Wij zijn al klant bij Essent vanaf het begin en hebben nooit klachten gehad. Ook nu deden ze weer een aanbieding voor een nieuw vast contract van helaas maar 1 jaar omdat wij zonnepanelen hebben. Dit doen meerdere energie aanbieders. Hiermee wordt je gestraft omdat een aan het milieu denkt terwijl ze zelf een voorstander van zonnepanelen zijn.
Fijn dat je weer voor ons hebt gekozen Jan! Het klopt dat we momenteel alleen 1-jaar vast aanbieden voor klanten met zonnepanelen. Het is nog niet bekend wanneer dat weer gaat veranderen. Groetjes, Webcare Essent
Ben al jaren goed bediend !
snel, competent en aangenaam
Door de overduidelijke communicatie via Mijn Essent wisten wij altijd waar we aan toe waren. Omdat wij al tot de oudere generatie behoren durven wij de overstap naar een andere leverancier niet aan. Toch was er wel aanleiding om zo'n stap in overweging te nemen. Een op dit gebied deskundige vriend stelde vast dat het stroomverbruik bij ons in de afgelopen jaren relatief erg hoog was. Het bracht hem zelfs tot de vraag "Zit er een lek?" Ondanks deze vraag besluiten wij toch bij Essent te blijven. Wij betalen meer dan wij tot nu toe betaald hebben. Vergeleken bij het in de afgelopen 2 maanden betaalde bedrag , ad € 160.- is er een verhoging met € 66.- per maand waar wij mee rekening moeten houden. Als verantwoorde boekhouders kunnen wij naar de situatie van het nieuwe contract toewerken en ons verbruik intussen aan een kritisch onderzoek onderwerpen.
1. Ik sluit 7 januari een vast contract af voor 1 jaar. Het gaat niet voor 2 of 3 jaar. Waarom niet. Op tv zeggen ze van wel 2. Ik sluit 7 januari het contract af. Gaat pas in op 21 januari ???? Waarom pas over 2 weken. ??? Als de prijs omhoog gaat omdat het kouder kan worden, deze zekerheid zet Essent vast.
Goedemorgen Frans, Bedankt voor je bericht! Wij hebben geen meerjarig contract op aanbod voor klanten die zonnepanelen hebben. Wanneer je een contract afsluit is het na 14 dagen rechtsgeldig in verband met de wettelijke bedenktijd. Vandaar dat het 21 januari van start gaat. Ik vertrouw erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Webcare Essent
Bedankt voor je mooie cijfer! Met vriendelijke groet, Webcare Essent
Contract opgezegd wegens emigratie, alles keurig geregeld (dachten wij) Medewerker heeft op 04-12-2023 het contract beëindigd en heeft aangegeven het contract zonder opzegboete beeïndigd te hebben, ook hebben wij hier een mail van ontvangen ter bevestiging hierin ook geen opzegboete. Enkele weken later stuurt Essent nogmaals een bevestiging met een beëindiging van het contract en met ditmaal een opzegboete van 250 euro!!!!!! Dit na mondelinge toezegging van een medewerker dat er geen opzegboete berekend zou worden. Wij hebben gebeld en een nieuwe medewerker bevestigd nogmaals aan dat de contracts beëindiging op 04-12-2023 zonder opzegboete beëindigd is hij gaat direct de hogere hand bellen! De hogere hand geeft doodleuk aan dat er ineens wel een opzegboete van kracht is en bij emigratie 250 euro betaald moet worden en de voorgaande medewerkers een fout hebben gemaakt. Dus mondelinge toezeggingen en een mail zonder 250 euro opzegboete gelden niet meer? Wij hebben hierover een klacht ingediend en hier wordt door Essent niet op gereageerd. Wij hebben inmiddels onze rechtsbijstand gebeld over het niet nakomen van afspraken zowel mondeling als per mail.
