Fantastisch

Goede begeleiding, professioneel team, te gekke ervaring

Onvergetelijk!

Wauw, wat een spanning. Nadat ik de moed bij elkaar verzameld heb om te gaan springen, schrijf ik mij in. Nu is het menus, de spanning stijgt en mijn zweethanden zijn om niet aan te zien. Ik word opgehaald door de instructeur en WoW, wat kan hij mij geruststellen. De spanning is omgeslagen naar gezonde spanning. De instructeur en ik lachen samen, geeft mij een zetje uit het vliegtuig en ineens sta ik weer veilig aan de grond. Een fantastische beleving, een toffe herinnering. Mede door het zeer vriendelijke personeel heb ik een onvergetelijke dag gehad. De kick voel ik nog steeds in mijn lijf!

Kei geweldig!!!

De tandemsprong was zo veel leuker dan gedacht. Verder werd alles fijn uitgelegd al toen je binnen kwam. Wij hoefde naar mijn gevoel nog geen half uur te wachten of we werden al geroepen. Dit viel echt alles mee. Verder had ik een leuke en fijne instructeur en cameraman. Mijn instructeur legde alles fijn uit en ook nog is op een grappige manier. Toen ik naderhand de beelden zag van het film materiaal was ik super enthousiast, doordat het echt hele mooie beelden waren en het allemaal nog een keer beleefde. Een cameraman is dus zeker een aan rader.

Dat smaakt naar meer!

Wat een ervaring, en wat een leuke club mensen die ervoor zorgen dat je je op je gemak voel, duidelijke instructies geven zonder belerend over te komen, en met heel veel enthousiasme je de eerste sprong laten beleven.

GEWELDIG!!!

Ik was best zenuwachtig toen ik aankwam bij het parachute centrum, maar werd al snel op mijn gemak gesteld dat er niks kon gebeuren. De instructeur en de filmer waren heel aardig en maakte een praatje met mij. Ik het vliegtuig kon ik goed rondkijken en hadden we super mooi uitzicht. In het vliegtuig werden bepaalde plekken aangewezen door de instructeur in Texel die we vanuit de lucht konden zien. Toen werd ik goed vastgemaakt en voelde ik me veilig, omdat de instructeur precies uitlegde wat er zou gaan gebeuren en wat ik moest doen. Hij liet de hoogte nog zien, voordat de deur open ging. We gingen op het randje zitten en sprongen. Wat een GEWELDIG gevoel was dat. Ik voelde geen angst meer en kon alleen maar lachen. De filmer vloog voor me en heeft mooie beelden afgeleverd. Toen ging de parachute open en konden we het mooie uitzicht zien en maakte ik nog een praatje met mijn instructeur voordat we gingen landen. De instructeur legde nog even uit hoe ik mijn benen moest houden tijdens het landen. Beneden stond de filmer ons al op te wachten en filmde onze landing. Het was een super ervaring en raad het zeker aan!!! Het parachute centrum stelt je op je gemak en legt duidelijk uit wat er gaat gebeuren. Dit vond ik heel erg fijn en zou daarom ook het centrum aanraden aan vrienden. Ik ben ondertussen aan het sparen voor een vijfdaagse cursus om alleen te leren parachute springen. Nu al zin in! Bedankt parachute centrum Texel voor de leuke en vooral bijzondere ervaring! :)

Voor het eerst een parachute sprong gemaakt en direct van 13000 feet. Beneden was het uitleg duidelijk en de mensen zijn erg vriendelijk. De sprong was een geweldige ervaring. Haast onwerkelijk om zoveel te kunnen zien. Terschelling en de Afsluitdijk waren duidelijk zichtbaar. Ik kan het iedereen aanraden!

Einfach nur der Wahnsinn! Tolles Personal!

Der Sprung und das Personal sind der Wahnsinn. Der gute Humor bei den Springern & den Kameramann sind klasse! Ich würde es immer wieder tun!

• Würden Sie uns weiterempfehlen? Ja

Ultieme gevoel van vrijheid ervaren!

Deze parachute sprong stond al jaren lang op mijn bucketlist. Op mijn 24e verjaardag heb ik deze ervaring gekregen voor mijn verjaardag. Niet alleen heb ik dit mogen meemaken, maar ook nog eens deze te vette ervaring met mijn vader (van 54!) mogen beleven! De vrije val duurde 60 seconden maar voor mijn gevoel veel korter. De instructeur vertelde dat je alleen op het randje van het vliegtuigje even angst ervaart (dat is heel normaal), maar dat je dat na twee meter allemaal los laat en dan intens gaat genieten. Ik geloofde daar helemaal niks van dat de angst zo snel weg zou gaan.. maar hij had helemaal gelijk! Zodra de parachute opengaat heb je prachtig uitzicht en de landing is ook heel rustig en relaxt. Dit zou ik echt iedereen aanraden, zelfs als je bang bent!

