Vivian, Bedankt voor de leuke review! Leuk om te lezen dat het zo leuk is geweest en dat het een geslaagde dag was. Hopelijk zien wij jullie nog eens terug! Groetjes, Team Rofra
goed, gezellig en een mooie route
Bedankt voor jullie mooie review!! Fijn dat jullie een leuke gezellige dag hebben gehad. Tot de volgende keer. Team Rofra
We hebben lekker ontspannen een middagje gekanood. Er zijn genoeg plekken onderweg om te picknicken. Alles was prima geregeld.
Hoi Julia, Bedankt voor jullie review! Tot ziens. Team Rofra
Kanoën op de Dommel is echt heel mooi om te doen.
Hoi Michael, Fijn te horen dat jullie een leuke dag hebben gehad! Helaas is het bij ons niet mogelijk om te dineren. Met uitzondering van dinsdag is het wel mogelijk om van onze lunchkaart diverse koude en warme gerechten te bestellen. Tot de volgende keer! Team Rofra
Ondanks het mindere weer hebben we als team een fijne ontwikkelingsdag gehad. De totaalervaring van het varen en daarna lunchen en vergaderen was voor elk teamlid goed.
Beste Linda, Goed om te horen dat jullie ondanks het mindere weer toch een fijne ontwikkelingsdag hebben gehad! Hopelijk tot ziens! Groetjes, Team Rofra
Het rijden met de e-choppers is erg leuk. De service kan echter écht beter. Je moet je bij aankomst melden om informatie in te vullen en borg te betalen. Daarna sturen ze je verder om te wachten op uitleg over de chopper. In het boothuys wacht je al erg lang voor je aan de beurt bent. Er staat 1 dame die erg vriendelijk is, echter kan het proces voor aanmelden grotendeels van tevoren gebeuren en meer personeel aan de balie. We werden daarna naar buiten gestuurd om te wachten bij de e choppers om meer uitleg te krijgen. Na 20 minuten wachten iemand aangesproken en zij wisten helemaal niet dat wij stonden te wachten. Was niet gecommuniceerd vanuit het boothuys. Ook dit kan dus stukken beter. Hierdoor verlies je weer veel tijd. Wij hadden een tour van 3u geboekt maar hebben een 45 min verloren vanwege de lange wachttijden. Dit word op geen enkele manier gecompenseerd. Het rijden met de e choppers zelf was wel heel leuk.
Beste Kaat, Fijn om te horen dat jullie een leuke E-choppertocht hebben gehad! Er was inderdaad sprake van wat miscommunicatie. Dit zullen wij intern bespreken. Excuses hiervoor. Hopelijk tot ziens! Groetjes, Team Rofra
Erg leuk, een hele leuke ervaring. wel gevaarlijk. Ik kwam thuis met een blauw oog, last van mijn nek en een bult, Onze kano was omgeslagen. Misschien een tip om iedereen een zwemvest te laten aan doen. Als je in het water valt en je raakt gedesoriënteerd kan het nog wel eens verkeerd aflopen. Met een zwemvest is die kans minder aanwezig en geeft toch iets van bescherming.
Beste Vera, Fijn om te horen dat jullie een hele leuke ervaring hebben gehad! Jammer dat jullie zijn omgeslagen met de kano. Indien gewenst stellen wij voor iedereen een zwemvest beschikbaar voor de kanotocht. Wellicht tot ziens! Groetjes, Team Rofra
De moeite waard, alleen duurde het aanmelden bij de balie erg lang. Er stond een rij en 1 medewerker om de reserveringen af te handelen. Jammer dat sommige kanovaarders hun radio knoerhard aan hadden in het mooie natuurgebied.
Beste Trudi, Fijn om te horen dat de kanotocht leuk was! Het kan inderdaad op drukke dagen voorkomen dat er een rij ontstaat voor het aanmelden. Wij proberen hiermee zoveel mogelijk rekening mee te houden. Hopelijk tot ziens! Groetjes, Team Rofra
Leuke tocht en prima geregeld.
