Inspirerend, leerzaam en praktisch

De training NLP voor de business assistent heb ik als zeer inspirerend en waardevol ervaren. De inhoud van de training is goed opgebouwd maar ook praktisch. De docent is erg ervaren en wist de theorie op een prettige manier tot leven te brengen door veel praktijkvoorbeelden te gebruiken. Daarnaast is de grootte en samenstelling van de groep erg prettig. De medecursisten komen van schillende organisaties en dat zorgt voor interessante uitwisselingen van ervaringen op de werkplek. De trainingsruimte is ook erg fijn waarin je je gemakkelijk kunt concentreren. En handig zo dichtbij het station van Utrecht. Ook prettig om tussen de middag even een stukje te wandelen naar de lunchroom.

Het Nationaal Secretaresse Congres was een dag vol inspiratie en nieuwe perspectieven

Het Nationaal Secretaresse Congres was een dag vol inspiratie en praktische inzichten die je eigenlijk niet had willen missen. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, viel op hoe professioneel en goed georganiseerd alles was. De locatie, de sfeer en het programma klopten perfect. De sprekers waren zorgvuldig geselecteerd en wisten hun verhalen op een manier te brengen die direct toepasbaar is voor de assistent van nu.

Zo werk je efficiënter en behoud je het overzicht.

Ik kijk met een positief gevoel terug op deze training. De training sloot uitstekend aan op mijn dagelijkse werkzaamheden. Onderwerpen als e-mailbeheer, notuleren en documentverwerking werden op een duidelijke en praktische manier behandeld. De trainer, Peter van der Pol, wist complexe thema’s helder uit te leggen en maakte steeds de koppeling met de praktijk. Hierdoor kon ik het geleerde meteen toepassen in mijn werk, wat me direct meer structuur en overzicht opleverde. Het was prettig om te merken dat de trainer oog had voor de uitdagingen waar wij in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Daardoor voelde iedereen zich gehoord en kon je merken dat de voorbeelden en tips direct aansloten bij wat wij dagelijks tegenkomen. De cursus heeft mij geholpen om efficiënter te werken en meer overzicht te houden. Ik beveel deze training daarom van harte aan.

ik heb deelgenomen aan het congres van het secretary management institute. Wat een mooie dag. De sprekers deelden vanuit hun werkgebied de raakvlakken en overeenkomsten met ons werkgebied. Zeer uiteenlopende sprekers, maar allen even interessant. Het nivo was hoog, ik ging zeer geïnspireerd de deur uit. Dank je wel Secretary Management Institute!

mooie, interessante dag met verrassende sprekers met inhoud!

het was een mooie dag, eerlijk gezegd voor mij beter en indrukwekkender dan de afgelopen 3 jaren (zover ik mij kan herinneren) Wat wel een misser (mijn persoonlijke mening) was de invulling van Titia na de lunchpauze, dit was niet geschikt voor dit gezelschap.

Zeer leerzaam en inspirerend!

Wat een leerzame opleiding was dit! Ik heb zoveel geleerd over de verschillende communicatie stijlen. En om bepaalde patronen en structuren te wijzigen, maar ook om nieuwe patronen aan te leren. NLP leert je rapport op te bouwen en "out of the box" te denken. Hopelijk komt er ooit nog een vervolg opleiding, dan zal ik mij zeker aanmelden!

Een ontzettend leerzame cursus

In 2025 heb ik de cursus Psychologie voor de management assistent gevolgd. Wat een leerzame cursus was dit. Interactief en confronterend. Het geeft je inzicht in het gedrag van je jezelf en collega's. De cursus heeft mij geleerd om niet te impulsief te reageren op gedrag van anderen. Geleerd om te kijken waar ik invloed op kan hebben en wat ik beter kan loslaten. Ik vond het in ieder geval erg interessant.

Ervaren docenten die jou prikkelen en uitdagen

Vaak weet je al veel maar heb je net even dat zetje nodig om een stap verder te kunnen zetten. Ik heb de training sr Business Assistent gevolgd. Het heeft mij weer enorm geholpen om met meer zelfvertrouwen en overtuiging krachtiger over te komen.

Hele levendige en zinvolle training

Ik heb vorig jaar oktober een korte cursus Eventmanagement gevolgd. Door de vele praktijkvoorbeelden en tips was het levendig en heb ik er veel aan gehad. Celine vertelt met veel passie over haar projecten en geeft je allerlei formats waarmee je verder kunt werken.

SMI weet wat een assistent nodig heeft om het beste uit zichzelf te halen

Ik heb al bij meerdere congressen, workshops en trainingen van SMI aanwezig mogen zijn. Ik heb hier steeds veel inspiratie opgedaan om op persoonlijk en zakelijk vlak door te groeien.

