Als je eenmaal op het water bent, is de natuur prachtig

Bij aankomst leek het alsof iedereen in rep en roer was en was er nogal veel hectiek. Na tien minuten wachten bij de balie werd ik ingecheckt en kreeg ik een tonnetje mee. De bus die iets later dan 15:00 uur klaaf stond, bleek ons uiteindelijk niet mee te kunnen nemen omdat de bus vol was. Geen communicatie over wanneer een volgende bus kwam. Dat was om 15:30. Eenmaal op het startpunt werd medegedeeld dat er geen kanos voor ons waren, daar moesten we nog op wachten, die werden gebracht. Iedereen vanRofra werkte hard die dag, maar het enthousiasme ontbrak daarbij volledig. Men deed wat men moest doen en dat was het. Uiteindelijk waren we pas na 16:00 uur het water op. Wat mogelijk een geluk bij een ongeluk was zodat we achter de meute aan konden kanoen anders waren we niet vooruitgekomen met zo’n hele bus vol op de Dommel. Romantisch kanoen is er echter niet bij als je met grote groepen vrijgezellen wordt afgezet.

• Groepsgrootte: 2
  • Tips & verbeteringen De activiteiten lijken zich beter te lenen voor groepen ipv tweetallen die denken romantisch te gaan kanoen

Fijne kano-activiteit gehad voor onze school met aansluitend een frietje met snack

Mooie overzichtelijke accommodatie om te verzamelen en na afloop te chillen. Vervoer naar startplaats goed georganiseerd. Goede duidelijke instructie voor het kano-varen. Vriendelijk en kundig personeel.

• Soort activiteit: Kano-varen
  • Groepsgrootte: 180

Het was een hele mooie tocht

Het boothuys is super mooi en gezellig ingericht. Gastvrij personeel zowel bij de ontvangst, bus als instructeur bij de kano's.

• Groepsgrootte: 4
  • Tips & verbeteringen De natuur bingo mag wel aangepast worden. Interessanter maken . Soort quiz . IVN heeft misschien wel voorbeelden.

snel en goed geregeld

kanoen bij ROFRA is altijd goed

• Soort activiteit: kanoen
  • Groepsgrootte: 4

Een goed georganiseerd, gezellig en relaxt uitje.

We vertrokken op tijd met de bus en kregen bij aankomst bij de kano's een duidelijke uitleg. De instructeur deed dit erg leuk en was zeer behulpzaam bij het instappen in de kano's. De route was erg mooi, waarbij we weinig obstakels tegen kwamen. Alleen een enkele zandbank, maar deze waren goed te zien en te ontwijken. Ook bij het uitstappen werden we goed geholpen, waardoor geen van ons nat was geworden. Het was een geslaagde dag.

• Catering (indien van toepassing)
  • Soort activiteit: Kano varen.
  • Groepsgrootte: 3
  • Tips & verbeteringen N.v.t.

goed, gezellig en een mooie route

goed, gezellig en een mooie route

• Soort activiteit: E- chopper
  • Groepsgrootte: 6
  • Tips & verbeteringen N.v.t.

Lekker middagje peddelen op de Dommel!

We hebben lekker ontspannen een middagje gekanood. Er zijn genoeg plekken onderweg om te picknicken. Alles was prima geregeld.

• Locatie N.v.t.
  • Soort activiteit: kanoën

Top middag gehad

Kanoën op de Dommel is echt heel mooi om te doen.

• Groepsgrootte: 7
  • Tips & verbeteringen De mogelijkheid om na afloop een hapje te eten (diner) zou het compleet maken.

Geslaagde teambuilding en lunch

Ondanks het mindere weer hebben we als team een fijne ontwikkelingsdag gehad. De totaalervaring van het varen en daarna lunchen en vergaderen was voor elk teamlid goed.

• Groepsgrootte: 16

Leuk uitje, service ter plekke kan stukken beter

Het rijden met de e-choppers is erg leuk. De service kan echter écht beter. Je moet je bij aankomst melden om informatie in te vullen en borg te betalen. Daarna sturen ze je verder om te wachten op uitleg over de chopper. In het boothuys wacht je al erg lang voor je aan de beurt bent. Er staat 1 dame die erg vriendelijk is, echter kan het proces voor aanmelden grotendeels van tevoren gebeuren en meer personeel aan de balie. We werden daarna naar buiten gestuurd om te wachten bij de e choppers om meer uitleg te krijgen. Na 20 minuten wachten iemand aangesproken en zij wisten helemaal niet dat wij stonden te wachten. Was niet gecommuniceerd vanuit het boothuys. Ook dit kan dus stukken beter. Hierdoor verlies je weer veel tijd. Wij hadden een tour van 3u geboekt maar hebben een 45 min verloren vanwege de lange wachttijden. Dit word op geen enkele manier gecompenseerd. Het rijden met de e choppers zelf was wel heel leuk.

• Soort activiteit: E-choppers
  • Tips & verbeteringen Wachttijden inkorten

Erg leuke en rustgevende ervaring

Erg leuk, een hele leuke ervaring. wel gevaarlijk. Ik kwam thuis met een blauw oog, last van mijn nek en een bult, Onze kano was omgeslagen. Misschien een tip om iedereen een zwemvest te laten aan doen. Als je in het water valt en je raakt gedesoriënteerd kan het nog wel eens verkeerd aflopen. Met een zwemvest is die kans minder aanwezig en geeft toch iets van bescherming.

Heel leuk!

De moeite waard, alleen duurde het aanmelden bij de balie erg lang. Er stond een rij en 1 medewerker om de reserveringen af te handelen. Jammer dat sommige kanovaarders hun radio knoerhard aan hadden in het mooie natuurgebied.

• Soort activiteit: Kanovaren

Kajak vanuit Neerpelt.

Leuke tocht en prima geregeld.

• Veiligheid N.v.t.
  • Soort activiteit: Kajak
  • Groepsgrootte: 1

Super choppertour goed verzorgt vonden het alle zes geweldig zeker voor herhaling vatbaar Gaan wij doen Bedankt Rofra team

• Soort activiteit: Chopper

Super leuke dag gehad!

Eerst 2 uur kanoën, daarna lunch bij Rofra en vervolgens met de fiets de mooie omgeving verkennen. Vriendelijk personeel, mooie accommodatie!

• Soort activiteit: Kanoën en fietsen
  • Groepsgrootte: 4 personen
  • Tips & verbeteringen Fietsen: remmen waren wat minder

Mooie tocht en route

Lang geleden het is al ooit gedaan nu toch weer opnieuw genoten

• Groepsgrootte: Voldoende

Gaat wel. Tandems niet in al te beste staat

Eerst al slappe band. Mijn man zei is erg slechte buitenband en ja hoor na vijf km klapband. Sommige versnellingen werken niet of heel slecht. Hebben flinke onderhoudsbeurten nodig

• Locatie N.v.t.
  • Soort activiteit: Tandem
  • Groepsgrootte: 7

Jammer van de muggen!

Als tip: geef aan in de route hoe ver het nog is. Voor de oudere mensen zitten de stoelen niet comfortabel. Dan is 8 km erg ver.

• Soort activiteit: Kanovaren
  • Groepsgrootte: 5
  • Tips & verbeteringen Er waren teweinug mensen aanwezig tafels nog vol met rommel. En duurde lang voordat erviemand kwam.

Geweldige kano tocht

Met 4 personen de Neerpelt-Valkenswaard route geboekt. Zeer flexibele mogelijkheden om te reserveren. Duidelijke instructies met handige tips voor vertrek. Stipt vertrek met bus naar opstap locatie en ter plekke goede ontvangst en duidelijke uitleg over de kano en de route. Gelukkig speelde het weer die dag goed mee zodat we een geweldige dag hebben gehad.

• Groepsgrootte: 4

Goede ontvangst op een mooie lokatie

Hele fijne dag gehad we waren op tijd aanwezig zodat we nog konden genieten van n drankje op het mooie terras. Voor de tocht werd goed uitgeleg waar je op moest letten als er iets mis ging. Daarna mooie tocht door n mooi natuurgebied.

• Soort activiteit: Kanotocht

Leuke beleving

Goede organisatie en begeleiding. Mooie tocht

• Soort activiteit: Kano varen
  • Groepsgrootte: N.v.t.
  • Tips & verbeteringen Zwemvest was vergeten bij lokatie Borkel

Gezellig

Afgelopen vrijdag 20 augustus 2021 zijn we met een groep gaan kanoën, erg veel plezier gehad en raad het zeker aan! Prachtige locatie

• Groepsgrootte: 5
  • Tips & verbeteringen Misschien de volgende keer aangeven als het terras erg druk is bij de stopplaats, vele moesten lang wachten als dit van te voren kon worden aangeven of gezegd dan zijn mensen daar wat gemoedelijker in

Mooie tocht, maar letterlijk te kort

Vooropgesteld: het was een mooie kanotocht! Heerlijk rustig door de natuur, langs een enkele woonhuis of boerenbedrijf op en volop bezigheid van alles wat er in of langs de oevers van de Dommel leeft. We hadden het geluk als eerste te mogen starten en dat geeft op deze zondagochtend een heerlijk vergezicht. Met gemiddeld 4 kilometer per uur gingen we aardig van start. Niet te snel, maar ook niet dobberend. Weg van de meute zodat we optimaal konden genieten. De muggen maakten het ons niet gemakkelijk, maar daar waren we voor gewaarschuwd. We wilden op circa 6 kilometer (de tocht zou 8 kilometer zijn en 2 tot 2,5 uur duren) even pauze houden, daar hadden we ons althans op ingesteld. Na iets meer dan 75 minuten kanoën zagen we een ijsvogel langs vliegen, dreven eenden vlak langs onze kano op en genoten we van nog meer natuurschoon... Dat was genieten, totdat er plotseling een bord stond met einde kanoroute. Huh? Was dit het einde? We hadden niet het idee veel te snel gekanood te hebben en op onze kilometer registratie zouden we net de 5,5 kilometer aantikken. Dat voelde echt als een anti-climax. Zeker als je je ook ingesteld hebt om net voor het einde van de route nog even van de omgeving te genieten vanuit de kano of op een picknicklocatie langs het water. Bij het einde stond er ook niemand aan de overkant van de weg, waardoor het uitzoeken was waar we dan naartoe zouden moeten met onze waterdichte ton onder de armen. Eenmaal terug op de locatie werden we wederom vriendelijk verwelkomd, daar is dus niets op aan te merken. Wat blijkt? De busreis naar het startpunt is 8 kilometer lang, de kanotocht zelf hoeft deze weg alleen niet af te leggen. Ondanks dat de route in werkelijkheid korter is, waren het 75 mooie minuten. Hadden we dat geweten, dan waren we beslist eerder gestopt om te pauzeren en meer te genieten.

• Soort activiteit: Kanotocht
  • Groepsgrootte: 2

Mooie tocht, schitterende natuur en vertrek punt.

Mooie tocht, genoten van de natuur. Ook aankomst punt ziet er keurig uit. Bij vertrek punt kano’ s kregen we geen uitleg voor de eenpersoons kano. Ik zou begeleiding mee laten varen, ik bennin het begin in een takkenbos gevaren en hierdoor mijn pas nieuwe bril twv 400 euro verloren, en in de reactie hierop omgeslagen. Mijn peddel kwijt en met veel moeite de kano terug kunnen slepen. Ik ben gelukkig vrij sterk maar was dit een kind of vrouw gebeurd dan was de kano ook gezonken. Hierna 45 min rondgedobberd tot ik een peddel mocht lenen van een passerende kajak. Wel mijn zoon alleen moeten die niet kan zwemmen, hulp was zeer welkom geweest, ook een waarschuwing je bril af te zetten was ook fijn geweest, ik ben nu 400 euro kwijt.

• Groepsgrootte: 2 personen
  • Tips & verbeteringen Betere begeleiding en instructies en aanbevelingen verzekering eigendommen.

Gezellig tochtje met vrienden

We hebben lekker een paar uur kunnen kanovaren in een rustig gebied. Rofra heeft het makkelijk en efficient gemaakt om dit te regelen.

• Groepsgrootte: 10

Molenstraat 203 A

5554 TS Valkenswaard

040-2042593

Over Rofra Sportieve Arrangementen

Rofra is ruim 35 jaar geleden begonnen met kanoverhuur op de Dommel in Valkenswaard. Ondertussen is Rofra uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met twee mooie locaties: evenenementen- en horecalocatie 't Boothuys en het outdoorterrein. Rofra organiseert jaarlijks duizenden evenementen en activiteiten voor jong en oud. Voor bedrijven, scholen, kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, familiedagen en dagjes uit kun je bij ons terecht.