Beste Jolanda, Bedankt voor de mooie review! Wellicht tot de volgende keer! Groetjes, Team Rofra
Super choppertour goed verzorgt vonden het alle zes geweldig zeker voor herhaling vatbaar Gaan wij doen Bedankt Rofra team
Beste Rita, Goed om te horen dat jullie genoten hebben! Tot de volgende keer! ;) Groetjes, Team Rofra
Eerst 2 uur kanoën, daarna lunch bij Rofra en vervolgens met de fiets de mooie omgeving verkennen. Vriendelijk personeel, mooie accommodatie!
Hoi Annelies, Wat leuk om te horen! Gezellig dat jullie er waren op die heerlijk zonnige dag :) We zullen de remmen even nakijken, bedankt voor de tip! Tot ziens, Groetjes, Team Rofra
Lang geleden het is al ooit gedaan nu toch weer opnieuw genoten
Hoi Maartje, Bedankt voor je review! Goed om te horen dat jullie weer zo hebben genoten. Groetjes, Team Rofra
Eerst al slappe band. Mijn man zei is erg slechte buitenband en ja hoor na vijf km klapband. Sommige versnellingen werken niet of heel slecht. Hebben flinke onderhoudsbeurten nodig
Hoi Rian, Vervelend om te horen! Wij hebben de tandems geregeld in onderhoud en hopen dit soort situaties hiermee te voorkomen. Hopelijk hebben jullie met de vervangende tandem toch een leuke dag gehad! Groetjes, Team Rofra
Als tip: geef aan in de route hoe ver het nog is. Voor de oudere mensen zitten de stoelen niet comfortabel. Dan is 8 km erg ver.
Hoi Angelique, Goed om te horen dat jullie het wel leuk hebben gehad. We krijgen regelmatig te horen van mensen dat ze graag willen weten hoelang de tocht is. Echter mogen wij deze bordjes niet plaatsen. Het klopt dat deze dag de horeca wat drukker was, helaas was er een zieke die in deze tijd moeilijk op te vangen is. Vervelend dat jullie de tafels als een rommel aantroffen. Ik hoop dat jullie wel een hele leuke dag hebben gehad! Helaas kunnen wij niks doen aan het grote aantal muggen :( Groetjes, Team Rofra
Met 4 personen de Neerpelt-Valkenswaard route geboekt. Zeer flexibele mogelijkheden om te reserveren. Duidelijke instructies met handige tips voor vertrek. Stipt vertrek met bus naar opstap locatie en ter plekke goede ontvangst en duidelijke uitleg over de kano en de route. Gelukkig speelde het weer die dag goed mee zodat we een geweldige dag hebben gehad.
Hoi Niels, Bedankt voor de leuke review! Altijd fijn om met goed weer te gaan kanovaren :) Hopelijk tot een volgende keer! Groetjes, Team Rofra
Hele fijne dag gehad we waren op tijd aanwezig zodat we nog konden genieten van n drankje op het mooie terras. Voor de tocht werd goed uitgeleg waar je op moest letten als er iets mis ging. Daarna mooie tocht door n mooi natuurgebied.
