Goed gesprek en goed geregeld

Wacht nog op overstap boetevergoeding

• De wijze waarop het contact is verlopen

Leugens die ik niet pik.

Vertegenwoordiger word volgens mij door essent onder druk gezet om met alle middelen en leugens de misschien de toekomstige klant over te halen, wat geschreven word over essent op www klopt voor 150%, ik ga per direct weer weg bij deze leugen firma.

Niet geheel tevreden

ik ben niet tevreden daar ik het contract aan huis heb afgesloten en kenbaar gemaakt afschrijvingen op de 27e van de maand doen was geen probleem vlgs verkoper en wa at blijkt afschrijvingen worden gedaan op de 20e van de maand toch wel een minpunt

Een normale transactie

De overgang heeft zonder problemen plaatsgevonden, maar Ik ben overgestapt per 10 juli 2020. In de maand juli heb ik echter zowel aan mijn vorige leverancier als aan Essent een voorschotnota moeten betalen. Dat is vervelend, je wilt graag besparen, maar door de overgang betaal je dubbel. Het komt uiteindelijk wel goed als ik de afrekening krijg van de vorige leverancier, maar we zijn nu ruim 3 weken verder en ik heb nog geen afrekening. Klanten van energieleveranciers zijn in mijn ogen gewoon een nummer. Het gaat om het geld en niet om de klant. Dat ervaar ik regelmatig bij verschillende zaken.

Soepele overdracht vanaf Engie

Leuk contact welke de overstap aangenaam maakte, duidelijke afspraken en communicatie.

• De wijze waarop het contact is verlopen

Snel en zonder problemen overgestapt

We werden door een vriendelijke medewerker opgebeld of we wilden overstappen naar Essent. Het was een prettig gesprek.

Niet volledig volgens verwachting

Ben nu bijna een maand verder en het gevoel zegt dat het maandbedrag niet klopt ondanks dat ik de juiste waarden heb ingevuld.l bij de aanvraag. Tocht heel veel twijfels. Daarnaast is het pas in juli ingegaan maar wordt er gerekend met de tarieven van de offerte. Is er geen sprake van laagste prijs garantie.

Slecht geïnformeerd

Goede avond, Een aantal weken terug de overstap overwogen door een goed aanbod. Echter niet super goed geïnformeerd door de boeten. Mijn boete zou volledig worden betaald. Daarna moest ik toch echter meer zelf bij betalen en betaald zelfs 2x de energieleveranciers. Dus dat was wel een fix bedrag wat je dan moet betalen. Het is tot nu toe redelijk opgelost. Maar zou zo'n overstap echter niet nog eens maken. Verder wel tevreden.

Ben tevreden

Tot nu toe wel tevreden

Ben tevreden

Alleen jammer dat mijn gasmeter kapot was

• De wijze waarop het contact is verlopen

Ik heb er niets van gemerkt, wat ik erg prettig vind

Ik heb een goed gesprek gehad met de adviseur, waarin mij een aanbod werd gedaan wat mijn interesse wekte. Echter was het wel vervelend dat door de contractbreuk met budget energie mijn welkomstgeschenk werd.ingetrokken. Dus ik krijg naast de reguliere boete wegens contractbreuk nog een andere boete van €175. Als ik dat had geweten had ik waarschijnlijk gewacht tot mijn looptijd voorbij zou zijn bij budget energie. Het zou mij zeer goed bevallen als Essent hierin mij tegemoet kan komen, zeker omdat ik nu een contract voor 5 jaar ben aangegaan en ik ben intussen ook niet van plan weer eerder over te stappen. Achteraf zou ik nooit zijn overgestapt.

Fam de Ruijter

Vlotte overstap, goede service, we zijn zeer tevreden

attent en vriendelijk

Tot nu toe ben ik positief over Essent, het contact is vriendelijk en attent. Je voelt je geen nummer.

soepel verlopen.

alleen nog even wachten op de compensatie van deoverstapboetes.

• De wijze waarop het contact is verlopen

wij zijn goed geïnformeerd en vriendelijk geholpen.

Vlekkeloos

Alles doet het

Zonder problemen

• De wijze waarop het contact is verlopen

Mijn levenlang bij Essent ! Gewoon goed.

