Laden reviews...
133 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De reviews benadrukken doorgaans duidelijke en vriendelijke communicatie en een soepele installatie. De bediening en monitoring van de systemen via de app worden als handig ervaren. Veel klanten bevelen Zonneplan aan vanwege betrouwbaarheid en servicegerichtheid.
De installateur was een zeer vriendelijke en bekwame jongeman. Alle vragen heeft hij top beantwoord. Hij werkte zeer netjes en totaal niet gehaast.
Nikkie Busch
Oostzaan
Wat fijn om te horen dat de installateur zo’n positieve indruk heeft achtergelaten! Mooi dat al je vragen uitgebreid zijn beantwoord en dat er rustig en netjes is gewerkt. Dat is precies hoe we het graag zien. Dank voor je mooie review! ☀️
Goede monteur, zeer klantgericht. Werkte zorgvuldig en netjes.
Rudi Peter de de Regt
Oegstgeest
Wat fijn om te horen dat alles in goed overleg is uitgevoerd! Mooi dat de monteur zo klantgericht en zorgvuldig te werk ging en alles netjes heeft afgerond. Dank voor je vertrouwen!
Zelf had ik voor slim gekozen, maar de uitwerking in de grafieken zag ik niet. Van anderen, waaronder fanatieke " Zonneplan aanhangers" valt de keus op net ondersteuning.
Theo
Hellevoetsluis
We begrijpen dat het verschil tussen ‘Slim’ en ‘Netondersteuning’ niet altijd direct duidelijk zichtbaar is in de app. Dat kan verwarrend zijn, zeker als je wilt zien wat je keuze concreet oplevert. Goed dat je dit benoemt.
Als je wilt, kijken we graag met je mee naar jouw specifieke situatie en instellingen om het verschil inzichtelijk te maken. Zou je ons daarover willen mailen op [email protected].
goede follow up bij storing en vervanging onder garantie
Anton
Eemnes
Wat fijn om te lezen dat je het systeem als goed ervaart en de communicatie prettig vindt! Mooi dat er bij storing snel is opgevolgd. Dank voor je vertrouwen!
Makkelijk te bestellen en alles wordt goed uitgelegd. Ik heb de wallbox en zonnepanelen, en heb zojuist ook een energiecontract afgesloten; hun klantenservice is altijd geweldig en ze zijn concurrerend op de markt.
Marc van wijk
Werkendam
Wat geweldig om te lezen dat alles zo makkelijk te bestellen was en duidelijk is uitgelegd! Fijn dat de klantenservice zo goed bevalt en dat je nu ook overgestapt bent naar Zonneplan Energie!⚡
Communicatie verliep goed met Zonneplan. Zelf een mantelbuis moeten leggen wat wel korting gaf dus dat was fijn. Nette monteurs die langs kwamen. Tot op heden tevreden. Wel even op je factuur kijken of de prijs goed staat maar ook dat kleine foutje met de korting is snel rechtgezet.
Nathalie
Rotterdam
Wat fijn om te horen dat de communicatie goed verliep en dat de monteurs netjes te werk zijn gegaan! Goed dat je de factuur hebt gecontroleerd, en fijn dat het kleine foutje met de korting snel is rechtgezet.
Goede afspraken vooraf. Jammer dat je bij het dynamisch contract geen invloed heb op in/verkoop van je stroom
Ron
Hillegom
Dank je voor je review! Fijn om te horen dat de afspraken vooraf duidelijk en goed waren.
We begrijpen je punt over de beperkte invloed op de in- en verkoopmomenten. Wel kun je in de app zelf kiezen voor welke modi je voor jouw batterij wilt inzetten. We helpen je daar graag verder mee!
Het totale plaatje vanaf het eerste telefoontje tot aan het plaatsen met uitstekende uitleg. En het werkt allemaal top.
Frans Ensink
Olst
Wat mooi om te horen dat het hele traject zo goed is verlopen! Fijn dat de uitleg duidelijk was en dat alles naar wens werkt. Veel zonnige momenten gewenst! ☀️
Na onze eerste positieve ervaren met de plaatsing en toepassing van de Zonneplan zonnepanelen in juni 2026 de stap gemaakt naar een 20 kWh Nexus thuisaccu. Alles werkt zoals afgesproken. Of de verwachtingen ten aanzien van de terugverdientijd worden waargemaakt is nog even afwachten gezien de turbulente ontwikkelingen in de energiesector en niet zo standvastige overheid. Ik heb nog één kleinere wens, het meer "real time" maken van de "life gegevens" in de Zonneplan app.
René
Hekelingen
Wat mooi om te lezen dat jullie nu ook voor de thuisaccu hebben gekozen! Fijn dat alles werkt zoals afgesproken en dat het vertrouwen er is.
Begrijpelijk dat je benieuwd bent hoe de terugverdientijd zich ontwikkelt. Goed om te horen dat je actief meekijkt via de app. Dank ook voor je feedback, die nemen we mee.
Prima voortraject, keuze van de installatie en plaatsing.
Dirk
Beilen
Bedankt voor je review! Wat fijn om te horen dat het voortraject goed is verlopen en dat de keuze en plaatsing van de installatie naar wens waren.
