De onderwijzende kapper
De onderwijzende kapper
Alle vaste klanten weten dat je zo nu en dan bij de Barbier geholpen kunt worden door een zeer ervaren, rustige, kale kapper die zich door niets of niemand (Vooral niemand!) laat opjagen en doet waar je voor gekomen bent.
Terwijl ik rustig wachtte tot ik aan de beurt zou zijn, was ik er getuige van hoe deze kapper een jongeman hielp. Het leeftijdsverschil kan goed 50 jaar geweest zijn en veel zit er dan toch niet langs. Deze jongeman had de gewoonte om de scheiding in zijn haar aan de verkeerde kant te leggen, waardoor het minder mooi valt op een plek waar hij dat zelf nooit kan zien. De kale kapper. Heel geduldig gaf hij de jongeman het advies de scheiding naar de andere kant te leggen, maar het kwartje viel niet. Als een ware onderwijzer liet hij zien wat er met zijn haren gebeurde als hij bleef doen wat hij altijd deed. De haren kwamen overeind te staan als een onwelwillend kuifje. Toen met de geadviseerde scheiding - kuifje plat - nog een keer verkeerd - kuifje recht. De jongeman was nog niet geheel en al overtuigd, maar hij snapte het nu wel. Wat een kwaliteit! De kapper had ook best onderwijzer kunnen worden waar daar zitten ze nu met een groot te kort aan onderwijzers met hun handen in het haar.
De jongeman verliet de zaak met de scheiding aan de kant waar hij hem het liefst ziet. De klant is koning en de oude kapper zag dat het goed was. Wie is de volgende?
Ik werd ondertussen prima geknipt, ging tevreden naar huis. Mijn hoofd klaar voor het afscheid. 1 september uit het onderwijs na 45 jaar hard werken, genieten en heel veel over hebben voor leerlingen. Het onderwijs schreeuwt om goede onderwijzers die er geknipt voor zijn.
Frank