Hoi Fred, Goed om te horen! Leuk dat je er was en kom vooral nog eens terug om te genieten van de natuur :) Groetjes, Team Rofra
Goede organisatie en begeleiding. Mooie tocht
Hoi Bert, Bedankt voor de review! Goed om te horen dat het leuk was. Tot ziens Groetjes , Team Rofra
Afgelopen vrijdag 20 augustus 2021 zijn we met een groep gaan kanoën, erg veel plezier gehad en raad het zeker aan! Prachtige locatie
Hallo Luc, Bedankt voor de review! Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad. Bedankt voor de tip! Wij gaan kijken of wij dit met de Zwaan kunnen regelen. Groetjes, Team Rofra
Vooropgesteld: het was een mooie kanotocht! Heerlijk rustig door de natuur, langs een enkele woonhuis of boerenbedrijf op en volop bezigheid van alles wat er in of langs de oevers van de Dommel leeft. We hadden het geluk als eerste te mogen starten en dat geeft op deze zondagochtend een heerlijk vergezicht. Met gemiddeld 4 kilometer per uur gingen we aardig van start. Niet te snel, maar ook niet dobberend. Weg van de meute zodat we optimaal konden genieten. De muggen maakten het ons niet gemakkelijk, maar daar waren we voor gewaarschuwd. We wilden op circa 6 kilometer (de tocht zou 8 kilometer zijn en 2 tot 2,5 uur duren) even pauze houden, daar hadden we ons althans op ingesteld. Na iets meer dan 75 minuten kanoën zagen we een ijsvogel langs vliegen, dreven eenden vlak langs onze kano op en genoten we van nog meer natuurschoon... Dat was genieten, totdat er plotseling een bord stond met einde kanoroute. Huh? Was dit het einde? We hadden niet het idee veel te snel gekanood te hebben en op onze kilometer registratie zouden we net de 5,5 kilometer aantikken. Dat voelde echt als een anti-climax. Zeker als je je ook ingesteld hebt om net voor het einde van de route nog even van de omgeving te genieten vanuit de kano of op een picknicklocatie langs het water. Bij het einde stond er ook niemand aan de overkant van de weg, waardoor het uitzoeken was waar we dan naartoe zouden moeten met onze waterdichte ton onder de armen. Eenmaal terug op de locatie werden we wederom vriendelijk verwelkomd, daar is dus niets op aan te merken. Wat blijkt? De busreis naar het startpunt is 8 kilometer lang, de kanotocht zelf hoeft deze weg alleen niet af te leggen. Ondanks dat de route in werkelijkheid korter is, waren het 75 mooie minuten. Hadden we dat geweten, dan waren we beslist eerder gestopt om te pauzeren en meer te genieten.
Hallo Remco, Bedankt voor de review. Het klopt dat als je een tracker aanzet de tocht 5.5 km is, dit komt omdat de tracker de bochten niet mee rekent. Deze opmerking hebben wij namelijk al eens eerder gehad. Door de snellere stroming klopt het dat de tocht zelf wellicht iets korter duurt, wel moet je er vanuit gaan dat de 2/2,5 uur inclusief busrit en uitleg zijn. Gelukkig hebben jullie wel een mooie tocht gehad. Hopelijk tot ziens! Groetjes, Team Rofra
Mooie tocht, genoten van de natuur. Ook aankomst punt ziet er keurig uit. Bij vertrek punt kano’ s kregen we geen uitleg voor de eenpersoons kano. Ik zou begeleiding mee laten varen, ik bennin het begin in een takkenbos gevaren en hierdoor mijn pas nieuwe bril twv 400 euro verloren, en in de reactie hierop omgeslagen. Mijn peddel kwijt en met veel moeite de kano terug kunnen slepen. Ik ben gelukkig vrij sterk maar was dit een kind of vrouw gebeurd dan was de kano ook gezonken. Hierna 45 min rondgedobberd tot ik een peddel mocht lenen van een passerende kajak. Wel mijn zoon alleen moeten die niet kan zwemmen, hulp was zeer welkom geweest, ook een waarschuwing je bril af te zetten was ook fijn geweest, ik ben nu 400 euro kwijt.
Beste Frank, Bedankt voor de review! Het klopt dat wij geen instructeur meesturen, als wij dit wel zouden doen is dit logistiek en prijstechnisch niet aan te bieden. Overigens laten wij kinderen ook niet in een 1 persoonskajak stappen, dit is allen voor volwassenen. Het is wel heel vervelend dat u uw zonnebril bent verloren, dit is natuurlijk niet fijn! Hopelijk heeft u toch nog kunnen genieten van de tocht! Groetjes, Team Rofra
We hebben lekker een paar uur kunnen kanovaren in een rustig gebied. Rofra heeft het makkelijk en efficient gemaakt om dit te regelen.
Hoi Pepijn, Bedankt voor je review! Tot ziens. Team Rofra
Molenstraat 203 A
5554 TS Valkenswaard
Rofra is ruim 35 jaar geleden begonnen met kanoverhuur op de Dommel in Valkenswaard. Ondertussen is Rofra uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met twee mooie locaties: evenenementen- en horecalocatie 't Boothuys en het outdoorterrein. Rofra organiseert jaarlijks duizenden evenementen en activiteiten voor jong en oud. Voor bedrijven, scholen, kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, familiedagen en dagjes uit kun je bij ons terecht.