Gewoon een autohandelaar in een mooi pand
Een zoektocht naar een bepaalde kleine occasion bracht mij naar Vlastuin Auto in Scherpenzeel. Toevallig was deze in het bezit gekomen van Vlastuin Auto. Zo gaat dat. Het was voor mij langer dan een half uur rijden maar op zich niet erg. Het zijn aardige mensen bij Vlastuin Auto en ze hebben een mooi pand. Ontvangst was prima.
De auto was niet voordelig of zo...€ 7250,00. En ik had nog geluk want toevallig was dit een auto uit de oktoberdeals! Nu, in november heb je de novemberdeals. En ik vermoed dat in december er wel decemberdeals zullen gaan komen.
De auto was 7 jaar oud maar had niet zoveel kilometers op de teller. Omdat ik op dat moment echt een auto nodig had wilde ik de auto het liefst direct meenemen. Aan de prijs viel niets te doen. Scherpe prijzen enzo... Oké. Dan naar het volgende hoofdstuk. Want "we hebben afleverpakketten" 250, 500, 1000 en 1350 euro. Bij elke pakket staat o.a. wasbeurt exterieur. Maar dat zijn ze al voordat ze op de foto worden gezet. Dat zegt Marlise Troost bij “Team”. Misschien nog een extra wasbeurt of zo. Dat kan. En de brandstoftank wordt voor een kwart gevuld. (Sigaar uit eigen doos :-)) Bij elk pakket staat ook “tenaamstelling”. Gelukkig was dat ook mogelijk zonder een pakket te kopen… Maar het vreemde vind ik wel dat je op een gekochte auto geen enkele garantie krijgt. Je moet deze garantie kopen. Basic-garantie is er pas vanaf 500 euro bijbetaling. 12 maanden bovag-garantie komt pas kijken als je 1350 euro betaalt. Dat is bijna 20% van de aanschafprijs…Ik heb het gegokt en de auto toch maar zonder garantie meegenomen. Alsof je een auto koopt via marktplaats bij een particulier zeg maar, dat gevoel. Meer dan een autohandelaar met een mooi nieuw pand is Vlastuin Auto in mijn ogen niet. “Zou u Vlastuin Auto aanbevelen”. Nee, eigenlijk niet.