Indrukwekkend!
We zijn net terug van onze 15-daagse reis naar Zuid-Afrika met Koning Aap. We hebben tijdens deze trip veel mooie plaatsen van dit impressionante land (qua landschappen zowat het mooiste en meest diverse land ooit) gezien en beleefd, te beginnen met Kaapstad waar wij Robbeneiland bezocht hebben, de Tafelberg "beklommen" en The Waterfront met zijn vele leuke restaurantjes verkend. Via Kaap de Goede Hoop onze reis verdergezet naar Stellenbosch (wijnroute), Hermanus (walvisspotten), Oudtshoorn (Cangogrotten), Storms River (spectaculaire hangbrug), het Addo Elephant Nationaal Park waar de olifantenkuddes zomaar langs je heen komen voorbijgewandeld. Na onze overnachting in Port Elisabeth via een binnenlandse vlucht naar Johannesburg, om van daaruit door te rijden naar het Kruger Nationaal Park voor het laatste deel van onze reis. Daar hebben wij een jeepsafari gedaan, en hebben ons kunnen vergapen aan olifanten, giraffen, kaapse buffels, hyena's, wildebeesten, leeuwen, ... . Onze laatste dag met de bus terug naar Johannesburg langs de panoramaroute (God's Window, The Potholes, The Three Rondavels). Tot zover een beetje het programma dat we gevolgd hebben. De accomodaties die Koning Aap gereserveerd had waren geen 5 sterren hotels zoals bvb in Dubai, maar ze voldeden bijna volledig aan onze verwachtingen : heel net, lekker eten (het ontbijt wel iets minder wegens geen lekker brood), supervriendelijke mensen. Tot slot willen wij onze gids André Smith nog eens bedanken voor zijn professionele begeleiding van onze groep. Hij was zoveel meer dan zomaar een gids : hij was zowel een wandelende encyclopedie voor zijn land, een goede organisator (alles werd door hem goed opgevolgd, van het inchecken in de verschillende hotels of lodges, de transfers, de uitstappen, ... ) en een entertainer. Topkerel! Koning Aap heeft een fameuze troef in handen met André. Bedankt André! We gaan ons deze reis nog heel lang herinneren.