Goed om meer achtergrond te krijgen hoe de vereniging opereert en hoe ik daar als bestuurder een rol in heb. Belangrijk en waardevol om ook mogelijke dilemma's die je zou kunnen tegenkomen te bespreken.
Duidelijke uiteenzetting van de structuur en inhoud van bestuursfuncties , met bijkomende zaken, binnen Bouwend Nederland.
Veel informatie gekregen over de organisatie en over rol van bestuurder
Heeft voor mij toch een verdieping gegeven qua organisatie en bestuurlijke verantwoordelijkheden.
De training over de verantwoordelijkheden van een bestuurder was erg zinvol voor mij. Veel informatie was al wel bekend maar het is goed deze nog eens goed de revue te laten passeren. Ook al ben je vele jaren actief als bestuurder is het altijd nuttig om deze training te volgen en geïnformeerd te worden over de compliance en governance.
r
Goed georganiseerd. Prettige trainer. Gelijkwaardige mede-"cursisten"
Kennisverfrissend waardoor “weggezakte” kennis weer actueel is geworden en daarmee kan worden gebruikt. Kortom een update!
zeer verhelderend
De interactie was prima tussen de "trainer" en de groep, evenals de informatie en kwalitatieve inhoud. De aanvullingen en toelichtingen vanuit BNL (Joppe) waren voor mij extra verhelderend en zeer welkom. Mogelijk in het vervolg een verdieping op het gebied van; - Hoe kijkt de overheid tegen brancheverenigingen aan-, en hoe en waar liggen de gemeenschappelijk en beïnvloedbare belangen. - Welke speerpunten, verwachtingen en onderlinge taken zijn essentieel bij het vormen en continueren van een (afd. regio, etc) bestuur zoals BNL waarbij ver./regio-managers samenwerken met bestuursleden.
Ondanks mijn lange bestuurservaring bij Bouwend Nederland vond ik deze training leerzaam en erg nuttig. En dan toch met name de interactie met elkaar aan het einde van de training. Daar zou wat meer tijd voor ingeruimd mogen worden. Er is zeker ook behoefte aan een vervolg, dat hebben we ook ter plekke met elkaar besproken en is ook bekend bij Joppe. Wat mij betreft zou deze training standaard aangeboden moeten worden als een bestuurslid voor het eerst begint in een bestuur.
Achtergrond info versterkt. Interactie met collega bestuurders en meer info over Bouwend Nederland zelf was waardevol.
prima toelichting maar zou een idee zijn om inhoudelijk meer op voorhand aan te reiken. Dit zorgt voor bepaalde basis kennis en kunnen we sneller naar de inhoud.
Ik had er meer van verwacht (ligt misschien ook aan mij) Docent was zeer goed maar had graag meer van haar geleerd. Het ging te veel over de organisatie van Bouwend Nederland
Zeer duidelijk verhaal, waarbij opgemerkt dat twee instructeurs voor deze cursus kostprijs technische niet zou hoeven
Leerzaam. Met name de tekst en uitleg van de taken, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van een beatuurder.
Zeker leerzaam. Veel info opgehaald waar ik mee aan de slag kan. Ken mijn positie steeds beter. Vond het niet nodig dat er twee "docenten" voor de groep staan. Er was maar continue één aan het woord en die andere had geen toegevoegde waarde, maar kost vast wel geld. Het viel op dat de docent wat veel op las van losse blaadjes. Dit kwam wat armoedig over. Wel plezierige mevrouw die redelijk wat praktijkvoorbeelden gaf.
Veel theorie, weinig echte praktijk zaken. Mist de concrete relatie met de praktijk. Je leert qua rechten wel het e.e.a.
Er werd op meerdere punten goed uitleg gegeven over hoe een vereniging te besturen, waar je rekening mee moet houden, tips om het resultaat van jouw besturen te verhogen en de juridische kant van besturen. Waardevol voor een bestuurder met beperkte ervaring.
Verhelderend en open verhaal. Insight in verenigingstructuur waardevol
Bouwend Nederland Academy verzorgt diverse trainingen specifiek gericht op de bouw- en infrasector. Deze trainingen worden verzorgd op verschillende locaties in alle regio’s. Daarnaast kunnen ze op verzoek geheel op maat samengesteld worden én bij jou op locatie plaatsvinden. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf altijd op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen en onderwerpen binnen de branche.