advies en plaatsing perfekt,afwikkeling slecht

Vanaf advies tot plaatsing alles perfekt,maar de afhandeling in de vorm van fakturatie ben ik niet tevreden over.Op de offerte is aangegeven dat er 2 dagen nodig zijn voor de installatie (middelgroot projekt) maar mede door onze goede voorbereiding en medewerking is dat slechts 1 werkdag geworden.Nu wacht ik nog steeds op creditering van een werkdag en dan praat ik nog niet eens over uitgespaarde reiskosten.

Niet zo best

De dag dat de zonnepanelen geplaatst zouden worden werd ik 's ochends rond 8.00 per e-mail op de hoogte gebracht dat het die dag niet door zou gaan vanwege 2 zieke werknemers. Per mail nota bene, nog een geluk dat ik het zag. Waarom werd ik niet gebeld? Had er een vrije dag voor genomen. Er is een nieuwe afspraak gemaakt dus heb ik weer een hele vrije dag moeten nemen. Toen alles die dag geinstalleerd was deed mijn internet het niet, dus kon er geen verbinding met SolarEdge gemaakt worden. Daar zou de dinsdag erop om 16.00 uur iemand voor langskomen. Die kwam niet opdagen. Weer een vrije middag genomen en weer niemand gekomen. Nu blijkt dat er iets aan de hand is met de zonnepanelen. Ze zijn volgens mij niet allemaal los aangesloten, maar zijn er 4 (van de 6) per 2 aan elkaar gekoppeld. De 2 zonnepanelen rechtsbuiten blijven in opbrengst heel ver achter bij de andere. Er is er 1 (van de 6) die een goede opbrengst heeft. Er wordt nu wel door Saman met me meegekeken maar ik moest er wel eerst boos om worden zodat ik geloofd wordt dat er iets niet klopt met die 6 zonnepanelen. Ook is jullie receptie erg slecht te bereiken, die mensen hebben het waarschijnlijk veel te druk. Al met al heb ik zeer slechte ervaringen met jullie en heb ik oprecht spijt dat ik met jullie in zee ben gegaan. Ik ben ook niet van plan de factuur te betalen voordat er serieus naar de problemen bij mijn zonnepanelen is gekeken en het is opgelost. Voordat het allemaal opgelost is kan ik hieronder punten geven. Nu kan ik dat niet want ik vind alles slecht. Het lijkt erop dat de monteurs iets verkeerds hebben aangesloten.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Het plaatsen van de neiuwe cv ketel ging goed, monteur met kennis van zaken.

Jammer dat je bij nader inzien bij de Saman Groep betaald voor garantie van een nieuwe cv ketel. Het is belachelijk dat de betaling voor onderhoud start bij plaatsing van de nieuwe cv ketel, je hebt nota bene garantie op een neiuwe cv ketel. Saman groep is goed bezig voor zichzelf niet voor de client. Aanvang betalen voor onderhoud aan het einde van een garantie termijn, wel zo eerlijk,

Het Saman Team heeft de installatie prima uitgevoerd

Ervaringen tijdens de bouw van ons huis, vooral met personeel van onderaannemers, hebben mij zeer kritisch gemaakt t.a.v. derden die soms noodzakelijk zijn om werkzaamheden te verrichten die ik zelf niet aan kan. Wat het installatieteam van Saman liet zien was oogstrelend, vakkundig, efficiënt en met veel respect voor andermans eigendom. De plaatsen waar is gewerkt is zijn opgeruimd achtergelaten, alsof er niets was gebeurd. Ook ben ik zeer ingenomen met de assistentie om het Solar Monitoring op de computer te instaleren met bijbehorende heldere uitleg. Kortom een bijzonder fijne ervaring.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Goede communicatie, informatie en installatie!

Van offerte en voorlichting tot en met de installatie is alles goed verlopen. Informatieverstrekking is goed. Vriendelijke en beleefde monteurs.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Het aansluiten van de panelen was dramatisch

Uiteindelijk ben ik tevreden over de panelen, het voortraject, het natraject, al duurt het soms lang voordat er opvolging komt op mail. Maar het aansluiten van de panelen in mijn net opgeleverde, vers geschilderde woning was een crime. Het leverde veel ergernis en rommel op, doordat men niet op de juiste manier was begonnen met het trekken van de draden. Het heeft me drie dagdelen gekost voordat eindelijk een prettig team van netjes werkende en servicegerichte monteurs de klus klaarde. De communicatie tussen de planning en de monteurs laat te wensen over.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Verkoop goed, service daarna ver onder de maat

Veel miscommunicatie na kennelijk ziek worden van de verkoper. Op kleine dingen na werkte de installatie goed na de zelfmontage. Juist die kleine dingen kunnen alleen opgelost worden met hulp van Saman. Maar in contact komen met service mensen is onmogelijk gebleken. Andere omvormer geleverd dan is aangeboden. Hierdoor probleem met internetverbinding. (Antenne ipv kabelaansluiting)

• Deskundigheid/vakmanschap* N.v.t.
  • Wat vindt u van de kwaliteit van ons advies?*
  • Wat vindt u van de kwaliteit van het door ons geleverde werk?* N.v.t.
  • Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?* N.v.t.

teleurstellend

Mijn ervaring had ik al gemeld. Hier wordt bijzonder weinig meegedaan en slechte reviews worden gewoon niet geplaatst! Goed voor de gemiddeldes.

vakmanschap

Vakkundige plaatsing door plezierige professionals

Deskundig en zorgvuldig

Goede informatie en installatie

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Zeer traag, onvolledig, snappen het niet

Lange levertijd, Niet goed aangebracht, Zeer lang bezig, Zagen veel problemen Wel aardige monteurs

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Jammer dat ik nu geen meer zonnepanelen heb!

Ik vind het jammer dat er verteld werd dat er maar 6 zonnepanelen geplaatst konden worden omdat ze niet staand maar liggend moesten worden geplaats... Toen de plaatsing was werd er direct gevraagd waarom moeten ze liggend? Er was gemeten en konden niet staand geplaatst worden, was mijn antwoord. Nu bleek dat wel zo te kunnen en zijn ook nu zo geplaatst. Als ik dit had geweten had ik er toch bij genomen met kijk op de toekomst, evt elektrische auto en de pensioen gerechtigde leeftijd en dan meer thuis ben.

communicatie zeer slecht

Met vragen word je via de telefoon niet naar behoren behandeld. De persoon die over iets kan beslissen krijg je niet aan de lijn. U word terug gebeld, maar niet wanneer. Ook na aandringen wanneer geen concreet antwoord. De panelen zijn op 2 oktober op ons dak gelegd onder niet ideale weersomstandigheden. Ze zijn vies en smerig en door de monteur niet schoon gemaakt. Ze spoelden niet schoon door de regen.Na diverse telefoontjes is er eindelijk een afspraak gemaakt voor het reinigen van de panelen. Maar dat kan pas 15 november. Wij hopen dan ook dat ze dan komen.

• Prijs/kwaliteit* N.v.t.

Slecht veel mis gegaan

Door verschillende mensen geholpen ,foute planning heeft vrij lang geduurd (van mei tot plaatsing 9okt.) slechte ervaring van een zo een goed bekend bedrijf en goede naam van bedrijf de datum te vaak verschoven

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

De monteur was nu goed de administratie slecht

De monteur was nu een vakman, hij had de lekkage die de vorige monteur niet vond binnen 10 seconden gevonden en was met mijn eens dat de gebruikte leidingen weleens een probleem kon zijn. Dus die moesten we vervangen. Maar hij ging 14 dagen met vakantie, dus dat werd dus na zijn vakantie, Dat werd dus een maand later. Een dag eerder stond hij om 16,45 voor mijn deur. Hij had nog wat tijd over, dus hij wilde alvast de leidingen trekken en meteen stikstof druk op het systeem zetten, dan kon hij de volgende dag zien of het echt dicht was. Dat kan je in 5 minuten niet beoordelen. De volgende dag heeft hij de R32 meegenomen en het systeem in gebruik gesteld. Prima vakmanschap. Maar van de rekening klopte niets. Te veel uren, niet vermeld op de werkbon van de monteur, die had de uren van de 2 laatste dagen al bij elkaar opgeteld. De uurlonen van de 1ste dag was 62,85 euro en van de 2de dag 94,28 euro excl.BTW Tot heden heb ik nog geen reactie gehad op mijn mails. Misschien komt dat nog? Ik maak dus nog geen keuze voor aanbevelen!

Prima vaklui

Aardige en nette monteurs, Prima tekst en uitleg

Geweeeeeldiig!!!!!

Advies was top, last minute nog met de monteurs besproken voor een eventueel nieuw legplan en zijn voor de befaamde gulden midden weg gegaan. Top mee gedacht en perfect werk afgeleverd. Mijn complimenten aan Arnaud en Alex. Afspraak kon de eerste keer wegens privé redenen niet door gaan, en het kantoor speelde er perfect op mee met een vervolg afspraak. Kortom, geweldige ervaring en egt een aanrader Groetjes D. Geuze (trotse eigenaar van 20 p19 sunpowers)

Een goede vloerverwarming in 1 dag

Een snelle installatie, en bij problemen ook een snelle reparatie, de monteur kwam zelfs op zijn vrije middag langs om te kijken naar het probleem

Prima prijs en prima aflevering!

Het pakket is gewoon prima compleet en er zijn heel duidelijke handleidingen bijgevoegd.

• Wat vindt u van de kwaliteit van ons advies?*
  • Wat vindt u van de kwaliteit van het door ons geleverde werk?* N.v.t.
  • Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?* N.v.t.

Correcte oplossing na slordigheidje.

23 okt 2019 panelen geplaatst. Netjes gewerkt, alles volgens afspraak. Klein minpuntje was dat ze de gemaakte rommel in de dakgoot niet hadden opgeruimd. Goede week later lekkage op slaapkamer na een dag regen. Die morgen 24/7 nummer gebeld en diezelfde middag was het opgelost door de storingsdienst,en ook gelijk de dakgoot schoongemaakt. Bleek met montage een dakpan vergeten terug te schuiven, slordig maar snel en goed opgelost.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Personeel was vriendelijk en netjes, en vlot gewerkt.

Een opmerking mailadres is fout moet zijn : [email protected]

• Deskundigheid/vakmanschap* N.v.t.

vakkundig

goed werk geleverd en snel klaar

Goed en degelijk vakwerk

Afspraken werden nagekomen. Duidelijk overleg met de monteur. Prima prijs kwaliteit verhouding.

Prettig contact met de monteurs

Telefonisch contact is moeilijk. Men zegt terug te bellen, maar laat dit vaak na.

Gunstig

Twee jaar na installering een gemiddelde van 6500 kWh.per jaar. De prognose van 6000 kWh is ruimschoots gehaald

Gouwepoort 1

4301 RZ Zierikzee