leuke verhalen en nieuwe mensen ontmoet
Het eerste Young Community event van WST was voor mij een succes. De presentaties en sprekers waren goed voorbereid en hadden inspirerende verhalen. Ik kijk uit naar het volgende event!
Erg nuttig en interessant om meer over zelfsturing/organisatie te weten. Vanuit verhalen en ervaringen zijn we meegenomen in deze onderwerpen, dat werkt inspirerend. Daarbij waren beide sessies eerlijke verhalen, zowel de positieve als negatieve punten werden benoemd. Ze deelden hun kennis zodat andere organisaties kunnen leren van evt. valkuilen en hoe dingen anders hadden gekund.
Ik vond het heel interessant om een inkijkje in de wereld van Philips Lighting te krijgen. Het gedeelte van Bob Mosher was niet nieuw voor mij, ik vond het jammer dat dat gedeelte uitliep, waardoor er minder tijd was voor het verhaal van Hans. Maar verder was het zeker een geslaagde sessie!
Ervaren spreker, leuk onderwerp, maar de werkvorm past niet zo bij mij. Weer een modelletje invullen en nogal bedenkend bezig zijn in een groepje over een nogal abstracte casus. Ik hoopte meer geinspireerd te raken en op momenten werd ik dat door mooie voorbeelden, maar niet door het deel waarin je met je groep aan de slag moest.
Vooral de presentative van Bob Mosher was heel inpirerend. Had graag nog interactiever willen werken met zijn input. De presentatie van Signify vond ik persoonlijk wat minder aansprekend. Maar misschien was de energie ook gewoon een beetje op zo op de vrijdagmiddag. Hartelijk bedankt voor de goed verzorgde middag! P.s. veel interesse in de presentatie van Bob. Zouden we die kunnen krijgen? Nita Korsten.
de workshop was een mooie mix van theorie, gesprek en zelf aan de slag.
Heerlijk om weer even helemaal de diepte in te gaan wat betreft een goed verhaal neerzetten, bouwen, verbouwen, finetunen en presenteren. Jammer dat we er in de praktijk zo weinig tijd aan kunnen besteden door alle deadlines...
Interactieve workshop, goed verhaal en veel bruikbare tips. Inspirerende spreker.
idem
Erg leerzame workshop. Leuk om van andere organisaties te horen hoe zij omgaan met bepaalde problematiek. Goede voorbeelden, fijne begeleiders en prettige sfeer!
Deelname aan deze masterclass was zeker de moeite waard. Omdat de deelnemers voor het grootste deel directe collega's waren heb ik wel wat insight van andere organisaties gemist. De gekozen setting, in een conferentie-opstelling vind ik niet optimal bij een relatief kleine groep deelnemers.(ong. 12) Een vergaderopstelling, rondom een tafel, nodigt meer uit tot interactie en maakt het contact (visueel) prettiger.
goed om met zoveel van Yokogawa bij jullie te zijn! praktische tools en tips meegekregen en daar hou ik van:)
tijdens onze sessie hadden we 1 persoon die nogal veel aan het woord was, op een soort van borstklopperij-manier. De gespreksleider mag hier sneller op ingrijpen en even het doel van de sessie (namelijk open staan voor nieuwe inzichten en best practices delen, beiden dus.., als ik het goed heb) nogmaals benoemen. ;-)
Goede bijeenkomst, informatief en interactief. Delen van ervaringen is en blijft belangrijk
Leuke opzet, mooie lokatie en mooie inhoudelijke masterclass
De balans tussen sturen op vertrouwen en op contracten is mooi gepresenteerd aan de hand van uitgevoerd onderzoek. Ook werden er ter illustratie goede voorbeelden gegeven. Wat voor een vervolgsessie (en wellicht een onderzoek) interessant zou zijn, is de versterkende werking tussen vertrouwen en contracten. Het uitwerken van contractvoorwaarden kan (onder voorwaarden) leiden tot een beter inzicht over en weer van elkaars verwachtingen en mogelijkheden om daaraan te voldoen. Wanneer deze stap is gezet kan vervolgens primair op vertrouwen worden gehandeld, omdat minder verrassingen zullen ontstaan en helder is hoe te handelen als dat wel zo is.
Het aanbod van sessies is groot. Telkens ontmoet je weer leuke mensen met een eigen verhaal. de uitwisseling van kennis en inzichten en de drive om samen meer te verkennen maakt het waardevolle bijeenkomsten.
Tip is om meer interactie met het publiek te krijgen. Andere tip is indien je de locatie verandert, elke deelnemer 1 dag voor het event alsnog even een reminder mailtje te sturen dat dit gebeurd is.
was een goede interactieve middag!
Spreker wist het verhaal omtrent 'geloofwaardig leiderschap' beperkt boeiend te houden en was soms langdradig. Het doel van de eerste oefening ihkv een geloofwaardig leider zijn ontbrak voor mijn gevoel. Die oefening past beter bij leren over vergaderstructuren.
Een leuke en interessante workshop. Leerzaam, maar vooral heel herkenbaar hoe leidinggevende hun geloofwaardigheid verliezen.
Interessant om mensen uit andere sectoren te ontmoeten. De masterclass had een goede opzet; afwisseling van luisteren en interactie.
Conclusie: een functiehuis is een business tool, niet een employee tool. Als een organisatie meer wil doen aan ontwikkeling moet je dat niet zoeken in het aanpassen van je functiehuis, dan kun je je beter richten op laaghangend fruit als meer coaching voor employees organiseren, je feedbacksysteem meer op ontwikkelen enten, etc.
De werkwijze is binnen mijn organisatie niet nieuw voor mij, het onderwerp is een hottopic dus met andere bedrijven 1 op 1 wordt al wel gesproken. Maar op deze manier verschillende bedrijven en hun ervaringen bijeen te brengen is nieuw voor mij en zeker voor herhaling vatbaar wat mij betreft.