SMI scoort op alle fronten

Zowel het Secretaresse Congres als de opleidingen die ik heb gevolgd bij SMI zijn boven verwachting bevallen. De opleidingen Senior Management Assistent op strategisch niveau en MS365 zijn direct inzetbaar waardoor je er meteen profijt van hebt. Het congres is een ontspannen dagje uit welke zeer informatief is en je vele handvatten geeft. SMI is sowieso een aanrader.

Vakbekwaam opleidingsinstituut!

Afgelopen jaar heb ik de opleiding Bestuurskunde voor de ondersteuner gevolgd. De docent was zeer bekwaam en de manier van lesgeven was erg prettig en er was veel persoonlijke aandacht voor de cursisten. De online leeromgeving werkt ook fijn. Ik heb inzichten gekregen in de bestuurlijke besluitvorming, het openbaar bestuur en een inkijkje in de politiek waardoor het mij als ondersteuner zelfverzekerder heeft gemaakt. Ik ben alweer aan het kijken om een mooie vakgerichte training bij SMI te gaan volgen, want als ondersteuner is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen en hier ben je bij SMI aan het juiste adres!

Een sterke basis

Ik heb inmiddels een aantal trainingen en congressen van SMI bijgewoond. Een paar van de sterkste pluspunten van SMI zijn: - er wordt geluisterd en actief uitvraag gedaan naar wat de deelnemers willen leren. - de locaties zijn altijd goed bereikbaar en van alle gemakken voorzien - er wordt veel aandacht besteed aan innovatieve en inspirerende sprekers.

Leerzaam en gezellig

Een leerzaam congres gehad, maar ook gezellig. Er werd echt ook aan de innerlijke secretaresse/assistent gedacht. Goede topics.

Prettig verrast en inspiratievol

Kreeg erg veel inspiratie van de sprekers. 1 meer dan de ander. Maar geen moment verveeld. Ook vond ik het prettig (als vegetariër) dat er veel keuze was voor de lunch e.d. Enige nadeel dat er geen alternatief was voor koemelk in de cappuccino. Ik kijk er met veel plezier op terug. Bedankt voor de goede organisatie en verzorging. Ook erg leuk dat er zoveel keuze was in de pauzes voor andere activiteiten. Wat ik zeg; geen moment verveeld. :)

Het was een informatieve, leerzame en vooral gezellige dag

Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik heb op deze dag veel inspiratie gekregen van de personen die op het podium stonden. Mocht zelf ook nog op het podium staan, vond het doodeng, maar heb het wel gedaan (en ben daar best trots op).

SMI, mijn favoriete aanbieder van opleidingen voor assistants!

Ik werk al ruim 30 jaar als secretaresse voor raden van bestuur en raden van toezicht. Ik vind het belangrijk me te ontwikkelen en volg vrijwel jaarlijks een opleiding. Het SMI (Secretary Management Institute) is mijn favoriete aanbieder van opleidingen. Het scholingsaanbod is breed en voldoet altijd aan de verwachtingen. Een absolute aanrader!

Kwaliteit, verbinding, netwerken, leren en gezelligheid

Wat kan ik vertellen over SMI.....ik kom hier al heel lang om workshops te volgen en congressen bij te wonen. Het mooie van SMI is dat ik in contact kom met allemaal mensen van verschillende bedrijven die hetzelfde beroep hebben. Iedereen komt hier om iets te leren en te netwerken. Persoonlijk heb ik al zoveel gehaald aan alle inspirerende lezingen en handige tips en trucs tijdens de vele workshops. Ook de gastvrijheid, de persoonlijke aandacht bij het binnenkomen en het meepraten en meedenken is wat SMI uniek maakt. Ik voel me altijd heel welkom. Naast het leerzame deel wordt er tijdens de congressen gezorgd voor leuke activiteiten zoals afgelopen keer een photobooth, een leuke kleurenanalyse laten maken of je laten opmaken, een massage of een professionele foto laten maken. Over het meedenken wil ik wel nog wat vertellen, ze hebben mij benaderd omdat ze mij een podium willen geven en dat is zo fijn, ze zien en horen je en denken voor jou mee in jouw ontwikkeling. Zo heb ik meegedaan aan de podcast uitzending tijden het Nationaal Secretaresse Congres en schrijf ik binnenkort een blog voor SMI.

Super interessante opleiding, met leuke docenten.

Door het gebruik van casussen vanuit je eigen werk, worden valkuilen en aandachtpunten duidelijk. De docenten vragen door, laten je dingen inzien en je zoekt samen met ze naar de juiste oplossing of werkwijze. Ik heb er ontzettend veel geleerd. Was zeker de koeite waard.

Overzichtelijk en super goed voor netwerken

Het is geweldig om met vakgenoten onze professie te verbeteren. Heel fijn!

"Een inspirerende dag vol groei, netwerken en toekomstgerichte tools voor de moderne assistant."

