Het had zoveel mooier kunnen zijn.
Online krijg je bij het zien van de foto's en de faciliteiten het gevoel van een echte familie camping waar je met jonge kinderen prima alles uit handen kunt geven en genieten. Echter waren er grote verschillen. Waar het verwelkomen door het meest vriendelijke receptie personeel en de ontzettend vriendelijke bediening in het restaurant mijn keuze voor deze camping positief stemden. Werd dit al gauw door de algemene sfeer op de camping teniet gedaan. Je ziet wel eens filmpjes van feestende dronken jeugd op benidorm of salou, waar de keiharde hardcore uit de speakers galmt en de krijzende dronken moeders met panterprintjes (excuus) lopen te ruziën met hun partner en de kids zich niks aantrekken van regels. Nou dat dus.. Geloof mij, ik houd ook van gezelligheid, een wijntje en mijn kinderen zijn stuiterballen. Dat is het leven, mensen mogen wat mij betreft echt gewoon na elven nog gezellig kletsen en lachen. Maar gewoon keiharde hardcore aanzetten, schreeuwen, dronkengewauwel tot diep in de nacht. En het was geen incident. De ene keer kwam het van onze schuine overburen de andere keer van de plek achter ons. Geen toezicht. Op 'gezellige' filmavond zaten er precies dezelfde soort gezinnen. Ouders die maar bleven kletsen en schuiven met stoelen. Kinderen die steeds met hun telefoon voor het beeld liepen, niet omdat ze moesten plassen of omdat ze niet stil konden zitten gewoon omdat ze andere dingen aan het doen waren. Niemand van het animatieteam aanwezig om dat in goede banen te leiden. Het animatieteam had er sowieso weinig zin in, leek niet echt gemotiveerd. Leuk dachten we vossenjacht. We schrijven ons in. Verdeeld over de camping zaten mensen met tule rokjes en een hoed op, niet echt verkleed en een kaart vertelde waar ze zaten. Kinderen hadden er zichtbaar weinig zin in. Maar heb ze gemotiveerd mee te doen. Belanden we op een Feyenoordveld, waar teksten uit de speakers kwamen niet voor kinderoren geschikt. Dronken, rokende en seksende jeugd iedere nacht in washok.