De overstap heb ik gemaakt na aanleiding van telefoontje. Hierin werd niet verteld dat de opzegboete bij de vorige leverancier niet wordt vergoed. Dit kost me € 350,00. En u reageert hierop heel erg bot.
Hi Theo, Wat jammer om te zien dat je zo ontevreden bent! Na het lezen van jouw verhaal begrijp ik dat ook zeker ;) Ik zie in mijn systeem dat er al regelmatig contact is geweest over de compensatie opzegvergoeding. Ook ik moet jou helaas vermelden dat er bij jouw contract geen compensatie opzegvergoeding geldt. Na de aanmelding ontvang je altijd van ons een bevestiging. Hierin worden de actie- en product voorwaarden mee gestuurd. In deze voorwaarden wordt ook benoemd dat je hier geen recht op hebt. In het geval dat je hier niet mee eens bent, had je een bedenktijd van 14 dagen. Je hebt destijds geen gebruik gemaakt van de bedenktijd waardoor wij er vanuit gaan dat je akkoord gaat met de voorwaarden. Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Neem dan gerust met ons contact op via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
We waren al aangesloten voordat we wisten dat we bij de vorige leverancier weg gingen, en alleen maar omdat de aanbieding lager werd. Of ik het bij Energie-direct beter naar mijn zin had is kennelijk niet interessant. Wij zijn niet van die overstappers, niet zonder reden, en die had ik niet.
Hi Walther, Bedankt voor jouw review en feedback. Wat jammer om te zien dat je niet helemaal tevreden bent over je aanmelding :( Mag ik je vragen waarom je na de aanmelding hierover geen contact meer hebt opgenomen? Zodra je bent aangemeld heb je namelijk altijd nog 14 dagen bedenktijd waarin je de aanmelding kan annuleren. Ondanks dat hoop ik dat je het met de tijd ook bij ons naar je zin hebt. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan met ons contact op via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Ik heb nog steeds geen eindafrekening van de vorige aanbieder. Ik heb dus een maand vooruit en een maand langer moeten betalen. Er is ook nog steeds niets bekend gemaakt over de boete om eerder te stoppen
Hi Frank, Wat leuk dat je klant bij ons bent geworden! Welkom bij Essent :D Je betaald bij ons je eerste termijnbedrag vanaf de datum dat je bij ons klant bent geworden. Wat de reden is dat jouw oude leverancier ook nog een termijnbedrag in rekening heeft gebracht, durf ik je niet te zeggen. Je kan hiervoor het beste informeren bij je oude leverancier ;) Zodra je de eindrekening hebt gekregen van je oude leverancier, wil ik je vragen deze te mailen naar [email protected]. Op die manier kunnen wij er voor zorgen dat de compensatie aan je wordt uitbetaald! Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Slechte ervaring mij is niet gezegd dat ik zelf de boete moest voorschieten bij overstap naar Essent en het geld pas na 4 maanden terug krijg als ik het had geweten had ik de overstap niet gemaakt en beveel het zeker niet aan als het mogelijk is ga ik ook weer terug naar een andere
Goedemiddag! Bedankt voor jouw review en feedback. Jammer om te zien dat je een slechte ervaring met ons hebt! Ik snap ook zeker dat je baalt van het termijn waarin de compensatie wordt uitbetaald. In de aanmeldbevestiging die je van ons hebt gekregen bij de aanmelding, wordt deze bepaling ook genoemd. Ondanks ik het erg vervelend voor je vind, kan ik niet afwijken van deze bepaling. Gelukkig vliegt de tijd, en zal het bedrag snel worden overgemaakt ;) Groetjes Nathalie || Webcare Essent
In kan niet reageren op de mail Ik kan niet in mijn essent. Ik wil dat de maand termijnen op de 23e afgeschreven worden.
Hi Jolanda, Bedankt voor jouw review en feedback! Wat vervelend dat het je niet lukt om in te loggen op MijnEssent. Ik ga je hierbij helpen ;) Allereerst heb ik de betaaldatum voor je gewijzigd naar de 23ste van de maand. Vanaf de maand juni zal het termijnbedrag op de gewenste datum worden afgeschreven. Je hoeft hiervoor verder niets te doen ;) Om in te kunnen loggen op MijnEssent, heb ik een account voor je aangemaakt. Op het bij ons bekende email adres krijg je een email met een activatie link. Hiermee kan je je account activeren en een wachtwoord instellen. Mocht het niet lukken, neem dan gerust met ons contact op via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Ik heb de overstap gemaakt met de vraag hoe het zit met de boete die je bij de overstap krijgt. Deze zou vergoed worden. Ik kreeg van eneco een boete van 400 euro waarvan er pas over 3 a 4 maanden 250 euro van vergoed wordt. Hierdoor zit ik in financiële problemen.
Jeetje Corrie! Wat een vervelende situatie moet dit voor je zijn :( Ik snap dat je hier niet op zit te wachten! Op 11 april hebben we jou een email gestuurd met het verzoek een bewijslast naar ons toe te sturen. Hiermee wordt bedoeld een kopie van de eindrekening te sturen zodat wij de compensatie voor je kunnen goedkeuren. Tot heden hebben wij nog geen bewijslast van je mogen ontvangen. Kan je dit alsnog doen? Zodra wij jouw email hebben ontvangen, kunnen we jouw aanvraag verder in behandeling nemen en zorgen dat het bedrag zo snel mogelijk aan je wordt uitbetaald. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Na mijn eerste betaling van het termijnbedrag van € 114.00 werd het bedrag gelijkverhoogd naar € 130.00. Terwijl ik de juiste jaarverbruiken heb doorgegeven bij de overstap naar Essent. Ik voel dit als een misleiding van de energieleverancier.
Goedemiddag! Jeetje, wat vervelend dat dit zo is gelopen! Ik kan me voorstellen dat je hier niet op zit te wachten ;) Na controle van de aanmelding is gebleken dat je bij ons aangemeld bent met een te laag verbruik. De cijfers van het laatste jaarverbruik hebben wij doorgekregen van de netbeheerder. Om te voorkomen dat je op de jaarrekening moet bijbetalen, is daarom je termijnbedrag verhoogd. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat de netbeheerder het mis heeft, omdat er in jouw situatie wat dingen zijn gewijzigd. Sorry daarvoor! Je mag natuurlijk ook altijd nog zelf bepalen om het termijnbedrag te verlagen. Kies je hier voor, dan kan dit eenvoudig via MijnEssent of neem hiervoor met ons contact op via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Goed verlopen alleen de opzegvergoeding Binnen 4maanden dat is jammer
Super fijn dat alles zo goed is verlopen! Ik snap dat je baalt van het termijn waarin de opzegvergoeding wordt uitbetaald. Ik had het graag voor je anders gezien, maar dit is echter een bepaling waar ik niet van kan afwijken. Aangezien de tijd vliegt, is het termijn zo voorbij en voor je het weet staat het bedrag op je rekening! ;) Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Goede overstap alleen moet wel heel lang wachten op de uitbetaling van mijn overstap boete die ik al aan de andere maatschappij heb moeten betalen
Hi Gerla, Bedankt voor je review en feedback! Ik kan me heel goed voorstellen dat het ontzettend balen is als je zo lang moet wachten op de compensatie opzegvergoeding. Het is voor mij jammer genoeg niet mogelijk om er voor te zorgen dat deze eerder aan je wordt uitbetaald. Deze bepaling is eerder door Essent zorgvuldig bekeken en besloten. Desondanks ben ik natuurlijk wel heel blij dat je klant bij ons bent geworden, en hoop ik dat de vergoeding gauw aan je wordt uitbetaald. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Hello, I don’t speak Dutch, and I would really appreciate set up and communication in Emglish. Is it possible? Thanks.
Hi Martin, Thank you for your review and feedback! If you don't speak Dutch, it does seem difficult to understand Dutch. I understand for sure that you prefer everything in English. Unfortunately this is not possible! As a Dutch company, we cannot communicate everything in English. As much as I would like this for you, this option is not there. Kind regards, Nathalie || Webcare Essent
Kreeg sms : direct inloggen? Hoe dan? Gebruikersnaam????? Wachtwoord????? Inloggen lukt dus niet.... Graag nadere gegevens.
