Ik ben zeer tevreden over de installatie en services ! Maar eigenlijk vanaf het eerste contact moment voelde het goed en betrouwbaar en gaan de weg het proces was dat ook het geval! Mocht je zonnepanelen overwegen dan zit je goed bij zonneplan!

Fantastisch bedrijf!

We hebben bewust voor Zonneplan gekozen vanwege hun servicegerichtheid, communicatiestijl en de kwaliteit van hun dienstverlening. We zijn nog steeds erg blij met onze keuze.

Leuk

Ben blij met mijn zonnepanelen. Kan makkelijk in de app zien wanneer ik goedkoop mijn energie kan gebruiken.

Een zeer positieve ervaring.

De panelen werden op de afgesproken tijd gemonteerd. Er werd snel en met het nodige vakmanschap gewerkt. Alles werd schoon en netjes afgewerkt. De monteurs waren vriendelijk en correct. Tot nu toe functioneert alles naar tevredenheid

Helemaal top

Panelen zijn in 1 dag geplaatst en goed werkend afgeleverd. Het verkoopproces is duidelijk. Overleg en uitleg tijdens de montage was prima. Goede monteurs die heel goed wisten wat ze deden. Afval werd keurig meegenomen. De panelen werken goed. Opbrengst naar verwachting.

Snel en goede installatie van de panelen

Genoeg info verstrekking mbt zonneplan totaal. Benieuwd naar het vervolginfo mbt de afloop van fe salderingsregeling per 1-1-2027, vooral in het beperken van de kosten voor de consument.

Kundige monteurs, netjes gewerkt.

De monteurs van Zonneplan hebben mijn nieuwe zonnepanelen netjes op het dak geplaatst En de oude panelen verwijderd. Het rendement is nu met 8 panelen zelfs beter dan met mijn oude 16 panelen! Alles bij elkaar een probleemloze ervaring.

Super service, kundig vakmanschap

Vandaag zonnepanelen bij mij thuis laten installeren. Super vriendelijke monteur. Hebben super vakkundig gewerkt. 8 zonnepanelen geplaatst en een nieuwe meterkast. Zeer tevreden. Echte aanrader!

Snel en goed tegen aantrekkelijke condities.

Prima installatie zonnepanelen geleverd nu 6 maanden geleden. De oost-west ligging gaf meer dan de verwachte aantallen KWh.

Erg tevreden

Afgelopen zomer heeft zonneplan zonnepanelen op ons dak geplaatst en we zijn erg tevreden over de service. De monteurs waren netjes en vriendelijk. Ze hebben goed uitgelegd hoe de panelen en de app werken.

Zonneplan heeft ons goed en duidelijk advies gegeven over zonnepanelen. De installatie van de zonnepanelen en ombouwen van de meterkast is prima en netjes verlopen.

Installatie van zonnepanelen uitstekend gedaan

Keurig op tijd. Goede communicatie over plaats zonnepanelen en bekabeling. Plezierige professionele mensen die alle vragen konden beantwoorden.

Uitstekende kwaliteit, klantvriendelijk, afspraak is afspraak.

Het eerste contact was bijzonder sympathiek en ik kreeg een prima voorstel. De afspraken werden nagekomen en de vakkundige installateurs hebben uitstekend werk geleverd. Binnen een paar uurtjes was de klus geklaard en volgde een zeer duidelijke uitleg en werd alles met man en macht (en stofzuiger) opgeruimd. De Zonneplan-app is zeer duidelijk en overzichtelijk. Dik tevreden !

De panelen zijn perfect zoals afgesproken geplaatst en aangesloten

Alles tot in de puntjes verzorgd

Vorig jaar zonnepanelen laten plaatsen. Alles was goed verzorgd, de monteurs waren zeer vakkundig en hebben alles netjes achtergelaten. Hierbij duidelijk uitleg gekregen over de werking van de zonnepanelen en de bijbehorende app. Alle gemaakte afspraken zijn nagekomen zonder verrassingen.

Absolute miskoop zonnebatterij - geen BTW teruggave

Dure 20 kWh zonnebatterij aangeschaft. Na snelle praatjes van gladde sales 8k uitgegeven voor plaatsing in uiteindelijk 2 vervelende etappes. BTW teruggave zou geen enkel probleem zijn, plaatsing boven ook niet (tevoren langskomen willen ze echt niet, niet nodig zeggen ze). Geen woord over noodzaak elke BTW registratie bij belastingdienst VOOR verkoop in te trekken. Daarna geen coulance toen BTW teruggave door belastingdienst werd geweigerd. 1600 euro down the drain. Plaatsing bleek elders in huis te moeten met hulp eigen aannemer, installateurs slordig en weinig communicatief. Was bij plaatsing laadpaal totaal anders. Investering dus niet meer rendabel en verder afgepoeierd, geen coulance regeling ondanks herhaaldelijk verzoek. Pas dus ontzettend op met die BTW en plaatsing!!! Wij hebben nu ontzettend veel spijt en voelen ons belazerd door de slordige verkooppraatjes. Als ons alles goed was verteld was het heel anders gelopen.

