7 dagen inspiratie in loslaten, accepteren en omarmen van kansen en mogelijkheden. Voor mij was het een prachtige ervarings- en ontdekkingsreis. De NLP practitioner opleiding van Robin is energiek, humorvol en gericht op het zelf stappen nemen in persoonlijke groei. Robin en Liza helpen je een cadeau uitpakken wat je jezelf hebt gegeven. Wat ik zo leuk en bijzonder vond is dat je 7 dagen lang bezig bent om het cadeau uit te pakken. De mix van het alleen en samen met anderen uitpakken van je cadeau, maakt het een speciaal en verrassend feestje. De catering en locatie dragen bij aan de feestvreugde. Ik vond het een prachtige en waardevolle reis in verleden, heden en toekomst. Robin heeft mij geholpen in de kracht van NU. Dit zaadje had ik nodig voor mijn ervarings- en ontdekkingsreis in persoonlijke groei. Ik verheug me op het vervolg! in de NLP Master opleiding van Robin. Arnold, deelnemer NLP practitioner opleiding.
Hallo toekomstige deelnemers, ik zal hier mijn ervaring over de NLP practitioner opleiding bij Robin Stevens even met jullie delen. Het is nu een week geleden dat ik een week lang training van Robin heb gehad. Ik kan niet anders zeggen dat dit de beste beslissing is geweest in mijn zoektocht naar een geschikte NLP opleiding. Ik heb mezelf ongeveer een jaar verdiept in het zoeken naar een geschikte NLP opleiding. Na verschillende info-avonden bij diverse NLP aanbieders te hebben gevolgd, heb ik puur op mijn gevoel en op de informatie die op de website van Robin Stevens staat (omdat hij de NLP opleiding combineert met het les geven in persoonlijke ontwikkeling) mezelf aangemeld. Omdat je 7 dagen non stop alleen maar met je eigen persoonlijk ontwikkeling bezig bent. En Robin het ook nog eens op een bepaalde manier brengt, dringt het daardoor door in de diepere lagen van je onderbewustzijn. Je hoeft daar zelf niks aan te doen (behalve op te letten natuurlijk). Wat ik al zei, het is nu een week geleden en ik ben echt in positieve zin verandert! Alle technieken die ik heb geleerd pas ik bewust, maar zeker ook onbewust toe in mijn dagelijks leven. Ik heb het gevoel dat ik veel scherper ben, ik geniet over al veel meer van, ben mezelf veel bewuster van dingen die om me heen gebeuren. Kortom, voor mij is dit de beste keus geweest in mijn zoektocht naar een goede NLP opleiding. En ik ga zeker ook de NLP Master practitioner bij Robin volgen. En zijn vriendin Liza begint de dag verschillende keren met een heerlijke yoga les, om de dag pas écht goed met volle energie te beginnen. Voor iedereen die nog twijfelt waar hij of zij de NLP opleiding wil gaan volgen, kan ik Robin Stevens écht van harte aanbevelen. Ik ben in ieder geval heel erg blij met het resultaat na een week van intensieve training. En ik had nooit verwacht dat ik mezelf zo goed en positief zou gaan voelen. Dus wat Robin zegt "dat het blijvend is", klopt bij mij!!! Gr. Remko Beekman
Dankzij de nlp practitioner training ben ik me veel bewuster van mijn pieker gedachten geworden. Zo hebben we een aantal technieken geleerd waarbij je de negatieve gedachten in positieve gedachten kan omdraaien. Deze zijn voor mij zeer bruikbaar in het dagelijkse leven. Wat ik erg leuk vond is de manier waarop Robin verhalen vertelde om ons bepaalde punten duidelijk te maken. Hij vertelde het met veel humor waardoor hij me vaak aan het lachen heeft gemaakt. Kortom een zeer leerzame week die snel voorbij vloog. Ik zou het iedereen aanraden om een nlp opleiding te volgen.
Al lange tijd had ik de NLP practionertraining in mijn gedachten totdat ik vond dat ik iets in mijn communicatie wilde veranderen om iets ‘ makkelijker ‘ mijn doel te bereiken. In de training leerde ik naast de tools die ik kreeg voor de communicatie ook inzicht in hoe je je eigen mindset kan beïnvloeden en dat is misschien nog wel veel waardevoller. Het mooie van de training vond ik dat alles waar je naar op zoek bent al aanwezig is in jezelf maar je moet de tijd en creativiteit nemen om dit te (her)vinden en te oefenen.
Ik zal mijzelf kort even voorstellen. Ik ben Iris Wijmans 29 jaar en werkzaam in het voorbereidend middelbaar onderwijs (vmbo) als docent biologie. Als docent sta ik elk uur voor een andere groep mijn kennis te delen, wekelijks 1 op 1 coaching met leerlingen en contact met ouders. Niet elke klas is even makkelijk of heb je een klik mee. Deze lessen zijn voor mij als docent erg vermoeiend en frustrerend. Ik doe niets anders dan mijn andere lessen en toch loopt één klas niet. Om toch een klik met deze groepen te krijgen leek NLP mij de geschiktste opleiding. Ik heb hier geleerd hoe je contact maakt met leerlingen die geen zin hebben en dan met hun hoofd op tafel liggen. Voorheen kon ik zeggen ‘ga eens recht zitten’. Dat was 10 seconden en dan lagen ze al weer. Nu hoef ik alleen op een bepaalde manier naar ze te kijken en gaan vanzelf rechtop zitten! Ik zie aan hun gezicht dat ze ‘wakker’ schrikken en stoppen worden met dagdromen. Toen ik net na de cursus mijn eerste les gaf keek ik iemand aan die door mijn verhaal heen praatte. Hij zei:’ Mevrouw, ik voel uw ogen gewoon branden!’ Niet veel later had hij telkens door als ik hem aan keek en snapte hij wat ik van hem wilde. Voorheen deed deze jongen een spelletje spelen, zolang mogelijk terug staren en kijken of ik weg zou kijken. Voor ik de training ging doen dacht ik wel of ik 7 dagen aan een stuk vol zou houden en of ik het wel allemaal kon volgen qua niveau. Ik kan je vertellen, de dagen vlogen voorbij en qua niveau kon ik het erg goed volgen! Als Robin voor de groep staat dan merk je al dat hij iets doet op NLP gebied en dan heeft hij nog geen woord gezegd. Hij kan heel boeiend en beeldend zijn NLP (leerstof) overbrengen. Hieraan merk je dat hij zijn vak erg goed beheerst! Verder ben ik mijn omgeving (collega’s, vrienden) aan het vertellen wat ik allemaal geleerd heb en dat dit de enige opleiding/cursus is (na mijn eigen opleiding van docent) waar ik echt wat aan heb gehad om praktische dingen toe te passen in mijn lessen en het ook nog eens in mijn dagelijks leven!! Voor iedereen aan te raden, in welke branche je ook werkt! Erg bedankt voor deze opleiding Robin en Liza!!
Robin Stevens een plezierige jongeman en humor met een boodschap. Gisteren 14-4 de NLP Practitioner opleiding afgesloten met een zeer goed gevoel. Een groep mensen die zeven dagen met elkaar in gesprek gaan en uiteindelijk ook met emotionele ladingen die los komen. na zeven dagen is er binding. ik heb voor mijzelf een zeer goede ervaring opgedaan wat me in de toekomst, waar ik van overtuigd ben meer zal brengen. vandaag op mijn werk heb ik met een starende blik en een open mond van verbazing zitten kijken naar mijn collega's die als een sneltrein door het gebouw raasden met negatieve aanhangselen en verwijten over en weer. grappige ervan was dat ik mezelf betrapte dat ik rustig zat te kijken met een glimlach en een gevoel van rust. deze training heeft bij mij nu al veel los gemaakt, ik weet dat er meer zal komen de komende dagen, weken, maanden en/of jaren. voor mij is het duidelijk en zal er alles aan gaan doen om het NLP één te maken met mijzelf. Robin bedankt voor de eerste zet in de richting. de volgende stap is de coachingdag vervolgens de Master!!
Een jaar of tien geleden schreef ik mij in voor ‘NLP in één dag’, uit nieuwsgierigheid naar het concept NLP. Ik vond het direct intrigerend; de enorme positieve energie die ontstaat en de inzichten in mijn eigen stijl van communiceren. Maar, zoals sommigen zullen herkennen, hobbelde ik weer verder in de waan van de dag en zette ik mijn eigen behoeften en wensen op een lager pitje. Totdat ik afgelopen jaar een harde maar zo waardevolle les kreeg: een burn-out. Tijd om weer te gaan voelen welke kant ik op wil met mijn toekomst. Het verlangen om me te verdiepen in NLP kwam weer boven. Nadat ik verschillende aanbieders had bekeken, was het de praktische en nuchtere manier waarop Robin de training aanbiedt die mij aantrok. Een kort en to the point telefoongesprek met Liza bevestigde dat ik een goede keuze had gemaakt: de deskundigheid en betrokkenheid was zo duidelijk aanwezig dat ik geen enkele twijfel meer had. De opleiding zit ontzettend goed in elkaar. Het is heerlijk om een week lang ondergedompeld te worden in positiviteit en zelfreflectie. Robin is een storyteller pur sang, waardoor alle informatie op de juiste plek blijft hangen. Het enthousiasme, de deskundigheid, humor en de samenwerking tussen Robin en Liza maakt deze opleiding voor mij tot een ‘life-changing event’! Ik merk dat ik nu na de opleiding ontspannen en positief ben en blijf, dat ik beter in mijn basis kan blijven. En mijn omgeving merkt dat ook ;-) Wil je NLP op een praktische en dus direct bruikbare manier integreren in je leven, kies dan voor de opleiding bij Robin en Liza!
Via mijn dochter hoorde ik over NLP en ben mij gaan verdiepen. Tijdens mijn zoektocht op het internet tipte zij mij over een boek ‘de kracht van NLP’ van Robin: ‘Slimme technieken en inzichten voor een opvallend gelukkig leven'. Zo… dat was een schot in de roos. Precies waarnaar ik op zoek was! Normaal ben ik niet zo van het lezen, maar zonder het door te hebben was het boek in één dag al uit. Heb direct mijn zoektocht gestopt en mij aangemeld voor de 7-daagse opleiding NLP Practitioner. Dit bleek de tweede schot in de roos. Zeven dagen aan een stuk was ik geboeid. Geen moment verslapte mijn aandacht. Goed opgebouwd lesprogramma, zeer goede sfeer, de mooie anekdotes, waanzinnig inspirerende trainer, om zomaar even wat te noemen. Alles klopte. De opleiding heeft mij een waanzinnige ’boost’, handvatten en vele inzichten gegeven. Zodanig dat ik eigenlijk mijn baan als freelance-instructeur het liefst vandaag nog aan de ‘wilgen’ wil laten hangen om alleen maar met NLP bezig te zijn. O.k., misschien sla ik nu wat door, maar gelukkig is er nog een Master-opleiding. Zonder enige twijfel heb ik me hiervoor aangemeld en kijk er erg naar uit. Intussen heb ik de handleiding iedere dag in mijn auto liggen en rijdt expres een half uur eerder naar mijn eigen trainingen om een stukje te lezen en te oefenen. Zo start ik iedere begin van de dag met NLP en sluit de dag af met de meditaties. Robin en Liza, dank voor de zeven geweldige en leerzame dagen en de bijdrage aan mijn opvallend gelukkig leven. Tot mei a.s. voor de master-opleiding! p.s. Ik heb mezelf beloofd om na de NLP master-opleiding bovenin het torentje van de pier in Scheveningen te gaan staan. Daarbij moet ik even vermelden dat ik een waanzinnige hoogtevrees heb en dat precies dit torentje mijn grootste nachtmerrie is. Dit ga ik niet doen om te testen dat ik door NLP durf wat ik voor geen goud zou doen, maar om met behulp van de geleerde technieken te ervaren dat ik door NLP ga bereiken wat ik wil bereiken.
Deze training heb ik als inspirerend, leerzaam en leuk ervaren. Bijzonder dat je zoveel informatie over iemand te weten kan komen door gewoon alleen al goed op te letten op zijn/haar taalgebruik en/of oogpatroon. Het niveau van de training is goed bij te houden. Er was voldoende ruimte om vragen stellen. Ik vond het ook fijn dat er een afwisseling zat in luisteren en zelf oefenen. Deze training is goed te volgen voor iedereen die kan lezen en schrijven, ongeacht welk school niveau of welk beroep je hebt. De technieken zijn bruikbaar in je dagelijks leven. Ik vind de NLP training bij Robin Stevens een aanrader.
Deze training kan ik aan iedereen aanraden: jong, oud, man, vrouw, spiritueel, niet spiritueel, etc. Robin brengt de training op een heel nuchtere en humoristische manier waardoor het heel luchtig aanvoelt. Tegelijkertijd was er wel gepaste aandacht voor iedereens ontwikkelpunten of momenten waarop iemand in de groep het even moeilijk had. Ik kijk terug op de week alsof ik een korte vakantie heb gehad! Ook de sceptici van de groep draaiden na een aantal uren bij, aangezien je het positieve effect van NLP vrijwel direct vanaf de eerste dag ziet en ervaart. Ik heb heb persoonlijk erg veel aan de training. Waar ik normaal gesproken zou vervallen in oude patronen, merk ik dat ik echt wat veranderingen heb aangebracht in mijn doen en laten. Robin en Liza hebben me voldoende tools meegegeven om het nu verder zelf te kunnen onderhouden. Hierdoor zit ik ook aanstaande maandagochtend als een uitgeslapen, vrolijk en rustig mens op het werk.
ik ben zeer tevreden over de training, de training heeft mij veel gebracht. Inzichten die ik zowel in het werk als persoonlijk leven kan gebruiken. Er is in deze 7 dagen geen moment geweest dat ik verveelt raakte, op een heerlijke ontspannen manier heb ik alles in me op kunnen nemen. Fijne afwisseling tussen luisteren, oefenen, serieus en humor, waardoor de week omvloog. Heel veel dank daarvoor!
Echt een hele goede training! Iedereen zou in zijn leven deze opleiding moeten volgen. Vanuit mijn werk als interim-manager en het coachen van mensen hierbij ben ik de NLP practionner opleiding gaan volgen. Al snel bleek dat deze opleiding niet alleen voor mijn coaching heel erg waardevol is maar zeer zeker ook voor mezelf. Het heeft me enorm veel nieuwe inzichten gegeven waar ik in mijn leven veel aan ga hebben en al meteen na de training aan heb, top! Voor mij is het echt een heerlijk gevoel dat ik nu meer grip heb op mijn leven en met negatieve situaties en ervaringen veel makkelijker kan omgaan. Ook ben ik blij dat ik voor Robin Stevens heb gekozen: enerzijds vanwege de 7 daagse opleiding die echt super is waardoor je een soort van mentale interventie ervaart, anderzijds omdat Robin echt een heel goeie trainer is waar je zonder probleem een hele week geboeid naar blijft luisteren. Ik ga zeker door met de master practionner opleiding!
Ik heb erg genoten van de NLP Practitioner opleiding bij Robin Stevens. Op dag 1 kwam ik binnen en Robin vertelde: "Je kan hier of gaan zitten en denken ik wil alles 100% begrijpen of je gaat gewoon lekker zitten. Dat tweede werkt het beste." Vooraf aan de training was ik helemaal van plan om op manier 1 (goed opletten, aantekeningen maken, etc.) de training te gaan volgen. Dus toen Robin dit vertelde, merkte ik dat ik moest wennen aan deze nieuwe (onbewuste!) manier van tot je laten komen. Veel meer ervaren dan begrijpen. Veel meer voelen dan denken. En dat is precies wat ik graag wilde ervaren. Ik ben deze week op dit vlak erg uitgedaagd met een goed resultaat; het is nu een paar weken later en ik voel nog goed wat ik geleerd heb en ik merk dat NLP zich in mijn systeem is gaan nestelen. Het was een hele bijzondere week. Erg fijn om 7 dagen achter elkaar de training te hebben i.p.v. verspreid. Zo word je echt ondergedompeld in de materie. Toen ik op dag 7 de deur uitliep, liep ik weg met een enorm verliefd gevoel. Niet op iemand, maar meer algemeen verliefd op van alles! Dank je wel Robin en Liza!
Ik ben 24 jaar en laatste vind jaren vind ik het interessant om mezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. NLP sluit hier heel mooi op aan. NLP kwam op mijn pad door een kennis en vanuit daar ben ik gaan zoeken via google. Al snel kwam ik op de site van Robin Stevens en voordat ik het zelf door had was ik aangemeld voor de Practitioner opleiding. Ik raad het echt iedereen aan, omdat het voor mij een enorme verrijking is. Ik ben veel bewuster in alles wat ik doe en ik vind het heel fijn dat ik nu zelf de controle behoud over mijn emoties en gedachten. Je leert er zoveel en de manier hoe Robin les geeft is zo goed, leuk, gezellig en heel goed vol te houden. Ik kan nu via andere ingangshoeken kijken naar wie ik ben en zelf mee creëren in wie ik wil zijn. Ik werk zelf op het moment in de Sales en ook daar kan ik nu beter met mijn klanten omgaan, omdat ik veel bewuster en effectiever communiceer. Het was een hele mooie ervaring en het heeft mij een rijker mens gemaakt.
Ik vond de cursus erg leerzaam, interessant en heeft mij nieuwe inzichten op mezelf gegeven. Alle 7 dagen heeft Robin boeiend en enthousiast verteld over de kracht en werking van je onbewuste. Het leukste vond ik de uitleg dat we praten in beelden, hoe je elkaar kan sturen en beïnvloeden met je taal. De NLP oefeningen waren fijn om met elkaar te doen. De ontspanning dmv meditatie is erg prettig en knap door Robin meegegeven. Deze cursus raad ik een ieder die tijd voor zichzelf even neemt. Ik heb het als zeer positief en prettig ervaren.
Ik ben Afke 38 jaar. In het dagelijks leven heb ik een gastouderopvang voor kinderen van 0-4 jaar oud. Voor mij was de NLP opleiding van Robin een geweldige kans. Ik wilde al een lange tijd de opleiding volgen, maar dat lukte niet omdat blokken van andere trainers niet handig waren voor mijn onderneming. Omdat bij Robin 7 dagen achter elkaar waren lukte het nu wel. Ik ben echt blij verrast over de training. De manier van lesgeven van Robin zorgt ervoor dat je aandacht erbij blijft, je de lesstof goed opneemt en uiteindelijk je de stof je eigen maken zodat je het zelf kan toepassen. Het is een zeer bruikbare training voor iedereen. In mijn werk ga ik het inzetten om kinderen vanuit de basis aan te leren hoe je effectief kunt communiceren. En kun omgaan met emoties. Zelfs zeer kleine kinderen kunnen dit al oppikken zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het legt een hele goede basis. Ik ben blij dat ik de opleiding heb voltooid en ga dit zelf de rest van mijn leven inzetten. Bedankt Robin en Liza.
Wat een eyeopener! Dit zou eigenlijk een vak op de basisschool moeten zijn. De nieuwe generaties, zouden veel beter instaat zijn om hun EIGEN dromen na te jagen. Robin en Liza, bedankt voor deze geweldige week!
Ik ben deze opleiding gaan doen omdat ik hier meer van wilde weten en er meer mee wilde gaan werken (ik werk met kinderen). Ik vind dat de training goed opgezet was qua programma, de theorie werd afgewisseld met oefeningen. De oefeningen doe je samen. Hoe mooi de gesprekken die er ontstonden. Ik heb de training als een cadeau aan mezelf ervaren. Er is zoveel wat ik eraan gehad heb. Veel oefeningen gebruik ik voor mezelf en ook veel oefeningen gebruik ik om aan kinderen te leren. De oefeningen geven rust, meer bewustzijn maar vooral meer plezier! En wie wil dat nou niet!
