Filters

10

Prima streven

Samsam is helder in de uitleg en heeft een gebruikersvriendelijke app. Verder is het uitgangspunt om samen een betere wereld te maken, iets dat mij zeer aanspreekt. Het staat haaks op de "meer winst maken"-principe dat veel concurrenten in deze markt beogen. Dus prima SamSam! Ga zo door.

 • Aanbevelen? Ja
9

zorgeloze installatie van zonnepanelen

Voor de selectie van welke leverancier de panelen zou installeren heb ik 4 partijen gevraagd een offerte uit te brengen. 1 wilde het alleen telefonisch bespreken en 3 zijn langsgekomen. Van deze 3 is alleen Jamel (samsam) daadwerkelijk het dak opgegaan om te verifiëren wat de maten zijn en hoe het dak erbij lag. Uiteindelijk konden maar 2 aanbieders daadwerkelijk de glas-glas panelen aanbieden die ik wilde met de omvormers die ik wilde, waarna de keuze makkelijk was. Mijn ervaring met aannemers in het algemeen is vrij negatief. Allemaal beloftes en afspraken die na gunning als sneeuw voor de zon verdwijnen. De installatie van de zonnepanelen door Samsam is hier gelukkig een zeer positieve uitzondering op. Er wordt netjes gewerkt, alles zoals afgesproken, overleg over evt mogelijkheden, aandacht voor mijn wensen en er blijven geen lunchrestjes, verpakkingsmateriaal of andere artikelen achter. Het dak met de panelen ligt er strak bij. Ik heb uitleg over de app gekregen en ik heb een installatie schema gekregen hoe alles is aangesloten. (Wilde ik graag) Alles bij elkaar een hele fijne ervaring. Dank! De panelen liggen net een krappe week, dus over de energielevering kan ik nog weinig over zeggen ;)

 • Aanbevelen? Ja
10

Top product van begin tot eind.

Het contact met Samsam en in het bijzonder met Huib verliep heel fijn. Huib is op een fijne manier betrokken en persoonlijk aanspreekbaar in het gehele traject. De offerte was ontzettend duidelijk. De juiste opbouw en de juiste informatie. Eventuele vragen werden door Huib of zijn collega's goed beantwoord. Installatie was snel mogelijk, maar door verbouwingsperikelen werd het door ons uitgesteld. Ook dat was geen probleem. Toen de panelen er eindelijk op lagen bleef de dienstverlening goed. Duidelijk uitleg tijdens de montage en ruimte voor opmerkingen achteraf. Huib bleef steeds persoonlijk en eerlijk. Tenslotte is het product dat ze leveren ook gewoon ontzettend goed met een duidelijke app.

 • Aanbevelen? Ja
9

een heel prettige ervaring, met het voortraject, maar ook met de uiteindelijke uitvoering.

De mensen van SamSam bepalen het uiteindelijke gezicht van het bedrijf waar je mee in zee gaat. Zowel het inventariserende gesprek waarin de wensen zijn besproken, zoals wat is SamSam en hoe werkt SamSam, de offerte en de communicatie verliep vlekkeloos! Echt heel prettig. Als er vragen waren, werd ik netjes te woord gestaan, en het aller belangrijkste, klantvriendelijk, laagdrempelig en vooral correct! Kortom een zeer goede en prettige ervaring met SamSam en zijn medewerkers. Beslist aan te bevelen!

