Teleurstellende ervaring met Altis – gebrek aan communicatie en service
Het spijt me, maar ik zou Altis helaas niet aanbevelen.
Onze keuken werd op 7 april opgeleverd, maar vanaf het begin heeft het ontbroken aan duidelijke en eerlijke communicatie – zowel in de aanloop naar de levering als daarna.
De keuken is geplaatst volgens afspraak, maar er ontbraken onderdelen.
De vaatwasser bleek defect en gaf direct een specifieke foutcode.
Een speciaal filter waar we voor betaald hadden, was niet gemonteerd.
Het kookeiland was zo instabiel dat het kantelde bij het openen van laden.
De monteurs gaven bij oplevering slechts aan dat er "een paar kleine dingen" ontbraken en dat deze zouden worden nageleverd. Achteraf bleek echter dat de luchtuitlaat bewust niet gemonteerd was, omdat deze volgens Altis "gewoon niet paste". Dit zou al langer bekend zijn geweest vanwege een te korte plint – maar hierover is nooit met ons gecommuniceerd, noch is er vooraf gezocht naar een oplossing of aangepast ontwerp.
Tijdens de montage waren wij aanwezig. Geen van de monteurs heeft op dat moment aangegeven dat de betaalde luchtuitlaat niet gemonteerd werd en weer werd meegenomen naar de zaak.
Daarnaast was de uitleg over de apparatuur minimaal: we kregen slechts een stapel handleidingen. Toen we vroegen naar een zak met dopjes (voor het netjes afwerken van open kastgaten), werd dat afgedaan met: “Die gebruiken mensen nooit.” Dat bleken dus de afwerkingsdopjes te zijn, die wél nodig zijn voor een nette afwerking.
De nasleep:
Toen we contact opnamen met Altis om de problemen te melden, kwamen we in een vervelende situatie terecht waarin wij zelf voortdurend met oplossingen moesten komen. Over de foutcode van de vaatwasser (die we zelf hadden opgezocht) vroegen we herhaaldelijk om hulp of een monteur van de leverancier, maar dit werd steeds vooruitgeschoven of genegeerd.
Deze ervaring heeft ons veel frustratie en extra regelwerk opgeleverd.
Uiteindelijk is het allemaal wel goed gekomen!