Als ik de opzeg kosten ook snel terug krijg dan is het super geregeld
Bij het overstappen naar Essent is mij toegezegd dat de opzegvergoeding geheel door Essent zou worden vergoed. Nu blijkt dat er maar 200 euro wordt vergoed. Ik vraag u vriendelijk doch dringend het toegezegde bedrag van 241 euro IPV de 200 euro over te maken.
Hoi Herman, fijn je zojuist telefonisch gesproken te hebben. Het is even met een omweg gebeurd, maar het volledige bedrag zal toch aan je uitgekeerd worden ;-) Mijn excuses voor de verwarring en de onduidelijke communicatie! Groetjes Tessa | Webcare Essent
Op de eindfactuur van budget energie zie ik dat we € 100 contractbreuk moeten, ik had begrepen dat dit onderling tussen essent en budget energie wordt verrekend. Kan ik deze factuur naar jullie doorsturen?
Hi Alex, Ik zie dat je de aanvraag voor compensatie van de boete inmiddels al hebt ingediend :D Toppie! Binnen 7 werkdagen ontvang je nog een terugkoppeling van ons.. houd je mail dus goed in de gaten! Groetjes Tessa | Webcare Essent
Ik ben tevreden over de communicatie. Maar het overstap cadeau heb ik nooit ontvangen. Dit vind ik wel vervelend
Voor en tijdens de overstap werd ik keurig op de hoogte gehouden via email. Eerlijk gezegd heb ik er niets van gemerkt. Netjes geïnformeerd wanneer het maandbedrag ziu worden afgeschreven. Toppie
Het koste mij geen enkele moeite om dit te regelen. Omdat ik al bij Essent zakelijk zat, ging dit gemakkelijk.
Goede overgang zonder problemen.
Alles wat afgesproken was is uitgevoerd
Ik heb een boete betaald bij vattenfall die zou ik van jullie terug krijgen. Heb 3 keer geprobeerd Erik telf 0629542778 te bellen en in gesproken maar geen gehoor wat nu.
Mijn ervaring met Essent nooit problemen
Overstap is gelukt. Nu eenmaal €97 af geschreven, zoals belooft, maar helaas alweer een prijsverhoging door gekregen en moet in het vervolg €117 maandelijks gaan betalen. Ben dan nog duurder uit dan bij mijn vorige leverancier. Ik voel me beet genomen.
De overstap verliep soepel en zonder problemen. Wel was ik verbaasd over een mail over het termijn bedrag. Dat is verhoogd nav mijn verbruik volgens Vattenfall. Terwijl bij overstap juist werd gezegd dat ik heel weinig energie verbruik. Vraag: heb je wel een lamp aan? De verhoging het bedrag vind ik geen probleem. Het is de verbazing over eigenlijk tegenstrijdige berichten.
Prima geregeld van Essent maar ook van de maatschappij die wij verlaten hebben
Niks gemerkt kwa levering maar wel het stop zetten van oude leverancier. We zijn van oxxio naar jullie gegaan en jullie zouden het bij oxxio stop zetten. Nu blijkt dat we toch nog nog een heel maandtermijn van januari 2021 moeten betalen omdat er niet op tijd opgezegt is. kunnen jullie dit nog oplossen? Ik hoor het graag vg Nancy
Door de duidelijke en overzichtelijke website alles snell geregeld.
Ik heb U de boeteclausule van Budget Energie opgestuurd via de app. Ik hoop deze spoedig van U te mogen ontvangen.
Ben zeer ontevreden... Uiteindelijk na overstap na jullie met valse beloften. Nu zit ik aan een contract vast van 5jaar terwijl dat zo niet is afgesproken. Tevens moet ik 300 euro boete betalen omdat ik overgestapt ben naar jullie. Dus zeer ontevreden.
Beste mevrouw Hoeppe, Bedankt voor uw beoordeling en fijn dat u de moeite heeft genomen om dit in te vullen. U geeft aan dat er valse beloften zijn gedaan. Ik zie in ons systeem terug dat het inderdaad gaat om een vijfjarige overeenkomst. Dit hebben wij u toen ook middels een aanmeldbevestiging kunnen bevestigen. U heeft als consument altijd 14 dagen bedenktijd om het contract eventueel te annuleren. Ik zie helaas geen contactmoment met u terug in het systeem, na de bedenktijd kunnen wij het contract dan ook niet meer kosteloos annuleren. De aanvraag van de opzegvergoeding van uw oude leverancier kunt u bij ons indienen via [email protected]. Vergeet hierbij niet uw klantnummer, gegevens en de eindafrekening van de oude leverancier bij toe te voegen. Binnen zeven werkdagen krijgt u vanuit ons reactie of de aanvraag is goedgekeurd. Binnen vier maanden betalen wij de opzegvergoeding uit tot een maximaal bedrag van €250,- euro. Mochten wij u hierbij kunnen assisteren, geef het dan direct aan. We staan u graag te woord! Een warme groet, Joël
Gebruik gemaakt van jullie overstapregeling, Makkelijk en eenvoudig maar.... ik kreeg een boete van € 200 omdat ik een halve maand te vroeg ben overgestapt??? Ik heb jullie de overstap laten regelen en neem dan ook aan dat jullie rekening houden met de ingangsdatum om dit soort boetes te voorkomen. Gebeld met Essent maar omdat ik een jaarcontract heb, kan er niks aan gedaan worden! Ik ben dus zwaar teleurgesteld!!!!