Een ervaring voor het leven

Samen met mijn zoon van 11 een parachutesprong bij Paracentrum Texel geboekt. Vanaf het moment van boeking tot de dag van het springen zelf was de communicatie dik in orde. De begeleiding voor, tijdens en na het springen was zeer plezierig wat mijn zoon en mij een onvergetelijke belevenis heeft gegeven. Wij hebben ervoor gekozen om naast een instructeur ook een cameraman mee te laten springen. Nog dezelfde dag een aantal prachtige opnames en foto's mogen ontvangen. Kortom wil je een parachutesprong maken is Paracentrum Texel zeer aan te bevelen!!

Top ervaring, zeer blij dat ik het gedaan heb.

De sfeer op het centrum is zeer relaxed, alles werd goed en wel twee keer uitgelegd. Wij waren uren te vroeg maar konden gelijk mee! Het hele gebeuren is al een ervaring. Kijken naar de mensen die voor je naar beneden komen, het vliegen naar de juiste hoogte, echt top. De eerste 3 seconden van het springen is absolute spannend, maar daarna is het genieten! In de free-fall voel je de sensatie van de snelheid op je lichaam en na het openen van de parachute geniet je van het uitzicht en de vrijheid van het vliegen. Ik mocht zelf ook sturen en dan merk je hoe stabiel de parachute is en zich laat leiden. We hadden helder weer en de uitzichten zijn adembenemend! Texel, de andere eilanden, Den Helder en de afsluitduik vanuit een prachtig perspectief. Landen was heel netjes en zacht. Kortom genoten van de tandemsprong en ik ga het zeker nog eens doen!

Wat een ongelofelijk gave ervaring.

ik heb 2 jaar de tijd nodig gehad om het te plannen van het moment dat ik dit had bedacht. Ik heb valangst en had bedacht dat moet ik proberen. Nou je merkt niet van angst. Dit is puur genieten vanaf het moment dat je in je harnas gehezen word tot aan het moment dat je weer gaat slapen. Zorg dat je dit van je bucketlist af kunt strepen. Echt de moeite.

Superleuk, maar soms wist ik even niet waar ik heen moest.

Toen we aankwamen was het een beetje zoeken wat we moesten doen en waar we heen moesten. We werden wel netjes een kant opgestuurd. Met sommige momenten had ik het gevoel dat ik even verdwaald was tussen de mensen en dat maakte me een beetje onzeker. Tijdens de vlucht werd er kort en krachtig uitgelegd wat ik moest doen en hoe we zouden springen. Ik hoorde om me heen de andere mensen wat meer kletsen waar ik geen behoefte aan had. Ik heb hierdoor het gevoel gekregen dat we goed gematched waren aan de parachutist waar je mee zouden springen. Dit stelde mij heel erg gerust en ik vond het een super ervaring. Bedankt voor de mooiste ervaring van m'n leven. Ik kom zeker nog een keer terug.

Best parachute instructor ever: Jessica

She is the best parachute instructor ever: Jessica. She made this experience so special for me, with her smile, her kindness, her professionalism and her safe instructions. When I flew, she showed me around, she explained, she made it unforgettable. Simple: Jessica, thank you! Ursula

Was wederom geweldig!

12 augustus heb ik mijn gewonnen tandemsprong vanaf 13000 ft mogen doen. Was mijn 3e sprong, maar mijn 1e van 13000 ft. Was fantastisch, vrije val van 60 seconden, geweldig! Ga het zeker weer eens doen!

Een grandioze belevenis, die ik niet zou willen missen.

Altijd heb ik een sprong willen doen, doch schoof het steeds vooruit. Nu op mijn 74e jaar toch die stap gedaan en er beslist geen spijt van gehad. Het was prachtig weer (hittegolf) met goed zicht en dat maakte alles compleet. De vrije val was zeer zeker een bijzondere ervaring. Het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam, ondanks de Coronamaatregelen.

Te gek!!!!

Wat een geweldige ervaring. Hoge energie, soepel geregeld, leuke instructeurs en geen moment onveilig gevoeld. Ik maakte me van tevoren zorgen over mijn schouderblessure maar hier werd super goed rekening mee gehouden. Heeeel gaaf, zou het iedereen aanraden

Mooiste wat ik ooit gedaan heb

Dit moet je ooit gedaan hebben in je leven. Zo’n geweldige ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar.

Onwijs gaaf

Professionele springers die alles doen om je prettig te laten voelen. Zonder angst of stress uit een vliegtuig gesprongen en fenominale beelden om het te bewijzen. Zeker een aanrader!