 • Aanbevelen? Ja
9

Betrouwbare partij met snelle service en goede panelen

SamSam heeft vanaf het begin geduldig met ons meegedacht over hoe we de zonnepanelen voor elkaar gingen krijgen (aangezien we een vve zijn met 9 aansluitingen op een oud schoolpand uit begin 1900 moesten we veel uitzoeken en duurde de besluitvorming lang). Al die tijd had ik een vast contactpersoon die snel reageerde en antwoord had op al mijn vragen. Alleen tegen het einde was het soms moeilijk om hem te pakken te krijgen en verliep de communicatie wat rommeliger. De zonnepanelen zijn van het merk Denim (NL merk), zij zijn transparant is over waar de grondstoffen van de panelen vandaan komen. Dat was erg belangrijk voor ons. De panelen zien er mooi uit, mat zwart. SamSam komt over als een goed georganiseerde en stabiele, betrouwbare organisatie. Dat hebben we ook anders meegemaakt in de zonnenpanelen branche. Ze werken vanuit vertrouwen, zo heb ik de offerte niet voor een bepaalde datum officieel hoeven ondertekenen en kregen we de factuur we pas na de installatie. Daarnaast vond ik het ook sympathiek dat ze dezelfde prijs voor de zonnepanelen bleven hanteren als op de eerste offerte ondanks dat de prijs ondertussen aan het stijgen was. Toen uiteindelijk het akkoord vanuit onze kant er was hebben ze binnen 2 maanden kunnen plaatsen. Dat is erg snel gezien de wachttijd bij andere partijen. De mannen die de installatie deden hebben hard gewerkt, en toen het meer werk bleek te zijn dan ze dachten hebben ze binnen diezelfde week het alsnog af kunnen maken. Voor het extra werk is ook geen meerprijs gerekend, de prijs was vast zoals afgesproken. De panelen liggen nu super mooi op het dak en alles werkt goed! We zijn heel blij met SamSam en met de panelen, aanrader!

 • Aanbevelen? Ja
9

Zijn zeer tevreden over de installatie en nazorg van de zonnepanelen.

Huib heeft een goed advies gegeven over de zonnepanelen en vernieuwing van de meterkast. Installatie van de panelen is keurig verlopen door prettige en vakkundige medewerkers.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer tevreden

Goed en deskundig advies, de installateurs zijn zeer deskundig en denken mee. Vriendelijke lui. De zonnepanelen zijn zeer goede kwaliteit. Wij hebben 8 panelen en doen qua rendement niet onder voor mensen die 12 panelen hebben. Kortom top kwaliteit en zeer tevreden nogmaals. Zeker een aanrader.

 • Aanbevelen? Ja
5

Zeer slechte of zelfs in het geheel geen communicatie met de klant

Update. Naar aanleiding van onderstaande review heeft Jamel contact met ons opgenomen en heeft er een goed gesprek plaatsgevonden. Hij zal de gang van zaken intern bespreken, en hij heeft toegezegd dat op korte termijn de zonnepanelen op het schuine dak opnieuw geplaatst gaan worden zoals dat in de offerte stond. We hopen dat dit inderdaad op korte termijn gebeurt. Zonnepanelen geplaatst 3 juli 2023. We dachten een goede keus gemaakt te hebben met Samsam. Allereerste kennismaking voelde goed. Maar daarna…. Een werkdag voor plaatsing nog steeds geen bericht of we ze in de ochtend of de middag konden verwachten. Na ons telefoontje vertelden ze dat het de ochtend zou worden. Pas om 11.30u kwamen ze. De volgende ochtend zou de klus afgemaakt worden. Opnieuw kwamen ze pas rond het middaguur. Het kostte ons twee hele werkdagen. Bedrijf komt dus niet op de afgesproken tijd, waardoor ònze kostbare tijd verloren gaat met wachten, want er wordt verder niet over gecommuniceerd. Afspraken worden dus niet nagekomen. Foutieve naam, mailadres en telefoonnummer werden ook na herhaald vragen niet gecorrigeerd. Na ingesproken voicemail worden we niet teruggebeld. Plaatsing van een van de zonnepanelen niet volgens afspraak waardoor we minder opbrengst hebben. “Niets aan te doen” zegt Samsam. We mailden de vertegenwoordiger omdat we over bovenstaande een gesprek wilden, waarna een automatisch afwezigheidsbericht verscheen met de mededeling dat meneer afwezig was tot ergens halverwege mei. Het was juli toen we mailden…. We hebben ook een bericht ingesproken op zijn telefoon met verzoek contact op te nemen maar tot op heden niets meer gehoord. Enzovoort. Veel ergernis, boosheid en verspilling van onze tijd over dit soort zaken. We bevelen dit bedrijf absoluut niet aan. Contact met extern personeel wat de panelen plaatste verliep naar wens.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Beste Hans, Wij schrikken erg van je review, deze hadden we niet aan zien komen. Ik ga intern aan de slag met betrokken collega's om meer inzicht te verkrijgen in het verloop van je installatie. Momenteel kan ik hier nog geen uitsluitsel over geven maar ik zie erop toe dat deze review wordt opgevolgd. Groet, Benthe ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hallo Hans, Van mijn collega Jamel begreep ik dat jullie elkaar gisteren telefonisch hebben gesproken. Goed om te horen dat er schot in de zaak zit en er voor aanstaande dinsdag een afspraak gepland staat. Hopelijk levert deze afspraak de gewenste duidelijkheid op. Groet, Benthe