Hi Tom, Oh nee?! Problemen met inloggen? Wat vervelend! Maar geen zorgen, ik ga je hierbij helpen :) Ik zag op jouw gegevens dat er nog geen online account actief was. Ik heb daarom direct een account voor je aangemaakt! Op het bij ons bekende email adres ontvang je een activatie email. Met de link in de email kan je jouw account activeren en een wachtwoord aanmaken. Na het aanmaken van het wachtwoord, zou het inloggen moeten lukken! Ervaar je hierna nog steeds problemen? Neem dan even met ons contact op via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
afspraak 85euro was het bod heb zelf naar125gegaan spaar potje !!?? word nu door jullie naar145euro gebracht
Goedemiddag! Bedankt voor jouw review en feedback. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waarom het termijnbedrag is verhoogd. Na controle van de aanmelding is gebleken dat er een te laag verbruik is gebruikt voor termijnbedrag bij aanmelding ten opzichte van het SJV van de netbeheerder. Van de netbeheerder hebben wij de verbruiksgegevens doorgekregen. Om te voorkomen dat er op de jaarrekening bijbetaald moet worden, is het termijnbedrag pro actief aangepast. Nu kan het natuurlijk zijn dat er in de tussentijd veel is veranderd in jouw situatie waardoor het verbruik toch lager is dan gedacht. In dit geval zouden de cijfers van de netbeheerder dan niet kloppen. Sorry hiervoor! Uiteraard kan je er altijd voor kiezen om je termijnbedrag weer te verlagen. Je kan dit heel eenvoudig doen via MijnEssent of neem hierover met ons contact op via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Hallo, Ik ben niet overgestapt naar Essent ik woon al 21 jaar op dezelfde adres Nu ben ik sinds februari gescheiden en ik blijf op dezelfde adres wonen (Essent stond op de naam van mijn Ex). Dus in wezen ben ik niet overgestapt maar door de scheiding koste het me wel extra geld want je krijgt nl een eindjaarsafrekenin Ik kan hier geen oordeel over geven. Ik vind wel als 1 van de bewoners blijft wonen op het dezelfde adres dat je dan geen eindjaarrekening meer krijgt. Zal het wel waarderen dat ik mijn geld van het eindjaarrekening terug kan krijgen.
Hoi Jolanda, Omdat een contract persoonsgebonden is kunnen we niet zomaar een naam wijzigen in de loop van het contract. Er dient dus altijd een eindnota opgemaakt te worden. Overigens is het bij een scheiding vaak ook handig om te kosten te verrekenen en met een schone lei te beginnen. Dat is natuurlijk van de situatie afhankelijk. Bij een eindafrekening betaal je alleen de verbruikskosten die je hebt gehad en niets extra’s. We maken in feite gewoon een balans op van de kosten tot op het moment dat het nieuwe contract begint. Groetjes Denis Webcare Essent
Jullie zouden alle boetus overnemen ook de boete van opstappen bij oude energy engie maar ik krijg gewoon een boete van 250 euro die jullie niet overnemen en wat wat wel gezegt wordt aan de telefoon
Altijd vervelend een boete Jeroen maar ik weet niet waarom je aangeeft dat we de boete niet vergoeden. Als het een boete is voor het vroegtijdig verbreken van het contract dan vergoeden we de boete wel. Je kunt gemakkelijk een aanvraag doen via www.essent.nl/opzegvergoeding. Groetjes Denis Webcare Essent
De reden van de lage score heeft te maken met dat we maximaal 4 maanden moeten wachten voor de €200,- opzeg vergoeding wordt uitbetaald. Dat staat op voorhand nergens te lezen dat het dus 4 maanden kan duren. Als we dat wisten zou dat meegenomen worden in de keuze van overstap en dan hadden we dat ook niet gedaan!
Hoi Nick, Het is natuurlijk balen als je 4 maanden moet wachten tot dat je de opzegvergoeding terug krijgt en je dit niet van te voren wist. Echter maken we dit altijd vooraf bekend want het wordt vermeld in de voorwaarden. Ik zou je adviseren om de voorwaarden van het contract nog even na te lezen. Groetjes Denis Webcare Essent
Het was bedoeling boete ivm overstap direct geregeld worden maar achteraf het is niet zo. Vorige leverancier heeft 250 euro van mijn rekening direct afgeschreven maar Essent gaat deze bedrag binnen 4 maanden naar mijn rekening storten . Ik vind heel slecht geregeld terwijl ze hebben aan mij doorgeven direct wordt geregeld. Ik heb twee keer Essent gebeld maar nog niks antwoord gekregen.
Beste klant, Ik vind het jammer om te horen dat er miscommunicatie is ontstaan over de opzegvergoeding. Wij betalen de opzegvergoeding altijd na 4 maanden uit. Dit staat ook beschreven in de voorwaarden van het contract. Ik vrees dat ik niets kan doen om de uitbetaling sneller te laten verlopen. Groetjes Denis Webcare Essent
Essent heeft alles geregeld, maar kreeg na de overgang boetes van de vorige leverancier, als ik dit geweten had, had ik nog even gewacht.
Hoi Martijn, Ik kan me voorstellen dat je liever kosteloos was overgestapt maar ik heb goed nieuws voor je. De boete krijg je namelijk terug van ons. Ik zie dat je al een aanvraag hebt gedaan maar dat we nog even even een factuur nodig hebben van je vorige leverancier. Laat je me weten of het lukt? Groetjes Denis Webcare Essent
Soepel verlopen. Het enigste puntje waar ik van baal is dat het 3 tot 4 mnd kan duren voordat ik mijn overstap boete vergoed krijg. Hier is niet over gesproken bij het overstappen.
