Filters

9

Geweldige reis gehad

De reis was absoluut geweldig, superleuke en goede gids, goed ander reisgezelschap en Indonesie een geweldige bestemming

 • Aanbevelen? Ja
8

Uitstekend

Prima geregeld, mooie accommodaties, goede reisbegeleiding en prima chauffeurs. Afwisselende reis.

 • Aanbevelen? Ja
9

supergoed

de vakantie was heel goed, goede reisleider, goede hotels, kortom alles was uitstekend

 • Aanbevelen? Ja
10

Fantastische reis

Zeer leuk en afwisselend voor kinderen Achtereenvolgens jungel strand jungle strand .Goede accommodaties Fantastich e begeleider mister Ter Ik zou het iedereen aanraden

 • Aanbevelen? Ja
10

Mijn favoriete reisbureau voor groepsreizen

De reizen zelf zijn uitstekend verzorgd met veel aandacht voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Accomodatie, vervoer, veiligheid, begeleiding, allemaal dik in orde. Daarnaast de mogelijkheid om de reis voor of na de reis individeel te verlengen inclusief gewijzigd vluchtschema. Ruim voldoende informatie voor de reis en adequate reactie op vragen.

 • Aanbevelen? Ja
4

Ga naar Thailand zonder KA

We zijn met Koning Aap op familiereis naar Thailand geweest. Tip: boek niet met een oneven aantal reizigers; een zal op een stretcherbed of matras op de grond slapen terwijl je wel het volle pond betaalt. Ook is onze ervaring dat je beter je eigen vlucht kunt boeken (onze vlucht was goedkoper en rechtstreeks). Verder is het verdienmodel dat de reisleider zijn inkomen krijgt uit de excursies die hij aanbiedt. Je hebt al veel betaald en het gaat gewoon door ter plekke. Ook de verplichte fooienpot (voor ons reisgezelschap totaal 2200) was een doorn in het oog. Als je individueel boekt ben je veel minder geld kwijt aan betere hotels. Met een groepsreis overnacht je vaker in suboptimale hotels in suboptimale kamers (bv oudere vleugel). Mocht je toch met een groep willen gaan, dan zou ik niet kiezen voor Koning Aap.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Felicita, Wat jammer om te lezen dat de reis niet volledig aan je verwachtingen heeft voldaan. Dit hadden wij natuurlijk graag anders gezien. In landen als Thailand betekent een 3-persoonskamer vaak dat er een extra bed bij wordt geplaatst (in een oorspronkelijk 2-persoonskamer). Het formaat van dit bed wijkt af van de Europese maatstaven. De informatie m.b.t. de 3-persoonskamers staat daarom in alle reisbeschrijvingen van de betreffende familiereizen op onze website vermeld. We zullen, voor toekomstige reizigers, kijken hoe we dit nog verder kunnen verduidelijken. Met ingang van komend jaar bieden we de mogelijkheid om tegen betaling een 1-persoonskamer bij te boeken op onze familiereizen. Vluchtschema’s boeken we altijd zo gunstig mogelijk op basis van prijs en beschikbaarheid. Het staat onze reizigers altijd vrij zelf vluchten vast te leggen en bij ons enkel het landarrangement te boeken. Verder ontvangen al onze reisbegeleiders een lokaal marktconform salaris. Voor wat betreft de fooienpot: het geven van fooien is op onze bestemmingen iets heel anders dan in Nederland en vormt vaak een wezenlijk bestanddeel van het inkomen van de lokale bevolking. Natuurlijk moet de service tijdens de reis wel in orde zijn, want anders wordt minder of zelfs helemaal geen fooi gegeven. De reisbeleider dient een goede administratie van de fooienpot bij te houden, die op verzoek door klanten kan worden ingezien. Het is en blijft tenslotte hun geld. Met onze georganiseerde familiereizen kun je onderweg veel zien en doen zonder dat je dit zelf allemaal hoeft te regelen. Het team van Koning Aap

9

Heel veel indrukken in korte tijd en toch relaxed

Leuke reis. Goede gids Thong die veel kennis had. Goed met kinderen en open voor suggesties. Meeste hotels hadden zwembad wat errug fijn was voor kinderen na een dag zweten.

 • Aanbevelen? Ja
9

Fantastische groepsreis in Thailand met geweldige gids Nicky.

Een super ervaring in een prachtig land. De activiteiten volgden elkaar in een prettig tempo op. Gids Nicky liet alles heel soepel lopen. Dankzij de leuke groep en Nicky was dit een feestje.

