Ik ben zeer tevreden over de installatie en services ! Maar eigenlijk vanaf het eerste contact moment voelde het goed en betrouwbaar en gaan de weg het proces was dat ook het geval! Mocht je zonnepanelen overwegen dan zit je goed bij zonneplan!
Wat fijn om te horen dat het vanaf het eerste contactmoment al goed en betrouwbaar voelde! Geweldig dat ook de installatie als de service zo positief zijn ervaren. Dank voor je mooie aanbeveling, daar worden we blij van. Veel zonnige uren gewenst! ☀️
We hebben bewust voor Zonneplan gekozen vanwege hun servicegerichtheid, communicatiestijl en de kwaliteit van hun dienstverlening. We zijn nog steeds erg blij met onze keuze.
Wat een mooi compliment, dank jullie wel! Geweldig om te horen dat juist onze servicegerichtheid, manier van communiceren en kwaliteit voor jullie de doorslag gaven. Dat waarderen we enorm!
Ben blij met mijn zonnepanelen. Kan makkelijk in de app zien wanneer ik goedkoop mijn energie kan gebruiken.
Wat fijn dat je zo blij bent met je zonnepanelen! Mooi dat je via de app makkelijk ziet wanneer je het voordeligst energie kunt gebruiken. Zo haal je er echt alles uit.
De panelen werden op de afgesproken tijd gemonteerd. Er werd snel en met het nodige vakmanschap gewerkt. Alles werd schoon en netjes afgewerkt. De monteurs waren vriendelijk en correct. Tot nu toe functioneert alles naar tevredenheid
Wat fijn om te lezen dat alles volgens afspraak is verlopen! Mooi dat de monteurs snel en vakkundig hebben gewerkt. Geweldig dat alles tot nu toe naar tevredenheid functioneert. Veel zonnige opbrengst gewenst! ☀️
Panelen zijn in 1 dag geplaatst en goed werkend afgeleverd. Het verkoopproces is duidelijk. Overleg en uitleg tijdens de montage was prima. Goede monteurs die heel goed wisten wat ze deden. Afval werd keurig meegenomen. De panelen werken goed. Opbrengst naar verwachting.
Wat fijn om te horen dat de panelen in één dag zijn geplaatst en goed werkend zijn opgeleverd. Mooi dat het verkoopproces duidelijk was en dat er tijdens de montage goed overleg en uitleg was. Veel plezier met de opbrengst! ☀️
Genoeg info verstrekking mbt zonneplan totaal. Benieuwd naar het vervolginfo mbt de afloop van fe salderingsregeling per 1-1-2027, vooral in het beperken van de kosten voor de consument.
Fijn om te horen dat je de informatievoorziening rondom Zonneplan als voldoende ervaart. We begrijpen je nieuwsgierigheid naar wat er gaat gebeuren rondom het aflopen van de salderingsregeling per 2027. Dat is voor veel zonnepaneelbezitters een belangrijk onderwerp. We houden je hier uiteraard van op de hoogte via de mail. Ons uitgangspunt blijft om oplossingen te bieden die zo gunstig mogelijk zijn voor jou als consument. ☀️
De monteurs van Zonneplan hebben mijn nieuwe zonnepanelen netjes op het dak geplaatst En de oude panelen verwijderd. Het rendement is nu met 8 panelen zelfs beter dan met mijn oude 16 panelen! Alles bij elkaar een probleemloze ervaring.
Wat een mooie upgrade! Geweldig om te horen dat de monteurs de oude panelen netjes hebben verwijderd en de nieuwe strak hebben geplaatst. En dat je met 8 panelen nu zelfs een beter rendement haalt dan met de oude 16, dat is pas vooruitgang. Fijn dat alles probleemloos is verlopen. Veel zonnige opbrengst gewenst! ☀️
Vandaag zonnepanelen bij mij thuis laten installeren. Super vriendelijke monteur. Hebben super vakkundig gewerkt. 8 zonnepanelen geplaatst en een nieuwe meterkast. Zeer tevreden. Echte aanrader!
Wat een mooie review, dank je wel! Geweldig dat de monteurs zo vriendelijk en vakkundig te werk zijn gegaan en dat zowel de 8 zonnepanelen als de nieuwe meterkast netjes zijn geplaatst. Fijn dat je zo tevreden bent en dank voor de aanrader! ☀️
Prima installatie zonnepanelen geleverd nu 6 maanden geleden. De oost-west ligging gaf meer dan de verwachte aantallen KWh.