Zeer klantvriendelijke monteurs en nette installatie. Super
Ron
Elst
Wat mooi om te horen dat de monteurs zo klantvriendelijk waren en de installatie netjes is uitgevoerd! Dank voor je mooie review.
Montage was snel en kundig. Het resultaat is ook goed. Ik geef mijn ervaring met zonneplan door aan de mensen met en zonder zonnepanelen.
Peter
Almere
Bedankt voor de mooie woorden. Wat fijn om te horen dat de montage snel en kundig is verlopen en dat het resultaat goed is!
Onze ervaring is nog maar kort, drie maanden, maar de besparing is in deze zonnige maanden, in combinatie met zonnepanelen en een flexibel contract wel aantrekkelijk. Het bestelproces en de plaatsing verliepen prima.
hans
Twello
Wat mooi om te lezen dat je in de eerste drie maanden al zo’n aantrekkelijk effect ziet! Fijn dat het bestelproces en de plaatsing soepel zijn verlopen. Laat de zon maar schijnen!
Ook als er een probleem moet worden opgelost wordt dat besproken en ook met extra inzet opgelost.
22 June 2026
Ronald
Woerden
Wat fijn om te lezen dat je de app, service en communicatie zo goed geregeld vindt! Dank voor je vertrouwen en veel zonnige momenten gewenst! ☀️
Dag één dat wij zijn overgestapt, heb je de tools in handen om de energie naar eigen hand te zetten. In het begin is het even wennen hoe het allemaal werkt maar zie het als sport om je eigen energie te managen. Ondertussen een laadpaal aangeschaft, die voor ons zorgt dat wij op een voordelige manier onze auto kan op laden. Al met al fijn om bij Zonneplan te zitten.
21 June 2026
Hans Nieuwenhuis
Wiuwert
Wat een mooie review, dank je wel! Geweldig om te horen dat jullie vanaf dag één het gevoel hebben echt grip te hebben op jullie energie. Mooi dat de laadpaal daar ook aan bijdraagt. Fijn dat jullie zo tevreden zijn om bij Zonneplan te zitten.
Keurig werk geleverd.
20 June 2026
Henk Duinkerken
ZUIDWOLDE DR
Wat fijn om te horen dat er keurig werk is geleverd! Dank voor je mooie review.
De bestelling en afspraken gingen snel. Geen lange wachttijden. De monteur was zeer vriendelijk en heeft netjes gewerkt. Ook alle bestrating ging weer keurig netjes terug. Ik had alleen wel geïnformeerd willen worden over de ERE certificaten welke ik nu niet heb met mijn laadpaal helaas.
20 June 2026
Andy
Etten-Leur
Wat fijn om te horen dat het traject snel is verlopen en dat de monteur vriendelijk en netjes heeft gewerkt. Dat zien we graag!
Dank ook voor je opmerking over de ERE‑certificaten. Begrijpelijk dat je daar vooraf duidelijkheid over had willen hebben. Dit is waardevolle feedback, dat nemen we mee.
Dynamisch contract afgesloten bij Zonneplan. Intussen een Laadpaal van Zonneplan. De aanleg was een fluitje van een cent. Goede tips gekregen van de monteurs. De app is fantastisch. We laten binnenkort ook nog een thuisbatterij installeren. Het proces rond de aanschaf verliep ook prima. Ik ben zeer tevreden.
15 June 2026
Jan
Brummen
Wat fijn om te lezen dat de installatie van de laadpaal goed is gegaan en dat de aanschaf van de thuisbatterij ook rond is. Dank je wel voor deze mooie review! 😊
I am a Zonnenplan customer. It took only 8 days from filling out the charging station request to station being installed. I do not know whether this is normal turn around time, however, my installation was not complicated. As I leave in a new build, the cable was already laid all the way to the undergraound garage parking spot. So the only thinkg that the Technician had to do is to install/connect the charging station in the garage and install new fuses in the electric cupboard. The charging station works well. In my Zonnenplan App a new tab showed up when I can choose which mode of charging to use: right away when plugged in, start with the up or smart charging (chooses the cheapest electricity or charges only during overproduction from solar panels). Overall, very good experience so far.
12 June 2026
Greg Dobrynin
Utrecht
Thank you so much for this review! Enjoy the rides! ⚡
Laadpaal besteld en laten installeren. Alles was makkelijk en snel geregeld. Datum gepland, zeer nette monteur die voor de tijd duidelijk uitlegt wat er gaat gebeuren en na de tijd uitleg geeft wat er is gebeurd en hoe de laadpaal te gebruiken is. Zeer tevreden.
12 June 2026
Rob
Borne
Wat fijn om te lezen, dank je wel voor deze mooie review! Fijn dat het hele proces van bestelling tot installatie naar wens is verlopen. Veel laadplezier! ⚡
Laadpaal keurig gemonteerd en zee betaalbaar. Prettige monteur.
11 June 2026
Annet
Groningen
Bedankt voor de mooie review!
