Den Hartog, meesterwerk in riet van A tot en met Z.
Den Hartog Rietdekkers – Een Meesterwerk in Riet, van A tot Z
In 2010/2011 liet ik een nieuw huis bouwen aan de Schans 29 in Werkendam, een plek die inmiddels bekendstaat als de Witdammen. Destijds werd het rietdekken aanvankelijk geregeld via de aannemer, maar dat pakte totaal verkeerd uit. Gelukkig kwam ik al snel in contact met Den Hartog – een familiebedrijf, inmiddels derde of zelfs vierde generatie vakmanschap – en dat bleek de beste beslissing die ik ooit in de bouw heb genomen.
Alleen al de manier waarop deze broers aan het werk gaan is bewonderenswaardig: ze komen niet met standaardmateriaal, maar met met de hand vervaardigd, custom-made gereedschap. Elk detail klopt. Van het eerste advies over welk type riet het meest geschikt is voor het project, tot en met de uitvoering: alles is doordacht, degelijk en met liefde voor het vak gedaan.
Hun prijsstelling was eerlijk en transparant, hun communicatie vriendelijk en professioneel, en de uitvoering werkelijk van ongekende kwaliteit. Waar de bouwwereld vaak rauw en gehaast is, brengen zij rust, vakmanschap en toewijding.
Nu, vijftien jaar later, had het dak – mede door gebrek aan onderhoud vanuit een tussenliggende eigenaar – flink wat achterstallig werk nodig. Ik heb direct opnieuw contact opgenomen met Den Hartog, en wederom hebben zij mij niet teleurgesteld. Ze hebben het volledige dak opnieuw aangepakt en een innovatieve oplossing geïntroduceerd voor de nok: geen gemetselde steen meer, maar een prachtig afgewerkte kunststof variant. Het resultaat is strak, duurzaam.
Wat mij betreft krijgen deze mannen op werkelijk alle fronten een 10: • Kwaliteit: compromisloos vakwerk.
• Betrouwbaarheid: afspraak is afspraak • Klantvriendelijkheid: warm, eerlijk en prof. • Prijs/kwaliteitverhouding: volkomen fair • Innovatie: blijven zich ontwikkelen.
Ik raad Den Hartog Rietdekkers bij iedereen aan
. Ze zijn een zeldzaam voorbeeld van hoe ambacht, eerlijkheid en esth perfect samen kunnen komen. Peter Versluis