De monteur is OK. Maar ik heb 25 dagen moeten wachten voor er iemand kwam!

Het kan natuurlijk altijd dat er een storing is. Maar zo lang wachten in de garantietijd vind ik veel te lang. En het is schadelijk doordat er 0,0 opgewekt wordt! De omvormer vervangen is zo gebeurd, maar instellen en administratie erbij duurt het toch een uurtje. Prima vakman, die ook duidelijk de vragen beantwoord.

Super cleaning van de zonnepanelen

De eerste afspraak kon niet doorgaan omdat de auto blijkbaar defect was geraakt. Wel jammer dat wij daar pas achter kwamen toen we aan het eind van de middag gingen telefoneren waar ze blijven. Toen werden we terug gebeld met de boodschap dat de auto kapot was. Handiger was geweest dat dit eerder gemeld was zodat we niet de hele dag moesten wachten. Nu is alles super verlopen en de zonnepanelen glimmen weer als een spiegel

onderhoud deskundig uitgevoerd

zoals reeds eerder in een mail medegedeeld totaal niet tevreden over de manier waarop inhoud wordt gegeven aan het collectieve contract. relatienr 389290 niet aan te bevelen als op deze manier met een contract en aanwijzingen wordt omgegaan.

Prima service.

Goede voorlichting en uitleg m.b.t. minder gasverbruik. Grondig onderhoud. Aantekening: monteur heeft schroevendraaier vergeten mee te nemen.

Hele hele slechte service !!!

In februari ,22 zonnepanelen geplaatst met verkeerde dak haken en dus grote openingen tussen de dakpannen , er is een 2 mnd later iemand geweest om het te bekijken en die constateerde dat de panelen niet goed waren geplaatst en dat ze opnieuw geplaatst moesten worden , weer 2 mnd later kwamen ze zoals ze zeiden de zonnepanelen goed op het dak plaatsen maar toen bleken ze andere dak haken nodig te hebben voor het goed leggen van de panelen, nu wacht ik al 6weken op nieuwe goede dak haken maar die komen steeds niet binnen en zo worden we steeds van het kastje naar de muur gestuurd daarom hele slechte service

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Prima, deskundig en prettige service

Ben al heel veel jaren klant van Saman en heb door de jaren heen altijd heel goede ervaringen met dit bedrijf

Vriendelijk en ervaren personeel

Vriendelijk en deskundig personeel

Nooit geen zaken mee doen

In april was de omvormer van de zonnepanelen kapot. Wanneer je hier over belt, moet je al een dag vrij nemen, want je staat uren in de wacht. Dan begint mevrouw dat je eerst zelf moet proberen te resetten en opnieuw met WiFi moet verbinden. Tot 3 keer uitgelegd dat dit al geprobeerd is, maar de omvormer niks doet. Dan zou ze een collega vragen op afstand te kijken en hoorde ik er nog van. Twee dagen later krijg ik een mail dat er in juni iemand komt. Dat was dus nog extra tijd geen werkende zonnepanelen. Weer gebeld of dit niet eerder kon. Nee druk en personeelstekort. In juni is monteur geweest, omvormer 10 jaar garantie dus het wordt opgelost ter plekke. Zelfde dag nog gemaild dat ik dan ook graag een werkende app wil dat ik kan zien wat er terug geleverd wordt. Na 2 dagen krijg je een mail dat dit bij deze omvormer niet mogelijk is. Dan denk je het is gerepareerd dus zal het goed zijn. Van de reparatie komt overigens wel een factuur. 10 jaar garantie is productgarantie dus ja die monteur moet betaald worden. Netjes betaald en wat blijkt als je overzicht krijgt van energieleverancier: er wordt wederom niks terug geleverd dus er werkt nog niks. Ondertussen leveren mijn zonnepanelen dus al 4 maanden niks op. Kunnen we weer uren aan de telefoon gaan hangen. Om vervolgens zeker weer weken op een monteur te wachten en een factuur te krijgen?! Denk dat Saman een beetje snel te groot is geworden en nog groter wil groeien, terwijl ze er de capaciteit niet voor hebben. Dit blijkt wel uit alle recensies van afgelopen tijd overal. Om nog maar te zwijgen over de reacties die op de minder lovende recensies worden gegeven. Kwestie van Ctrl C en Ctrl V: wat spijtig wij geven het door aan de desbetreffende teamleider en ik verwacht dat er contact met u op wordt genomen. Wellicht een idee iemand aan te nemen voor vlotte en nette afhandeling van klachten als men niet capabel genoeg is om te voorkomen dat er klachten komen. Ronduit slecht de gehele gang van zaken

