gemengde gevoelens
Gemengde gevoelens na dit bedrijf een opdracht te hebben gegund. In het voortraject was de indruk erg goed. Er werd meegedacht/geadviseerd. Ook nadat de werkzaamheden waren gestart werd de kwaliteit in de gaten gehouden. Gaandeweg het project werd de kwaliteit echter minder gecontroleerd (lees, ik moest zelf aan de deur kloppen als iets niet in orde was). De afgesproken einddatum werd bij lange na niet gehaald, mede omdat de kwaliteit soms te wensen overhield en er gecorrigeerd moest worden. Eigenaar neemt zelf weinig verantwoordelijkheid voor het niet halen van de einddatum. Het eindresultaat is wel goed, maar oplevering enkele weken te laat. Ik adviseer iedereen om een einddatum en boeteclausule bij te late oplevering op te laten nemen in de offerte, omdat er op dit gebied weinig wettelijk geregeld is, en je anders geen poot hebt om op te staan als de heer Baars gigantisch uitloopt. Dit geldt ook voor de garantievoorwaarden, de heer Baars beroept zich op de wettelijke garantie (alleen bij navraag), maar voor een badkamer- of toiletverbouwing mag je wel iets meer verwachten dan dat.