 • Aanbevelen? Ja
8

super leuke reis

Peru is super, de groep was zeer aangenaam de organisatie en begeleiding was prima voor mij, maar voor de jongere mensen die mee waren in de groep allicht iets te strikt en met te weinig ruimte voor inbreng en eigen accenten

 • Aanbevelen? Ja
9

Fantastisch fijne reis

Onze eerste ervaring met Koning aap was geweldig. De groep waarmee we reisden was fijn, de authentieke reisgids was super, de buschauffeur was top en de groep was niet te groot. De verblijfplaatsen vielen in onze smaak en we konden Costa Rica op een geweldig fijne en leuke manier ontdekken. We hadden wel geluk met het weer dat moet er ook bijgezegd worden.

 • Aanbevelen? Ja
10

heerlijke vakantie door leuke gids en goed georganiseerd

Het was spannend tot 10 dagen voordat we gingen of we naar Thailand konden vliegen. Alles ging goed en de gids haalde ons op bij luchthaven. Hij heeft ons heel veel laten zien, alles kon bij hem, genoeg aandacht voor toiletbezoek, eten proeven en water kopen bij 7eleven. We hebben meer gedaan dan in programma stond. Ik zou een verzorgde familiereis bij Koning Aap aan elke familie aanbevelen. Ik voelde me bevoorrecht om het leven in Thailand te zien en mee te maken. Geweldig! De grootste reden waarom we bij Koning Aap geboekt hadden, was omdat ze direct de telefoon opnamen en rustig al mijn vragen beantwoorden. Het is niet niks om je gezin met jonge kinderen naar de andere kant van de wereld te slepen; dan wil je weten of alles goed georganiseerd is. Koning Aap was altijd bereikbaar.

 • Aanbevelen? Ja
9

klantvriendelijk, prima geholpen, snelle reactie op vragen

goede service

 • Aanbevelen? Ja
8

Een hele fijne kennismaking met verre reizen met jonge kinderen (6 en 8 jaar)

Wij zijn tevreden van onze rondreis door Zuid-Thailand met Koning Aap. De reis is goed samengesteld zodat je veel ziet en doet op korte tijd. Geen enkele zorg over organisatie ook, door een gids die twee weken lang met je meereist en alles regelt. Wij vonden het een aanrader!

 • Aanbevelen? Ja
7

Heerlijke reis gehad dankzij een zeer bekwame reisleider, die tevens een goed belezen gids bleek.

Eenmaal ter plekke waren we echt verwend met onze reisleider-gids. Hij liet ons een fantastische reis beleven. Bij de voorbereiding van onze reis hadden we niet onmiddellijk door dat we de boel zelf dienden op te volgen via Mijnkoningaap. Wat meer duidelijkheid en proactiviteit van jullie kant hier ware aangenaam geweest. De visa waren nogal wat gedoe. We kregen de indruk dat Koningaap het tegen betaling allemaal regelde, maar jullie bieden enkel de naam van een externe partner aan natuurlijk. En van die samenwerking daar merk je als klant helemaal niks van. Je moet het gewoon allemaal zelf gaan invullen op documenten of websites en daarna zelf goed opvolgen. We kregen de indruk dat we tegen betaling van Koningaap een service zouden ontvangen voor het regelen van de visa voor Vietnam en Cambodja. Maar het was niet meer dan een indruk. Dat viel een beetje tegen.

 • Aanbevelen? Ja
8

geweldige en afwisselende reis

Fantastische tijd in Thailand gehad. Goede afwisseling in cultuur,natuur en actieve activiteiten. Geen lange reisafstanden. Vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Hotels waren goed tot zeer goed. Fijn dat elk hotel een zwembad had. Ondanks het regenseizoen, was het goed te doen. Het reizen met minibusjes was ideaal. Leuke kleine groep.

 • Aanbevelen? Ja
10

Onvergetelijke vakantie!

Voor de eerste maal met Koning Aap op vakantie. En dan nog wel naar een land waar er een economische crisis heerst. Lang getwijfeld om te gaan maar geen seconde spijt. Integendeel, ik zou het opnieuw willen. Prachtig land Sri Lanka, warm onthaal, ervaren gids, onze groep was klein maar we kwamen goed overeen. We hadden dezelfde mindset. Sommige hotels waren iets minder, andere waren een luxeresort. Maar dit moet kunnen. Tenslotte leer je op deze manier het land kennen wat ook mijn verwachtingen waren. Kortom, geweldige ervaring, ik raad Koning Aap sterk aan. Bedankt voor deze onvergetelijke vakantie!