Vogelkak zit er nog op

Na deze dienst ter compensatie gekregen te hebben zijn jullie twee keer langs geweest voor het reinigen van de panelen echter is dit al twee keer niet goed gelukt. Ik ben net nog even het dak op geweest en jullie hebben het stof er wel af gespoeld maar de resten van de vogelkak zitten er nog op. De enige die ik tot nu toe kundig, vriendelijk en tegemoetkomend vond zijn de gasten die de cv en panelen zijn komen installeren.

Deskundig en vlot geholpen

Ik blijf in afwachting van de update van de verwarmingspomp om continu draaien te voorkomen

vakkundige monteurs

Inmiddels heeft de Saman Groep zonnepanelen en nu ook een laadpaal geïnstalleerd. Zij zijn de afspraken nagekomen en hebben goed uitgelegd hoe e.e.a. werkt. Ik ben tevreden. Nu nog wachten op de peugeot daar gaat het met de levering heel wat slechter.

Totaal pakket naar verwachting, service dienst onder de maat

Bijna 2 jaar geleden geleden een set 11 zonnepanelen aangeschaft. Installatie en plaatsing is naar volle tevredenheid afgehandeld. Ik heb daarbij ook een onderhoudscontract afgesloten. Helaas begaf op 6 juli j.l. de omvormer het. Ik heb de storingsdienst gebeld en op 8 juli werd bevestigd dat de omvormer vervangen moest worden. Op 11 juli een mail met een afspraak voor 8 augustus om de omvormer te vervangen. Dat kan niet eerder vanwege de vakanties en gebrek aan personeel. Dus dat betekent dat er in het hoogseizoen voor zonnepanelen bijna 5 weken geen opbrengst is. Ik vergelijk dit contract met een onderhoudscontract voor de cv. Dan laat je een cliënt ook niet in de winter 5 weken in de kou zitten. Ik beschouw de voortgang met betrekking tot het onderhoudscontract dan ook als stevig onder de maat.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Oplevering voldoende met een paar opmerkingen

In uw aankondingsbrief vermeldt u dat monteurs tussen 7:30 en 8:30 uur arriveren. De monteurs voor het dak waren er 8:40 uur en de electriciteitsmannen pas om 9:45 uur. Verder waren alle werklui ZZP's en niet zoals afgesproken iemand van Saman aanwezig. Kwaliteit van de mensen (de bulgaren) voor het dak was heel goed. De kwaliteit van de electriciteitsmannen vond ik minder. Bevestigingspunten voor buisje niet uitgelijnd. Buisjes niet volledig in de muur weggewerkt. Kortom, had beter afgewerkt kunnen worden. Verder vond ik na hun vertrek etensresten op de parkeerplek waar de electriciteitsmannen hadden gestaan waarvan ik met redelijke zekerheid kan zeggen dat dit van hun was. Vond ik niet netjes. Verder werd ik tijdens de installatie geconfronteerd met een lekkage in de meterkast (geen schuld van Saman). Ik had verwacht dat ze iets meer zouden helpen om de oorzaak te vinden maar werd enkel naar een lekdetectiebedrijf verwezen. Nogmaals geen schuld van Saman dus ze hoefden dat niet te doen maar was wel service geweest. Conclusie, zeer tevreden over de bulgaren en hoe zij de panelen geplaatst hebben, beduidend minder tevreden over de electriciteitsmannen. De positieve beoordeling hieronder is dan ook voornamelijk te danken aan de mannen van het dak (de bulgaren).

