Fijne leerervaring door leuke groep vakgenoten waarmee het goed discussiëren was. Kundige docent die uitnodigde tot nadenken.
Op een heel prettige en interactieve manier veel geleerd over informatie- en archiefbeheer en hoe het eigenlijk zou moeten binnen onze gemeente.
De cursus zit goed in elkaar en bevat veel nuttige links naar relevante achtergrondinformatie. Robin is een heel leuke docent die de theorie aanvult met voorbeelden uit zijn praktijkervaring.
We zijn van begin tot eind meegenomen in de applicatie en weten nu meer dan nodig, maar liever dat dan dat we de applicatie te weinig kennen en niet alle mogelijkheden weten te benutten wanneer de vraag daarvoor gesteld wordt.
Vanaf het begin bij de voorbereiding goede afspraken gemaakt over de inhoud van de training. Tijdens de training hebben we de theorie en praktijk goed behandeld en samengebracht. Alle deelnemers waren zeer enthousiast over de training en vonden de docent leuk en deskundig.
Leuke en leerzame dag gehad waarin effectief de voornaamste kennis werd overgebracht.
Ik kon het allemaal goed volgen en er was voldoende ruimte voor discussie en vragen.
Leuke adviseurs, die op een interessante manier kundig hun verhaal deden. Je kon ze van alles vragen over het vak en hadden duidelijk veel ervaring. Ook gaven ze adviezen over hoe je de lesstof kunt implementeren in je eigen organisatie. Daarnaast mooie locatie en overheerlijke (ook vega) lunch en drankjes.
Prima cursus. De docenten waren vriendelijk en inhoudelijk sterk. De lunch was prima geregeld. Deze cursus lijkt mij vooral geschikt voor mensen die "net" in het vakgebied zitten. Dat wil echter geenszins zeggen dat iemand die al wat langer aan de slag is binnen de wereld van informatiemanagement geen interessante ideeën kan opdoen. Het is een cursus die al een behoorlijke tijd wordt gegeven, hoewel er een aantal jaren geleden een wisseling van de wacht is geweest. Op beide dagen bleek er te weinig tijd te zijn om alles zorgvuldig te behandelen. Lijkt mij een verbeterpunt, gezien de al lange looptijd van deze cursus. Aan het einde van de eerste cursusdag werden punten aangehaald die aan de orde zouden komen tijdens de tweede dag. Waarom aanhalen als de retentie gering zal zijn en de uitwerking van deze punten de volgende cursusdag zal plaatsvinden? Tijdens de tweede cursusdag was er wederom een aantal opdrachten. Na de tweede opdracht bleken de kwaliteitseisen te weinig concreet te zijn. Er waren twee groepjes en twee docenten. Iets meer begeleiding, om toch per groep een aantal meer concrete eisen te kunnen hebben, was wenselijk geweest.
Fijne introductiecursus op het onderwerp kwaliteitsmanagement, met heldere, brede opzet die vervolgens vertaald wordt naar de praktijk van het informatie- en archiefbeheer. Naast inhoudelijk zeer interessant ook goed verzorgd qua lunch, digitale leeromgeving etc. Alle complimenten aan de docenten!
Het was, denk ik, wel teveel informatie voor 2 dagen. Ik vond weinig ruimte voor discussie en hoe het bij ons bij de gemeente gaat. Dat vond ik jammer.
Cursusleider heel deskundig, leuk om ons te laten ‘concurreren’ bij de beantwoording van vragen!
Wat mij betreft had de hele dag gebruikt mogen worden met praktijkvoorbeelden die we zouden waarderen en selecteren. En minder historie en achtergrondinformatie.
Ik vond het een erg leerzame ervaring.
Lastige stof maar goed uitgelegd. Ik heb van de week al een deel van de kennis gelijk kunnen toepassen in de praktijk.
Er zat een fijne opbouw in de cursus. Duidelijk alle raakvlakken met heel de organisatie uitgelegd. Een docent met heel veel kennis van zaken. Knoppen cursus wel wat veel informatie om in een keer te verwerken.
De training was voor alle deelnemers, uit verschillende vakdisciplines, een eye opener. De cursusleider wist het belang van een integrale benadering op dit onderwerp goed voor het voetlicht te brengen.
Interessante en leerzame training. Goed opgezet met veel interactie.
Het was een fijne interactieve training.
Prima cursus over de achtergronden van de selectielijst. Een leuke interactieve dag met goede uitleg en voorbeelden.
Inspirerende sessie, sta je weer even stil bij waar we mee bezig zijn.
Via mijn vorige werkgever had ik in het verleden al ervaring opgedaan in het beheer van de i-Navigator. Maar dat was al enige tijd geleden. Deze in company training was dan ook ideaal om mijn kennis op te frissen.
Duidelijke cursus fijne trainer
De RMTool is geen 'black box' meer. Goed inzicht gekregen wat er allemaal mee kan (dat is veel). Niet alleen wat betreft het inventariseren en opschonen van dataschijven, maar ook goed inzicht gekregen in de volgende stappen in het pre-ingest verhaal (o.a. mapping naar MDTO en conversie naar Opex) waarvoor de RMTool ook de juiste gereedschappen levert. Ik zal zeker een aantal getoonde tools nader gaan bestuderen en ermee experimenteren, want de praktijk is toch echt de beste leerschool.
Bij aanvang leek het een lange dag om over een applicatie te praten, maar met name door het enthousiasme van Karel en de applicatie die zich manifesteert als Zwitsers zakmes voor informatie en data is het een hele prettige en leerzame dag geworden.