 • Aanbevelen? Ja
7

Alles was goed geregeld, btje magere keus en kwaliteit voedsel in de eerste helft van van onze reis

Hele mooie reis gehad naar Zuid-Afrika. Ik zie een verbeterpuntje: Vliegreis zonder tussenstop!! Nu via Istanbul gevlogen, en dat kost veel extra tijd. Tevens zorgen dat partners die boeken naast elkaar zitten in het vliegtuig. Moet toch niet zo moeilijk zijn.

 • Aanbevelen? Ja
8

Authentieke vakantie

Het is een prachtig eiland maar op dit moment voor toeristen onvoldoende voorzieningen. Ook als vegetariër heb je hier zwaar. Heel blij dat we deze prachtige reis gemaakt hebben, maar voor een beperkte groep op dit moment geschikt. Er is grote schaarste aan alles op dit moment. Ook drinkwater voor toeristen is zeer beperkt verkrijgbaar. Als je gaat neem zeep, paracetamol en t-shirts voor bevolking mee. Daar vragen ze om.

 • Aanbevelen? Ja
10

Duidelijke website, goed bereikbaar via mail of telefoon

Inmiddels voor de 2e keer een familiegroepsreis geboekt via koning aap, 1 x Thailand en recent naar Nepal geweest.reis zit super in elkaar en duidelijk omschreven, kosten ook duidelijk.

 • Aanbevelen? Ja
10

Geweldige reis gemaakt, wat een avontuur.

Reis was geweldig, goede communicatie over de reis, fijne en zeer enthousiaste reisleider. Wij hebben genoten.

 • Aanbevelen? Ja
8

Heb het onderschat qua zwaarte

De reis op zich was mooi maar helaas ben ik ziek geworden en in het ziekenhuis gelegen.

 • Aanbevelen? Ja
7

Egypte is prachtig

Ik ben blij op ontspannen manier Egypte te hebben ontmoet. Onze reisleider Ziyed heeft er alles aan gedaan om het ons naar onze zin te maken. Hij wist veel en kon zich , duidelijk ervaren, goed verplaatsen in onze westerse mentaliteit ook. De reis was warm en heet, normaal in de zomer maar er was altijd zwembad en zee in de buurt. De hotels waren deftig. Wat wel jammer is is dat de gids helemaal afhankelijk is van ons betalen achter af. Dat zou niet mogen. Een minimum basisloon is toch het minste vanuit het totaalpakket te voorzien! Egypte is een fascinerend land met erg lieve bevolking. Na jaren zonder toerisme reden te meer om dat land eindelijk van je to do lijstje af te vinken. Onze groep bestond uit twee gezinnen, verwacht je niet aan een grote groep op familie reis. Maar daardoor konden we ook beter afstemmen op elkaar.

 • Aanbevelen? Ja
10

Ontzettend mooie diverse actieve reis

Wij hebben een familiereis (12+) naar Vietnam, Cambodja en Thailand gemaakt. Dit is een reis waarbij je m.n. Vietnam goed leert kennen door prachtige historische plekken te bezoeken en er leuke activiteiten te doen. In Cambodja is natuurlijk Ankor Wat een ongeëvenaard wereldwonder. Daarna relaxen op een tropisch eiland in Thailand en ook een bezoek aan het bruisende Bangkok ter afsluiting. Wij hebben meer van dit soort reizen gemaakt bij andere organisaties maar willen hierbij vermelden dat Hung, de Vietnamese reisleider, absoluut de beste is die wij ooit gehad hebben.

 • Aanbevelen? Ja
10

zeer fijne ervaring voor herhaling vatbaar

Onze ervaring : Groepsreis Albanië , dag 2:laat onze Nederlandse gids ons weten dat hij meer dan waarschijnlijk het covid-virus heeft opgelopen. De volgende dag heeft koning Aap alles in het werk gesteld om een nieuwe gids aan te stellen, de nieuwe gids was wel Engels sprekend. Twee dagen na thuiskomst kreeg ieder deelnemer een verzoek om ons rekeningnummer te melden, er werd ons per koppel €300 teruggestort! De reis: hebben we ervaren zoals in de brochure vermeld. dit met beloofde vrijheid . Een zeer tevreden Koning Aap klant .

 • Aanbevelen? Ja
10

Uitstekende service, ook lokale kantoren zijn een meerwaarde !

Heel mooie reis, echt de moeite

 • Aanbevelen? Ja

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd