TM werkt averechts

TM is als je eenmaal doorhebt heel simpel in de uitvoering. Dan voel ook snel het effect. Helaas is de uitwerking niet in alle gevallen positief. Mijn lichamelijke klachten werden vele malen erger, veel meer pijn. Ook korter mediteren hielp niet. Derhalve heb ik na een korte tijd proberen moeten stoppen met TM.

• Wat heeft TM voor je gedaan? Niets
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? Simpele methode, werkt direct
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? Alleen doen als je geen lichamelijke klachten hebt

slecht

40 jaar geen TM gedaan maar de oude mantra werkt niet meer. wat moet ik doen want tot nu toch werkt niets

• Wat heeft TM voor je gedaan? vroeger veel
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? ik geloof er nog steeds in
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? doen

Helderheid

Dagelijkse houvast en moment 2dd, om mn binnenwereld in te gaan.Brengt rust, verdieping en groter bewustZijn.

• Wat heeft TM voor je gedaan? Me meer existentiële geborgenheid gegeven
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? Easy toepasbaar in veletlei omstandigheden
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? Doen !

meer inzicht

het heeft rust en inzicht gegeven, en meer mogelijk gemaakt.

• Wat heeft TM voor je gedaan? het heeft rus
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? het heeft rus en inspiratie
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? voor al doen

Met mijn neus in de boter!

Op zoek zijnde naar iets wezenlijks in deze oppervlakkige tijd, viel ik met m'n neus in de boter door met TM te beginnen. Het is zo gemakkelijk te doen en het heeft me op een heel natuurlijke manier bij mezelf gebracht. Ik ben meer uitgerust en merk dat alles steeds vaker meezit. Dat geeft een lekker gevoel. Kortom een schot in de roos!

• Wat heeft TM voor je gedaan? een beter leven in vele opzichten
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? Vanaf de eerste meditatie diepte en verruiming.
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? Doen! Altijd doen!

Bevrijd uit emotieland.

Al vanaf 2070 doe ik TM. Vanaf jong kind steeds depressief geweest. Nadat ik op mijn 19de met TM begon werden de depressieve gevoelens eerst erger. Maar mijn TMleraar heeft me daar doorheen geholpen door de duur van mijn meditaties aan te passen, waardoor het tempo waarin spanningen oplosten door TM in de hand werd gehouden. Daarmee kwam het goed. Mijn jaren werden alsmaar beter. Nu geniet ik van een blij leven en een heel helder denken. Mijn conditie is uitermate goed voor een 75jarige.

• Wat heeft TM voor je gedaan? Mijn leven op orde gebracht.
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? Wonderbaarlijk hoe de TMtechniek je tot stilte brengt. En je alsmaar verder verlost van innerlijke ballast.
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? Als je het al overweegt, niet aarzelen. Je kunt niets beters kiezen.

TM maakt mijn leven gelukkig en zinvol

​Het is niet in woorden uit te drukken hoe TM mijn leven heeft beïnvloed. Het is op zoveel vlakken anders en beter geworden. Ik mediteer dit jaar 50 jaar en heb ook heel veel TM verdiepingscursussen en hele grote groeps TM cursussen bijgewoond. Als ik nu mensen tegenkom die niets van TM en de effecten weten, merk ik dat het gewoon niet uit te leggen is wat TM voor een mens kan betekenen. Het is zo veel. Meer geluk, bewustzijn, kennis en inzicht in mezelf en de wereld om me heen, meer gezondheid en betere relaties, meer succes en ontwikkeling in werk en als mens. Ook door de kennis van Maharishi heb ik een perspectief hoe in het leven te staan in deze best gecompliceerde wereld. Het dagelijks TM en TM Sidhi programma doen, is elke keer weer een heel fijn gevoel van thuiskomen. Kan me niet voorstellen hoe het zonder dit zou zijn, dat andere mensen nooit deze momenten hebben en als maar door gaan, zonder de momenten echt bij zichzelf te zijn. Ik mag me heel gelukkig prijzen met TM. Lody de Melker.

• Wat heeft TM voor je gedaan? Heel veel ontwikkeling als mens.
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? Het is voor mij de beste meditatie techniek, daar dat het zo gemakkelijk, natuurlijk en effectief is
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? Doen!!

helpend

Voordat ik begon met TM, had ik zelfmoordgedachten. Door TM zijn die gedachten volledig verdwenen. Wel werk ik erg zweverig van TM. Later ben ik Boedhist geworden, die meditaties brachten me meer terug op aarde.

• Wat heeft TM voor je gedaan? me van zelfmoordgedachten afgebracht
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? simpele techniek die direct werkt
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? check het voor jezelf

Veel meer helderheid, ik weet beter wat te doen.

De effecten van TM weten me steeds weer te verbazen. Hoewel ik het al weet ben ik telkens weer verrast over wat de uitwerking is. Het belangrijkste is dat ik, op momenten dat mijn hoofd te vol zit, na TM de dingen helderder zie. De problemen zijn niet weg, maar ik zie beter wat er speelt en wat ik kan doen. Problemen in het leven kunnen je beoordeling soms zo vertroebelen en hebben zelfs een effect op mijn lichaam. Na TM ben ik rustiger, niet meer bang om de dingen in het leven aan te gaan. Mijn lichaam voelt lichter en mijn zicht op het leven duidelijker. Het leven is minder overweldigend. Na TM treed ik het leven zonder angst tegemoet.

• Wat heeft TM voor je gedaan? Heeft mijn zicht op het leven helderder gemaakt.
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? Dat het zo makkelijk is. Je hoeft geen ingewikkelde dingen te doen, geen aparte houding. Je kunt het overal doen, op elke tijd.
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? Zeker doen, het is veel makkelijker dan je denkt en het levert je veel meer op dan je denkt.

Brengt je dichter bij jezelf

Telkens als ik stress ervaar, dan neem ik kort de tijd voor mezelf. Ik mediteer en ik voel de stress van me afglijden. Dat is belangrijk want ik heb werk waarin ik veel met spanningen en stress van andere mensen te maken krijg.

• Wat heeft TM voor je gedaan? Ik ben meer ontspannen
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? Het is zo simpel en eenvoudig terwijl het zo veel voordelen brengt.
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? Doen!

Rust

TM heeft my alleen goeds gebracht! Ik raad t iedereen aan. Innerlyke rust goed by jezelf blyven !En niet te vergeten je kunt t overal waar je ook bent doen.

• Wat heeft TM voor je gedaan? innerlyke rust
  • Wat is er zo speciaal aan Transcendente Meditatie? rust
  • Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt om te beginnen? ik zou zeggen doen

Enorme inzichten in literatuur en denkstromingen, tradities en de eenheid en samenhang daarvan

Verantwoordelijkheid voor je ontwikkeling nemen door de tijd vrij te maken en blijvend perspectief en de vrijheid om dat te doen zonder leefregels of verplichtingen! Ondersteund door groeiende kennis en de waardering daarvoor.

Het geeft meer rust en helderheid in denken en verlaagd hoge bloeddruk.

Ook merk ik dat ideeën sneller gemateriaaliseerd worden en dat bepaalde mensen op je pad komen en anderen die je niet om je heen wilt hebben weg blijven.

Door TM heb ik een ander leven

Het is moeilijk om in een paar woorden de impact van 50 jaar TM op mijn leven te beschrijven. Het begon met meer helderheid in mijn hoofd, meer rust en meer mentaal uithoudingsvermogen. Zonder dat had ik waarschijnlijk mijn studie niet afgemaakt. Nu is TM een integraal element in mijn leven. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Veel meer inzicht en verbinding met anderen.

Ik ervaar minder stress in werk en privé, ik ervaar meer verbinding met anderen. Zaken lopen gesmeerd.

TM heeft me stilte en rust gebracht in wat ik denk en doe.

Na 56 jaar Transcendente Meditatie kan ik stellen dat deze techniek de beste en eenvoudigste techniek is om je bewustzijn te ontwikkelen. TM heeft mij rust gegeven, angsten verminderd , depressies vrijwel opgelost en mij dichter bij mezelf (m’n Zelf) gebracht. Zonder TM had ik nooit geweten wie ik was..

Het is extreem belangrijk om het exploreren van bewustzijn in praktijk te brengen.

TM heeft van alle meditatie cursussen die ik volgde het meeste impact op me gehad. Het is veelomvattender en fundamenteler dan menig andere cursus op dit gebied. Bij TM gaat het om kennis en ervaring, (h)erkennen van je diepste zelf, de bron van waaruit alles ontstaat om daarna in het dagelijks leven je ware aard te tonen. Zoals een Lemniscaat, afwisselend rust en activiteit, steeds weer terugkerend naar het nulpunt. “Zero is where the real funs starts, there is too much counting everywhere else” Rumi Als je eenmaal de methode beheerst gaat de rest vanzelf. Na enige tijd merkte ik dat ik niet zo makkelijk ‘losgezongen’ raakte door de hectiek van alle dag, ben minder gauw afgeleid, aandachtiger en ook intuïtiever. Mijn meditatieve ervaringen zijn niet spectaculair. Integendeel, meestal ervaar ik eigenlijk helemaal niks, ik voel me er goed bij, vredig en kalm, het is niet saai want anders zou ik er niet iedere keer weer opnieuw voor gaan zitten.

