Laden reviews...
0 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
Een half jaar geleden heb ik in mijn woning C.V. laten plaatsen door CBK CLS. Zij vroegen wat mijn wensen waren qua waar de radiatoren en de ketel mogen komen en gaven bijna geen inbreng. Nu is het zo geworden dat de radiatoren totaal niet op praktische plekken zijn geplaatst, ik ben hier persoonlijk heel onervaren mee, maar het bedrijf deelde totaal geen mening wat een betere plek had kunnen zijn. De ketel hangt in mijn keuken, die toentertijd nog geplaatst moest worden, om meer ruimte te krijgen heb ik gevraagd of ze de ketel op de andere muur kunnen plaatsen omdat ik bijna geen ruimte had voor mijn keuken. De verplaatsing (nouwelijks leidingen die verplaatst moesten worden) koste mij maar liefst 800 euro. Nadat dit verplaatst was had ik het idee dat ik gas rook, na de spoedlijn te bellen kreeg ik te horen dat zij niet langs wilde komen maar dat ik wel de gasleiding mocht gaan aandraaien, dit heb ik uiteraard geweigerd. Nu bleek achteraf dat er niet eens de leidingen dichtgemaakt waren met bepaald schuim, dit deden ze pas nadat ik dit vroeg. Hierna had ik de vraag om de radiator te verplaatsen in de keuken omdat de radiator mijn halve wand van de keuken in beslag nam, dit zou ook een paar honderd euro kosten. na te vragen of ik hier in gematst kon worden kreeg ik een reactie: 'Jij doet toch ook niet aan vrijwilligerswerk?'. Ook hadden ze mijn ketel helemaal niet geregistreerd, pas nadat ik de informatie opvroeg kreeg ik te zien dat mijn ketel geregistreerd was bij Remeha, ook werd er aangegeven dat de ketel geregistreerd was en dat zij Remeha voor mij hadden gebeld. Nadat ik Remeha zelf had gebeld hoorde ik dat zij dit helemaal niet hadden gedaan. Ze kwamen met verhalen aan dat dit circa 5 dagen zou duren, terwijl Remeha mij vertelde dat het hun streven is dat je geen enkele dag zonder verwarming zit. Echt heel onprofessioneel en communicatief zeer slecht. Ik zou hier om ook alle moeite besparen en zeker verder kijken naar een wat professioneler bedrijf.
Kwaliteit
22 July 2020
Dave
IJmuiden
Beste Dave,
Jammer dat de werkzaamheden niet naar jouw wens zijn uitgevoerd.
Alleen klopt jouw review niet helemaal met de werkelijkheid. 9 december zijn wij gestart met de werkzaamheden, in eerste instantie zouden de cv-leidingen opbouw langs de muur komen omdat niet zeker was of je onder de vloer kon komen. Bij opname van de klus waren de vorige bewoners nog niet verhuisd. Bij de start konden wij toch de leidingen voor de radiatoren onder de vloer doen, dit is natuurlijk vele malen mooier dan opbouw. Jij hebt zelf aangegeven waar de radiatoren moesten komen en de cv-ketel. Ik heb foto's naar jou doorgestuurd van de werkzaamheden die verricht waren. Dit omdat jij niet aanwezig bent geweest tijdens de werkzaamheden. Voor tegenslagen zochten we oplossingen. Mochten wij wat aantreffen wat in de toekomst problemen kon geven hebben wij dit aan jou doorgegeven. Zoals de oude loden afvoer vanaf de woning boven jou woning.
Jij hebt het over schuim voor de gasleiding. Nadat jij gebeld had over het vermoeden van de gaslucht ben ik naar je toe gekomen. De nieuwe gasleiding zit in een mantelbuis en is uit 1 stuk vanaf de gasmeter naar de cv-ketel getrokken. Ik heb de koppelingen bij de cv-ketel en gasmeter ingespoten met gaslek zoeker. Hier kwam geen lekkage uit vandaan. Ook heb ik nog de gasleiding afgeperst voor alle zekerheid. Hier was ook geen gas lekkage uit voort gekomen. Aangezien de bestaande houten vloer op meerdere delen slecht/verrot was en er meerdere gaten in de vloer zaten, vermoed ik dat jij grondlucht heb geroken.
16 december hebben wij de radiatoren en de cv-ketel geplaatst alles naar wens. 10 januari 2020 werd ons gevraagd of de cv-ketel op een andere muur geplaatst kon worden, dit zou meer ruimte geven voor de nieuwe keuken. Dit was geen probleem maar zou wel onder meerwerk vallen. Jouw reactie was: Als daar kosten aan zitten, dan is dat zo.
14 februari is een andere loodgieter bij jou geweest die de badkamer heeft gedaan, omdat je weinig warmwaterdruk had bij de wastafel. Dit moest en zou aan de cv-ketel liggen. Ik heb jou laten zien dat dit niet zo is omdat bij de douche wel genoeg druk was en warm water. Bij de wastafel zou een knik in de leiding gezeten moeten hebben.
Nadat jij dit had verteld aan jouw andere loodgieter moest ik nog een keer terug komen om de leidingen om te wisselen (warm en koud). Geen enkel probleem heb ik gedaan en weer laten zien dat het niet aan de cv-ketel ligt. Uit goed fatsoen waren deze afspraken kosteloos. Jouw reactie was: Echt super service, heel blij mee.
26-03-2020 een storing op jouw cv-ketel. Na uitgezocht te hebben wat het kon zijn, heb ik contact opgezocht met de fabrikant. Dit omdat de cv-ketel onder fabrieksgarantie viel. Remeha zou binnen 48 uur contact met jou opnemen. 30 maart 2020 heb jij zelf Remeha gebeld en hieruit blijkt de cv-ketel niet geregistreerd zou staan op jou adres. ik heb jou de registratie doorgestuurd en hierop staat vermeld dat de ketel is geplaatst op 12-12-2019 en registratie goed gekeurd op 25-02-2020.
Ik ben bij jou geweest en alles nagemeten. De storing werd veroorzaakt door een aarding probleem, alleen het elektra is allemaal aangelegd door jouw eigen elektricien. Nadat ik dit met jou besproken had, zou jij dit regelen met de beste man.
Ik snap nu ook niet waarom ik slecht in communicatie ben en onprofessioneel aangezien alles in overleg en naar jouw wens is gedaan.
Hopelijk woon je toch erg fijn in je nieuwe eerste woning.
Met vriendelijke groet,
Emiel