Wonderbaarlijke en onvergetelijke ervaring

Het beste wat ik ooit heb meegemaakt, van begin tot eind volledig kunnen genieten. De vrije val is onbeschrijfelijk cool. Prachtig uitzicht en heerlijke ervaring. Ook de video is prachtig geworden van begin tot eind gefilmd en altijd als herinnering te zien.

Mooiste ervaring tot nu toe In mijn leven

is eigenlijk niet uit te leggen wat je meemaakt is zoon kick kan denk ik ook niks tegen op. Ik had gezonde spanning en met de uitleg werd verteld dat dat nog erger zou worden in de deur openening van het vliegtuig maar toen was alles juist weg. Daarna was het alleen maar genieten tot ver na de landing nog. Echt een aanrader voor iedereen moet je een keer meemaken. Verder was alles tot in details goed geregeld bij paracentrum texel van binnen komst uitleg en was super duidelijk je weet precies wat je moet doen en te wachten staat echt top geregeld. En de extra camera man die mee springt was ook super geweldige beelden heeft ie geschoten en daarna krijg je dus 3 mooie filmpjes en hele hoop fotos dat was dus ook top geregeld en zou ik ook zeker aanraden om te doen. En als je dan toch springt kun je beste van 13000ft springen is je ervaring net wat langer en als je iets doet moet je het wel goed doen. Verder wil ik jullie bedanken voor alles en tot ziens

Professioneel, Uitdagend, Doodeng, Fantastisch.

Voor mn zus dr bday, broertje zn bday, roommate, bff, iedereen behalve ik (januari). Leek het ons een puik plan om parachute te springen. Voor mam en tante maakte we er ook meteen een dagje texel van. Aangekomen op locatie hebben we ons inschreven voor ons tijdsslot (Tijdsslot is geen springtijd, dit is wellicht ergens duidelijk aangegeven of logisch, maar wij hebben uiteindelijk 2 uur later dan het slot gesprongen.) Na het inschrijven hebben we lekker in de zon kunnen kijken naar eigenlijk amateur airshows :D. Andere mensen springen, er komen soms sportvliegers voorbij (wooooosshhh) wij hebben stiekem gespeeld met de skydive skateboards. Je proeft heerlijk de sfeer tijdens het wachten (open hangar) en vind dat het echt heeft bijgedragen aan een leuke dag hebben. Er staan wat parasols, picnick bankjes, dus plek voor iedereen. Crew die je tegenkwam en wat vroeg, mits ze de tijd hadden kreeg je netjes antwoord en uitleg op je vragen. Ook heeft mn ma alles vast mogen leggeb op de grond tijdens de briefing en het klaarmaken voor de sprong. Wij hebben allemaal tandem gesprongen, dit houd in dat je een ervaren instructor meekrijg met wie je springt. Ik sprong samen met Jack. Ik ben 104kg en 2m, en hij durfde het wel aan met mij (boven de 100kg, even bellen van te voren). We sprongen allemaal met handcamera hierbij legt de instructeur eigenlijk je sprong vast van voorbereiding tot afronding. Ze waren professioneel, vriendelijk en heerlijke open persoonlijkheden om je zenuwen weg te praten (ik was wat zenuwachtig). Vervolgens heerlijk naar 13000ft gevlogen en met Jack als een banaan uit het vliegtuig gerold. En de rest van de experience laat ik aan jezelf over wanneer je dit doet ;). Contact van te voren 10/10 Welkom bij aankomst (het leek superdruk te zijn) 7/10. Omgeving, voorzieningen (toiletten werden ook netjes meerdere keren schoongemaakt 10/10 Briefing en uitleg 8/10 Experience 12/10 Landing 10/10 #JumpWithJack.

Adembenemend

Ik was best zenuwachtig, maar door de goede instructies voelde ik me wel op mijn gemak gesteld. Eenmaal gesprongen was het uitzicht echt adembenemend, kan het niet omschrijven.

Superspannend!

Prima ontvangst. De instructies werden op een hele leuke manier gegeven. Wel zodanig dat het onthouden wordt. Alle tijd om rond te kijken en te zien hoe alles gaat. Met Dirk gesprongen. Legde alles prima uit en stelde me op mijn gemak. Hele mooie ervaring, aan te raden.

Vrije val is waanzinnig.

Nadat de parachute openging kregen we nogal een behoorlijke klap. Nu last van mijn rug/ nekspier. In de lucht met de parachute open werd ik misselijk, kwam waarschijnlijk doordat het erg warm was, een mondkapje op had en daarover nog een sjaaltje. Ook in het vliegtuig zit je achterste voren en dat werkt ook niet mee. Je oren gaan ook dicht zitten dus even klaren. Helaas aan het einde worden geen certificaten meer afgegeven.

Super Gaaf

Leuke en enthousiaste werknemers die voor dat je überhaupt ben gesprongen er al een feest van maken. Goede uitleg en leven de corona regels zeer goed na.

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.