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Prima informatie in voortraject en goed vakmanschap bij installatie.

Volgende keer weer naar Saman.

goede service

geen commentaar, ga zo door. vwb de volgende punten. we hebben een onderhoudscontract afgesloten dat houdt in dat de installatie wordt gecontroleerd op eventuele gebreken en op het correct functioneren van de installatie. We vertrouwen erop dat de de deskundigheid en vakmanschap dan gewaarborgd is dus waarderen we dat ook dienovereenkomstig.

Top! Kan niet beter.

Eerst een prima verkoper daarna mijn bestelling soepel aangepast en uiteindelijk een vlotte plaatsing door een vakman welke snel en netjes werk geleverd heeft. Dit alles op een moeilijke plek en alles zonder beschadiging. Bedankt. Martin, Steenbergen

In een uur een nieuwe meterkast .

Alles netjes en kundig aangebracht.

uitstekende airco onderhoudsbeurt

In tegenstelling met de onderhoudsbeurt van 10 november 2021 door A.J.E. Fluijt die slechts 30 minuten aanwezig is geweest, geen werk-bon/staat van bevinding heeft opgemaakt en niet alle specificaties van het buitendeel heeft gecontroleerd was de onderhoudsbeurt van 14-07-2022 door L.J.R. van der Bijl prima in orde. Uw monteur heeft de tijd genomen voor de reiniging en alle metingen, de werk-bon ter plaatse door ons laten aftekenen en aansluitend een exemplaar per e mail naar ons opgestuurd. Deze service beurt was prima in orde

Zeer grondige onderhoudsbeurt airco

Monteur was zeer netjes en vriendelijk Maakte zowel binnendeel als buitendeel grondig schoon. Nam de tijd om zijn werk goed te doen.

Snel, maar risicovol

De montage van 6 panelen liep voorspoedig! Ladder tegen de dakgoot, omhoog klimmen, zo gefixt. Geen gedoe met kabels, helmen, touwen en zekeringen, gewoon je voet in de dakgoot, pet op,handschoenen aan en GAAN!.... Klinkt allemaal mooi, maar veilig is het niet.. 1x struikelen, uitglijden of je balans verliezen en je valt 25m naar beneden met je schedel op het beton alsof je een rauw ei uit je handen op de vloer laat vallen.

Snelle en professionele service

Super service en professionele installatie van onze panelen. Vriendelijke en meedenkende monteurs, die snel en nauwkeurig werken.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Fijne ervaring vanaf het bezoek door een adviseur, als de plaatsing van de cv ketel

Een zeer prettig adviesgesprek gehad met Miranda die echt ruim de tijd nam om eea te bekijken en uit te leggen. Dit gaf voor ons de doorslag om het vervangen van de cv ketel door Saman te laten verzorgen. De aardige monteur die de cv ketel kwam plaatsen werkte heel netjes en gaf er goede uitleg over. Al met al personeel om in de watjes te leggen! Wat ons betreft een absolute aanrader.

Alles perfect geregeld..!

De monteur was keurig op tijd, oude CV was in no time verwijderd en afgevoerd, de nieuwe CV is op professionele wijze geplaatst en aangesloten, daarna goede uitleg over de werking van de ketel. Verder alles weer keurig achtergelaten. Ik kan Saman zeer zeker aanbevelen..!!

vriendelijke vakkundige monteur

De monteur was ruim op tijd. Hij heeft snel en goed werk geleverd. Zeer tevreden.

Organisatie van deze tijd. Positief - kennis - aanspreekbaar.

Na tel contact is er een medewerker langs gekomen om de situatie te bekijken en advies gegeven. Na opdracht is alles duidelijk gecommuniceerd. Tip : iets meer aandacht geven na installatie panelen aan installeren AP

Gouwepoort 1

4301 RZ Zierikzee