In mijn geval betrof het de practitioner training, niet de master practitioner overigens. Mijn doel om deze training te volgen was om zelf minder kritisch/negatief realistisch te worden in het leven. Daarnaast heb ik in mijn baan als service delivery manager ook te maken met diverse soorten klanten. Al deze klanten hebben hun nukken en ik had daar persoonlijk last van, kon er niet goed mee omgaan. Tijdens de training van Robin heb ik ervaren hoe het wel kan. Voornamelijk het deel van de omdraaitechniek, meta- en milton model hebben mij erg goed geholpen. Het spiegelen vond ik nog lastig, dat voelde niet prettig voor mij, nog wat meer oefenen denk ik. De hele training heeft mij gebracht wat ik had gehoopt en dat bevestigd nogmaals dat ik een goede keuze heb gemaakt om deze te volgen. Overigens had ik vooraf geen twijfels, alleen een aantal collega's die negatieve associaties hadden. Die heb ik toen moeten overtuigen :) om deze training te mogen doen. Al met al heel erg blij dat ik deze stap heb gezet, nu het gebruik ervan nog vanzelf laten gaan en onderbewust ermee bezig zijn :)
Ik heb de Nlp Practitioner opleiding gedaan nu 10 dagen geleden.Robin deed dit zo goed dat ik echt 7 dagen aan zijn lippen hing.Alles werd heel duidelijk uitgelegd en met veel humor.Wij hebben de technieken geoefend met andere cursusgenoten en deze oefeningen hadden direct een positieve uitwerking. Ik weet niet hoe het gebeurd is maar deze week heeft al mijn angsten en onzekerheden weggehaald en mij nieuw inzicht gegeven .Ik weet nu precies wat ik vanaf nu wil gaan doen en ga dit nu in actie brengen. Ik wil mijn eigen bedrijf gaan beginnen en weet heel nauwkeurig hoe ik het wil gaan doen. Robin en Liza ontzettend bedankt voor deze ervaring.
Een paar jaar geleden schreef ik mij in voor de nieuwsbrief van Robin. Zijn verhalen vond ik erg interessant om te lezen, waardoor ik steeds nieuwsgieriger werd wat NLP voor mij zou kunnen betekenen. Toen ik een opleiding in persoonlijke ontwikkeling van mijn werkgever mocht uitzoeken, heb ik mij voor de NLP Practitioner ingeschreven. En dat was een uitstekende keuze! Ik heb 7 fantastische en intense dagen beleefd. Elke dag leer je weer nieuwe techniekjes, die je een-op-een of met een groepje medecursisten uitprobeert. Echt ontzettend knap hoe Robin de groep 7 dagen lang kon blijven boeien. Met de nodige dosis humor hield hij iedereen bij de les, waardoor het soms voelde alsof ik naar een cabaretvoorstelling keek. Zijn manier van training geven is gewoon ontzettend leuk. Het heeft mij bewust gemaakt van bepaalde denkpatronen en handvatten aangereikt in het omdraaien van negatieve gevoelens. Ik heb nog veel meer geleerd, maar als je de opleiding wilt gaan doen is het leuker om niet precies te weten wat je gaat leren. Ik vond het trouwens ook erg fijn om gedurende de opleiding in het Ampt van Nijkerk te slapen. Een goed hotel, waar ik met een aantal medecursisten de hele week gezellig gegeten en geborreld heb.
Voor mij is het een 'life changing experience'. Alles wat ik daar zeer praktisch leer, neem ik meteen mee. Er is daadwerkelijk iets belangrijks in mij veranderd, waardoor ik dus effectiever communiceer en dus in alle 'relaties' en rond 'emoties' kan gebruiken (voor mijzelf) en toepassen (voor anderen). Ik heb er een heel warm gevoel aan over gehouden, vol vertrouwen, goede sfeer, waardoor je met 'jouw verhaal' mee aan het werk kan, zonder echt te moeten delen wat het verhaal daadwerkelijk is.
Wanneer je een up -grade nodig hebt in je leven, een andere kijk op je gewoontes, dan is de 7-daagse training zeker aan te raden. Ook verandert de training jouw kijk op je collega's en je werk. Kom ook in die "bubble"die NLP heet.
Stationsdwarsstraat 160
7311 NW Apeldoorn