Rick heeft onze wensen goed verwerkt in een mooi tuinplan.
Rick luistert goed naar de wensen van de klant en vertaalt die in een vakkundig getekend tuinontwerp.
In 1988 hebben wij de tuin bij onze vrijstaande woning door de jong Rick (toen nog werkzaam bij Intratuin) laten ontwerpen. Het was een mooi en tijdloos ontwerp dat decennia lang aan onze wensen voldeed. Eenmaal gepensioneerd en met meer tijd kregen mijn vrouw en ik in 2019 de behoefte om eens kritisch naar onze tuin te laten kijken. Wij hebben Rick via Internet weer gevonden, inmiddels zelfstandig gevestigd. In dat jaar heeft hij renovatieplan gemaakt en uitgevoerd. En het mooie is, alles binnen de destijds in 2988 ontworpen hoofdstructuur van de tuin. Voor ons weer de bevestiging van de kwaliteit en duurzaamheid van het oorspronkelijke plan. Als we nu eens een plantengroep hebben die het wat minder doet, kunnen we Rick vragen mee te denken voor een oplossing. Hij ziet deze adviezen als nazorg voor zijn trouwe klanten. Zijn we erg blij mee.
Rick komt niet echt bij ons uit de buurt, maar zijn schetsontwerpen op de website spraken ons direct aan. Na een prettig introductiegesprek is hij met onze wensen aan de slag gegaan. Binnen de afgesproken tijd kwam hij terug met een prachtig tuin- en landschapsontwerp. Wij zijn erg blij met het resultaat en gaan er de komende maanden mee aan de slag. Het ontwerp sluit perfect aan bij onze familie en de omgeving!!
Het ontwerp voor onze tuin is duidelijk, de legenda en het beplantingsplan staan op cijfer en met naam genoemd. De tekening is met de hand getekend en ingekleurd.
I contacted Rick to help us renovate our small garden. He started to think about the possibilities the same day and by the next day he had a proposal. I am very impressed with his speed and dedication.
Rick is een zeer ervaren tuinarchitect. Zeer professioneel. Levert estetisch uitstekend werk en weet waarover hij het heeft. Of het nu gaat over het ontwerp, het beplantingsplan, de bestrating, de tuinverlichting, het hekwerk, de poorten of de besproeingsinstallatie, hij heeft over dit alles zeer veel kennis en ervaring. Kortom, hij levert een allesomvattend plan, inclusief werktekeningen. Daarnaast is hij belangenloos. Dwz niet gebonden aan specifieke hoveniers of andere toeleveringsbedrijven. Daarmee krijg je een het beste advies.
Rick heeft onze (lastige) tuin ontworpen. Hierbij heeft Rick voor ons een aantal uitdagingen kunnen oplossen waar we dat zelf niet konden. Zijn jarenlange ervaring helpt hierbij en ook zijn netwerk van bekende hoveniers en leveranciers is fijn. Zeker aan te raden!
We hebben een zeer prettige samenwerking met Rick mogen ervaren. Rick heeft onze wensen goed verwerkt in het plan. Maar ons daarnaast tevens weten te verrassen met verrassende ideeën en elementen. Dit vertaald zich in een gedegen opbouw, inspirerende boom-plant keuze, mooie bestrating en verlichting. Hierbij heeft hij rekening gehouden met de architectuur van het huis en een aantal elementen die bleven in de huidige tuin. Een erg mooi advies! We gaan het nu samen verder in uitvoering brengen.
We waren op zoek naar een tuinontwerper met kennis van en liefde voor planten, en die hebben we in Rick gevonden. Hij heeft alle tijd genomen om naar onze wensen te luisteren en nauwkeurige metingen te doen. We waarderen zijn contacten met bekwame hoveniers en zijn bereidheid om de uitvoering te begeleiden. We zien het eindresultaat met spanning tegemoet!
Er zijn vele algemene sites en boeken voor tuinideeën. Maar Rick kwam bij ons thuis, luisterde naar onze wensen en kwam met een mooi Uniek ontwerp. Dit vind je nergens! En dan ook nog echt alles met de hand getekend in plaats van een computer tekening. Das ook uniek! Het is veel werk om onze achterplaats om te toveren tot een echte sfeervolle achtertuin. Maar nu we er een duidelijk beeld van hebben, kunnen we met veel zin, eraan beginnen :-)
Rick heeft een ontwerp gemaakt voor ons terras. Zowel in het ontwerp, als materiaal keuze is zijn inbreng voor ons heel waardevol geweest. Ook het advies mbt beplanting heeft er een prachtig terras van gemaakt met een vriendelijke uitstraling.
Rick heeft voor ons de voor- en achtertuin ontworpen. Rick is een vriendelijk en kundige man. Hij bereidt zich goed voor. We hebben een mooi tuinplan ontvangen waar we verder mee aan de slag kunnen. We zijn erg blij met zijn prachtige met de handgetekende tekeningen en de uitwerking van de materialen.
Ik voelde meteen een klik met rick, we hadden vergelijkbare ideeën over wat een tuin zou moeten zijn. Hij haalde mijn inspiratie en maakte er een uniek ontwerp van. Complex en een lang project, maar de beste dingen zijn het wachten waard, toch? Ben erg blij met het resultaat en ik kijk ernaar uit om vele jaren van de tuin te genieten.
