Wat beter kan? De overstapboete wordt door jullie overgenomen. heb nog geen bericht of dat al gebeurd is.
Positief
Communicatie vóór, tijdens en direct na de overstap was prima. Geen verrassingen of spannende zaken. Wel jammer dat verbruiksmanager alleen werkt met slimme meter. Heb die nl ( nog) niet. Heb prima alternatief hiervoor gevonden in ECAS.
Snel en soepel verlopen, alleen de boete van Eneco moest ik even zoeken hoe en waar ik deze kon indienen. Toen ik hem had ingediend was hier snel reactie op. Nu alleen nog het geld ;-)
Online alles in orde gemaakt, eenvoudig.
Na veel wikken en wegen toch de beslissing genomen om over te stappen van Eneco naar Essent. In het verleden heb ik altijd bij Eneco gezeten omdat ik op zag tegen overstappen. De overstap naar Essent ging goed, ik heb helemaal geen rompslomp gehad en ben nu zelfs bijna 30 eur per maand goedkoper uit dan wat ik bij Eneco had. Hoewel alles via internet en e-mail is verlopen, voelde het wel wat onpersoonlijk. Wellicht zou het een optie kunnen zijn om bijv. nieuwe klanten te bellen om persoonlijk de stappen door te nemen?
Heb een afrekening gekregen van het andere bedrijf en kreeg geld terug, dus alles is goed.
uitstekend op de hoogte gehouden !
zeer correct en snel
Vlotjes
zonder problemen en heldere overstap naar Essent, zoals het hoort!!!
Welkom bij Essent!
nieuw huis dus nieuw contract, alles ging perfect. oude huis netjes maand van te voren opgezegd ( toen was nieuwe huis nog niet bekend ) eind afrekening gehad, mijn producten waren ook niet meer zichtbaar in oude inlog, schrijft men toch bedrag af en krijg ik een mail dat ik gestorneerd heb.
Gefeliciteerd met je nieuwe woning Mark!
Net een nieuw appartement en wilde een ander energie leverancier nemen na jaren een andere gehad te hebben. aanmelden en inschrijven gingen makkelijk online. prijzen lijken best OK en tot nu toe bevalt het prima
Gefeliciteerd met je nieuwe woning Dave!
Ik vindt het overstappen op zich ,geen probleem toch merk je niks van ,wat ik alleen vreemd vindt is dat je kunt overstappen in 10 minuten,maar dat je de overstap boete eerst zelf moet betalen en daar dan 3 maanden op moet wachten tot je het terug krijgt,beetje jammer .
Hi Rob! Welkom bij Essent! Je hebt helemaal gelijk! Het duurt behoorlijk lang voordat wij jouw opzegvergoeding uitkeren. Dit is een verbeterpunt waar wij zeker iets mee kunnen! Dankjewel voor jouw feedback! Groetjes, Danisha
Zeer slecht wegens niet nakomen overeenkomst. 25 Euro vriendvoordeel beloven en dan zeggen dat dat niet geld voor mijn contract .De voorwaarden erop nagelezen en er staat nergens dat het niet geld voor een 1 jarig contract . Dus de vrouw van Essent die ik gesproken heb heeft mij gewoon voorgelogen.
Hi Ton, Fijn dat ik je telefonisch heb gesproken :-) Ik kan me heel goed voorstellen dat je na het laatste telefoongesprek zegt dat wij onze afspraken niet na komen. Mijn collega had beter kunnen onderzoeken hoe de vork in de steel zit. Voor nu heb ik mijn collega een e-mail gestuurd om met spoed het cadeau vanuit het vriendenvoordeel goed te keuren. Wanneer ik hier weer een reactie op heb ontvangen, neem ik gelijk weer contact met je op! Groetjes, Danisha
Blijkbaar had ik geen automatische incasso en had wel wat mail voorbij zien komen van Essent maar heb hier verder niet naar gekeken. Nu bleek dat ik de factuur zelf moest betalen maar dit had ik over het hoofd gezien tussen alle mail van Essent. €20,- boete als verwelkomen van een nieuwe klant?? Met ons andere huis al 16 jaar trouwe klant en altijd automatische incasso. Vervelende niet begripvolle persoon aan de lijn! Als er niet enige vorm van coulance is stap ik met het andere adres per direct naar een andere aanbieder.... hier kan ik er slecht tegen!
