Zeer slechte behandeling met blijvende gebitsschade tot gevolg
Ik heb getwijfeld om deze review te schrijven, toch gedaan om anderen te waarschuwen. Hier een half jaar geleden zeer slecht behandeld. Ik zou behandeld worden door een nieuwe tandarts omdat mijn vaste tandarts vol zat. De nieuwe behandelaar bleek, zo moest ik zelf achteraf op de website lezen, de titel tandarts in Nederland helemaal niet te hebben en niet in het bezit te zijn van een Big-registratie. Dit was mij vooraf niet kenbaar gemaakt.
Tijdens de behandeling is zo ongeveer alles wat fout kon gaan fout gegaan. De vulling die is gemaakt in een kies heb ik erg last van gehad, dit is inmiddels verbeterd bij mijn nieuwe tandarts. Daarnaast is tijdens het boren in de kies schade ontstaan aan een aangrenzende kies, waar duidelijk een missend hoekje voelbaar en zichtbaar is. De vulling in de kies voelt en lijkt ook erg onnatuurlijk en is een stuk geler dan de rest van de kies.
Bij het bijwerken van een stukje composiet op mijn voortand is het zelfde gebeurd, de andere voortand is geraakt en mist duidelijk zichtbaar en voelbaar een hoekje en is permanent beschadigd. Daarnaast is de behandelde voortand heel lelijk bijgeslepen en voelt hij onprettig/ ruw aan, dit was eerst niet zo. De behandelaar ging erg onhandig met de apparatuur om, er schoot bijvoorbeeld meerdere keren iets los tijdens de behandeling aan de kies. Er werd niet of nauwelijks gecommuniceerd vooraf en tijdens de behandeling. Mogelijk omdat de behandelaar de Nederlandse taal niet machtig was. Deze persoon heeft geloof ik de praktijk binnen afzienbare weer verlaten.
Al met al een zeer slechte ervaring, wat jammer is, want ik was eerder altijd tevreden over deze praktijk en de mondhygiëniste en tandarts die ik altijd had. Helaas kan één behandeling waar alles misgaat dat volledig veranderen. Inmiddels ben ik overgestapt naar een andere tandarts, waar ik me veel prettiger bij voel en bezig ben de gemaakte schade te laten herstellen, voor zover dat mogelijk is.