Mooie rijschool, fijne auto's
Ik heb na 71 lessen verschillende rijinstructeuren gehad. Hier kijk ik met gemengde gevoelens op terug. Graag maak ik gebruik van deze gelegenheid om mijn ervaringen met Rijschool Weijers te delen.
Ik begon met Diana. Prettige vrouw, kan ik niet heel diep op ingaan omdat ik maar zelden les van haar heb gehad. Vervolgens kreeg ik Joyce. Joyce rookte graag voor, tijdens en na de rijles. Een echte kettingroker zoals ze dat noemen. Dat zorgde voor penetrante aroma's in de cabine. Ik ben uiteindelijk naar een ander gegaan omdat Joyce de lessen soms vroegtijdig stopte zonder verklaarbare reden. Prima lessen verder, duidelijke uitleg.
Na Joyce ontmoette ik Imane. Imane was een ander verhaal. Imane zat graag op snapchat en facetimede wel eens met een van haar bloedverwanten tijdens de les. FOMO, denk ik dan. Dit zorgde ervoor dat ze soms wat borden mistte en mij onduidelijke instructies gaf. Later hoorde ik dat ik niet de enige was die Imane niet zo fijn vond, en ze daarom ontslagen is.
Mijn rijbewijs avontuur eindigde met Mahmut. Hij was (en is) een strijder, een verkeersstrijder. Met 130 kmph invoegen was geen probleem voor hem, zolang je maar gewoon voor die vrachtwagen reed. Met Mahmut was het altijd gezellig in de auto, en hij had een goede manier van lesgeven. Met Maat Mahmut haalde ik mijn examen na de 4e keer.
Ook wil ik graag Chris, Gerard en Richard bedanken voor de enkele lessen tussendoor wanneer mijn vaste rijinstructeur het even niet meer zag zitten. Ook die mensen achter de balie waarvan ik niet weet hoe ze hun hele dag vol maakte, waren altijd erg aardig en behulpzaam.
Al met al heeft het even geduurd, maar dan heb je ook wat: Een rijbewijs met mijn eigen naam en foto.