Hi Milja, Oei, dit is inderdaad geen leuk begin! Ik heb jouw gegevens op proberen te zoeken alleen dan kom ik uit op een overeenkomst wat al jaren bij ons bekend is en daar iedere maand ook netjes het termijnbedrag bij word afgeschreven. Je bent natuurlijk altijd vrij om ons een e-mail te sturen. Je mag dit doen naar [email protected]. Groetjes, Danisha
Mijn partner overleden ik zelf verhuisd en op mijn naam proberen te zetten. Zou je zeggen niet zo moeilijk. Kreeg eerst bericht boete 250 euro achteraan gebeld (geregeld) mijn meterstanden door gegeven volgend bevestiging mail ontvangen maar nee brief op de mat geen meterstanden doorgegeven maar weer gebeld al met al 5 keer gebeld. Mijn partner was dus al klant en ik dus nog steeds hoe moeilijk kan het zijn.
Hallo Deta, Ik vond het heel fijn dat ik je telefonisch heb gesproken! Het is super goed dat je deze feedback naar ons terugkoppelt. Dit zijn inderdaad verbeterpunten waar we ons nog meer op moeten focussen. Ik hoop natuurlijk dat alles nu geregeld is na alle telefoontjes! Mocht je nog vragen hebben of ergens tegen aan lopen? Laat het mij weten want ik help je echt graag verder! Groetjes, Danisha
Ze hebben mijn contract bij Vattenfall 1 maand tevroeg op gezegd. Hierdoor loop ik een flinke premie mis. Nu ligt het aan mij dat ik de datum verkeerd heb door gegeven! Ik heb geen contract opgezegd dat wordt dan allemaal voor jou geregeld.
Hi Wilma, Je hebt inderdaad hier al veel contact over gehad via Facebook, zie ik. Het klopt inderdaad dat wij jouw overeenkomst opzeggen bij jouw huidige energieleverancier. Dit heeft te maken omdat er maar één energieleverancier tegelijkertijd kan leveren op jouw adres. We vragen daarom altijd bij aanmelding wanneer wij moeten beginnen met leveren. In dit geval hebben wij dat ook gedaan. Alleen werd het voor ons onduidelijk, omdat wij eerst horen dat wij op 22 januari moeten beginnen met leveren en vervolgens kregen we weer een berichtje dat het 22 februari moest zijn. Vervolgens is dit weer aangepast naar 22 januari. Ik vind het natuurlijk ook super balen dat je nu jouw welkomstcadeau bent misgelopen. Alleen hebben wij dit niet in de hand gehad. We hadden dit graag voor jou willen voorkomen. Mocht je nog vragen hebben? Stel ze gerust! Groetjes, Danisha
Waarom kan je in de app je verbruik per dag niet zien? Bij Vattenfall kon dat wel.
Ik zal gelijk met de deur in huisvallen Robbie. Dit heeft te maken met het feit dat wij geen autorisatie hebben om de meterstanden iedere dag uit te kunnen lezen. We zijn er inmiddels wel mee bezig. Dus voor je het weet kan je ook bij Essent dagelijks jouw verbruik zien in de verbruiksmanager. Groetjes, Danisha
Ik heb deze klacht al doorgegeven aan Essent. Doordat ik net bij Engie zat 1 maand, zei ik al ik wil niet overstappen want dat lijkt me niet handig. Nu zit ik met 2 opzeg boetes. Dus helaas, ik heb al een reactie gehad van Essent en het is voor nu opgelost. Er is bandopname afgeluistert en nu wordt mijn vergoeding van Essent (dus 1 boete) versneld terug betaald.
Hi Sandra, Oh super fijn dat het inmiddels is opgelost! Mocht je ind e toekomst nog ergens tegen aan lopen? Trek je dan gelijk weer aan de bel? Groetjes, Danisha
Zo jammer dat wij 3 maanden op de teruggaaf van de boete die wij bij Eneco moesten betalen voor contract breuk is €150,- moeten wachten Erg jammer
Hi John, Dankjewel voor jouw feedback! Ik heb je net telefonisch proberen te bereiken, jammer genoeg kreeg ik je niet te pakken. 3 maanden op jouw opzegvergoeding wachten is natuurlijk nooit leuk! Ik heb mijn best voor je gedaan om het bedrag eerder uit te laten keren. Alleen houden wij echt bij al onze klanten 3 maanden aan.. Voor je het weet John, zijn de 3 maanden voorbij. Mocht je in de toekomst nog vragen hebben? Stel ze gerust! Groetjes, Danisha
Alles prima geregeld
We zijn nog maar net begonnen en u wilt al zoveel weten. Kom over een half jaar nog eens terug.
Is gewoon goed verlopen