Ben overgestapt dmv een bespaarcoach had elders contract wat liep tot maart.Niemand heeft mij hierop geattendeerd maar bij mijn overstap kreeg ik een eindafrekening dat ik nog even meer dan 600 euro mocht betalen. Bij navraag komt dit doordat ik in de dure maand ben overgestapt. Ieder heeft zn deskundigheid, kennis van zaken op het gebied waarin iemand is gespecialiseerd vind het daarom als onwetende consument erg triest dat zulke dingen gebeuren. Deze overstap krijgt van mij dus een hele dikke onvoldoende.ik vind nl dat ook Essent mij hierop had kunnen attenderen.
Beste Carla, Ik heb je zojuist geprobeerd te bereiken naar aanleiding van je klacht, helaas kreeg ik geen gehoord. Je contract is bij ons op 2 maart 2020 ingegaan en volgens onze gegevens zou dat ook de einddatum van je huidige leverancier geweest moeten zijn. We checken de einddatum in een systeem waarin de energieleveranciers de einddatum vermelden. Volgens onze gegevens zou de overstap aansluiten bij de einddatum van je vorige leverancier en zie ik daarin ook geen reden waarom je eindafrekening hierdoor hoger uitgevallen zou zijn. Wellicht is het handig om nogmaals na te vragen bij je vorige leverancier waarom de afrekening zo hoog is geweest. Groetjes, Webcare Essent
Ik hoefde helemaal niet over te stappen. Ik was nog niet eens klaar met mijn hele contract jaar bij enecco, gaf aan dat ik er ook amper verstand van heb en dit liever met mijn vader wou bespreken. Het ging allemaal zo lang door dat ik uiteindelijk 20 minuten heb staan luisteren terwijl ik Meerdere keren aangaf niet te hoeven overstappen. En nu krijg ik een dikke eind rekening van Enecco die ik niet eens kan betalen van bijna €400,-. Verder aardige man maar hij praat gewoon over je heen om zijn eigen doel te behalen zonder mij daarin goed te adviseren wat het beste is VOOR MIJ.
Beste Astrid, Het is natuurlijk niet de bedoeling om je een contract aan te smeren, onze verkopers zijn er ook voor advies. Ik vind het dan ook erg jammer dat het op deze manier is gegaan. Om zulke situaties te voorkomen geven we altijd een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Je hebt de mogelijkheid om na aanmelding binnen 14 dagen kosteloos en zonder opgaaf van reden te annuleren. Is er een reden waarom je hiervan geen gebruik hebt gemaakt? Groetjes, Webcare Essent
De meneer bij mij aan de deur zei dat het niet uitmaakte dat ik maar kort bij huisenergie was, de overstapkorting zou door Essent betaald worden. Die bleek 100 euro meer dan 250 euro omdat ik zo kort klant bij hun was geweest, ik had natuurlijk best kunnen wachten met overstappen als ik dat geweten had, 100 euro vind ik een hoop geld. Ik vind dus dat ik onder valse voorwendselen ben overgehaald over te stappen naar Essent Alleen aanbevelen als de mensen de voorwaarden goed uitzoeken
Beste Conny, Dat is natuurlijk een flinke tegenvaller als de kosten hoger uitvallen dan je had verwacht. Een opzegvergoeding is wettelijk bepaald voor elke leverancier en kan niet hoger uitvallen dan € 250 voor beide producten. Wellicht is er sprake geweest van een welkomstkorting dat terugbetaald had moeten worden maar dat weten we niet vooraf. Bij een overstap is het altijd te adviseren om alle voorwaarden te lezen, vooral van je huidige leverancier voordat je een beslissing maakt. Groetjes, Webcare Essent
Mijn vorige contract liep van 1 maart 2019 tot 1 maart 2020. Nu zag ik tot mijn verwondering dat mijn huidige contract met Essent gaat lopen van 2 maart 2020 ( en is dat dan ook weer een dag langer, 3 maart 2021 ). Of wordt dat dan toch 1 maart 2021, zonder de boetes voor contractbreuk etc? In mijn aanbiedings brief staat wel 1 maart 2021, ik ben benieuwd. In de aanbieding van mijn contract blijkt dat ik meer dan € 200,- terug krijg van Essent ( leveringskosten, netbeheerskosten etc minus de teruggave energiebelasting en welkomstpremie ). Toch moet ik volgens de aanbieding € 10,- per maand voorschot betalen. En tot mijn "schrik" bemerk ik dat in "Mijn Essent" zonder waarschuwing vooraf staat dat Essent € 20,- per maand af gaat schrijven. Telefonische "kluitje in het riet sturen" desk regeerde droog: minder dan € 20,- kan het systeem niet aan. Nu verbaast dit me niet, sinds ik zonnepanelen heb is de overstap nog nooit gegaan zoals inde ronkende reclames beloofd wordt
Bij BCC in Amsterdam Noord werden wij overgehaald om van Budget Energie naar Essent over te stappen. Een kadobon maakte het nog verleidelijker. De boete zouden we terug krijgen, dus eerst voorschieten maar dan komt het goed. Nou blijkt dat je ook de eerder betaalde compensatie van 200,- terug moet betalen. In ons geval 2 keer voor 2 adressen. Daar is niets over gezegd in de winkel!!!! Staat natuurlijk in de kleine lettertjes maar die heb je niet paraat in de winkel. Er is wel in de computer gekeken voor ons en het zou allemaal een stuk voordeliger zijn. Ik heb al gebeld en er wordt naar gekeken, maar tevreden??? Nee dus!!!
