Laden reviews...
44 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
In het hele scala aan projecten wordt vooral goede communicatie, betrouwbaarheid en vakmanschap genoemd. Klanten prijzen de betrokkenheid en het nakomen van afspraken. De ervaringen zijn overwegend positief met een soepele voortgang en snelle oplossingen wanneer er kleine verbeterpunten zijn. Al met al blijft de samenwerking gewaardeerd.
Het woord samen is zeker niet van toepassing bij Schutte want het is alleen maar eenrichtingsverkeer en ze reageren niet of veel te laat op mail of vragen Wat er allemaal mis gaat is hier teveel om op te noemen helaas en het is nog steeds niet afgerond
Beveelt niet aan
25 July 2026
Mark
Zwolle
Wij kijken met een tevreden gevoel terug op het hele bouwtraject. De communicatie verliep prettig en duidelijk, en vragen of aandachtspunten werden snel en serieus opgepakt. De woning is mooi gebouwd en de kwaliteit is goed. Natuurlijk waren er bij de oplevering een paar kleine afwerkingspunten die beter hadden gekund, maar ook deze zijn grotendeels netjes en vlot opgelost. Het meerwerk vonden we duur in verhouding, bijvoorbeeld extra stopcontacten. Al met al zijn we tevreden over de samenwerking en het eindresultaat.
19 July 2026
Koen Brinkman
Meppel
Fijne ervaring met Schutte!
19 July 2026
Chebeau
Zwolle
Het is dat een andere koper in ons project veel foto’s en filmpjes met de drones maakte, daardoor bleven we goed op de hoogte. Het contact vanuit schutte bleef voorzichtig en aan de weinige kant. Het werk daarentegen vind ik erg netjes en goed gedaan. Zeer mooi kwalitatief goed werk.
2 onder 1 kap
10 July 2026
Linde
Meppel
Ik heb Schutte bouw & ontwikkeling als aannemer van de bouw van mijn woning meegemaakt en heb dit als zeer positief ervaren. Er werd vlot gereageerd, ze zijn betrokken en leveren kwaliteit.
Overig
7 July 2026
L
Meppel
Wij zijn zeer goed geholpen en begeleid door Mirjam. Wij zijn heel enthousiast en blij met onze woning en hoe het proces is verlopen. Het was het wachten waard
26 June 2026
Dirk
Meppel
De mensen van schutte bouw werken keurig en zeer netjes. Weten waar ze het over hebben en tijdens de oplevering bijna geen puntjes
25 June 2026
Zwanette Jansen
Meppel
Schutte is goed bereikbaar, betrouwbaar en ze denken mee. Afspraken worden nagekomen en er werken professionals met oog voor detail.
9 April 2026
Elmar
Zwolle
Ze zijn altijd betrokken geweest en kwamen afspraken na.
9 April 2026
Veerle
Zwolle
Betrouwbaar, betrokken en efficiënt!
2 onder 1 kap
4 March 2026
T Hoekstra
Urk
In september 2023 werden we geloot voor een woning in de nieuwe Zeeheldenwijk. Tot onze grote verrassing mochten we als één van de eersten kiezen, waardoor we direct onze eerste voorkeur konden pakken: bouwnummer 21, ontworpen door OVT en gebouwd door Schutte Bouw. In april 2024 is Schutte gestart met de bouw en precies een jaar later, in april 2025, kregen we de sleutel. Vanaf dat moment konden we beginnen met klussen en het huis écht eigen maken. We zijn tevreden met het hele proces én met het eindresultaat. De woning is prachtig gebouwd en ligt op een geweldige locatie aan de buitenrand van de wijk — een plek waar we ons vanaf dag één helemaal thuis voelen
Dakkapel/dakraam, Aanbouw/dakopbouw
4 March 2026
Luuk
Urk
Ik zou weer opnieuw door Schuttebouw een huis laten bouwen
2 March 2026
Piet
Urk
Goede communicatie en leuke activiteiten voor de nieuwe buurt. Goede begeleiding tijdens het meerwerk en keuzetraject. Keuken bij keukenboer buiten het project was geen probleem. Fijne oplevering met zelfkritische deskundige van Schutte. Opleverpunten ook snel verholpen.
27 February 2026
Benjamin
Ommen
Schutte is een goed bedrijf wat ons huis heeft gebouwd. De meeste punten die nog gehersteld moesten worden na oplevering waren snel opgepakt.
1 February 2026
N.Felderhoff
Zwolle
Er waren een paar punten bij de oplevering Maar deze worden hersteld
30 January 2026
Marjolein bouwnummer 92
Zwolle
We zijn erg blij met onze nieuwbouw woning. We hebben echter 3 lekkages geconstateerd, ons badkamer vensterbankje helt waardoor er water in blijft staan en nog een paar kleine andere beschadigingen die snel konden worden opgelost. Alle gevallen werden opgelost maar jammer van het boren en openbreken van de vloeren. We zijn wel heel blij met de opzichter die duidelijk communiceert en paraat staat bij gevallen zoals onze lekkages, dit is een man met een hart voor zijn vak en nam ook goed onze zorgen weg. Er werd altijd direct gekeken naar oplossingen. Al met al wel een voldoende.
24 January 2026
Annemien Tip-Elken
Zwolle
Ons nieuwbouwhuis in stadshagen is gebouwd door Schutte. We hebben vorige week de sleutel mogen ontvangen, en wat is het netjes opgeleverd! Kleine puntjes die we nog zagen, worden binnen 2 weken opgelost. Daarnaast is het contact altijd goed geweest en konden we terecht met al onze vragen.
24 January 2026
Martine Post
Zwolle
Schutte Bouw & Ontwikkeling heeft de bouw van onze nieuwbouw woning in stadshagen gerealiseerd. Dit is erg professioneel gegaan. Vooraf het bouw proces kregen we alle tekeningen duidelijk, en toelichting over het bouwproces. Tijdens het proces werden we ook geïnformeerd over de voortgang, en hadden we geregeld contact met onze aanspreekpunten (Martine en Mirjam). Er werd altijd vlot gereageerd. We vinden het wel jammer dat we geen meerwerk konden regelen, omdat we relatief laat in het koopproces gestroomd zijn. Een tip is om daar enigzins flexibeler in te zijn. Desalniettemin zijn we blij met de woning. De medewerker van Schutte die aanwezig was bij de oplevering was erg eerlijk over de punten die nog verbeterd moesten worden. En dat werd binnen 1 week voltooid. Al met al, goede service en ervaring.
23 January 2026
Maarten Regterschot
Zwolle
Wij kijken met een goed gevoel terug op onze samenwerking met Schutte Bouw. De communicatie was prettig en proactief, het online portaal werkte fijn en was overzichtelijk, en het contact voelde persoonlijk en betrokken. In de afrondende fase richting oplevering had de communicatie soms iets consistenter mogen zijn. De uiteindelijke vertraging in de opleverdatum werd wat laat duidelijk, wat invloed had op onze planning. Als constructief leerpunt zouden wij meegeven om bij opleverdata iets meer marge aan te houden: liever verwachtingen iets voorzichtiger neerzetten en dan positief verrassen. Dat zou het verder sterke proces nog beter maken. Al met al een positieve ervaring met een professionele partij. Rune & Anne (bnr 91)
14 January 2026
Ruben
Zwolle
Heldere en duidelijke communicatie, ter alle tijden bereikbaar.
12 January 2026
J. M. Brugman
Zwolle
Onze woning is door Schutte ontwikkeld en ik ben erg tevreden. Contact was altijd snel en eenvoudig. Er werd goed met ons contact gehouden en ik heb het gevoel dat onze woning solide is gebouwd met kwalitatieve producten. Verbeterpunten zijn nog: - de woningen zijn soms zo ontworpen dat wijzigingen vaak gewenst zijn en je hiervoor een flinke meerprijs betaald. - de definitieve opleverdatum wordt vrij laat doorgegeven (twee weken voor oplevering). Dit is soms lastig plannen met externe leveranciers. Maar nogmaals, dit soort ontwikkeltrajecten zijn groots en complex. Ik ben erg blij met het contact met Mirjam, zij was erg behulpzaam. Ook bij de voorschouw (Toon) en het oplevermoment (Leen) werd ik uitstekend geholpen en was de volledige focus op het zo goed mogelijk helpen van de klant!
10 January 2026
Wander
Zwolle
De bouw van onze woning in Zwolle is over het algemeen goed verlopen en we zijn tevreden over de kwaliteit van het eindresultaat. De woning is netjes opgeleverd, zonder grote bouwkundige gebreken. De inspectie met Vereniging Eigen Huis verliep prettig en professioneel. Het Volg je Woning-portaal is overzichtelijk en handig, en de burendag was leuk georganiseerd. De verbeterpunten zitten vooral in communicatie en begeleiding. De overgang van sales naar kopersbegeleiding verliep niet soepel: de sales adviseur en eerste kopersbegeleider waren plots niet meer beschikbaar, wat het gevoel gaf dat we na de verkoop even werden losgelaten. In een later stadium werd dit beter opgepakt, al bleef de communicatie soms wisselend. Onze ervaring met de sales adviseur was helaas onder de maat. Tijdens gesprekken voelden wij ons onvoldoende gehoord en de communicatie was weinig klantgericht. Zonder de huidige woningkrapte hadden wij op basis hiervan waarschijnlijk niet voor dit project gekozen. Daarnaast had Schutte eerder en proactiever kunnen adviseren over dakramen, wet- en regelgeving en de plaatsing van zonnepanelen. Door late afstemming moesten keuzes worden aangepast en extra zonnepanelen worden afgenomen. Tot slot verliep de aansturing van onderaannemer Liv moeizaam. Communicatie ging rechtstreeks met ons in plaats van via Schutte, was laat, weinig oplossingsgericht en de kwaliteit voldeed niet aan onze verwachtingen. Conclusie: goede bouwkwaliteit en eindresultaat, maar duidelijke verbeterkansen in sales, overdracht en communicatie.
14 December 2025
Ferry
Zwolle
Goed communiceren en oplossen van punten. Alles neetjes en optijd opgeleverd.
10 December 2025
Renee
Zwolle
De afwerking in het huis is goed. Vereniging eigenhuis heeft dit ook bevestigd. Strakke afwerking en weinig punten. Enige minpunt is de afwerking buiten aan de dakgoot. Wachten op het materiaal is iets waar schutte bouw niet veel aan kan doen, maar wel irritant.
Aanbouw/dakopbouw
9 December 2025
Sander
Zwolle
Alles is naar wens verlopen, we zijn erg blij met ons nieuwe huis en worden snel geholpen indien nodig.
5 December 2025
Kyra Neplenbroek