Ik gebruik inmiddels sinds 2022 zonnepanelen van Zonneplan maar heb sinds 2 jaar last van een hoge netspanning waardoor de door zonneplan geïnstalleerde omvormer continu uitvalt. Bijzondere is dat buren met zonnepanelen van andere leveranciers geen problemen ervaren met een uitvallende omvormer en ik wel. Inmiddels houd ik de netspanning automatisch bij (HomeWizzard - overvoltage) en kan ik precies zien wanneer de omvormer uitvalt. Dat blijkt al het geval als de netspanning boven tussen de 247 en 249 volt komt. Dat is, volgens verschillende experts die naar mijn installatie zijn komen kijken, veel te vroeg. Als mogelijke oorzaak werd de 5x2.5 kabel die Zonneplan gebruikt t.b.v. aansluiting op de meterkast genoemd, een verzwaring naar 5x4 of 5x6 zou het probleem mogelijk verhelpen maar Zonneplan zegt van niet. In de afgelopen periode heb ik Zonnenplan meer dan 20x gebeld en gemaild, ze staan je vriendelijk te woord, vragen om data, maar hun antwoord is en blijft: de installatie voldoet aan de eisen en ze weigeren de installatie te komen controleren of de kabel te verzwaren en denken totaal niet mee in oplossingen. Het laatste bericht van Zonneplan (22-5-2026) is dat ze toegeven dat : Hun omvormer 'inderdaad wat gevoeliger staat afgesteld op hoge netspanning. Hij schakelt al iets eerder uit dan de absolute grens van 253V. Dat is bewust zo gedaan....' Oh ja, en ondertussen ontvang ik wel berichten van Zonneplan of ik interesse in hun thuisaccu. Detail is dat die natuurlijk ook niet met je zonnepanelen oplaadt als je omvormer wordt uitgeschakeld door een 'te' hoge netspanning! Zonneplan is duidelijk niet geïnteresseerd in het oplossen van problemen als ze klaar zijn bij hun in eerste instantie tevreden klanten. Gevolg is dat ik niet meer zal verder investeren in de Zonneplan producten en Zonneplan ook niet dan aanraden als leverancier. Inmiddels overweeg ik om de Zonneplan omvormer binnenkort te vervangen door een ander merk van een andere leverancier.
Beveelt niet aan
9 June 2026
Marcel
Zuid-Scharwoude
Dank dat je dit zo uitgebreid toelicht. Dit is begrijpelijk frustrerend, zeker als het de eerste jaren allemaal goed werkte. Wil je contact op nemen met ons via [email protected]. Dan kan de collega die dit behandelt er samen met je naar kijken.
Een tijd geleden een afspraak gemaakt voor de plaatsing van zonnepanelen. Op de dag zelf komen ze niet opdagen. En een passende oplossing wordt niet geboden. Totaal onbetrouwbare partij!!
Beveelt niet aan
7 June 2026
Peter Fransen
Dieren
Dank dat je dit deelt. We begrijpen dat het vervelend is als een installatieafspraak niet doorgaat op de dag zelf. Helaas was er sprake van een uitval in het installatieteam dat bij u langs zou komen.
We hebben hierover contact opgenomen om de situatie te bespreken en een oplossing voor te stellen, helaas bleek het voorgestelde alternatief niet passend. Als we nog wat voor je kunnen betekenen dan horen we dat graag.
Laadpaal is zeer professioneel geplaatst door monteur Zonneplan. Genoeg tijd om vragen te stellen en uitleg, ook van de app, was zeer duidelijk. Bestrating netjes weer op zn plaats. In een woord top. In combinatie met het energiecontract bij Zonneplan gebruik maken slim modus laad de auto het goedkoopste op. Zelfs in deze modus kun je aanvinken dat je gebruik wilt maken van de zonnepanelen. Maar nogmaals werkt alleen met energie contract van Zonneplan en dat hebben wij.
5 June 2026
Hans
Wijchen
Wat een mooie review, dank je wel! Geweldig om te horen dat de laadpaal zo professioneel is geplaatst en dat je alle ruimte kreeg voor vragen en uitleg over de app. Fijn dat je in combinatie met het energiecontract optimaal gebruikmaakt van de slimme modus en zelfs je zonnepanelen meeneemt in het laden.
Zonneplan komt houdt zich aan afspraken, duidelijke offerte zonder valkuilen, installatie verloopt vlekkeloos
4 June 2026
Jacques
Maastricht
Wat fijn om te lezen dat alles volgens afspraak is verlopen en dat de installatie vlekkeloos ging. Dank voor je vertrouwen! ☀️
Zonneplan: Jouw partner in slimme energieoplossingen
Zonneplan biedt de slimste oplossingen voor een lagere energierekening in Nederland. Met onze innovatieve tools en producten, waaronder zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen, maak je stroom slim, groen en betaalbaar. We zijn toegewijd aan de toekomst van energie met onze dynamische energiecontracten voor Nederlandse huishoudens.
Heb je een vraag of ervaar je een storing? We staan klaar om je te helpen met persoonlijke service. Bel ons op 088 020 3011.
ma t/m do 08:00 - 20:30 uur
vrijdag 08:00 - 18:00 uur