Goedemorgen Richard, Bedankt voor je bericht. In je contractvoorwaarden staat duidelijk aangegeven wat de consequenties zijn als je de overeenkomst vroegtijdig verbreekt. Echter dien je ook wel de juiste informatie te krijgen wanneer je hierover contact met ons opneemt. Excuses hiervoor dat je niet de juiste informatie hebt gekregen. Echter is een overeenkomst wel leidend. Helaas heb ik geen antwoord kunnen geven waarop je had gehoopt. Ik vertrouw erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Webcare Essent
Mijn ouders, meer dan twintig jaar klant, worden gebeld met een ‘aanbod’. Ze moeten daar telefonisch over beslissen. Ze mogen het niet op hun gemak bekijken op papier. Als je namelijk vraagt of het per post kan worden verstuurd , zitten ze er al aan vast. Door onbereikbaarheid van Essent en systeemfouten hebben ze geen inzicht in verbruik en kosten,. En aan de telefoon met Essent wordt NIET erbij verteld dat het contract al ingaat als je het VOORSTEL per post wil ontvangen . Er wordt gezegd dat ze het makkelijk weer ongedaan kunnen maken. Behalve dan dat Essent zelf ze niet eens kon vinden in haar eigen systeem
Bedankt voor je bericht! Erg vervelend dat het zo is verlopen. Wij bellen geen klanten voor een aanbod, dan zijn je ouders gebeld door een verkooppartner van ons. Het klopt dat wij geen offertes sturen, maar ze hoeven niet per direct te beslissen. De verkoper had ook een afspraak kunnen maken om later terug te bellen. Mochten je ouders ervan af willen zien. Stuur dan een mail naar [email protected] met de toelichting die je hier hebt gestuurd. Met vriendelijke groet, Webcare Essent
Altijd afnemer geweest van Essent en / of haar voorgangers. Natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld omdat ik er 40 jaar werknemer ben geweest, met trots.
Professioneel en klantvriendelijk
zoals al jaren,keurig geregeld
Tijdig aanbod. Bij andere energie maatschappijen wel anders meegemaakt. Aanbod van Essent is duidelijk en goed. Dat geeft zekerheid en rust.
We hebben geen klachten
Essent is dan wel niet de goedkoopste, maar wel de beste ! Overzichtelijke en nette afwerking van de facturatie en klantenservice. Trouwe klanten worden bevoordeeld in het tarief, wat ik zeer op prijs stel.
Ontzettend tevreden over Essent. Zowel qua aanbod, tarieven als afhandeling van klachten/zaken die niet kloppen (zie mijn dossier voor hoe e.e.a. is afgehandeld met betrekking tot de 2 keer 190 euro en het feit dat mijn woning onterecht niet als 'verblijfsfunctie' in jullie systeem stond). Altijd netjes en begripvol te woord gestaan en uiteindelijk is alles netjes en correct afgehandeld. Voor mij geen andere energieleverancier meer dan Essent!
Zoals een dagje Winter Efteling en Beekse Bergen.
De eenvoud van informatieverstrekking geeft een goed gevoel. Geen kleine lettertjes en tussentijdse wijzigingen tijdens het klant zijn.
Bestendige levering
Afspraken worden nagekomen en duidelijke communicatie vooraf, tijdens en achteraf (maandelijks heldere verbruiksoverzichten) Alleen de adviezen m.b.t. de hoogte van het termijnbedrag kunnen m.i. beter maar daar heb je via de verbruiksmanager zelf ook grip op. Tevreden.
Digitale communicatie verloopt uitstekend de geleverde info is duidelijk overzichtelijk geen verassingen .
Nooit geen problemen en bij kontakt vriendelijke benadering uwerzijds zelfs als men u bezoekt.( wat ik heb gedaan )
Al jaren klant. Alles keurig, hoef Essent nooit te bellen of te E-mailen voor problemen, incorrecte facturen e.d..
Ik heb in november weer mijn contract verlengd en kreeg als termijnbedrag het advies om € 150 te gaan betalen. Ik kreeg op 27-12-2023 weer een mail met een advies voor een nieuw termijnbedrag nl € 2.166 en als ik dat niet zou doen ik het risico loop om bij de eindafrekening € 10.000 bij te moeten betalen! Ik betaal al 11 jaar ongeveer hetzelfde bedrag en krijg altijd geld terug, ik heb nu zelfs rolluiken en zonnepanelen laten installeren. Ik heb al twee keer gebeld maar krijg niemand te spreken na 40 min wachten. Ik denk dat de enige oplossing dan is om over te stappen naar een ander bedrijf,dat is met opzegboete nog goedkoper dan dit voorgestelde bedrag.
Ik zag via MijnEssent een overzichtelijk aanbod van de totale kosten precies wat ik ook wilde zien.
Prima site duidelijke info alles praktisch ingericht. Zou gemakkelijk zijn als je op de verbruiks manager direct kunt zien wat het saldo is van het niet opgemaakte elec overschot van mijn zonnepanelen. nu moet ik steeds zelf rekenen. M.vr.gr. Willem de Vreeze.
Willemsplein 4
5211 AK 's- hertogenbosch