Laden reviews...
335 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
Over het geheel genomen waarderen de beoordelingen Paracentrum Texel als een en onvergetelijke ervaring. Het personeel is vriendelijk en de uitleg helder. De uitzichten op Texel en de soepele organisatie komen vaak naar voren, evenals de kwaliteit van de beelden. Enkele opmerkingen gaan over wachttijden, maar de sfeer en veiligheid staan voorop.
een uniek moment in je leven! Ik gaf het mezelf - uiteindelijk -cadeau. Een wens die ik al jááren had, maar voor mezelf een onnodige uitgave vond. En nu: een fantastische ervaring op een wat bewolkte en langzaam dreigend wordende dag. Een warm welkom bij aankomst, vriendelijke en geruststellende instructies, tijd voor vragen aandacht voor onzekerheden. Enthousiaste parachutisten die net zo blij zijn zijn om te springen als jij. Een vol vliegtuigje, gezonde spanning. We maken vaart, trekken op enTexel wordt langzaam de landkaart die we zo goed denken te kennen, dan een modelbouwspectakel met kleine huisjes, boerderijtjes, schaapjes en lappen groen, de Slufter goed herkenbaar. Dan een witte wereld van een wolk waar we doorheen gaan om vervolgens te genieten van de meest mooie wolkenpartijen beschenen met goud zonlicht. Ademloos...en nog niet eens uitgestapt! Gezekerd aan je teamgenoot die benoemd dat het ook voor haar een feestje is om op zo'n dag te mogen springen en later zal blijken waarom. Dan op 13.000 ft opent de deur en vsllen duo voor duo naar buiten. De sensatie van de vrije val is spectaculair maar zeker niet beangstigend. Integendeel: fantastisch vrij. Het zicht magnifiek en imposant zo boven de wolken. Bijzonder dat je verder niets ziet dan gouden wolkenheuvels en in de verte een andere parachutist. De valschermen gaan open en opeens val je stil, je bril kan af, je deelt je gevoel en zoekt mee naar het gaatje waar we door de wolken kunnen schieten. En dan: ja daar is Texel weer. Al best dicht bij de grond. Spannend want de landing zal dit maal buiten het vliegveld zijn. Geen probleem, we landen keurig zacht in een gersteveldje en na het binnenhalen van de parachute zoeken we, via de paadjes van de (inzaai)tractorbanden, de kortste weg naar de Pontweg. Daar stopt al gauw een busje dat ons terugbrengt naar de werkelijkheid, Twee dagen later loop ik nog met die grijns rond. Ik had het veel eerder moeten doen, elke cent waard en zeker niet de laatste sprong!
4 June 2026
Marjolein van den Bout
Son en Breugel
Vanaf het moment van boeken t/m het landen in 1 woord Fantastisch. Een bewoner had al jaren een wens/droom om parachute te springen. Afgelopen dinsdag is haar wens mede dankzij jullie in vervulling gegaan. Nogmaals hartelijk dank voor jullie fantastische begeleiding van begin tot einde. Een herinnering voor haar leven en nu lekker nagenieten van de foto's en video's.
4 June 2026
Geraldine
Nijverdal
Dit was mijn eerste keer parachutespringen en ik heb dit als heel gaaf ervaren. Ik had een hele fijne instructeur die alles uitlegde en me gerust stelde. Ik gaf aan dat ik snel misselijk wordt, en hiermee heeft hij goed rekening gehouden. Ik raad dit zeker aan.
2 June 2026
Geraldine
Hengelo
Vanaf het moment op de grond tot in de lucht was het één en al geweldig. Beste ervaring ooit!!
Thomas
Alkmaar
Ik vond het heel leuk kreeg er lekker wat adrenaline van hahah. Cool om zo texel van in de lucht te zien en heb zelfs mogen sturen
Faye
Fantastisch!!
Gerard de vries
SCHAGEN
Mijn ervaring was echt geweldig! Dagen naartoe geleefd met veel spanning, maar deze verdween eigenlijk toen ik aankwam bij het Paracentrum Texel. Dat kwam omdat iedereen zo relaxed was en daardoor werd ik echt enorm gerustgesteld. Een super leuke instructeur (Daniel) die het springen al 20 jaar deed vertelde hij mij in het vliegtuig en ook dat stelde mij erg gerust. Een compliment aan hem! Want ja het blijft super spannend uit een vliegtuig springen op 13000 feet hoogte. Eenmaal in het vliegtuig is het gewoon gaan! Voor ik het wist vloog ik door de lucht en wat was dat gaaf! Het personeel was ook ontzettend vriendelijk en ik kan dit echt iedereen aanraden! See you next year!!
Amber
Groningen
Ik heb het avontuur van mijn leven beleefd. Het was een fantastische dag. Even vergat ik alledaagse problemen. Al mijn zorgen bleven op de grond achter, en in de lucht waren er alleen ik, de parachute en de geweldige instructeur die me de wereld vanuit een ander perspectief liet zien. Bedankt voor de kans om zulke prachtige ervaringen op te doen.
Greta Tomaszewska
Leiden
Wat een geweldige ervaring en een duidelijke uitleg van mijn jumpmaster Jonny. Is echt aan te raden om een keer een tandemsprong te doen. En wat een uitzicht over Texel.
Bert
NIEUW-BUINEN
We hadden perfect weer dus konden ook mooi van het uitzicht genieten. Verder was ik best zenuwachtig, maar door het relaxed personeel ben ik toch meegegaan en gesprongen. Echt heel mooi. En een hele andere ervaring dan ik had verwacht.
Joris
Eemnes
Vanaf het moment dat wij het terrein van het paracentrum opkwamen liep alles gesmeerd. Het lukte zelfs om de sprong 40 min. eerder te doen zodat ik samen met een vriend kon springen. Door de parachutist werd ik goed gerustgesteld en kreeg ik goede instrukties. De vrije val van 13.000 ft was geweldig. Daarna nog zo'n 3 minuten zweven en zachtjes landen. Een geweldige ervaring. Tóch nog 1 kritische note: Bij het aanmelden worden wel érg veel dezelfde vragen gesteld. Verder alles prima.
Cees
Heerhugowaard
Alles is goed geregeld, je wordt top ontvangen en de instructeurs helpen je overal bij en zorgen dat je je op je gemak voelt. Een echte aanrader dit!
Pim Franssen
Neer
Ik heb een fantastische ervaring bij paracentrum texel gehad. Het begon bij het gemak van online reserveren en betalen van de tandem parachutesprong via hun overzichtelijke site. Het personeel heeft alle geduld gehad om vragen, waarvan ik de antwoorden eigenlijk online op hun site ook kon vinden, te beantwoorden. Op de dag zelf werd ik vriendelijk te woord gestaan bij het aanmelden en werd er een duidelijke uitleg gegeven. Ik ging voor de volledige ervaring: 13000ft met cameraman en handycam. Het kost wat maar dan heb je ook echt wat. Ik kan het iedereen aanbevelen. De 2 mannen die met mij sprongen waren uiterst vriendelijk en ik voelde mij meteen op mijn gemak met hun. Ook heb ik mij altijd heel veilig gevoeld. Op de grond en in de lucht. Wat ik ook fijn vond is dat mijn vrouw met hond comfortabel konden zitten wachten op mij. Er is genoeg te zien dus de 'achterblijvers' vermaken zich ook prima. Het filmpje wat ik al heel snel via de mail kreeg is echt geweldig geworden. Professioneel gemonteerd en van een prachtige kwaliteit. Het is elke euro meer dan waard. Als ik iets negatiefs moet verzinnen dan is het het wachten. Ik had om 11h00 gereserveerd en ben uiteindelijk rond 12h15 de lucht in gegaan. Het was die dag een stralende dag. Maar goed, wat is een uur wachten op een mensenleven. Voor mij was het onvergetelijk en het proeft naar meer...haha En tot slot wil ik ook de grote complimenten geven aan het eilandhotel Texel. Ik heb achteraf begrepen dat deze van dezelfde eigenaar is als van het paracentrum. Ik heb als een roosje geslapen na de onvergetelijke ervaring.