Middels een ander groot bijzonder tuinproject hebben wij Rick leren kennen. Rick had de basis gelegd voor het ontwerpen van een schitterende tuin waarbij we al zeer verrast en onder de indruk waren waren hoe zeer passend in de totaalomgeving van een woonboerderij hij het geheel naar een hoger level kon brengen ook. Zeer benieuwd waren wij dan ook hoe hij bij onze nieuwe woning , een bestaande villa in een bosrijkere omgeving, de tuin en het huis zou kunnen verfraaien. Hij maakt verwachtingen dubbel en dwars waar. Rick bereid zich goed voor en neemt de tijd om de wensen goed te inventariseren van ons gezin ook. Oog voor detail, oog voor de schoonheid en volwassenheid van mooie planten, zeer gedegen plantenkennis, denkt mee in stappen en in oplossingen om het totaalproject te kunnen gaan realiseren maar heeft zeker ook een duidelijke visie waar hij voor staat. Vol vertrouwen nu met een goed plan waarmee we aan de slag gaan met Rick ook naast ons als adviseur tussentijds waarbij hij zeker niet na het ontwerp dus direct afscheid neemt van je. Zeer fijn en dit waarderen we zeer. Vlot in contact, komt afspraken goed na. Gezien al het werk wat hij verricht en dan ook het resultaat zijn de kosten zeker vriendelijk en in verhouding. We hebben nu een stijlvol, volwassen , modern ontwerp, met een twist en bijzonder in zijn presentatie.
Rick vertelde tijdens een 1e kennismaking met zoveel enthousiasme en passie wat het stappenplan ging worden en wat we konden verwachten (hij had een map meegenomen met voorbeelden van prachtige tuinimpressies). Hierna heeft hij onze tuin ingemeten en echt met alles rekening gehouden, zoals de stand vd zon, beste plaats voor de kliko’s, etc. etc. Nog geen 2 weken later ontvingen we al het plan met volledige toelichting. Het plan was met de hand getekend en op schaal. Nou, dat was echt boven verwachting. Prachtig!! Wat ‘n gave heeft deze man. We gaan zeker precies onze tuin realiseren zoals Rick het heeft getekend. En zijn getekende impressie gaan we zeker inlijsten! Een aanrader voor iedereen!
Deze zomer besloten wij onze schaduwrijke en 'grijze' achtertuin aan te pakken. Rick heeft voor ons een beplantingsplan gemaakt en geholpen met aanplanten. Hij is grondig te werk gegaan en heeft uitgebreid geluisterd naar onze wensen. Door zijn ervaring en deskundigheid is het een sfeervol en licht geheel geworden. We zijn erg blij met onze tuin met Japanse invloeden!
Onze eerste kennismaking met Rick de Valk was op de beurs in Den Bosch. Op zijn stand vielen ons direct de mooie ontwerpen op. We zijn begonnen met aan hem een "moodboard" te sturen en alle maten en andere ideeën. Na een afspraak op locatie en ruim een uur over onze nieuwbouwkavel te hebben rondgelopen en hardop te denken is Rick aan de slag gegaan met zijn ontwerp. Al snel had hij onze droomtuin dmv een tekening gevisualiseerd. Top prestatie waarbij je direct ook het gevoel hebt bij het ontwerp dat hij al zijn creativiteit en kennis van tuinmaterialen (zowel harde als planten) er in heeft verwerkt. En dat gecombineerd met de wensen van zijn klant.... Rick Bedankt!!
Afspraken correct nagekomen
Rick is een tuinarchitect in hart en nieren. Hij is prettig in samenwerking en neemt al je ideeën serieus mee in zijn plan. Hij is realistisch en praktisch, maar ook zeer inspirerend. Jouw tuin wordt ook een beetje zijn tuin!
Rick heeft een ontwerp gemaakt voor onze voortuin. De tuin is een opwaardering voor ons huis. Een mooie synergie.
Heeft goed geluisterd naar mijn wensen, heeft een verrassend ontwerp gemaakt en het ook weer aangepast naar onze inzichten.
Onze ervaring met Rick van de Valk was al heel goed doordat hij al eerder een tuin voor ons ontworpen heeft. Nu ook weer een prachtig tuin ontworpen en deel mee aangelegd. Het plaatje kopt weer helemaal! we zijn er dan ook weer heel erg blij mee.
Onze tuin is in 1987 (!) ontworpen door Rick, toen nog werkzaam bij tuincentrum Margriet in Vught. Nu, ruim 30 jaar later, waren de 2 pergola's toe aan vervanging, was er een boom gesneuveld en nog zo wat. Kortom het moment was daar om de tuin/beplanting eens aan een kritische blik te onderwerpen. Daartoe hebben wij Rick - inmiddels zelfstandig gevestigd - opgezocht en heeft hij voor ons een beknopt renovatieplan gemaakt. Hierbij zijn we binnen de bestaande hoofdstructuur (van terrassen, paden en vijvers) gebleven; een bewijs dat het oorspronkelijke plan goed en tijdloos was. De renovatie bestond dan ook voor een belangrijk deel uit grondverbetering/-bemesting, een nieuw ontwerp van de pergola's, belichting, beregening en natuurlijk de botanische invulling met zorgvuldig geselecteerde solitairen en overige beplanting. Het werken met Rick vonden wij zeer prettig. Alles gebeurt in goed overleg, de communicatie is perfect en Rick is zeer transparant mbt de te verrichten werkzaamheden en de daarbij behorende kosten. De werkzaamheden werden uitgevoerd in samenwerking met hovenier Bart Rovers en wij konden zelf ook hand- en spandiensten verrichten, hetgeen de kosten drukten. Op deze manier ontstond echt teamwork en - ondanks het af en toe mindere weer - een hele fijne en gezellige sfeer. Rick heeft hieraan met zijn deskundigheid, ervaring, rust en enorme inzet een belangrijke bijdrage geleverd. En nu maar wachten op het voorjaar !
Goed inzicht en eerste advies met alleen plattegrond en foto's. Definitieve plan op locatie goed begeleiding en uitleg. Goede keuze van bestrating en aanplanting. Harmonieus en rustgevend geheel geworden. Professionele aanpak.