Ze wekken een illusie op maar het is één grote schijnvertoning.
Bezwaarmaker probeert zoveel mogelijk klanten binnen te halen en zo snel mogelijk te verdienen. Als de kwestie te veel werk wordt, haken ze af.
Communiceren is absoluut onmogelijk je krijgt gewoonweg nooit een reactie.
Mei 2022 ontvang ik een taxatieverslag. Er valt mij op dat er referentiewoningen worden gebruikt van een veel hoger prijssegment. Deze woningen zijn ruim 40% tot 50% duurder dan onze woning.
Ik geef dit direct door aan Bezwaarmaker. Vervolgens hoor ik niks meer.
In januari een mail van Bezwaarmaker dat het bezwaar is afgewezen en verder nog vermeld: “Beroep niet haalbaar”. Er wordt nog steeds naar deze veel duurdere woningen gerefereerd. Onbegrijpelijk omdat juist onze eigen woning deel uitmaakt van een woningproject van 24 identieke woningen. Dit zouden daarom dus de referentiewoningen moeten zijn geweest. Omdat er in het ingediende bezwaar slechts gerefereerd wordt naar 1 van deze woningen doet de gemeente dit af met de opmerking: “incidentele taxatiefout”. Ik heb van alle identieke huizen de WOZ-waarden opgevraagd. Er waren maar liefst 15 identieke woningen met een WOZ-waarde van € 35.000,- lager dan de onze. Dit kun je niet afdoen met: “incidentele taxatiefout”. Dit had Bezwaarmaker zelf kunnen ontdekken. Ik heb al mijn informatie, WOZ-informatie per woning, foto’s etc. gebundeld. Verder heb ik dit aangevuld met 4 stuks jurisprudentie. Uitspraken van het gerechtshof waar de bezwaarmaker zich beroept op het gelijkheidsbeginsel m.b.t. de WOZ-bepaling van identieke woningen. Al deze uitspraken ten gunste van de bezwaarmaker.
Opmerking van Bezwaarmaker.nl: “BEROEP NIET HAALBAAR”.
Ik heb bezwaarmaker 3 X per mail gevraagd om de informatie nogmaals te bestuderen en te reageren. Geen reactie van hun kant! Dit is tekenend voor hun houding in zaken waar zij zich iets meer moeite moeten doen. Inmiddels is, vanwege hun lakse houding de beroepstermijn verstreken. Bedankt hiervoor Bezwaarmaker.nl!!
Deze review staat ook op Google reviews.