Problemen worden netjes opgelost, maar er is wel heel veel mis gegaan
Voor ons nieuwbouwappartement hebben we een keuken, een bijkeuken en twee schuifdeurkasten gekocht. Over het hele koopproces waren we erg tevreden: er werd alle tijd genomen, advies was goed en wijzigingen waren nog mogelijk. Met de verkoper ook gesprekken gehad over onze slechte ervaringen met één van de bedrijven van een heel groot keukenbedrijf. We waren het er over eens dat je pas weet of een bedrijf goed is als het gaat over het oplossen van problemen. Kopen kun je namelijk overal goed. Op dat moment hadden we echter geen idee dat er zo veel problemen zouden zijn waarbij Altis kon laten zien dat alles keurig wordt opgelost. Zelfs 6 maanden na levering is nog steeds niet alles opgelost en wachten we nog op een passende strip in de hoek-schuifdeurkast. Wat is er niet goed gegaan:
* het leveren van het materiaal heeft een hele dag geduurd. De goederen zijn geleverd door een verhuisbedrijf met 2 personen. Die moesten steeds van boven naar beneden lopen om de spullen op de verhuislift te plaatsen en er boven weer af te halen. Bovendien kon niet alles in één wagen mee, waardoor er een keer extra geladen moest worden. Bij de andere appartementen werd er gewerkt met 4 personen waarbij er twee beneden bleven en twee boven waren en dat ging heel veel sneller. Ons was vooraf niet gezegd dat we rekening moeten houden met een hele lange dag aanwezig zijn;
* schuifdeurkast van 7 meter lengte is aanvankelijk geleverd in een diepte van 30 cm, terwijl dat 60 cm moest zijn;
* de rails van de kast was te kort te zijn en een paneel was beschadigd:
* de kasten van de keuken zijn in eerste instantie zo geplaatst dat de koelkast niet meer open kon als de deur van de woonkamer open stond:
* deuren lopen uit de rails.
De ruimte voor deze recensie is helaas niet voldoende om alles te vermelden, maar in ieder geval nog kort een opmerking over het feit dat afd. verkoop je niet meer kent als er eenmaal is geleverd (er wordt niet meer gereageerd op mails en terugbelverzoeken).