Filters

8

Een avontuurlijk proces met uiteindelijk een goed resultaat

Het proces van een eigen woning bouwen is heel strak gestructureerd bij Groothuis. Met name in het begin lijkt alles zeer goed onder controle. Je wordt als koper goed ondersteund. Dit neemt gedurende het proces af. De aanvraag van de bouwaansluiting bv. is een nachtmerrie. Het bedrijf Baas (degene die de elektra en water moet leveren in Almere) heeft eindeloze wachttijden waar Groothuis geen rekening mee houdt. Verder wordt de bouwkast geplaatst door Groothuis maar die vindt Baas dan weer niet goed staan en gaat weer weg. Dit soort problemen veroorzaakt eindeloze telefoontjes door de klant naar de diverse partijen zonder dat hij er zelf invloed op heeft. Dit is slechts een voorbeeld hoe dingen misgaan omdat er verschillende partijen bij betrokken zijn. Maar in dit geval gaat het nog moeizamer omdat de klant het moet regelen zonder te weten hoe het moet, wat de vereisten zijn etc. Het plaatsen van het prefab casco ging zeer professioneel. Vervolgens wordt het huis afgebouwd door diverse onderaannemers. Daarbij is zeer veel fout gegaan waarschijnlijk veroorzaakt door gebrek aan adequate controle. Voorbeelden zijn een aangelegd lichtpunt inclusief lamp achter een gesloten plafond, een verkeerd om geplaatste voordeur en een zandcementvloer met hoogteverschillen van meer dan een cm. op korte afstand. Veel problemen zijn later door Groothuis opgelost en veel problemen door de klant zelf. Het probleem van de buitenunit van de verwarming is nog niet opgelost. Sommige problemen zijn ontstaan omdat de verkoopafdeling niet gedetailleerd weet wat er gebouwd (kan) worden. Zo was de verkoopafdeling niet op de hoogte welke kleur voeg van het metselwerk mogelijk was en waar de wp. inclusief boiler geplaatst kon worden. De reden dat de beoordeling, ondanks de vele probleempunten, goed is, ligt aan de service afdeling. Die werkt zeer goed, pakt de problemen professioneel op en organiseert en controleert de aanpak ervan.

 • Aanbevelen? Ja
10

Fantastisch

Levering binnen de afspraken in tijd, kwaliteit en geld

 • Aanbevelen? Ja
10

Het complete plaatje!

Van A tot Z heeft Groothuisbouw de zaakjes voor elkaar. Alles sluit vloeiend op elkaar aan en als iets niet goed is wordt het snel en goed hersteld. Ook na oplevering is er gevraagde en ongevraagde service.

 • Aanbevelen? Ja
10

Betrouwbare aannemer met een strakke planning en goede service.

Van begin tot eind een goed gevoel gehad met Groothuis bouw uit Emmeloord. Overal in de bouw wordt gewerkt met onderaannemers, zo ook bij Groothuis bouw. Sterk punt bij deze aannemer is dat de eindverantwoordelijkheid voor de volle 100% bij GHB blijft liggen. Iedere tekortkoming wordt snel en vakkundig opgelost. Het is overduidelijk dat ze een goed en degelijk product willen leveren op een eerlijke manier. Fijne partij om mee te werken!

 • Aanbevelen? Ja
6

snelle bouwproceedere maar matige qualiteit

De gehele bouw is zorgloos verlopen in 2020 zonder stress en ondanks corana. Helaas zijn wij niet zo tevreden met de elektra en warmte installatie. Pluspunten zijn: - veel opervlakte voor de koopprijs. - Serviceafdeling berijkbaar en vriendelijk maar lijkt onderbemand te zijn. Minpunten: - elektrisch verwarming 1e/2e verdieping heeft een te kleine vermogen (alleen 750W bij kamer >20m2!!) -> Als het buiten vriest krijg je de kamer temperatuur niet boven de 18.5°, Wij wachten nog steeds voor een oplossing, - Binnenunit warmtepomp welke in een installatiekast in de haal zit, maakt veel geluid. Wij begrijpen niet waarom de kast niet geluid isoleerd is!! -Geen enkel afvoer pijp van de badkamers is geluid isoleerd zodat je doorspoel geluid in de eetkamer en slaapkamer hoort. -In de meterkast was een kabel doorgebrand en de aard schakelaar lijkt nog steets niet voldoende te werken. Het is echt jammer dat Groothuis bij de verwarming en geluid isolatie een paar euro bespaart, zodat een eigenlijk positief indruk aan het eind toch tegenvalt.

 • Aanbevelen? Ja
8

Uitstekende service

In 2018 is onze woning opgeleverd. De gehele bouw is soepeltjes verlopen. Wij totaal geen stress ervaren dankzij de goede planning van Groothuisbouw. Servicepuntjes zijn na oplevering goed opgelost. Dit jaar hadden wij een probleempje met een binnendeur en ook dit is weer netjes opgelost door Groothuisbouw.

 • Aanbevelen? Ja
2

Heel mooi verkopen, maar slechte nazorg, nooit meer!

Wij zijn bijzonder ontevreden over de 'villa" die Groothuisbouw heeft gebouwd Tot de oplevering zijn ze heel vriendelijk en klantgericht, hierna snel afrekenen en als er lastige problemen zijn worden ze niet opgelost. Hierbij de grootste ergernissen - regelmatig vliegen de stoppen eruit omdat de laadpaal niet goed is aangesloten heel irritant en tijdrovend omdat alles electrisch is en dan opnieuw moet worden ingesteld. Als 6 maanden lang zijn we dit aan het melden - Onvoldoende waterdruk, waardoor je heel lang moet wachten op warm water en er een klein straaltje uit komt, terwijl alles nieuw is. - Koud water nadat je in bad bent geweest en de andere 3 mensen ook willen douchen. Boiler te klein terwijl we 3 badkamers in de tekening hebben laten opnemen is er geen enkel gesprek gegaan over capaciteit. - Bijna alle plafonds zijn gescheurd omdat Groothuisbouw op een paar meter naast ons huis ging heien, terwijk we net klaar waren met het saus en stucwerk en er reeds wonen. We wachten nu al maanden op de oplossing die maar niet komt - In het demo huis in Emmerloord geen grote electra kast in het huis maar in praktijk wel waardoor de oppervlakte voor in het huis te klein is voor een eettafel en nu alles in de woonkamer staat Echt belachelijk dat er zo slecht wordt omgegaan met klachten!!! Wij worden totaal niet serieus genomen!!! Bel gerust als je vragen hebt. Dennis van Delden 0681571056

 • Aanbevelen? Nee
8

Fijne ervaring

Verkoopproces gaat soepel en men denkt ook echt mee. Tijdens de ruwbouw gaat het snel en je staat verbaast hoe dat allemaal kan. Afwerking is goed, alleen stucwerk zou beter kunnen. Afwijkingen zijn toegestaan.....in de bouwwereld. Service achteraf is prima. Snel contact en afhandeling gaat naar tevredenheid. Conclusie: Hier en daar kan het altijd beter maar over het geheel genomen zijn we zeer tevreden.

 • Aanbevelen? Ja
7

Gematigd positief

Zeer tevreden met het huis. Maar de aanloop er naar toe was rommelig. Er zijn nog veel verbeterpunten mogelijk in de communicatie. Foutieve voorlichting, lang moeten wachten op antwoord, wensen die gaandeweg verdwenen van de aanneemovereenkomst. Jammer dat dat dan toch zo'n wrange nasmaak geeft. Opvallend was wel dat alle bouwvakkers met veel plezier aan het werk waren. Dat zegt vaak ook veel over de werkgever.

 • Aanbevelen? Ja
10

Hartelijk ontvangst en alles naar wens

Mijn mening over aannemers sterk veranderd na zaken te hebben gedaan met Groothuis Bouw. En ik kan verzekeren dat zelfs als je zelf de afbouw doet nog steeds alles prima verloopt. En ja logisch, se planning van Groothuis is niet bij te houden. Die verloopt zeer strak. Dus net als wij vooraf goed geregeld met Groothui en een half casco tegen zeer redelijke prijzen. Kan niet anders zeggen. Alle inbouwdozen op.de.afgesproken plekken. Kleine puntjes zonder problemen zeer snel opgelost. De bouw is degelijk en strak. Ook voor wel eens Groothuis zat in niet in ons budget maar zag achteraf bij select een hoop ellende en drama. Servicepunten die niet.opgelost werden. Wat kost dan meer? In 1 zin, wij zijn zeer blij dat we voor Groothuis hebben gekozen. Nog steeds super blij net als mensen in de omgevimg.

 • Aanbevelen? Ja
8

Voor herhaling vatbaar! Zonder enige twijfel!

Het is alweer 5 jaar terug dat wij ons huis hebben laten bouwen door Groothuis uit Emmeloord.. Rene heeft ons destijds perfect geadviseerd en de uitvoerder Arend heeft het bouwproject bijkans foutloos en logistiek uitstekend geleid. Ondertussen zijn hier veel percelen volgebouwd door andere aannemers. Wat ging dat vaak traag ....en wat ging daar veel mis....oei ...toch ook wel veel spanningen met aannemers,onderaannemers...Allez... Tja ..we hebben vaak gewezen op Groothuisbouw, de snelheid, foutkans, service... Inderdaad na vijf jaar nog ontzettend tevreden. Voorbeelden van service ten over. Gewoon uiterst betrouwbaar en goed bedrijf. Nu zijn bijna alle percelen verkocht ....en wat zien we...? er komen nog zeker drie huizen van Groothuisbouw deze kant op....wij vinden het geweldig. Wij zijn trots op ons huis, trots op onze aannemer.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer tevreden

Wij zijn zeer tevreden over groothuisbouw. Tijdens de bouw was bijna alles goed gegaan, en wat bijna niet goed ging is bijzonder goed en snel opgelost. En wat we nog het meest bijzonder vinden is dat ze na de oplevering altijd zonder probleem nog voor ons klaar staan! We hebben een prachtig huis. Dank jullie wel!

 • Aanbevelen? Ja
8

Goed en degelijk!

Groothuisbouw is een goede en degelijke aannemer! Vergeleken met andere huizen hadden wij bij de oplevering niet veel punten. Het bouwproces gaat zeer snel, maar ook de voorbereiding. Maar er zijn wel een paar verbeterpunten. Voor het 'puntjes op de i gesprek' moet je echt meer tijd uittrekken. Wat zou kunnen helpen als Groothuisbouw vóór dit gesprek beter communiceert waar je allemaal uit kunt kiezen. Tijdens het gesprek waren er een paar punten waar we het idee hadden dat Groothuisbouw graag andere keuzes had gemaakt (bijvoorbeeld geen kunststofkozijnen en het aanbrengen van een draadloze deurbel). Dan moet je wel wat 'tegengas' geven om het te krijgen zoals jij dat wilt. Nog een paar tips: als er een washok in de woning op de eerste verdieping is, let dan op de diepte daarvan (bij ons had deze tot wel 1 meter dieper gekund). En sommige lichtpunten voor lampen zitten op de eerste verdieping wat op vreemde plaatsen... Zouden wij weer met Groothuisbouw bouwen? Absoluut! Niet alleen vanwege de kwaliteit van de woning maar ook vanwege de aardige mensen die zich voor je inspannen om tot een mooi eindresultaat te komen!

 • Aanbevelen? Ja
10

Geweldige aannemer die daad bij woord voegt !

Het bouwen van ons droomhuis is geweldig goed begeleid door het team van groothuis zowel bij het ontwerp, vergunningstraject als de bouw zelf. Super klantvriendelijk en meedenkend !!! Met vriendelijke groet Robert en Rianne Maastricht

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer betrouwbaar en klantvriendelijk bedrijf.

De nazorg van Groothuisbouw ervaar ik nog steeds als uiterst flexibel. Als de firma van mening is dat een garantietermijn niet bepalend is voor een probleem dat zich na die termijn opwerpt, dan wordt daar serieus naar gekeken. Groothuisbouw stelt zich daarbij regelmatig opvallend coulant op in mijn geval. Als er ergens een bedrijf is, dat geen tuinhek hanteert voor haar garanties, dan is het Groothuisbouw.

 • Aanbevelen? Ja
8

Tot alle tevredenheid is ruimschoots binnen de planning onze villa gerealiseerd.

Prima contact in de voorbereiding en tijdens de uitvoering met de projectleider Dick.

 • Aanbevelen? Ja
9

Een hele goede keuze om met Groothuisbouw te bouwen!

De begeleiding in het verkoopproces verdient zeker een 10. Dank je wel Robin! De hele voorbereiding is goed verlopen op een enkel hardnekkig punt na, waar we het dan ook weer in goede harmonie over eens zijn geworden. Dat is toch wel de rode draad in het gehele proces dat er altijd gezocht wordt naar een bevredigende oplossing wanneer de geoliede motor toch even stokt. Het enige punt dat wij willen meegeven om te verbeteren was bij ons het vergunningsproces. We hebben hier toch wel het gevoel gehad dat we daar zelf erg hebben moeten meedenken en opletten. De bouw is perfect verlopen, zelfs met alle Corona maatregelen. Wat een feest om te zien hoe jullie teams op elkaar zijn ingewerkt en hoe dat allemaal op elkaar aansluit. Nog steeds komen er mensen langs die zeggen wat is die bouw snel gegaan zeg! En wat is het mooi geworden. Niet om ons zelf een compliment te geven maar we krijgen veel spontane reacties dat men de stenen zo mooi vinden. wat ons betreft een aanrader om op te nemen in jullie assortiment. Nu we er een paar maanden wonen kunnen we niet anders zeggen dat de kwaliteit erg goed is. Daar hebben we jullie ook op geselecteerd en dat is dus erg goed gebleken. Ook de afhandeling van de openstaande puntenlijst is zonder problemen en soms zelf met wat extra inzet perfect opgelost! Al met al zijn we erg blij met de keuze voor jullie en we zullen anderen zeker aanraden om met jullie te gaan bouwen. Met speciale dank aan Robin, Katy en Jonathan.