Hoi Rene, ik kan begrijpen dat een opzegvergoeding nooit leuk is! Wist je overigens dat de hoogte van de opzegvergoeding nooit €200 kan zijn bij een particuliere overeenkomst als je nog maar een halve maand te gaan hebt? De boete is namelijk wettelijk vastgesteld. En bij opzegging binnen het laatste 1,5 jaar voor de einddatum betekend dit een boete van maximaal €100 (€50 per product). Wat betreft de startdatum is het voor energieleveranciers helaas niet mogelijk om jouw einddatum in te zien. Dit door beperkingen i.v.m. jouw privacy. Om deze reden is het van belang dat je als consument zelf goed nagaat wat de juiste startdatum is. Om dit goed te checken geven we je ook de 14 dagen wettelijke bedenktijd.. Uiteraard begrijp ik dat je super baalt van de opzegvergoeding, helaas kan ik in deze niets voor je betekenen. Ik had dit alles graag telefonisch met he besproken, alleen heb ik op basis van je e-mailadres geen klantgegevens kunnen vinden. Groetjes Tessa | Webcare Essent
Indiening en afwikkeling als verwacht mag worden.
Mij was beloofd dat de opzeg vergoeding voor rekening van Essent was. Nu blijk ik 700 euro opzeg vergoeding te moeten betalen en Essent betaalt slechts 250’daarvan terug. ********ij!
Beste mevrouw Rodriguez, Bedankt voor uw beoordeling. Vervelend om te lezen dat u niet tevreden bent! Wij vergoeden bij een overstap de kosten contractbreuk tot een maximaal bedrag van €250,- euro. Overige kosten als over verbruik of welkomstpremies die worden teruggevorderd, betalen wij niet. Dit wordt ook duidelijk gecommuniceerd in onze voorwaarden. Deze kunt u terugvinden in de aanmeldbevestiging. Heeft u de opzegvergoeding inmiddels al bij ons ingediend? Hoe eerder u dat doet, hoe sneller wij het voor u in orde kunnen maken. Ik zie vooralsnog geen aanvraag in het systeem. U kunt het indienen via [email protected]. Belangrijk om hierbij uw klantnummer, gegevens en de eindafrekening van de vorige leverancier toe te voegen. Mocht u vragen hebben, stel ze dan gerust. We staan u graag te woord! Een warme groet, Joël
24 december wordt je lid en 12 januari schrijven ze 188 euro af terwijl de maand 30 dagen nog niet om zijn . Gelukkig kan ik rekenen . Puzzel met termijn bedrag en inhoudings datum
Hoi Dennis, Ik vermoed dat er wat verwarring is.. we hebben inderdaad op 12 januari een volledig termijnbedrag afgeschreven, dit omdat deze betaling voor de maand januari is en niet voor de maand december. Het is dus niet zo dat je in dit geval "dubbel" voor december aan je oude leverancier en aan ons hebt betaald. Mochten zij nog de maand januari bij je in rekening hebben gebracht, dan kun je hiervoor het beste met hen contact opnemen ;-) Groetjes Tessa | Webcare Essent
Medewerker van Essent in bcc lelystad heeft afgesproken dat ik 4 januari de €175 op rekening zou ontvangen. Dit is niet gebeurt. Graag hoor ik bericht hierover.
het overstappen is snel ,en gemakkelijk geregeld.
bij de overstap heb ik jullie gemachtigd om maandliks af te schrijven, nu krijg ik een betalings herinnering!!!
Hoi John Ik zie dat we je op 17 november 2020 een mail hebben gestuurd over je betaalwijze en rekeningnummer. Heb je deze niet voorbij zien komen? Geen zorgen, ik zie dat inmiddels alles goed staat :) Vanaf heden zullen we dan ook automatisch incasseren. Groetjes Tessa | Webcare Essent
Ze beloven dat je een lagere tarief krijgt, en een paar maanden gaan ze de maandelijkse tarief weer verhogen. Hadden net zo goed bij onze oude leverancier kunnen blijven.
Beste heer Dirckinck, Bedankt voor uw beoordeling. Jammer dat u niet tevreden bent op dit moment! Ik zie dat het termijnbedrag inderdaad verhoogd is. Dit hebben wij proactief aangepast om een mogelijke bijbetaling op de jaarrekening te voorkomen. Het eerdere verbruik is gebaseerd op het jaarverbruik wat wij hebben doorgekregen vanuit de netbeheerder. Om eventuele vervelende verrassingen te voorkomen op de jaarrekening hebben wij het voor u aangepast. Mocht u hier nog vragen over hebben, stel ze dan gerust. We lichten het u graag verder toe, mocht dat nodig zijn. Een energieke groet, Joël