Samen met mijn dochter heb ik een prentenboek gemaakt: zij de teksten en ik de illustraties. Na een eerdere publicatie van een ander kinderboek van mij bij Boekscout, wilde ik het graag weer door hen laten uitgeven. Mijn dochter en ik wilden voor dit pretenboek een hardcover, maar dat zorgde voor een onverwacht probleem: het aantal pagina's, dat we hadden aangeleverd, was niet genoeg. Samen met Boekscout zijn we echter tot een heel mooie oplossing gekomen. Het eindresultaat is nog mooier dan we voor ogen hadden!
Vanaf manuscript tot het werkelijk drukken van je boek word je als auteur meegenomen. Het zijn wel standaard mails, dus je moet voor jezelf heel helder hebben welke vragen je hebt. Die kun je vervolgens stellen en worden snel en accuraat beantwoord. Als je boek er eenmaal is, voelt het wel een beetje ‘als in het diepe’ omdat acquireren en eenmaal niet voor iedereen is weg gelegd. Daar zou nog iets meer aandacht voor mogen zijn.
Na het vier jaar geleden in eigen beheer uitbrengen van een boek vond ik. 'Dat is eens maar nooit weer.' Nu vertel ik iedereen die het horen wil. ' Zie je wel dat het uitgeven van een boek in alle facetten een vak is. ' Wat is dit een prachtig boek geworden. En het ging niet vanzelf. boek.scout heeft onderweg naar dit mooie resultaat de hobbels en bobbels in goed overleg professioneel gladgestreken. De ontwerpers kwamen met mooiere voorstellen dan ik ooit had kunnen denken, laat staan durfde te dromen. Tenslotte werden ook de allerlaatste puntjes ook vakkundig en geduldig op de i gezet! Het resultaat is een prachtig product. Een boek waarvoor ik mijn uiterste best doe en blijf doen om er ook een commercieel succes van te maken. En wanneer dat lukt?! Dan kijk ik nu al uit naar het volgende wonder in de reeks "AF EN TOE ZIELSVEEL".
Ik mocht mijn manuscript uitgeven bij Boekscout. De begeleiding was perfect. Ik werd stap voor stap begeleid. En dat gebeurde op een rustig tempo, via de mail. Alles werd goed uitgelegd en ik kreeg genoeg tijd om nog veel aan te passen. Na het redigeren kwam ik daar gelukkig achter. Ik mocht mijn eigen cover, tekeningen ontwerpen, wat zeer goed gelukt is. Ik ben trots op mijn boek. Met mooie namen, met kernvragen voor de toekomst.
Enkel is het jammer dat er vooraf een aantal gedrukte exemplaren van de roman niet wenselijk is. Als een roman op de markt gebracht wordt kan de consument in de boekhandel zijn of haar afweging maken. Nu kan de roman wel besteld worden maar is het nergens zichtbaar. Eventueel in de vorm van een affiche o.i.d. Verder zijn er geen bezwaren.
Hele fijne samenwerking, met name met productie. Snel schakelen, open, meedenkend, mooi resultaat. Ik ben blij dat ik via deze weg de kans kreeg om mijn werk in druk te publiceren.
Ik heb de samenwerking met Boekscout als zeer prettig ervaren. Duidelijke site en uitleg, zeer snel in hun antwoord bij vragen en oplossingen. Erg tevreden met het resultaat.
Een proces dat heel soepeltjes verliep, dat het enthousiasme bij een (debuterende) auteur stimuleert en waarin ik veel flexibiliteit, support en meedenken heb ervaren. Tevens ervaarde ik veel professionaliteit en zou ik eenieder die wen boek wil uitgeven, zeker aanraden om bij jullie aan te kloppen. Zelf geen minuut spijt van gehad.
Ik heb inmiddels mijn tweede boek uitgegeven en ik ben zeer tevreden over beide resultaten. De mensen van de uitgeverij werken goed samen met de schrijver, maar het is wel geven en nemen. Je moet immers een foutloos manuscript inleveren en dat is niet altijd even makkelijk. Maar ze ondersteunen je ermee, geven de juiste tips en zorgen er uiteindelijk voor dat er met hun ervaringen een prachtig kunstwerk tevoorschijn komt waar je trots op mag wezen.