Het "Assistant van Morgen" congres was een evenement dat je als managementondersteuner niet wilde missen. De dag begon ontspannen met een ontvangst vol koffie en thee, waarna Anita van Oijen-Hanegraaf de opening verzorgde. Vanaf het eerste moment hing er een sfeer van professionele ontwikkeling en innovatie. De eerste sessie, geleid door Isabelle van de Nadort, was een hoogtepunt. Haar masterclass over non-verbale communicatie was leerzaam en benadrukte het belang van lichaamstaal in de professionele omgeving. Met haar achtergrond als psycholoog wist Isabelle precies te laten zien hoe je als assistant meer inzicht kunt krijgen in de gemoedstoestand en reacties van collega’s en leidinggevenden. Het gebruik van het DISC-model bood handvatten om effectief te communiceren. Deze sessie was niet alleen theoretisch, maar vooral erg toepasbaar in het dagelijkse werk. Daarna volgde een interactieve PubQuiz over Privacy en AI, een steeds belangrijker onderwerp voor managementondersteuners. Bouke van Kleef maakte de privacywetgeving (AVG) en de invloed van AI toegankelijk en leuk. De quiz hield iedereen scherp, terwijl Bouke handige tips en tricks deelde om met deze onderwerpen om te gaan. Voor wie zich afvraagt hoe technologie het werk beïnvloedt, was dit een eye-opener. Deze sessie inspireerde mij om thuis meteen al mijn wachtwoorden te wijzigen! De lunch bood niet alleen ontspanning, maar ook een kans voor ronde tafelgesprekken over 21st century skills. De netwerksessie daarna, onder leiding van Marlieke Kuijs, was waardevol. Marlieke deelde inzichten over het opbouwen van professionele relaties en toonde het belang van betekenisvolle connecties. Edith Bosch sloot de dag af met een krachtige keynote. Ze deelde ervaringen als topsporter en bood een inspirerend stappenplan om als assistant sterk te blijven in tijden van snelle veranderingen. Haar motto "Every challenge is a gift" raakte veel deelnemers en motiveerde hen om proactief met uitdagingen om te gaan.

Mijn Inspirerende Reis door de Wereld van AI

Ik heb onlangs deelgenomen aan een “AI voor de Assistent” training. De trainer, Marianne Smits, is een ware expert, met jarenlange ervaring in het les geven van inspirerende trainingen. Haar passie voor AI is aanstekelijk en de motiverende manier van lesgeven hield me constant alert. Met zoveel enthousiastme voor AI heeft ze mij zo getriggerd dat ik terug op kantoor direct een licentie voor Copilot heb aangevraagd en een PowerPoint presentatie moet maken om mijn bevindingen te delen met mijn collega’s. Pluspunten van deze training: - Kennis van AI door Marianna Smits - De manier van kennisoverdracht - De verschillen zien in de behandelde AI pakketten, ChatGPT, Gemini & Copilot - De meerwaarde van het hebben van licenties - De gevaren die aandacht vragen - AVG en bedrijfsgevoelige informatie nooit delen. - Het gebruik van goede Prompts en LLM Minpunten: - Mijn bedrijf is er nog niet klaar voor De training vond plaats in een fijne goed bereikbare omgeving, vlak bij het treinstation in Utrecht. Lekker centraal. Het was de perfecte plek voor alle deelnemers van onze training. Tussendoor was er voldoende tijd om goede koffie of thee thee te halen en er was een zeer uitgebreide lunch beschikbaar. Het was niet alleen voedzaam, maar ook een geweldige gelegenheid om met medecursisten te praten en ideeën uit te wisselen. Kortom, deze AI-training is een waardevolle aanvulling bij mijn werkzaamheden. Ik voel me nu nog meer gemotiveerd en klaar om deze nieuwe kennis toe te passen. Als je op zoek bent naar een inspirerende AI kennisoverdracht sessie, kan ik deze training en trainer ten zeerste aanbevelen!

Aanrader: AI voor de assistant

Het waren 2 zeer interessante cursusdagen waarbij ik veel geleerd heb over de mogelijkheden van AI. Zeker een aanrader!

2 hele leerzame dagen gehad

Cursus Outlook en M365.Super leerzame cursus dagen gehad. En ook weer vooral voor over mijzelf geleerd. Goede eigenschappen en valkuilen. Ook leuk om vooral met interactie en van elkaar te leren.

Perfecte ondersteuning en goede opleidingen

Vanuit Marjan Muller een uitstekend advies gekregen welke opleiding het beste bij mij past. Er is een perfecte ondersteuning vanuit de adviseurs en studiebegeleiders. Snelle reactie op vragen als je die hebt. De opleidingen zijn een aanwinst in mijn werk, niet alleen ik profiteer daarvan maar ook al mijn collega's.

Emmasingel 29 17

5611 AZ Eindhoven