Geforceerd

Over het algemeen ben ik ambivalent wat TM betreft. Binnen een mum van tijd merkte ik dat meer gefocust was, zelfbewuster en assertiever werd dan voorheen. Ik beoefende de techniek twee keer per dag twintig minuten lang. In het begin beviel het mij enerzijds omdat ik binnen een paar dagen meer resultaten zag dan bij andere meditatie technieken. Aan de andere kant kwamen er al heel snel trauma's bij mij naar boven. Het vervelende is dat je er pas voor wordt gewaarschuwd nadat je voor de cursus hebt betaald en op de tweede dag van de instructie. Mensen zouden hier veel eerder van op de hoogte gesteld moeten worden! Op de website word je er niet over geïnformeerd en het is ook niet ter sprake geweest tijdens de introductie lezing. Ik begrijp niet waarom het zo lastig zou moeten zijn om mensen hierop te attenderen. Desondanks bleef ik twee keer per dag mediteren, maar na een maand begonnen mijn klachten zodanig erger te worden dat ik bijna weer in een burnout terecht kwam. Ik realiseerde mij dat ik veel druk op mijzelf uit oefende en voelde ik dat ik mijn meditaties forceerde. Zelfs als ik de techniek één keer per dag beoefende. Persoonlijk vind ik niet dat je een meditatie moet forceren. Zo raak je niet geankerd en dat is waar het voor dient. Wellicht pak ik het in de toekomst weer op als ik mijn trauma's verwerkt hebt. Het zou fijner geweest zijn als mijn emotionele pijn met beleid naar boven zou zijn gekomen. Maar ik denk niet dat deze techniek de juiste aanpak voor mij is op dit moment.

Ruimte voor TM schep je zelf

In tijden van onrust in de wereld is innerlijke rust goud waard. Met TM navigeer je met je eigen kompas en het verruimt je blik. Het is een praktische en effectieve (gedisciplineerde) vorm van meditatie, die je open tegemoet mag treden. Zo heb ik tijdens mijn laatste zwangerschap tijdelijk een oerklank als mantra gehad die continu omhoog welde en niet te negeren was. Na de bevalling pakte ik de draad met mijn tijdens de cursus gekregen mantra weer op. Het is net als met een relatie: soms kan de connectie even verwateren, en zodra je dat merkt kan je het bewust aandacht geven. Laat je niet beletten door perfectionisme maar aanmoedigen door innerlijke verbinding en een leuke leraar bij de cursus. Ik heb er veel aan gehad, in een nogal dynamisch leven. Gun jezelf dit cadeau, wat net wat gestructureerder is dan een gemiddelde meditatie routine. En daardoor verrassend uit kan werken. Ik combineer TM met aanvullend een ander type meditatie of gebed. Het helpt me om daar dan ook direct dieper in te gaan. Ongeacht jouw levensvisie of religie, kan TM een verrijking voor je ziel zijn. Let op: In het begin kunnen er wat pijnlijke zaken omhoog komen uit heden of verleden. Verwacht geen emotionele begeleiding bij jouw leven van jouw leraar. Zoek evt extra contact met vrienden of houd een dagboek bij. Jouw leraar zal je vooral de techniek bij willen brengen en daaromheen soms leuk of interessant met je converseren. Jouw gevoelens blijven voor jouzelf om te beleven of verwerken. TM is dus echt voor ‘jou’. Een spiegel van je staat van zijn. Je moet geestelijk zelfstandig kunnen functioneren. Daarnaast kan je inspiratie putten uit de app en bijv met groepsmeditaties meedoen. Ik gebruik de timer op de app niet altijd (geheel offline mediteren kan ook) Ik ben mijn cursus in Lelystad begonnen, een bijzondere ervaring. Boek wat extra vrije tijd als je de stap waagt. Omdat het proces in het begin eye/heart opening kan zijn. Onderschat de impact niet :)

Had ik TM maar jaren geleden geleerd!

Mijn verwachtingen van de cursus Transcendente Meditatie zijn echt overtroffen. Sinds ik begonnen ben, ervaar ik meer rust en focus in mijn dagelijks leven. Stress neemt merkbaar af en ik voel me weerbaarder; dingen komen simpelweg minder hard binnen. Tegelijkertijd heb ik meer energie en merk ik dat ik vrolijker ben en makkelijker positieve dingen aantrek. Wat voor mij misschien wel het grootste cadeau is, is dat er van binnen veel wordt “opgeruimd”, zonder dat je met je vinger op een eventuele zere plek hoeft te leggen. Het proces voelt heel natuurlijk en moeiteloos. Voor mij heeft deze cursus een blijvend positief verschil gemaakt.

Gemakkelijk inpasbaar in het dagelijks leven, veel proftijt van

Ik ervaar veel meer rust en een fijne en goede basis in mijn dagelijks leven.

Grootste geschenk aan mezelf.

Mooie en duurzame investering voor zielsgroei en ontwikkeling.

ADHD, angst en paniekaanvallen verdwenen

Ik was 24 jaar (precies op mijn verjaardag) toen ik startte met transcendente meditatie, na een diagnosis ADHD en veel paniek en angstaanvallen in de voorgaande jaren. Ik heb verder Vipassana meditatie geprobeerd, geleide meditatie en visualisaties, maar TM is de enige vorm die ik ooit heb kunnen doen door mijn ADHD. Toen ik de cursus volgde voelde ik na drie dagen mediteren veel minder angst in me. En sindsdien heb ik geen paniek- en angstaanvallen meer gehad. Naast mediteren las ik ook het boek van Eckhardt Tolle: De Kracht van het Nu in de praktijk. Dit lag voor mijn gevoel in lijn met mijn meditaties en bracht me veel duidelijker naar het loslaten van mijn stress, wat direct linkt aan mijn ego en pijn uit mijn verleden. En voor wie dit iets te spiritueel wordt, TM is zo mooi onderbouwd en ik raad het aan iedereen aan, zelfs als je niet in meditatie gelooft is het het waard om te proberen. Ik ben nu 1,5 jaar verder en mediteer nog steeds elke dag 2 x per dag. Het kost me geen moeite, ik kijk er elke dag naar uit om even die tijd voor mezelf te hebben. Het leven is makkelijker geworden sinds mijn eerste les meditatie.

TM is mijn beste investering ooit

Niettegenstaande de vele opleidingen en trainingen die ik volgde, is TM (Transcendente Meditatie) de beste investering die ik ooit gedaan heb. Het heeft me niet alleen veel stabiliteit en evenwicht in mijn leven gebracht, maar ik leef en werk sindsdien ook veel efficiënter. Inmiddels mediteer ik (2x) dagelijks sinds ruim 10 jaar, en omdat het mijn persoonlijke groei zo gunstig beïnvloedt, heb ik mezelf beloofd om het nooit op te geven tot het einde van dit leven.

TM geeft rust en brengt je dichter bij jezelf

TM heeft mij mooie en intense ervaringen die goed voor mij zijn, maar die moeilijk in woorden zijn te vatten. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Ik besef beter wat belangrijk is en wat niet. Ik leef doelbewuster en regelmatiger. Ik heb meer rust en zelfvertrouwen. Ik sta meer open voor mensen. Volg een proefles en kijk of het iets voor je is. Maar je moet het alleen doen als je het echt zelf wilt, anders werkt het niet.

Over Transcendente Meditatie

Transcendente Meditatie (TM) is een eenvoudige, natuurlijke en moeiteloze techniek die je helpt om diepe rust en innerlijke balans te ervaren. Bij TM draait alles om het overstijgen van de drukte van het dagelijks leven en het bereiken van een staat van diepe ontspanning en helder bewustzijn. Onze methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt wereldwijd door miljoenen mensen beoefend. Wat Transcendente Meditatie uniek maakt, is de eenvoud en effectiviteit van de techniek. In tegenstelling tot andere meditatievormen vereist TM geen concentratie, visualisatie of controle van gedachten. Het is een moeiteloze praktijk die tweemaal daags 20 minuten wordt uitgevoerd, zittend in een comfortabele houding. Door het gebruik van een persoonlijke mantra – een specifiek geluid zonder betekenis – wordt de geest op natuurlijke wijze naar een staat van stilte en innerlijke vrede geleid. De voordelen van TM zijn breed en diepgaand. Het helpt stress te verminderen, bevordert mentale helderheid, verbetert de slaapkwaliteit en versterkt het algehele welzijn. Bovendien is TM geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring met meditatie. Bij Transcendente Meditatie geloven we dat innerlijke rust de sleutel is tot een gelukkiger en gezonder leven. Onze gecertificeerde leraren begeleiden je stap voor stap, zodat je deze transformerende techniek eenvoudig kunt leren en integreren in je dagelijkse routine. Met TM ontdek je een wereld van innerlijke stilte die je helpt om sterker, veerkrachtiger en meer in balans te zijn – elke dag opnieuw. Het is een investering in jezelf, die niet alleen je eigen leven verrijkt, maar ook een positieve invloed heeft op je omgeving.