Hi Caroline, Pfff ja balen is dat he! Toch wil ik je van harte welkom heten bij Essent :D Essent heeft er voor gekozen om deze binnen 4 maanden uit te betalen, omdat uit ervaring blijkt dat er toch nog klanten zijn die dan weer terug gaan naar hun oude leverancier. Het is dan ook zonde om deze weer te moeten terug vorderen ;) Deze bepaling wordt genoemd in de aanmeldbevestiging. Mocht je nog vragen hebben of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Mijn ervaring met de overstap vond ik prima, het enige waar ik vreselijk van baal is dat ik binnen 4 maanden de boete terug krijg van jullie. Ik heb hem zelf ook gelijk moeten betalen. Dit is ook niet verteld in het gesprek.
Hi Corinne, Wat leuk dat je bij ons klant bent geworden, en de overstap goed is verlopen! Ik kan me heel goed voorstellen dat je super baalt van het termijn waarin wij de compensatie opzegvergoeding uitbetalen. 4 maanden is ook niet niks! Essent heeft er voor gekozen om deze binnen 4 maanden uit te betalen, omdat uit ervaring blijkt dat er toch nog klanten zijn die dan weer terug gaan naar hun oude leverancier. Het is dan ook zonde om deze weer te moeten terug vorderen ;) Desondanks hoop ik dat de compensatie gauw op jouw rekening staat! Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Ja is goed verlopen. Alleen graag nog de correspondentie per post. Dat hebben we gevraagd maar nog niet gekregen. Groetjes
Hi Wim, Bedankt voor jouw review en feedback! Ik heb zojuist jouw gegevens na gekeken en op jouw adres staat het correspondentiekanaal op postzending. Alle correspondentie zal je per post gaan ontvangen. Wat wij alleen niet per post kunnen versturen, zijn de energierapporten. De energierapporten ontvang je elke maand per email. Het is hierbij niet mogelijk om die per post te ontvangen. Ik hoop dat je hiermee vooruit kan. Zijn er nog vragen? Neem dan gerust met ons contact op. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Door de overstapservice was het allemaal snel en eenvoudig geregeld
Wat leuk om te zien dat je voor ons hebt gekozen! Super bedankt voor jouw review :) Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Doordat wij u hebben opgezegd maar na 2 maanden weer terug gestapt zijn naar Essent, is er met de boete van Clean Energie niet goed gegaan. Deze hebben wij zelf betaald.
Goedemiddag! Wat leuk dat jullie weer zijn terug gekomen naar Essent. Welkom terug! :D Wanneer je recht hebt op een compensatie van de opzegvergoeding, vergeet dan niet om deze ook bij ons in te dienen. Je kan de aanvraag op 2 manieren bij ons indienen: 1: Is het bedrag van de boete € 150,- of lager, dan kan deze eenvoudig worden aangevraagd via essent.nl/aanvragen. 2: Is de boete hoger dan € 150,-, stuur dan een kopie van de eindrekening via de email naar [email protected]. Binnen 14 kalenderdagen na het indienen ontvang je een bevestiging per e-mail met de uitkomst van de aanvraag. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Wij zijn tevreden alleen werkt de verbruikersapp nog niet goed.
Hi Annie, Bedankt voor jouw mooie review en feedback! Dit waardeer ik enorm :) Hopelijk zijn de problemen met de app inmiddels verholpen. Ervaar je nog steeds problemen? Neem dan gerust met ons contact op via 0900-1550 of [email protected]. Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Ik ben tevreden over de dame die in coronatijd mij een nieuw contract van Essent heeft aangeboden.
Ahh wat een mooi compliment Don! Wij zijn natuurlijk ook hartstikke blij met zo'n klant als jij! Welkom bij Essent :) Groetjes Nathalie || Webcare Essent
Overstap verliep prima maar de verkoper heeft ons niet de juiste informatie gegeven. Met de gegevens die hij had zouden wij minder hoeven te betalen bij een contract voor 5 jaar maar nu moeten wij nog meer betalen. Met andere woorden zijn wij op een verkeerde been gezet...
Hi Fred, Allereerst wil ik je bedanken voor je review en feedback. Leuk dat je klant bij ons bent geworden! Ik kan me heel goed voorstellen dat je baalt van de situatie zoals je die beschrijft. Ik wil je daar ook mijn excuses voor aanbieden. Heb je hierover al met ons contact gehad? Jammer genoeg beschik ik niet over jouw gegevens waardoor ik geen contact met je op kan nemen. Mocht de situatie nog niet zijn besproken, dan zou ik je willen vragen om met ons contact op te nemen. Je kan ons bereiken via 0900-1550. Groetjes Nathalie || Webcare Essent