Goedemiddag, in december 2019 zijn wij overgestapt naar Essent. Sindsdien heb ik diverse keren geprobeerd in te loggen, te vergeefs. Het lukt gewoon niet. Hierdoor ben ik ook niet op de hoogte van jullie dienstverlening. Nooit werd ik gevraagd of ik op de site van Essent kom en of het inloggen gelukt is. Met vriendelijke groeten, Maria Posner
Beste Maria, Het is natuurlijk de bedoeling dat je toegang hebt tot je persoonlijke pagina en we vinden het ook erg jammer dat we het nu pas horen. Ik heb je dan ook meteen een nieuw wachtwoord gestuurd zodat je kunt inloggen. Bij het inloggen wil ik je vragen om je klantnummer en niet je e-mail adres te gebruiken. Het klantnummer wordt vermeld in de toegestuurde e-mail. Laat je me weten of het nu wel lukt? Groetjes, Webcare Essent
goed geholpen.
er wordt de tijd voor je genomen
Onze overstap naar Essent als nieuwe energieleverancier is geruisloos en prima verlopen
Nooit problemen gehad in 50 jaar.
Ik zou geen enkele actie zelf hoeven te doen voor deze overstap. Nu krijg ik alsnog van NLE een eindafrekening met daarin de boete verwerkt dus toch zal ik hier zelf weer achteraan moeten , eerst betalen dan weer bellen en mailen. Deze maand heb ik dus minder te besteden, top essent.
Nu weer een leuk kadootje. We zijn er blij mee.
Ik heb alleen maar goede ervaringen met Essent. En alle andere bedrijven daar heb ik geen behoefte aan. Ze kunnen mailen of bellen wat ze willen, maar ik ga niet over naar een ander.
Vooral in deze tijd
Via een vergelijkingssite weer terug bij ons oude vertrouwde energie leverancier, elk jaar wisselen wij om zo de kosten zo laag mogelijk te houden maar Essent is toch wel een van onze voorkeur, alles duidelijk en overzichtelijk... geef fratsen en je wordt vriendelijk te woord gestaan
ik ben overgestapt van energiedirect naar essent, dat is allemaal goed gegaan, alleen de 158 euro die ik terug moet krijgen heb ik nog niet gezien, ik heb daar over gemaild en gebeld, krijg mail dat het gebeurd is, ik weet dat het een zusterbedrijf is. dat zou 17 maart moeten zijn gebeurd, maar op mijn rekening zie ik niets op 17 maart tot nu 3 april. toch jammer
Ik ben niet zolang lid dus kan verder niet veel zeggen !
Ja leuk binnen gekomen met een compliment en een 5 jarencontract, maar er zijn toch nog concurenten. Dus weer overgestapt.
Bij het oversluiten was toegezegd dat ik net als bij Nuon dagelijks het verbruik kon monitoren van gas en elektra via de app. Nu blijkt dat er alleen een maandverbruik weergegeven wordt en dat duurt ook nog eens een paar dagen nadat de maand al beëindigd is. In het kader van je energieverbruik managen is dit echt een gemis en reden om zo snel mogelijk weer over te stappen.
Hoe kun je goede ervaringen omschrijven? Nooit klachten of zo?
Ik ben nog van,licht en water,PTT,en pnem.namen zijn nu anders maar service is gelijk gebleven.
boete van 350 euro aan engie word maar 250 euro vergoed door essent
DE BESTE LEVERANCIER IS ESSENT VOOR ENERGIE EN GAS
Super. Zo'n leuk kantoortje.
Ik zou iedereen aan raden om Essent te nemen als ze dat zouden vragen