10

Tevreden van A tot Z met de zonnepanelen

Half december 2022 contact gezocht met SamSam voor een zonnepanelen offerte. De heer Ruben Nievaart van SamSam heeft snel contact gezocht voor een afspraak en prettig meegedacht. De offerte was duidelijk en na ons akkoord werden we gebeld voor een afspraak voor de installatie. Deze is in februari 2023 in 1 dag uitgevoerd (binnen 9 weken na de offerte). Inmiddels liggen de panelen al een aantal maanden op het dak en we zijn zeer tevreden. De opbrengst is in lijn met wat ons is voorgehouden. App van Enphase geeft goed inzicht. Had dit veel eerder moeten doen.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste vd H, Bedankt voor je uitgebreide review! Zowel mijn collega Ruben als de rest van het team die betrokken is geweest bij jouw installatie zal ik van een complimentje voorzien! Wij zijn trots dat we je zo'n positieve ervaring hebben kunnen bieden! Fijn dat je bij ons bent uitgekomen op je zoektocht naar zonnepanelen en namens team SamSam willen we je veel zonuren toewensen! Groet, Benthe

8

Vriendelijk contactpersoon & deskundige plaatsing

Ruben als contactpersoon gehad en heeft ook de schouw gedaan. Nam zijn tijd en was prima bereikbaar voor vragen. De levertijd/plaatsing van de panelen is 2 keer verzet, vervelend maar kan gebeuren met de huidige vraag en de plaatsing is alsnog binnen 3 maanden uitgevoerd. Plaatsing van de zonnepanelen verliep erg vlot en professioneel. Alles werkt naar behoren en is netjes weggewerkt. Duidelijke uitleg over de app en de installateurs namen hier dan ook de tijd. De communicatie is een verbeterpunt. Motto van SamSam is dat je een naam bent en geen nummer. Verbeterpunt zit hem vooral in het callcenter van SamSam zelf, het algemene nummer. Een aantal keer werd beloofd dat er teruggebeld zou worden waarna dit niet gebeurde en je er zelf weer achteraan moet bellen. Al met al tevreden met het traject!

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Stephan, Bedankt voor je uitgebreide review. Goed om te horen dat u net zo blij bent met onze collega Ruben als wij! Bedankt voor uw begrip omtrent de levertijd van de panelen, dit loopt soms minder soepel dan we zouden willen. Wat betreft de communicatie is het jammer om te horen dat u niet bent teruggebeld en hierdoor zelf heeft moeten bellen. We zijn momenteel bezig om de klantenservice in eigen beheer te nemen waardoor we in de toekomst hopelijk beter bereikbaar zijn en dit soort situaties zich niet meer voor zullen doen. Gelukkig is uw ervaring over het gehele traject positief. We wensen u veel plezier met uw zonnepanelen! Groet, Benthe

10

Geweldig.

Er was goed overleg waar de kabels moesten liggen. Panelen liggen er netjes in en werken allen naar behoren.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste F Boersma/Jimenez, Bedankt voor uw geweldig mooie review! We zijn blij te horen dat er goed overleg heeft plaatsgevonden, de zonnepanelen netjes geïnstalleerd zijn en deze naar behoren functioneren. Namens team SamSam: veel plezier van uw zonnepanelen! Groet, Benthe

8

Tevreden met de service en jongens van de installatie

Begeleiding en advisering waren goed en prettig ervaren. Communicatie rondom plaatsing kon duidelijker, maar wel conform afspraken. Soepel en snel geplaatst door bevlogen installateurs.

 • Aanbevelen? Ja
10

Super tevreden!

Contact met Samsam is helemaal goed. Komen persoonlijk langs voor advies en voorstel op maat. Leveringstijd viel ons ontzettend mee. Installatie verliep zeer soepel. Hele aardige installateurs. En 2 weken na installatie wordt er persoonlijk gebeld of alles naar wens is gegaan! Complimenten

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Chantal, Bedankt voor het delen van jouw positieve ervaring. Goed om te horen dat het contact en advies goed zijn verlopen en er na de installatie even persoonlijk contact is opgenomen! Namens alle collega's van SamSam, veel plezier van de zonnepanelen! Groet, Benthe

5

Niet erg positief

Ik ben sinds jaren zakelijke afnemer van SAMSAM met twee huizen, helaas heb ik niet een positief gevoel op dit moment. Er worden voorschotbedragen afgeschreven voor twee afnameadressen en die zijn veel hoger dan het werkelijke gebruik. Na telefonisch contact is het 20% teruggebracht maar nog steeds te hoog en hebben ze het termijnbedrag deze maand opnieuw verhoogd. Op 10 jan.'23 eindelijk bericht gekregen van Germa van de klantenservice met een afspraak en vervolgens vele mails verder als wanbetaler neergezet (terwijl ze meer ontvangen hebben dan verbruikt). Helaas wederom vele mails verstuurd met ontvangstbevestiging en weer geen reactie. Hopelijk word er nu eindelijk met mij contact opgenomen. Geachte heer/mevrouw, We hebben uw aanvraag ontvangen en nemen deze in behandeling onder nummer 8314631. Als u hierover nog vragen of opmerkingen heeft dan kunt u op deze email reageren. Team SamSam || energie@samsamcollectief.nl || Geachte heer/mevrouw, We hebben uw aanvraag ontvangen en nemen deze in behandeling onder nummer 8326485. Als u hierover nog vragen of opmerkingen heeft dan kunt u op deze email reageren. Team SamSam || energie@samsamcollectief.nl ||

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Beste Cornelis, Wat vervelend om te lezen dat u begin dit jaar niet zo'n positief gevoel had ten opzichte van SamSam. Uit de correspondentie die u hierboven weergeeft kan ik opmaken dat onze persoonlijke benadering waarnaar wij streven, destijds niet op niveau was. In deze drukke periode hebben we gemerkt dat we de ruimte tot verbetering met beide handen moesten aangrijpen. Met wat extra mankracht, en met behulp van uw feedback, zijn we onze dienstverlening aan het verbeteren. Helaas werkt het in Nederland zo dat we moeten betalen voor de producten en diensten die we afnemen. Energierekeningen zijn gebaseerd op uw historische verbruik en dienen altijd één maand vooruit te worden betaald. Teveel betaalde bedragen krijgt u terug aan het einde van uw contract. Van mijn collega Benanda heb ik begrepen dat u een aantal energierekeningen heeft gestorneerd waarop u meermaals bent geattendeerd. Wanneer u uw energierekeningen niet betaalt ontstaat er een betalingsachterstand en wanneer hier sprake van is, is uw energieleverancier (SamSam in dit geval) volgens de Nederlandse wet verplicht u te informeren over de mogelijkheid die u heeft om gebruik te maken van schuldhulpverlening. Dit wordt enkel aangeboden in uw eigen belang om te voorkomen dat u in diepe schulden terecht komt. Van mijn collega's Benanda en Hermien begrijp ik dat er in de afgelopen periode intensief contact heeft plaatsgevonden en de antwoorden op uw vragen nabij zijn. Mochten er nog onbeantwoorde vragen zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Groet, Benthe