29 May 2026
Roger
Geleen
Geweldige ervaring. Niet te beschrijven hoe het voelt om uit een vliegtuig op Texel af te springen. De ontvangst bij het paracentrum liep gestroomlijnd. Aanmelden, verzamelen, korte maar duidelijke instructie en dan direct kennismaken met je tandem-instructeur. In het vliegtuig even tijd voor een praatje, genieten van het uitzicht en daarna de sprong. Zoals ik al schreef, dat gevoel is niet te beschrijven, maar fantastisch.
28 May 2026
Lise van Dam
Wijchen
We hebben afgelopen maandag een sprong gemaakt op Texel. Was absurd bang gezien het de eerste keer was, maar werd gerust gesteld op fijne manier. Daarna vliegtuig in en GAAN! Na het landen direct gezegd: kom we gaan weer. Mooi om eilanden te zien liggen, maar ook met andere springers dit te ervaren.
27 May 2026
Eelco de Weert
Spijkenisse
Afgelopen zondag heb ik een parachutesprong gemaakt bij Paracentrum Texel en WAUW… ik heb er nog steeds geen woorden voor! Wat een bizarre, onvergetelijke ervaring!!! Vanaf het moment dat we binnenkwamen hing er zo’n relaxte sfeer. De reggae muziek hielp echt om de zenuwen een beetje onder controle te houden. Het hele team was ontzettend vriendelijk, enthousiast en professioneel. Alles werd super duidelijk uitgelegd waardoor ik me vanaf het begin veilig en op mijn gemak voelde. En dan de sprong zelf… de vrije val was echt niet normaal gaaf!!! Zo’n adrenaline kick heb ik nog nooit gevoeld. En daarna rustig zweven onder de parachute met dat waanzinnige uitzicht over Texel… echt magisch. Van begin tot eind was alles top geregeld. Grote complimenten aan al het personeel voor deze onvergetelijke ervaring. Deze stond hoog op mijn bucketlist en kan nu met trots worden afgevinkt. WOWWW!!!
26 May 2026
Tjarda
Heiloo
Perfecte tandemvlucht met een prettige instructeur en een boterzachte landing.
26 May 2026
Sander
Sint Nicolaasga
Onze zoon heeft een topdag gehad met een sprong van 14000ft. En wij hebben genoten van het uitzicht op zijn landing.
25 May 2026
Bettina
Alkmaar
de instructeurs stellen je mega gerust en zijn erg enthousiast en ervaren. de hele ervaring is aan te raden en eigenlijk niet te omschrijven hoe vet!
24 May 2026
marit
Boekel
Gisteren 23 mei een fantastische sprong gemaakt boven het mooie Texel. Bij aankomst netjes geholpen door een vriendelijke jongeman. Mijn vriendin had deze verrassing geregeld dus ik kwam onvoorbereid binnen, gelukkig had mijn vriendin overal aan gedacht. Na het aanmelden in invullen van wat vragen en niet te vergeten het zetten van een handtekening (eigen risico) mochten wij samen door de draaideur naar buiten. Buiten aangekomen is er tijd om je om te kleden (makkelijk zittende kleding en dichte schoenen) bij de toiletten en en ook gelijk daar gebruik van te maken. Want ja eerlijk gezegd beginnen de zenuwen wel te komen. Daar zie je meerdere mensen druk bezig met het opvouwen van parachutes, daarnaast draait er heerlijke up-tempo muziek door de speakers en mag je wachten totdat je naam omgeroepen wordt door de speakers. Je verzamelt met de groep springers waarmee je de lucht in gaat bij de orranje pion. Er wordt een uitleg gegeven over wat er gebeuren gaat en vervolgens mag je in een harnas stappen. In dit harnas loop je naar het vliegtuig die klaar staat en daar wordt je gekoppeld aan je tandeminstructeur. Dan ga je samen met je instructeur om en om in het vliegtuig zitten. Ondertussen kijk je over het hele eiland en de zee (prachtig) en stijgt niet alleen de hoogte maar ook de spanning! Je bent volledig vastgeklemd aan de instructeur en dan gaat het zij luik open, wind komt het vliegtuig in en de adrenaline kikt in. Je schuift vooruit naar de rand van het toestel je krijgt een seintje van de instructeur dat je je hoofd achterover moet doen en dan val je letterlijk uit het vliegtuig. Wat een gevoel..spanning, ongeloof, en vooral heel veel koude lucht..ik moet even zoeken naar de juiste ademhaling en besef me dat we heel hard vallen. Geweldig!!! wat een belevenis in gevoel. Parachute gaat open en dan zweef je vrij en stil. PRACHTIG. Veilig land ik terug op de plek waar mijn vriendin zit te wachten en alles kon zien. Top geregeld bij paracentrum Texel. Bedankt!!!