Wat kan ik zeggen, ze nemen de tijd voor je, leggen alles piekfijn uit, geven goede tips, als er iets is kun je altijd bellen. Betrouwbaar, vaak voordeliger, ik ben vaker verhuisd in mijn leven, en Essent "nam ik gewoon mee".

alles goed verlopen

Alles goed verlopen, nu nog afwachten of ik, de door mij aan de vorige leverancier terugbetaalde bonus, terugkrijg van essent.

Ervaring is gewoon goed

Heel slecht

Mijn ervaring met Essent is heel slecht en zal het ook zeker niet aanraden aan bekende. In mei had ik besloten om over te stappen van Vattenfall naar Essent, begin juni ben ik vanwege omstandigheden verhuisd naar bekende die al een energieleverancier hebben. Op 4 juni om 11:12 heb ik gesproken met iemand van Essent om dit door te geven, toen werd mij al verteld van de boete omdat ik een paar dagen te laat was. Ze zou de opzegging doorgeven aan de afdeling die over de opzeggingen gaat. Op 2 juli om 16:05 opnieuw weer contact gehad met iemand van Essent en die vertelde mij dat er niets bekend was over de opzegging. Zij zou dit gaan uitzoeken en mij hierover terug bellen dat is tot op de dag van vandaag nog niet gebeurt. Vandaag 27-07-2020 gebeld rond 14:15 om de standen door te geven en daar vertelde die meneer dat ik donderdag word gebeld door de mevrouw die het voor mij zou uitzoeken. Ik ben benieuwd of dat echt gaat gebeuren, daarbij vind ik het schandalig dat als je opzegt je na 6 weken de eindafrekening krijgt en je maandtermijn nog moet betalen totdat je de eindafrekening krijgt.

Beetje moeizaam

Allereerst tellen daarbij mijn ervaringen uit 2010 . Daarvoor was ik jarenlang een tevreden klant van Essent . In 2010 verhuisde ik naar een nieuwbouwappartement . Dus wijzigde ik mijn adres . FOUT !!! .... Ik gaf aan te verhuizen ...FOUT.....!!Ik had een inhuizing moeten melden ...?? Maar hoe een leek dat kan weten...?? Hoe dan ook ik kreeg geen gas en elektra op mijn huidige adres . Mijn nieuwbouwappartement . Enexis had aansluitingen vergrendeld met een slot . De aannemer was failliet maar mijn appartement was wel opgeleverd . Ergo betaalde ik de kosten ( hypotheek en leningen ) ( advocaatkosten ) enzovoort en volgens Essent kon e.e.a. niet gewijzigd worden in hun systeem omdat ik een verhuizing i.p.v. een inhuizing had opgegeven ???tot ik besloot dan maar een overstap te proberen . En...hoera...Binnen twee weken alles geregeld . Maar inmiddels had ik wel 3 maanden extra huur betaald voor mijn tijdelijke onderkomen . Nu ben ik na lang aandringen weer terug bij U . Helaas opnieuw met problemen .Ik had U gemachtigd ( telefonisch ) tot automatische incasso .Tot mijn grote verbazing kreeg ik vorige week een aanmaning . Ik had mijn factuur voor juli niet voldaan ??? Automatische incasso ???? Ergo heb ik via Ideal betaald . Ik las in de mail dat ik mijn betaalwensen aan kon passen in "mijn essent ". . Dat bleek onmogelijk ??? Vandaag zag ik dat Ik U gemachtigd heb tot automatische incasso .. Systeemfoutje ??? Al met al bijzonder onbevredigend . Dank Uvoor uw aandacht . HJM van Schooten

Misgelopen afspraken

Ik had bij aanmelden gemeld dat we per 17 juni ook gingen verhuizen. Dit zou geen probleem zijn en werd geregeld. Mooi niet dus.... na 22 dagen geen overstap. Alsnog zelf doorgegeven.

Onterechte overschrijving

Zonder mijn weten is mijn energie contract overgeschreven naar essent. Na zelf telefonisch contact te hebben opgenomen bleken mijn emailadres en telefoonnummer niet te kloppen! Indien ik het er niet mee eens was kon ik zelf mijn oude leverancier bellen.

• Het gemak waarmee u klant bent geworden N.v.t.
  • De snelheid waarmee dit is geregeld N.v.t.

Goede dienstverlening

Problemen werden goed opgelost. Probleem was ontstaan met ongewenst contract bij andere aanbieder. Essent heeft dit gecontroleerd en op een goede manier opgelost. Chapeau!

Willemsplein 4

5211 AK 's-Hertogenbosch