Thuisaccu werkt niet zoals word beloofd

Helaas zijn de stroomlijnen niet meer interessant voor in-/verkoop. De markt is redelijk stabiel en terug verdientijd is nu ruim 20 jaar. Mijn eigen 20kw accu levert de laatste maanden paar tientjes op. Er zijn dagen dat ik moet betalen voor opslag stroom! Dit kan de Ai fdus niet voorkomen. Meerdere malen gevraagd, maar steeds afgebluft met tekst als onbetrouwbare markt en we geven gern garanties op terugverdienen. Weer een verlies net als de zonnepanelen. Dus alleen als je geld kwijt wil...

makkelijker kunnen ze het niet maken

zo een makkelijke overstap heb ik nog nooit meegemaakt. alles wordt netjes geregeld, je overstap , hoe je je gegevens kan down loden op je telefoon en de gebruikskosten in de app. fantastisch

Eerlijk, betrouwbaar, betaal voor gebruik...

...en ook geen terugleverkosten en zelfs een zonnebonus bij teruglevering. Alles te volgen in de prima werkende App!

Helaas negatief over de klantenservice

Wij zijn niet tevreden over de plaatsing van de accu. Na het 1e contact geen enkele reactie van de klantenservice gehad. Na enkele mailtjes. Ook word er telefonisch niet gereageerd. Jammer Na het lezen van al die positieve review.

Slimme laadpaal die niet zo slim is?

Ik heb bijna alle producten van Zonneplan; de panelen, het energiecontract en nu ook de laadpaal. In die laatste ben ik qua installatie heel tevreden maar in de teksten van de laadpaal krijg je de impressie dat deze slim werkt en automatisch je auto gaat laden op basis van je vertrektijden. Er wordt niet bijverteld dat je letterlijk iedere dag in de app moet instellen dat je de volgende dag wederom op dezelfde tijd gaat vertrekken... Bijna niemand gaat op verschillende tijden van huis maar toch moet je dat instellen, iedere dag weer. Als je 5 dagen in de week naar kantoor rijd op dezelfde tijd moet je dus iedere dag weer instellen dat je wéér weg gaat. Dat doe je dan 260 dagen per jaar iedere dag weer voor de volgende dag terwijl er een hele simpele software oplossing voor is; laat de gebruiker gewoon zijn / haar standaard vertrektijden instellen!? Alsjeblieft ontwikkel dit want dit had ik op zn minst wel verwacht van een slimme laadpaal; een laadschema, dat zit al op verscheidene 'domme' laadpalen. Ook is er geen batterij conditionering modus ingebouwd in de software. In de winter moet een Tesla, maar ook andere elektrische auto's, de batterij voorverwarmen. Het heeft dan nut dat de auto aangesloten is zodat deze stroom kan ontrekken om de auto en batterij voor te verwarmen. Dit laatste zou een mooie nice to have zijn, maar het eerste wat ik Benoem echt bizar dat het er niet op zit. Er zijn genoeg domme laadpalen die dit wel doen, hierdoor baal ik van mijn aankoop.

beter dan dit wordt het niet

Snelle nette en keurige communicatie. Korte lijnen en antwoorden op vragen zijn duidelijk en worden snel gegeven via mail app of chatbot. Kortom ik ben meer dan tevreden

Alles klopt bij Zonneplan

Vanaf het eerste contact tot na de installatie verliep alles soepel. Het maken van afspraken ging eenvoudig en duidelijk, de montage is netjes uitgevoerd en de zonnepanelen doen precies wat ze moeten doen: een fijne opbrengst leveren. De communicatie was zowel vooraf, tijdens als na de installatie uitstekend. Ook de klantenservice is goed bereikbaar en denkt echt met je mee. Kortom: een betrouwbare partij met een goed product én service.

Komen afspraken na en leveren alles keurig aan

Resultaten Thuisbatterij - 20kwh

In september 2025 de thuisbatterij (3fasen - 20kwh) van Zonneplan aangeschaft. De 1e maand (september 2025) was het resultaat van de thuisbatterij best oké. De maand oktober 2025 en november 2025 vallen echter enorm (vies) tegen. Ik heb al meerdere keren gezien dat de batterij aan het laden was bij hoge stroomprijzen en aan het ontladen bij lage stroomprijzen. Het lijkt erop dat Zonneplan niet met mijn stroom op de ‘open’ markt aan het handelen is maar dat Zonneplan dit alleen doet onder haar eigen klanten. Het lijkt wel op het volgende: Prijs hoog maar weinig vraag bij Zonneplan-klanten, dan maar batterijen vullen (de door Zonneplan ingekochte stroom verkopen). Prijs laag en veel vraag bij Zonneplan-klanten, dan maar batterijen van Zonneplan-klanten ‘leeg’ trekken (goedkoop stroom voor Zonneplan maar onvoordelig voor mij en waarschijnlijk andere Zonneplan klanten). Ik zou niet nogmaals voor de Zonneplan thuisbatterij kiezen maar voor een niet aan een energiemaatschappij gekoppelde batterij.

Burgemeester Roelenweg 13 D

8021EV Zwolle

Over Zonneplan

Zonneplan: Jouw partner in slimme energieoplossingen Zonneplan biedt de slimste oplossingen voor een lagere energierekening in Nederland. Met onze innovatieve tools en producten, waaronder zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen, maak je stroom slim, groen en betaalbaar. We zijn toegewijd aan de toekomst van energie met onze dynamische energiecontracten voor Nederlandse huishoudens. Heb je een vraag of ervaar je een storing? We staan klaar om je te helpen met persoonlijke service. Bel ons op 088 020 3011. ma t/m do 08:00 - 20:30 uur vrijdag 08:00 - 18:00 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur