Prettig gevoel om verzekerd te zijn tegen onverwachte ziekte of ongevallen

Op vakantie loopt mijn hond Leishmaniasis op, ondanks alle voorzorgen (speciale halsbanden en andere preventieve middelen - dus blijf attent!!!), en de dure onderzoeken zijn voor een groot deel vergoed zonder problemen.

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? 10

Voldoende

Zonder dat ik op de hoogte wordt gebracht gaat de premie stilletjes omhoog. Als ik dit van te voren had geweten was ik niet aan deze verzekering begonnen.

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? 0

Goede verzekering die doet wat ze moeten doen!

Mijn ervaring met Petplan is prima. Ik ben overgestapt vanuit een andere verzekering. Vooraf is goed te zien wat er verzekerd is en wat niet per pakket zodat je een keuze kunt maken. Ik ben tevreden.

Prima verzekering

Heb de laatste tijd veel onkosten met mijn hond en hoef niet lang op mijn teruggave te wachten

• Soort verzekering: Kattenverzekering, Hondenverzekering

Teleurstellend

Het is net als de tandartsverzekering. Als je die eenmaal hebt zeg je hem niet meer op. Maar je betaalt veel teveel. Maar je wordt ouder, dus misschien in de toekomst toch wel hoge kosten:aanhouden maar. Zo is het met deze verzekering ook. Je dier wordt ouder, dus houden maar. Een hoge premie, een eigen risico, en 75-80% vergoeding. Je weet het tevoren, maar toch. Als ik een jong dier zou hebben , zou ik er nooit meer aan beginnen.

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? 5

Goede verzekering

Als ik bel wordt ik netjes te woord gestaan ,goede uitleg. Kleine rekeningen binnen 10dagen terug op de rekening gestort. Boven750 euro melden dit duurt wat langer maar ook binnen 3 weken terug op de rekening. Ik heb dan alleen basis voor mijn rottweiler en geen klachten . Ik vond t onzin een verzekering maar nu best wel blij mee. Anders moet je n potje maken voor de kosten van de dierenarts . Doe je ook niet (maak je op aan iets anders). En niet iedereen kan dure operaties bekostigen. .

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? 7

Prima ervaring, snelle afhandeling!

Prima afhandeling, goede service

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? 8

Betaling loopt niet zoals jullie in de mail zetten.

Op 22 februari heb ik mijn nota ingedient bij Petplan. In uw antwoordmail staat dat de betaling binnen 5 werkdagen gaat volgen. Vanmorgen, 4 maart, kreeg ik pas een mail dat de rekening in behandeling was, en nu duurt het nog 3 dagen voor het gestort is. Dan zijn we in totaal bijna twee weken verder.

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? 6

Snelle en duidelijke service.

Gegevens en berekeningen kloppen tot nu toe altijd

• Afwikkeling van uw declaratie

Erg laat met uitbetalen rekeningen

Het lijkt wel of het steeds langer duurt om de gedeclareerde rekeningen uit te betalen. Ik ben met mijn overige dieren verzekerd bij OHRA daar is het binnen vier dagen al uitbetaald.

Snelle uitbetaling

Petplan reageert snel. Betaling is ook snel. Het is alleen jammer dat in de loop der jaren er steeds minder vergoed wordt.

• Afwikkeling van uw declaratie

Lees de kleine lettertjes, denk aan declareren

Toen we een hond aanschaften in 2009 hebben we een verzekering afgesloten bij PetPlan, zodat je financiële situatie geen belemmering is indien er iets met je hond gebeurt. Toentertijd was er een vergoedingen overzicht waarbij je een eigen risico had van € 35,- per jaar en werd een consult niet vergoed. In de tussentijd is er veel veranderd en blijkt 50% van een consult wél te worden vergoed (lees de lettertjes). Wij hebben een consult alleen in geval van ziekte gedeclareerd omdat we de verzekering als ruggensteun zagen. Zondag 28 Februari 2021 moest onze Inara (Tibetaanse Terriër teef) naar de dierenarts. Er werd een ontstoken baarmoeder geconstateerd waaraan ze direct werd geopereerd. Helaas heeft Inara dit niet overleeft. Hoe schrokken we toen bleek dat aandoeningen aan voortplantingsorganen zijn uitgesloten van de verzekering (wederom, lees de lettertjes). Toch maar een declaratie ingediend, en zie daar. Een bericht van PetPlan dat men het verschrikkelijk vind dat Inara het niet heeft overleefd, en bericht dat in ons geval met coulance naar de declaratie werd gekeken en werd besloten alsnog de gemaakte kosten uit te betalen. Dit geeft aan dat PetPlan niet alleen naar hun eigen regels kijkt, maar ook anticipeert op een situatie. Hoewel het volgens de regels niet hoefde, hebben ze toch besloten om de kosten conform het vergoedingen overzicht (50% - 80%) uit te betalen. Een verzekering hoop je nooit nodig te hebben, in dit geval was ik blij dat we er een hadden, en dat we die hadden bij PetPlan die meer is dan een verzekering die alleen naar de cijfers kijkt.

• Afwikkeling van uw declaratie

Ineens elk jaar rekening met ruim 20% omhoog!! Wees gewaarschuwd.

In begin bleef de rekening vrijwel gelijk, maar op het moment dat ons hondje 8 jaar werd, wordt het factuurbedrag doodleuk elk jaar ruim 20% omhoog bijgesteld! Nu zit ik inmiddels op € 738,47 per jaar (begon bij € 316,00 geloof ik) voor een klein hondje (2,5kg) van 11 dat eigenlijk nooit ziek is geweest en waarvoor ik praktisch nooit een declaratie heb ingediend. Echt bizar! Volgend jaar op naar de € 900,00?? Ik kan inmiddels nu dus beter de hoge dierenartsrekening (mocht die er komen) zo betalen, ben ik waarschijnlijk goedkoper uit. Het stoort me enorm dat dit zomaar kan, omdat de premie afhankelijk wordt gesteld van bepaalde factoren zeggen zeg. Maar welke dan? Ons hondje heeft praktisch nooit iets gehad (afkloppen), dus daar houdt het i.i.g. geen verband mee. Echt absurd! Ben zwaar teleurgesteld in deze verzekering. Veel te duur!

• Soort verzekering: Hondenverzekering
  • Afwikkeling van uw declaratie N.v.t.

Een zere goede verzekering voor mijn dieren echt een aanrader.

Mijn kater werd ziek na onname van drie dagen mocht ik hem gelukkig weer mee naar huis nemen. Dezelfde dag nog had ik de factuur online ingediend en halverwege de week erna, kreeg ik al het geld terug. Ik heb deze verzekering al negen jaar vanaf het moment dat hij bij ons kwam als kitten

Gewoon goed

Ben zeer tevreden zeer duidelijk in afhandeling top

• Afwikkeling van uw declaratie

Fijn om een verzekering t hebben voor de dokters kosten

Snel afgehandeld ,duidelijk!

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? 9

Redelijk

Redelijke termijn can behandeling. Invullen declaratie digitaal gaat mi niet heel makkelijk.

Goed geregeld

Snelle teruggave betaalde rekening . Duidelijke factuur.

Zeker aan te raden

Ik ben zeer tevreden met Petplan. De declaraties worden meestal binnen 1 week behandeld en verwerkt. Vooral zo blijven doorgaan met jullie dienstverlening

• Afwikkeling van uw declaratie

Het geeft rust dat mijn hond goed verzekerd is.

Snel betaald na declaratie

Behandeling factuur duurt TE lang

Men doet veel te lang over behandeling factuur en uitbetaling. Als je daar uitleg over vraagt doet de medewerker aan de lijn er lacherig over in de trant van je moet niet zeuren man. Geen fijne ervaring Argument was we hebben het te druk.

Betrouwbaar en duidelijk

Fijn idee dat ik mij naast de zorgen over een ziek huisdier niet druk hoef te maken over dure onderzoeken. Er word duidelijk gecommuniceerd en alles wordt netjes afgehandeld! Top Petplan!

• Afwikkeling van uw declaratie

goede communicatie en snelle afhandeling

zie boven

• Afwikkeling van uw declaratie

Vreselijk lastige webpagina om je declaraties in te dienen.

Een erg lastige webpagina om je declaraties in te dienen; vandaar dat je de assistentie van de dierenarts nodig hebt.

• Afwikkeling van uw declaratie
  • In welke mate zou u Petplan aanbevelen bij vrienden, bekenden of collega’s op een schaal van 0 (zeer onwaarschijnlijk) tot 10? N.v.t.