7

continuing story

Op 29-12-2022 kreeg ik het verzoek om mijn meterstand door te geven. Dat heb ik gedaan, daar kreeg ik een bedankmail voor. Omdat de meterstand niet overeen kwam met jullie verwachting moest ik naar mijn recreatiewoning rijden om een foto van de gasmeter te maken. Op 24-01-2023 kreeg ik van jullie wederom een vraag om de meterstand door te geven om vervolgens bij het invullen hiervan weer het bericht te krijgen dat die stand niet overeenkomt met jullie verwachting, dus moest ik weer een foto opsturen. Ik heb 2 x contact opgenomen met jullie en kom niet verder als de telefoniste die, volgens protocol, vertelt dat ik word teruggebeld wat vervolgens niet gebeurd. Ook de mail die ik vervolgens heb gestuurd wordt niet beantwoord. Op 01-02-2023 heb ik contact gehad met Hermien van de service afdeling die aangaf dat de 2e meterstandvraag was voor het vaststellen van het energieplafond en dat er wat zaken door elkaar heen waren gelopen. Het was een verhelderend gesprek waarvoor dank.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Ko, Bedankt voor het delen van uw ervaring. Mede door uw feedback zijn wij in staat onze service te verbeteren. Wat vervelend om te lezen dat de communicatie niet optimaal is verlopen. Dit is zeker niet iets waar wij trots op zijn. Het doet ons goed om te lezen dat onze collega Hermien u inmiddels van opheldering heeft kunnen voorzien en dat dit uw ervaring ietwat positiever heeft gemaakt. Nogmaals dank! Groet, Benthe

10

Top service

Wij zijn blij dat we 2 jaargeleden zijn overgestapt naar Samsam. Wij onderschrijven hun beleid. Het contact met hen is prettig en daarbij zijn ze goed te bereiken en klantvriendelijk. Wij hebben vorige week zonnepanelen laten plaatsen . Het gehele proces en onze besluitvorming is goed begeleid met duidelijke informatie en voorlichting. De plaatsing ervan was ook mogelijk binnen 3,5 maand na onze eerste afspraak . Dat was heel fijn. Ook waren medewerkers die de panelen op ons dak plaatsen en ook de elektricien naar onze mening kundig en prettig in de omgang. De uitleg hoe de ap te gebruiken was duidelijk en dat Samsam meteen in de factuur de btw terug gave had geregeld vonden we natuurlijk ook top. Wij zijn erg tevreden over Samsam

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste AT, Wat fijn om te horen dat u zo enthousiast bent over onze werkwijze en service. Goed om van u terug te krijgen dat er duidelijke voorlichting heeft plaatsgevonden en u onze collega's als kundig omschrijft. Bedankt voor het delen van uw positieve ervaring en veel plezier van uw zonnepanelen! Groet, Benthe

10

Super geregeld!

Al vanaf het begin, klantcontact tot aan het plaatsten van de zonnepanelen, helemaal super geregeld!

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Kevin, Bedankt voor je positieve review! Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over onze communicatie en de plaatsing van de zonnepanelen. Veel zonuren toegewenst! Groet, Benthe

10

Goed ingelicht en dito geïnstalleerd

Prettige samenwerking. Goed geïnformeerd en dito geïnstalleerd. Tevens een zeer snelle afhandeling. Kortom aanrader!

 • Aanbevelen? Ja
10

Uitstekend

Zeer goede klantenservice! Vriendelijk, transparant en duidelijke taal. Ook Ruben, de zonnepanelen-adviseur heeft mij uitstekend geadviseerd.

 • Aanbevelen? Ja
10

Netjes en vakkundig

De ervaring met het bedrijf SamSam kunnen wij alleen maar als goed beschrijven. Wat we prettig vonden is dat we bij vragen altijd snel contact hadden met één van de medewerkers. De installatie verliep ook super. Hele aardige en vakkundige mensen. De zonnepanelen werken en hebben de eerste kwh's al terug geleverd.

 • Aanbevelen? Ja
9

Geweldige service en met oog voor de wereld om ons heen

sinds een maand hebben wij zonnepanelen van Samsam. We zijn er erg tevreden mee. De communicatie over het bestellen en installeren van de panelen verliep zeer voorspoedig. Alles werd helder uitgelegd en toen de plaatsing vanwege gladheid niet kon, werd er goed overlegd over een andere datum. Voeg daarbij dat Samsam in andere duurzame projecten investeert en je wilt niets anders!

 • Aanbevelen? Ja
9

Professioneel en Positief

SAMSAM heeft een positieve en optimistische boodschap. Het streven naar een schonere, leefbare wereld, met zorg voor elkaar. Wij willen graag bijdragen aan het bereiken van dit ideaal. Daarom hebben wij gekozen voor zonnepanelen van SAMSAM. Je betaald iets meer, maar dat valt in het niet bij het streven naar een leefbare planeet, voor iedereen. Het hele traject van offerte naar plaatsing is soepel en professioneel verlopen. De medewerkers doen hun best en zijn uiterst vriendelijk. Verbeterpunt is wel dat de communicatie wat strakker mag. Sneller terugbellen na een vraag. Proactief informeren bij te nemen- en ondernomen acties. Overall: zeer tevreden en blij met onze panelen en met SAMSAM. Wij bevelen hen van harte aan.

 • Aanbevelen? Ja
10

Top

Goede offerte, 3 zelfs door wijzigingen. Afspraken goed nagekomen De 12 zonnepanelen in een ochtend gelegd, door een communicatievergissing net verkeerd. Roy en zijn team hebben ze verlegd, zonder kosten.

 • Aanbevelen? Ja
10

Toegankelijk en accuraat in het contact met de klant

De installatie van de panelen werd geplaatst in de complete context:toekomstig gebruik van een slimme laadpaal,mogelijkheden voor uitbreiding van de installatie met een thuisbatterij. We kregen een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Ook de regelingen die van toepassing zijn mbt subsidie kwamen ter sprake. Samsam werkt als een geöliede machine.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer deskundig, sympatiek bedrijf en relatief vlotte afhandeling.lotte

Doodat we bewust gekozen hebben voor topkwaliteit Duitse zonnepanelen Meyer-Burger; de Chinezen maken toch bijna alles al), zijn we uitgekomen bij SamSam. Een klein, sympatiek bedrijf , gevestigd in Utrecht. Sympatiek, omdat een deel van de winst geïnvesteerd wordt in zonne-energie projecten in Kenia. Om deze reden ook bewust voor SamSam gekozen. Ruben was onze contactman en was bovengemiddeld bereikbaar, vriendelijk deskundig. De installatie van de panelen ( op 17 aug. 2022; enkele maanden later, maar relatief snel gezien de enorm toegenomen vraag), verliep zeer vlot en deskundig in een halve dag. De Enphase app op je mobiel is echt een aanrader. Zeer inzichtgevend in de prestaties van je systeem. Kortom niets dan lof!

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Hallo Jan Willem, Hartelijk dank voor de positieve recensie! We waarderen de bewuste keuze voor ons bedrijf enorm, veel plezier met uw zonnepanelen! Groet, Guido

Over SamSam Energie

Hallo! Wij zijn SamSam. Het energiebedrijf dat samen met jou meehelpt om ook de volgende generatie een leefbaar klimaat te bieden. Wij leveren 100% groene energie. Energie die opgewekt is door schone bronnen, zoals zon, wind en biomassa. Daarnaast willen we door onze manier van ondernemen bijdragen aan een betere wereld voor iedereen. We kiezen bewust voor een duurzame lifestyle, investeren in verschillende ontwikkelingsprojecten in binnen- en buitenland, en zorgen dat elke beslissing die wij maken, voordelen oplevert voor alle betrokkenen; de klant, partners, maar ook het milieu en de wereld om ons heen.

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd