Slecht gecoördineerde chaotische planning van de werkzaamheden

De installatie van de nieuwe ketel met thermostaat heeft in totaal 3 maanden geduurd. Dit is vooral te wijten aan een gebrekkige communicatie tussen de verschillende planningsafdelingen bij Saman waardoor de afdeling installatie niet weet welke afspraken de afdeling elektrotechniek met de klant heeft gemaakt (en omgekeerd). Dit leidde ertoe dat verschillende monteurs van verschillende afdelingen, soms zonder het van elkaar te weten, tegelijkertijd op de stoep stonden of onverrichte zaken weer vertrokken. Ook werd niet altijd het juiste materiaal meegenomen waardoor het werk maar half kon worden afgemaakt en er een nieuwe afspraak ingepland moest worden. Al met al zijn er in totaal 8 (!) afspraken voor nodig geweest om de ketel+thermostaat te vervangen waardoor de totale doorlooptijd is opgelopen tot 3 maanden. De verschillende monteurs hebben overigens over het algemeen wel goed werk verricht.

Prettig, deskundig, ervaren en constructief gesprek

Het inleidend gesprek van Frank Biesters gaf mij al een het gevoel dat hij kennis van zaken had. Ik had veel vragen voor mijzelf genoteerd. Hoeveel panelen heb ik nodig, wat is voor mijn woning de beste zijde om ze te monteren. Had al veel gehoord over Wattpiek, serie, parallel, 1 fase, 3 fase en ga zo maar door. Al mijn vragen werden deskundig beantwoord en voorzien van een kundig advies, welke bij mijn situatie het beste paste. Uiteraard meerdere vertegenwoordigers van zonnepanelen uitgenodigd. Maar door het voorgaande uiteindelijk toch voor de Saman groep gekozen. Later blijkt dan dat dit een goede keuze is geweest. Temeer daar ik later ook vragen had mbt mijn verwarming. Door een doorverwijzing naar een collega werd ik ook met dat probleem goed geholpen.

Prettig/klantgericht

Het advies was prettig en duidelijk De montage goed met vriendelijke monteurs Klein misverstand zeer goed opgelost!

Top werk afgewerkt

Goed op tijd en de vrachtwagen ook alvoor 8.15 uur klaar voor zijn volgende afspraak , Er werd hard doorgewerkt, de cv ziet er goed uit en alles was netjes opgeruimd. Bedankt voor het goede werk en de uitleg

vriendelijk rustig netjes

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Geen vakkundigheid en slechte service

Airco geplaatst a 4000 euro. Bij eerste gebruik viel het systeem uit na een minuut. Ondanks 24/7 storingsdienst (zie website) wordt er niet voor koelsystemen hereden. Enkele dagen later komt monteur (die sowieso auto's niet kan repareren gaf hij aan) en stelt vast dat er een gat zit in de unit in de woonkamer. Concludeert ook dat de installateurs niet goed het product en installatie gecontroleerd hebben op juiste werking; dan was de fout al direct opgevallen. Boze mail gestuurd. Geen excuses. En maar afwachten wanneer de klus geklaard kan worden, wat ons tevens weer een vakantiedag kost.

Tot op heden zeer tevreden.

1. Er werd voldoende tijd genomen voor advies. 2.Afspraken werden nagekomen. 3.Het installatie-team werkte netjes, was correct en uitermate vriendelijk. 4. Telefonische informatie/hulp werd goed afgehandeld.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Montage ging perfect; aankoopproces kan beter

Bij de aankoop (offerte) en de planning werden kleine foutjes gemaakt. De offerte kan beter; hou bijv. een vaste volgorde van opties aan en er staat veel blabla taal in die niet echt hout snijdt. Dat irriteerde me best wel. Vanuit verkoop kreeg ik een installatiedatum doorgegeven en installatie gaf me daarna weer een andere datum door. Dat komt niet echt vertrouwenwekkend over... Het installatieteam was top! Vooral die jongen die als ZZP-er voor jullie werkt. Heb ze daarom die dag maar op een ijsje getrakteerd.

Rommelig

Als eerste heb ik met de verkoper besproken wat ik wilde. Hij gaf aan dat ik maximaal 11 panelen kon hebben. Zijn eerste tekening gaf aan dat de ontluchtingspijpjes niet verplaatst hoefde te worden. Wij hebben zelf een berekening gemaakt en kwamen tot de conclusie dat dat wel het geval was. Eventuele extra aanpassingen zouden berekend worden. Wij hebben de pijpjes wel laten verplaatsen. Bij het plaatsen van het frame kon de originele tekening niet gehandhaafd blijven. Er is ter plaatse een nieuw ontwerp gemaakt en toen konden er wel 12 geplaatst worden. De ontluchtingspijpjes moesten inderdaad verplaatst worden. Die maandag is het frame geplaatst. I.v.m. de wind is het werk naar vrijdag verplaatst. Donderdag nog even opgebeld en kreeg te horen dat andere klanten voor gingen. Het project is 3 weken verschoven waardoor wij 3 weken opbrengst misten. Met de verkoper is besproken dat de pannen ingeslepen zouden worden. Dat is niet gebeurd en daarom hebben wij dat zelf maar gedaan. De monteurs hebben verder hun werk goed verricht.

ups and downs

Netjes op tijd de panelen geplaats. Jammer dat een dakpan niet was terug geschoven waardoor bij een regenbui een week later flinke lekkage ontstond

garantie correct afgehandeld.

monteur correct bedrading onder de panelen veilig en netjes gehangen en de panelen correct vastgezet. Connectors hingen in het water. jammer dat tijdens plaatsing hier niet aan is gedacht. zeer tevreden oven de kwaliteit van de panelen en ook van de warmtepomp. groet, Jeroen Kodde

Betrouwbaar en vakkundig

Samen is niet de goedkoopste maar wel betrouwbaar en vakkundig met prima spullen. Komen afspraken na en de communicatie is prima.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Van eerste gesprek tot montage en aftersales heel positief.

Gesprek met vertegenwoordiger prettig ervaren, duidelijk verhaal van begin tot eind goede adviezen gekregen. Montage prima gegaan vriendelijke vakmensen die keurig werken. Service na montage is prima er waren wat problemen, deze zijn adequaat opgepakt en naar volle tevredenheid opgelost.

Prima werk verricht

Ivm drukte van het bedrijf en weersomstandigheden even op levering moeten wachten. Saman heeft prima en vakkundig personeel.

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Jarenlang onderhoud aan al afgekeurde ketels...

Door een SCIOS inspectie aan onze gasleiding door een ander bedrijf komen we erachter dat onze CV installatie ook SCIOS gecertificeerd moet zijn. Bij navraag vinden we een inspectierapport uit 2013 waarin de cv-installatie is afgekeurd. Ook is de toevoergasleiding niet SCIOS gecertificeerd. Tijdens de EBI inspectie aan de cv installatie worden meerdere gebreken ontdekt. De week voorafgaand aan de EBI inspectie heeft SAMAN het jaarlijks onderhoud uitgevoerd en blijkbaar niets gezien/ontdekt. Dit is 15/5 besproken met dhr. Kafoe, maar daarna helaas geen opvolging. (bijv. excuses, verrekening, verbeterplan, ...) Er is helaas niet meer van te maken.

in eerste instantie goed , na montage ander beeld

De eerste indruk was goed de buren hadden Samen ook ingehuurd,geweldig zo goed, heb daar ook gekeken zag er goed uit. Het eerste contact was goed,de vertegenwoordiger goed had voldoende kennis. De uitvoering was rond uit slecht beneden peil,ten eerste was de monteur 1,5 uur te laat zonder dat wij er van in kennis waren gesteld, toen ik de monteur vertelde dat de leiding onder de vloer door moest worden gevoerd wist hij nergens van ,ik had de indruk dat word helemaal niets, tot overmaat van ramp moest de monteur nog even tussendoor naar rotterdam en kwam hij pas laat in de middag terug, dit was opnieuw niet volgens afspraak,het zou in een dag klaar zijn met een kleine uitloop naar vrijdag . De monteur was zeer slordig met het boren van de gaten het hele huis zat onder de stof,en omdat de monteur vrijdag nog veel werk had moesten wij tweemaal de zaak opruimen en schoonmaken Toen ik de montage werkzaamheden eens goed ging bekijken was het gewoon een puinhoop jaren 60 montage. Het is gelukkig allemaal goed opgelost, maar je hebt toch een nare smaak van dit alles, dit wil niet zeggen dat ik Saman helemaal afzou kraken en het tegen iedereen vertellen wat is fout gegaan. maar wij zijn wel huiverig om Saman aan te bevelen en dat spijt ons. Niet temin zijn wij over het produkt heel erg tevreden ,en hebben wij een koel huis.

xx

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Zeer nette montage van de installatie

Zeer communicatieve en netjes werkende jonge medewerker.

Na zorg niet optimaal

Het monitoren wat zou gedaan worden volgens de aanbieding op mijn telefoon en laptop is nog steeds niet goed er moet nog een monteur langs komen om een kabeltje op het dak vast te maken dus hoop ik dat hij dat voor mij oplost . De eerste datum waarop de panelen geplaatst zouden worden was door de telefoniste/receptioniste niet goed gecommuniceerd volgens haar kwamen de monteurs om 13.u maar waren er al om 12u ik was om 12.20u thuis maar ze waren weggegaan en toen ben ik 5 weken later pas weer ingepland

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Uitstekend, alles conform planning en afspraken verlopen.

Zeer deskundig advies ontvangen. Met name blij met het advies om de panelen deels oost-west te leggen. Alles is conform de gemaakte afspraken verlopen. Ik kan geen verbeterpunten bedenken. Top!

• Prijs/kwaliteit* N.v.t.
  • Snelheid/levertijd* N.v.t.
  • Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

Goed advies, zeer deskundig. Installatie verliep ook prima. Ik wilde op het laatste moment de omvormer toch in de bijkeuken ipv op de zolder, geen probleem, alles is bespreekbaar.

matig

Heb meerdere keren moeten bellen bij een storing voor wij de goede persoon aan de lijn kregen. Moest daar door lang wachten op herstel

• Wat vindt u van de klantgerichtheid van onze monteur(s)?*

vriendelijke monteur en verder alles naar wens

Goede installatie, contact minder

De offerte was snel gemaakt. Het contact met service was soms wat verwarrend, ik had vragen voor p. Dorrestein omdat daar de offerte van kwam. Als ik hem mailde kreeg ik nooit iets terug, alles verliep verder via de telefoniste die niet alle details wist en het weer moest vragen aan dorrestein. Maar met een omweg kwam er toch een antwoord. Installatie aan huis was top, netjes gedaan en mannen waren bekwaam.

Gouwepoort 1

4301 RZ Zierikzee