Ze hebben mij enorm geholpen met het gehele proces. Eindresultaat, gaat boven mijn stoutste verwachtingen. Ik ben enorm blij met ze en de samenwerking!
Mijn eerste boek is uitgegeven door uitgeverij boekscout. Het is heel fijn dat ook amateuristische schrijvers de kans krijgen. Communicatie verloopt uitermate soepel. Tekstuele begeleiding is via boekscout in te huren. Boekscout heeft veel aandacht aan de vormgeving van de cover besteedt. Deze is erg mooi geworden. Bij een volgend boek klop ik weer aan bij de dames van boekscout.
Boekscout heeft voor een benadering gekozen waarbij zij zoveel mogelijk mensen de kans willen bieden een boek uit te geven. Daar is wat voor te zeggen, maar naar mijn mening gaat die ten koste van de individualiteit en de kwaliteit.
Originele beoordeling
Ik ben niet iemand die snel een slechte beoordeling geeft. Ondanks het gesprek vooraf over mijn fysieke gesteldheid en wat ik wel of niet kan is daar geen rekening mee gehouden. Keer op keer e-mails moeten sturen en dan nog ging het fout. Elke keer antwoord er iemand anders Die dan weer niet op de hoogte is . Zes boekjes besteld en ook daar was de opmaak niet zoals ik had gecommuniceerd. Ik kreeg als reactie dat ik ruim voldoende tijd had gehad om dit te communiceren en het wordt niet vergoed. Terwijl ik juist omdat ik alles op een aangepaste manier doe het heel veel energie kost omdat op dit tijd te controleren. Zelfs in het persbericht en de aankondiging van mijn boek stonden er fouten in die niet in de aangeleverde versie stonden. Hier wordt zelf geen verantwoordelijkheid in genomen door de uitgeverij, alles ligt bij de auteur zelf. Er wordt gezegd dat er promotie middelen worden gemaakt. Maar het is gewoon de voorkant van een boek en verder niets. Weinig originaliteit . In mijn situatie waarbij ik van spraak naar woord en blind alles doe is het lastig om alles mee te krijgen. Daarom had ik juist een corrector ingehuurd. Er is geen ruimte naar mijn gevoel voor de aandacht die je als auteur verdient je. Bij de boekhandel waar ik mijn boek voegde presenteren waar is ze ook niet te spreken over deze uitgeverij en hadden ze bijna geweigerd om dit te doen. Door m’n eigen vasthoudendheid is het uiteindelijk toch gelukt. Ook al staat dit wel op de website. Zeker niet voor herhaling vatbaar voor mij. Uiteraard heeft ieder z’n eigen belevenis en is dit puur mijn eigen ervaring.
Na twee boeken te hebben gepubliceerd kan ik alleen maar positief terugblikken. De dienst manuscripten is streng maar rechtvaardig en zorgt er alzo voor dat ons manuscript beantwoordt aan alle geplogenheden van de Nederlandse taal. Hoedje af voor de dienst productie die er telkens qua vormgeving een juweeltje van maakt. En dan ook niet te vergeten de dienst marketing die ons helpt ons boek in de o zo moeilijke markt te plaatsen. Slechts één woord is op zijn plaats voor het ganse uitgeefproces: chapeau!!!
Goede uitgever, die schrijvers een kans bieden om hun werken te publiceren met een juiste plan van aanpak; Een A-Z begeleiding voor auteurs die willen bijdragen in de wereld op allerlei gebied in literatuur. Fijne samenwerking met ondersteuning en het zorgvuldig coordineren van een goed en volledig eindresultaat. C.E. Udueni Drenthe
Trots en dankbaar ben ik dat op 19 april mijn zesde boek verschijnt. Bij Boekscout is het fijn om een boek uit te geven! De samenwerking is prima, met een vlotte afwerking. Ankje van der Veen
Hartelijk dank voor jullie Hulp. Het was mijn debuutroman. Ik had geen ervaring en heel wat moeite, vooral wat de interpunctie betreft. Dank ook voor de promotie.
Boekscout heeft mij enorm geholpen met het uitbrengen van mijn eigen prentenboek. Dankzij onze samenwerking, heb ik nu mijn eigen boek in handen. Het is een 9 en geen 10, omdat ik soms wat input vanuit de uitgever miste. Alle ideeën over de opmaak van mijn boek, kwamen vanuit mijzelf. Ook bij de promotie had ik wat meer hulp willen krijgen. Al met al ben ik dik tevreden!
Ik heb een fantastische ervaring met Uitgeverij Boekscout. Vanaf dag 1 was het contact persoonlijk en betrokken. De persoonlijke begeleiding was uitmuntend. Nooit het gevoel gekregen dat ik teveel vroeg of dat ik domme vragen stelde; iedereen bij Boekscout was altijd bereid om te helpen en was en is nog steeds zeer, zeer enthousiast. Ik beveel Boekscout bij aankomende schrijvers van harte!
Als volslagen onbekende met het uitgeefproces ben ik van begin tot eind goed begeleid door de afdelingen van Boekscout: info, productie, marketing. Tips bij het insturen van het manuscript tot inhoudelijk commentaar en vormgeving. Altijd snel reactie op vragen.
Mijn ervaringen in de samenwerking met alle afdelingen, medewerkers van Boekscout, zijn in 1 woord TOP. In elke stap word je begeleid op een heel professionele manier, heel klantvriendelijk, stipt, heel fijne communicatie, heel veel nuttige tips ontvangen, de mogelijkheden om blogs te schrijven en te delen op de auteursblog en zoveel meer. Boekscout is voor mij, voor de derde keer dat we samenwerken, helemaal top. Ben jij van plan om een boek uit te geven? Neem gewoon contact op en laat je verrassen, met hoeveel gedrevenheid, passie, enthousiasme en vakkundigheid jouw creatie wordt aangepakt.
Boekscout was voor mij als auteur van mijn eerste boek de ideale partner. In mijn ogen hebben zij hun werkproces helemaal geperfectioneerd. Je wordt bij elke stap meegenomen. Als nieuweling in dit vak krijg je alle informatie ordelijk en getimed op het juiste moment. De medewerkers zijn allemaal behulpzaam. Ook de informatie via de auteurslogin is erg waardevol en fijn dat je online overzicht hebt van je verkochte boeken en via welk kanaal. Verwacht niet uitgebreide sparringsessies of dat Boekscout inhoudelijk of creatief veel tijd aan je besteedt of eigen veel input aanlevert of meedenkt. Was leuk geweest maar aangezien ik zelf al veel had uitgedacht was dat voor mij prima. Ook het eindresultaat ben ik erg blij mee! Ik kijk terug op een prettige samenwerking en kan Boekscout zeker aanraden voor auteurs in spé.
Toen in mijn eerste manuscript had opgestuurd werd ik overvallen door de enthousiaste reactie van deze uitgever. Het moment om mijn vele verhalen dan toch als boek vorm te gaan geven. Dank zij de steeds weer motiverende reactie en opmerkingen heb ik nu toch mijn boek Vivre en France in mijn handen. Wat fijn dat nu al mijn ervaringen en belevenissen kunnen worden gedeeld met andere mensen. En ik merk nu dat ik schrijven heel leuk vind. En ik heb nog zoveel verhalen te vertellen. De plannen voor het tweede boek zijn er dus al
Boekscout heeft een prettige, vriendelijke manier van samenwerken. Ze zijn deskundig en geven positieve en eerlijke feedback. Boekscout is makkelijk bereikbaar zowel telefonisch als via de mail. Je wordt in elke fase waar je ook in zit goed begeleid door een deskundig team.
Ik raakte enthousiast door hun reactie op mijn manuscript. Als ik ergens tegenaan liep heb ik altijd bruikbare antwoorden gekregen. Voor een beginnende schrijver biedt Boekscout goede begeleiding. Tip Houd rekening met ruime levertijd van de boeken.
Heel lang had ik het verhaal in mijn hoofd en leverde dit in bij Boekscout. “Wat zouden ze er van vinden?” Direct kwam ik in een ‘warm bad’ en hielpen ze met alles… en dan; jouw verhaal in een boek… jouw boek! Supertrots. Bedankt voor de steun, het is echt geweldig hoe duidelijk, maar kalm en zeer zorgvuldig, het hele proces jullie mij in alles ondersteunden. Mijn tweede manuscript ligt al bij jullie.