 • Aanbevelen? Ja
10

Super service

Onze woning is al in 2002 gebouwd. Nadat in 2020 problemen ontstonden met de keralith topgevels zijn deze zonder enige discussie en kosteloos vervangen. Na 18 jaar en ver na het verlopen van de garantietermijn. Super service!

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Fijn om te horen dat jullie zo blij zijn met de geleverde service. Wat ons betreft is het hier op zijn plaats om onze Keralit leverancier Heering in het zonnetje te zetten. Zij zijn hierin zeer coulant geweest. Dus in dit geval ook namens Groothuisbouw: bedankt!

8

Betrouwbare aannemer die doet wat ze zegt

De verkooporganisatie is redelijk vast omlijnd. Klant specifieke wensen die afwijken van de standaard is een uitzondering. Tijdens de bouw is vooral de pragmatische instelling van de projectleider (Manon) als zeer fijn ervaren. De gehele bouwfase is door haar manier van werken zeer prettig verlopen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goede kwaliteit en gebreken worden netjes opgelost.

Bij Groothuisbouw denken ze met je mee. Natuurlijk is niet alles mogelijk, maar in realiteit kan je goed overleggen over zaken. Ook de (after)service is prima. Datgene wat nog niet helemaal naar wens is, of gebreken worden opgelost. Daar doet Groothuisbouw niet moeilijk over. Alles in goed overleg. De kwaliteit is prima. Vanaf het eerste moment in de verkoopfase totenmet de periode na de oplevering (service) altijd goed contact met de verschillende verantwoordelijke personen in die fase.

 • Aanbevelen? Ja
10

Doen wat ze beloven

We hebben onze huis door jullie laten bouwen en de begeleiding van A tot Z was top en proffesioneel. 1 contactpersoon, heel persoonlijk, denkt mee, ze geven je de ruimte voor ideeen en inbreng. Zal zeker weer bij Groothuis mijn droomhuis laten bouwen!

 • Aanbevelen? Ja
7

Kwalitatief hoog, afwerking matig.

Aankoop en plaatsing van het huis, was top. Bij de afwerking door derden, metselaars, voegers, stucadoors, zand/cementvloeren, plafondspuiter en aftimmerwerk was onvoldoende toezicht door Groothuis. Hierdoor matige kwaliteit en veel onnodige beschadigingen en achterlaten rommel. Jammer!!!!!!! Herstel achteraf is naar tevredenheid uitgevoerd al was de nodige zelfwerkzaamheid noodzakelijk.

 • Aanbevelen? Ja
10

Kwaliteit binnen tijd en budget

De bouw is geheel volgens plan verlopen en we hebben een mooie woning van hoge kwaliteit. Stuk voor stuk gemotiveerde werknemers waar goed mee te overleggen is. Een enkel puntje waar het mis ging is snel en goed opgelost. De service na oplevering is ook perfect. We waren bij het 1e gesprek wat teleurgesteld dat ze pas over een jaar met de bouw zouden kunnen beginnen maar achteraf hebben we die tijd hard nodig gehad. Hou er bv rekening mee dat de nutsvoorzieningen al 3 maanden voor de bouw aangevraagd moeten worden. We zijn dan ook erg enthousiast over Groothuisbouw en we bevelen ze sterk aan. Waarschuwing: ga de modelwoningen niet bekijken want je bent verkocht ;-)

 • Aanbevelen? Ja
10

Fantastisch! Betrouwbaar en kwaliteit. Alles wordt opgelost!

Heel blij dat ik met Groothuis gebouwd heb. Prima kwaliteit en prettige mensen. Alleen het verkoopproces was tenenkrommend slecht waardoor er nu allerlei onnodige fouten in het huis zitten, echt heel jammer. Heel fijn dat de servicetelefoon zo goed werkt. Alleen dat raam dat open kan in de hal...dat had beter een extra raam in de woonkamer kunnen zijn. De gereedschapskist van jullie had een geweldige inhoud! Alles gebruikt! Al met al zou ik zo weer met Groothuis bouwen en zeker aanbevelen! Heel veel dank voor mijn nieuwe huis!

 • Aanbevelen? Ja
10

Ongelooflijk

De service die Groothuis heeft geboden aan ons huisadres in Almere is zonder meer uitmuntend te noemen. Uiterst gedreven en vriendelijk personeel,niets is dan ook teveel voor de mensen van Groothuis. Ik ben werkelijk in de watten gelegd en vindt de garantie en service zelf erg ver gaan,niets is hun teveel. Met vriendelijke groet, Matthew Rolfes uit Almere.

 • Aanbevelen? Ja

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews met een score lager dan een 6 worden 7 dagen na plaatsing gepubliceerd