4 sterren: goede service, goed behandeld

Vanuit mijn werkgever mocht ik de NLP opleiding gaan doen. Ik werk in de financiële sector en een training in communicatie zou een mooie manier zijn om me persoonlijk te ontwikkelen. Eigenlijk was ik er al jaren over aan het nadenken en sprak de website van Robin me enorm aan. Ik ben dan ook blij dat ik nu eindelijk de opleiding heb gedaan. En het grappige is, na de opleiding heb ik meteen vervolgstappen gezet! Twee dagen later heb ik me namelijk ingeschreven voor een nieuwe opleiding tot Energetisch Therapeut. Nieuwe dingen leren en mijzelf persoonlijk ontwikkelen daar word ik echt heel blij van. En daar draait het eigenlijk om: ga doen wat je graag wilt doen, dichtbij jezelf te komen en recht op je doel af te gaan. Ik merk bijvoorbeeld dat ik op mijn werk ook zelfverzekerder ben en de nieuwe communicatietechnieken gebruik om duidelijk te maken wat ik wil. Ook merk ik dat ik relaxter ben en me minder druk maak om dingen en veel meer energie heb. Dat is echt heel fijn. De training was een cadeautje voor mijzelf, de manier waarop Robin de training gaf was heel prettig.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan de training en ik probeer zoveel mogelijk alles toe te passen wat ik heb aangeleerd. Ik ben relaxter en sta heel positief in het leven. Ik merk bijvoorbeeld dat ik me niet meer druk maak om kleine dingen en neem dagelijks even een rustmomentje voor mezelf. Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik mezelf bewuster wilde maken en mezelf als het ware op een andere manier wilde programmeren. Wat perfect is, is het TOTE model die ik heb geleerd om te blijven testen of de dingen die ik doe ook het goede effect hebben. Ik denk dat iedereen deze opleiding wel kan gebruiken. Zeker als je open staat voor verandering, misschien een beetje vastloopt in je leven of wat neerslachtig bent, dat het echt goed is om aan deze opleiding te beginnen. De persoonlijke toenadering van Robin vond ik heel fijn, de website en ook alle recensies die daar stonden.

4 sterren: goede service, goed behandeld

De NLP Practitioner opleiding was een hele inspirerende week. Een openbaring om te ervaren dat we onszelf zo gek maken met van alles en nog wat, maar dat we uiteindelijk zelf aan de knoppen zitten. Bijzonder om te merken dat alles dat wij normaal vinden in onze samenleving in feite door ons zelf gecreëerd is. Ik heb besloten om mee te doen omdat ik na een coachingstraject toe was aan het focussen op de toekomst en technieken te leren die daarbij kunnen helpen, zowel privé als zakelijk. De week was een eye-opener en heeft me geleerd om veel meer te relativeren. Wat ik merk na de Practitioner opleiding is dat ik alles wat ik geleerd heb, aandacht moet blijven geven. Dat het onderhoud nodig heeft om de technieken echt goed onder de knie te krijgen en onbewust te gaan doen. Gelukkig lukt het me om een paar keer per dag even bij mezelf te komen. In nog geen minuut, word je gewoon even bewust van jezelf. Je bent uiteindelijk zélf verantwoordelijk voor je well-being en tijdens de NLP Practitioner opleiding is er zeker een proces op gang gebracht. De komende tijd ga ik hiermee verder. Een collega gaat de Master opleiding doen en misschien zien jullie me daarna ook weer terug.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Voordat ik de opleiding ging doen was ik bang dat NLP misschien te zweverig zou zijn voor mij. Omdat het wetenschappelijk niet bewezen is, twijfelde ik of ik het wel moest doen. Maar ik ben me toch gaan verdiepen en ik kwam erachter dat je overal NLP terugziet, zoals in reclames maar ook de manier waarop we met elkaar communiceren. Ik vind mensen heel interessant en omdat ik in de HR zit, was ik niet geïnteresseerd in de té commerciële kant en ook niet de meest spirituele kant, maar precies daar middenin, de praktische aanpak, je goed voelen en de mogelijkheid om met NLP mensen gaan coachen. En dat vond ik bij Robin. Op zondag, voor de start van de opleiding, vond ik het wel ineens heel spannend, ik wist natuurlijk niet waar ik terecht kwam, welke andere mensen er zouden deelnemen en hoe de dagen zouden verlopen. Het is gewoon even een week iets heel anders doen dan je normale routine. Je routine wordt echt even doorbroken en dat kan best wel spannend zijn. Maar al vanaf dag één vond ik het heel fijn, heel interessant en ik merkte dat ik steeds relaxter werd. Het was precies datgene wat bij me paste. De verhalen van Robin vond ik heel boeiend en de afwisseling tussen oefenen en luisteren vond ik heel fijn. Tot aan het einde van de week zat ik op het puntje op mijn stoel! Het gezelschap was enorm gemêleerd en stuk voor stuk hele interessante mensen. Dat maakte de dagen ook ontzettend boeiend en leuk. Wat ik niet had verwacht is dat ik me na de opleiding zo enorm rustig zou voelen. Bijvoorbeeld op mijn werk, soms word ik meegesleurd in een gesprek en in plaats van dat dat nu onbewust gebeurt, ben ik me daar na de training van bewust. Dan neem ik even een moment voor mezelf, ga even naar buiten of neem een kopje thee, en haal mezelf er dan weer even uit. Dat had ik voor de training niet. Verder formuleer ik mijn mails op basis van NLP en ik herken het nu ook als andere collega’s het doen! Dat is wel heel grappig en daar kan ik goed mee oefenen. Ook in gesprekken oefen ik er veel mee. Ook merk ik privé dat ik rustiger ben en opener, ik neem alles niet zo serieus. Dat creëert een soort, ik weet niet hoe je het noemt, waar ik normaal heel erg druk ben met zorgen maken denk ik nu, ach het loopt wel los, laat ik het maar wat minder serieus nemen. En dan kom ik erachter wat ontzettend vermoeiend al die zorgen zijn geweest! Het is allemaal wat minder zwaar. Ik raad deze training aan diegene aan die in het dagelijks leven een beetje vastloopt maar niet kan duiden waarom. Dat je het gevoel hebt dat je geen grip hebt op wat er gebeurt. Het is een hele mooie mix, een mooie combinatie, het is niet té spiritueel, het is niet té commercieel, maar geeft je precies de nodige handvatten.

Stationsdwarsstraat 160

7311 NW Apeldoorn