24 May 2026
Vincent Loer
Marken
Bij aankomt “je hebt tijd om te plassen, dan op de rode stoel en dan wordt je ‘zo’ geroepen’. Duurde heel lang, weinig info. Ik stond al bij het vliegtuig. De instructeur zei hoi, stelde mijn gordel. Ik stelde een vraag maar antwoord zou in vliegtuig komen. Hij ging liggen chillen in het gras. Mijn cameraman nam wel de ruimte voor Social talk. Eenmaal in de lucht knapte er iets in mijn oor en ik had intense pijn. Dit bleef ik zeggen. Eenmaal op de grond, wederom nauwelijks interactie. Ik vroeg of ik terug kon lopen. Ik had het netjes gevonden als er een dag af had gekund en dat hij nog even na kwam vragen hoe het met mijn oor ging. In 2021 hier gevlogen; toen ook een klacht over slechte informatie, wachttijd en ontbreken van sociale vaardigheden. Dat is toen opgelost. Nu een nette mail gestuurd, maar tot grote teleurstelling geen reactie. Dan toch maar een review achterlaten. Je betaalt veel geld voor deze sprong, dan verwacht ik van aankomst tot afscheid goede info te krijgen en netjes behandeld te worden. Maar nee, je bent een nummertje, een van de zoveel klanten. Afwerken en door. Zeer teleurstellend. (En huisarts constateerde scheurtje/gaatje in trommelvlies)
Beveelt niet aan
23 May 2026
Marjolein
Groningen
Vanaf de aankomst op het paracentrum tot aan de landing na je sprong; alles is tot in de puntjes geregeld! De mensen zijn niet enkel befaamd parachutisten, ze zijn zeer sociaal, sportief, vol levensvreugde en hebben allemaal de passie voor de sport. De organisatie is perfect en loopt als een trein. Na binnenkomst konden we gelijk door naar de hangar, spullen in de kluis, harnas aan, handje schudden met je instructeur (allemaal leuke mensen) en hup het vliegtuig in. Tijdens de vlucht is het gezellig en spannend tegelijkertijd, iedereen heeft een lach op zijn gezicht en dan gaat het luik open en val je één voor één naar beneden… Het is een gevoel wat moeilijk te beschrijven is; het is een adrenaline stoot, een mix van gelukshormonen! Het uitzicht is fenomenaal. Deze ervaring maakt je blij, gelukkig en zuigt je ‘in het moment’ Dit moet je gewoon gedaan hebben…..
22 May 2026
Diewer Cools
Haarlem
Allemaal vriendelijke mensen en zeer professioneel heb er fijne herinneringen aan
20 May 2026
wil peters
Winschoten
Bedankt aan heel het team van Paracentrum Texel. Heb er van genoten van begin tot eind. Doe zo verder dikke duim. Gr Tanja
18 May 2026
Tanja
3520 Zonhoven België
Bij aankomst goed ontvangen. Aan melden ging makkelijk. Door naar de loods waar je een goede en duidelijke uitleg kreeg over de sprong. Daarna je harnas aan en werd je opgehaald door je tandem maatje. Die alles nog eens uitgelegd. Was echt super gaaf om te doen. Iedereen was heel erg vriendelijk en behulpzaam
17 May 2026
Marijke Eenjes
Hillegom
Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken.
Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.
Postweg 128
1795JS De cocksdorp