Wat mooi om te horen dat de installatie goed is verlopen en dat de opbrengst zelfs boven verwachting ligt! Een oost‑westopstelling kan inderdaad verrassend goed presteren. Fijn dat je daar nu al zes maanden van profiteert. Veel zonnige opbrengst gewenst! ☀️
Afgelopen zomer heeft zonneplan zonnepanelen op ons dak geplaatst en we zijn erg tevreden over de service. De monteurs waren netjes en vriendelijk. Ze hebben goed uitgelegd hoe de panelen en de app werken.
Wat leuk om te horen dat jullie zo tevreden zijn! Fijn dat de monteurs netjes en vriendelijk waren en alles duidelijk hebben uitgelegd over de panelen en de app. Dank voor jullie mooie woorden en veel plezier met de zonnige opbrengst!
Zonneplan heeft ons goed en duidelijk advies gegeven over zonnepanelen. De installatie van de zonnepanelen en ombouwen van de meterkast is prima en netjes verlopen.
Wat mooi om te lezen dat jullie goed en duidelijk advies hebben gekregen! Fijn dat zowel de installatie van de zonnepanelen als het ombouwen van de meterkast netjes en volgens plan is verlopen. Dank voor jullie vertrouwen en veel zonnige opbrengst gewenst! ☀️
Keurig op tijd. Goede communicatie over plaats zonnepanelen en bekabeling. Plezierige professionele mensen die alle vragen konden beantwoorden.
Wat fijn om te lezen dat alles keurig op tijd is verlopen en dat de communicatie over de plaatsing en bekabeling duidelijk was! Mooi dat het team professioneel te werk ging en al je vragen kon beantwoorden. Dank voor je vertrouwen en veel zonnige uren gewenst! ☀️
Het eerste contact was bijzonder sympathiek en ik kreeg een prima voorstel. De afspraken werden nagekomen en de vakkundige installateurs hebben uitstekend werk geleverd. Binnen een paar uurtjes was de klus geklaard en volgde een zeer duidelijke uitleg en werd alles met man en macht (en stofzuiger) opgeruimd. De Zonneplan-app is zeer duidelijk en overzichtelijk. Dik tevreden !
Wat een mooie review, dank je wel! Geweldig om te horen dat het eerste contact zo prettig was, de afspraken zijn nagekomen en dat de installateurs vakkundig en netjes hebben gewerkt. Fijn dat ook de uitleg duidelijk was en de app overzichtelijk bevalt. Veel zonnige uren gewenst! ☀️
De panelen zijn perfect zoals afgesproken geplaatst en aangesloten
Wat mooi om te horen dat de panelen precies zoals afgesproken zijn geplaatst en aangesloten! Dank voor je vertrouwen en veel zonnige opbrengst gewenst! ☀️
Vorig jaar zonnepanelen laten plaatsen. Alles was goed verzorgd, de monteurs waren zeer vakkundig en hebben alles netjes achtergelaten. Hierbij duidelijk uitleg gekregen over de werking van de zonnepanelen en de bijbehorende app. Alle gemaakte afspraken zijn nagekomen zonder verrassingen.
Wat mooi om te lezen dat alles zo goed is verlopen! Fijn dat de monteurs vakkundig te werk gingen, alles netjes hebben achtergelaten en dat je duidelijke uitleg hebt gekregen over de zonnepanelen en de app. Geweldig dat alle afspraken zonder verrassingen zijn nagekomen. Veel zonnige opbrengst gewenst! ☀️
Dure 20 kWh zonnebatterij aangeschaft. Na snelle praatjes van gladde sales 8k uitgegeven voor plaatsing in uiteindelijk 2 vervelende etappes. BTW teruggave zou geen enkel probleem zijn, plaatsing boven ook niet (tevoren langskomen willen ze echt niet, niet nodig zeggen ze). Geen woord over noodzaak elke BTW registratie bij belastingdienst VOOR verkoop in te trekken. Daarna geen coulance toen BTW teruggave door belastingdienst werd geweigerd. 1600 euro down the drain. Plaatsing bleek elders in huis te moeten met hulp eigen aannemer, installateurs slordig en weinig communicatief. Was bij plaatsing laadpaal totaal anders. Investering dus niet meer rendabel en verder afgepoeierd, geen coulance regeling ondanks herhaaldelijk verzoek. Pas dus ontzettend op met die BTW en plaatsing!!! Wij hebben nu ontzettend veel spijt en voelen ons belazerd door de slordige verkooppraatjes. Als ons alles goed was verteld was het heel anders gelopen.
Dank dat je de moeite neemt om dit zo uitgebreid te delen. Het is duidelijk dat dit voor jou een heel vervelende ervaring is geweest, zeker als het gaat om een grote investering én een btw‑teruggave die uiteindelijk is afgewezen. Dat gevoel van teleurstelling en frustratie begrijpen we. De btw‑regelgeving rondom batterijen en eerdere btw‑registraties kan complex zijn en verandert regelmatig. Het is belangrijk dat hierover volledig en duidelijk wordt geïnformeerd. Als je het gevoel hebt dat dit in jouw situatie niet zorgvuldig is gebeurd, dan is dat een serieus signaal. Ook over de plaatsing en communicatie horen we wat je zegt. Dat dit anders is verlopen dan verwacht en dat je zelf extra hulp moest inschakelen, is uiteraard niet hoe het zou moeten gaan. We kunnen dit via een review niet inhoudelijk oplossen, maar we kijken graag nogmaals met je mee om te beoordelen wat er precies is gebeurd en of er alsnog iets mogelijk is. Als je daarvoor openstaat, neem dan alsjeblieft contact via [email protected], zodat we dit zorgvuldig kunnen oppakken.
Helaas zijn de stroomlijnen niet meer interessant voor in-/verkoop. De markt is redelijk stabiel en terug verdientijd is nu ruim 20 jaar. Mijn eigen 20kw accu levert de laatste maanden paar tientjes op. Er zijn dagen dat ik moet betalen voor opslag stroom! Dit kan de Ai fdus niet voorkomen. Meerdere malen gevraagd, maar steeds afgebluft met tekst als onbetrouwbare markt en we geven gern garanties op terugverdienen. Weer een verlies net als de zonnepanelen. Dus alleen als je geld kwijt wil...
Bedankt voor je eerlijke feedback en onze oprechte excuses voor de teleurstelling. Het klopt dat de huidige marktomstandigheden maken dat het lastig is om met opslag veel te verdienen. We verwachten echter dat de kansen op netverdiensten richting de zomer weer zullen verbeteren. We blijven bovendien continu werken aan verbeteringen van onze systemen en optimalisaties. Wil je dat we met je meekijken naar jouw situatie? Stuur dan een omschrijving naar [email protected], dan kijken we mee in jou specifieke situatie.
zo een makkelijke overstap heb ik nog nooit meegemaakt. alles wordt netjes geregeld, je overstap , hoe je je gegevens kan down loden op je telefoon en de gebruikskosten in de app. fantastisch
Dank je voor deze mooie review! Fijn om te horen dat de overstap zo makkelijk is verlopen en dat alles netjes werd geregeld. Mooi dat ook het downloaden van gegevens en het inzicht in de gebruikskosten via de app goed bevallen.
...en ook geen terugleverkosten en zelfs een zonnebonus bij teruglevering. Alles te volgen in de prima werkende App!
Bedankt voor de mooie review. Fijn om te horen dat de zonnebonus zo goed bevalt en alles goed te volgen is in de app!⚡
Wij zijn niet tevreden over de plaatsing van de accu. Na het 1e contact geen enkele reactie van de klantenservice gehad. Na enkele mailtjes. Ook word er telefonisch niet gereageerd. Jammer Na het lezen van al die positieve review.
Bedankt voor uw feedback. Wat jammer om te horen dat uw ervaring niet aan uw verwachtingen voldoet. Onze excuses voor het uitblijven van een reactie vanuit onze kant. We horen graag wat er precies mis is gegaan en willen dit graag samen met u oplossen. Zou u willen mailen naar [email protected]? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om dit samen op te lossen.
Ik heb bijna alle producten van Zonneplan; de panelen, het energiecontract en nu ook de laadpaal. In die laatste ben ik qua installatie heel tevreden maar in de teksten van de laadpaal krijg je de impressie dat deze slim werkt en automatisch je auto gaat laden op basis van je vertrektijden. Er wordt niet bijverteld dat je letterlijk iedere dag in de app moet instellen dat je de volgende dag wederom op dezelfde tijd gaat vertrekken... Bijna niemand gaat op verschillende tijden van huis maar toch moet je dat instellen, iedere dag weer. Als je 5 dagen in de week naar kantoor rijd op dezelfde tijd moet je dus iedere dag weer instellen dat je wéér weg gaat. Dat doe je dan 260 dagen per jaar iedere dag weer voor de volgende dag terwijl er een hele simpele software oplossing voor is; laat de gebruiker gewoon zijn / haar standaard vertrektijden instellen!? Alsjeblieft ontwikkel dit want dit had ik op zn minst wel verwacht van een slimme laadpaal; een laadschema, dat zit al op verscheidene 'domme' laadpalen. Ook is er geen batterij conditionering modus ingebouwd in de software. In de winter moet een Tesla, maar ook andere elektrische auto's, de batterij voorverwarmen. Het heeft dan nut dat de auto aangesloten is zodat deze stroom kan ontrekken om de auto en batterij voor te verwarmen. Dit laatste zou een mooie nice to have zijn, maar het eerste wat ik Benoem echt bizar dat het er niet op zit. Er zijn genoeg domme laadpalen die dit wel doen, hierdoor baal ik van mijn aankoop.
Bedankt voor de review. Wat vervelend dat dit tegenvalt — bedankt voor het helder aangeven van de knelpunten. Gelukkig kun je wel dagelijks een laadschema in de app instellen zodat je flexibel kunt inspelen op veranderende energieprijzen en persoonlijke behoeften. We nemen je opmerkingen over vaste vertrektijden en batterijvoorverwarming serieus en we geven je verbeterpunten door.
Snelle nette en keurige communicatie. Korte lijnen en antwoorden op vragen zijn duidelijk en worden snel gegeven via mail app of chatbot. Kortom ik ben meer dan tevreden
Dank je voor deze geweldige review! Super om te horen dat de communicatie snel, netjes en duidelijk verloopt en dat je onze bereikbaarheid via mail, app en chatbot zo prettig ervaart.
Vanaf het eerste contact tot na de installatie verliep alles soepel. Het maken van afspraken ging eenvoudig en duidelijk, de montage is netjes uitgevoerd en de zonnepanelen doen precies wat ze moeten doen: een fijne opbrengst leveren. De communicatie was zowel vooraf, tijdens als na de installatie uitstekend. Ook de klantenservice is goed bereikbaar en denkt echt met je mee. Kortom: een betrouwbare partij met een goed product én service.
Dank je voor deze uitgebreide en mooie review! Fijn om te horen dat alles vanaf het eerste contact tot en met na de installatie soepel is verlopen. ☀️
Komen afspraken na en leveren alles keurig aan
Bedankt voor je positieve review! We vinden het goed om te horen dat je goed service hebt ontvangen en dat alle afspraken nagekomen zijn.
In september 2025 de thuisbatterij (3fasen - 20kwh) van Zonneplan aangeschaft. De 1e maand (september 2025) was het resultaat van de thuisbatterij best oké. De maand oktober 2025 en november 2025 vallen echter enorm (vies) tegen. Ik heb al meerdere keren gezien dat de batterij aan het laden was bij hoge stroomprijzen en aan het ontladen bij lage stroomprijzen. Het lijkt erop dat Zonneplan niet met mijn stroom op de ‘open’ markt aan het handelen is maar dat Zonneplan dit alleen doet onder haar eigen klanten. Het lijkt wel op het volgende: Prijs hoog maar weinig vraag bij Zonneplan-klanten, dan maar batterijen vullen (de door Zonneplan ingekochte stroom verkopen). Prijs laag en veel vraag bij Zonneplan-klanten, dan maar batterijen van Zonneplan-klanten ‘leeg’ trekken (goedkoop stroom voor Zonneplan maar onvoordelig voor mij en waarschijnlijk andere Zonneplan klanten). Ik zou niet nogmaals voor de Zonneplan thuisbatterij kiezen maar voor een niet aan een energiemaatschappij gekoppelde batterij.
Bedankt voor je review. Jammer om te horen dat je niet tevreden bent over het rendement van de batterij. Graag lichten we dit toe. De batterij handelt op verschillende markten en daarom is het niet 1 op 1 zichtbaar in de app tegen welke stroomprijzen de batterij oplaad en ontlaad. Daarnaast blijven we constant in ontwikkeling om juist het beste rendement te kunnen behalen voor onze klanten. Mocht je graag in contact komen om een toelichting te ontvangen over de werking van de batterij dan mag je ons mailen op [email protected]
Burgemeester Roelenweg 13 D
8021EV Zwolle
Zonneplan: Jouw partner in slimme energieoplossingen Zonneplan biedt de slimste oplossingen voor een lagere energierekening in Nederland. Met onze innovatieve tools en producten, waaronder zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen, maak je stroom slim, groen en betaalbaar. We zijn toegewijd aan de toekomst van energie met onze dynamische energiecontracten voor Nederlandse huishoudens. Heb je een vraag of ervaar je een storing? We staan klaar om je te helpen met persoonlijke service. Bel ons op 088 020 3011. ma t/m do 08:00 - 20:30 uur vrijdag 08:00 - 18:00 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur