Filters

10

Hele vlotte dienstverlening! Alles correct.

Zeer goede website met een mooie overzicht van alle reizen. Heel handig in gebruik.

 • Aanbevelen? Ja
9

Mooie reis!

Wat was het een bijzondere, kleurrijke reis! En goed georganiseerd, mede dankzij onze fijn reisgids.

 • Aanbevelen? Ja
8

Een zeer geslaagde en afwisselende 'doe-vakantie'

Met een erg leuke groep, fijne gids en buschauffeur hebben we prachtig Albanië ontdekt. Op een aantal plekken hadden we wel graag een dag langer willen blijven. Het programma was wat te vol. Maar al met al was het een zeer geslaagde vakantie.

 • Aanbevelen? Ja
10

Een vlekkeloze reis naar een boeiend land

Goede prijs kwaliteit verhouding. Een mooie reis langs de belangrijkste hoogtepunten van het land. Een prachtige belevenis. Met een professionele lokale gids, zeer betrokken, proactief, informatief en communicatief. Een aanrader om dit boeiende land mee te ontdekken

 • Aanbevelen? Ja
8

Goeie organisatie

Door een kleine nasleep van de Corona werd ons reisschema steeds aangepast. Al merkte we daar zelf vrij weinig van. En hebben ze dit goed geregeld. De combinatie van deze reis moeten ze wel veranderen. Of het aantal dagen verlengen of minder steden bezoeken. Het was erg intensief en vermoeiend.

 • Aanbevelen? Ja
5

Het land en de gids maakten de reis fantastisch.

Land, omgeving, gezelschap en gids zijn geweldig. Zo'n prachtige bestemming. Vishu, onze gids maakte de reis interessant en zorgeloos. Zeer slechte hotels en veel verborgen kosten. De prijs is vals goedkoop. Ratio prijs/kwaliteit is te laag, zeker voor die landen waar alles zo goedkoop is en een goed hotel niet overdreven duur is. Ik beveel de reis aan enkel voor de bestemming.

 • Aanbevelen? Ja
10

Had niet beter gekund!

Ik vond de reis zeer goed geregeld! De gids was professioneel, wist alles, hield rekening met wensen. De reis zat goed ik elkaar. Ook nog wat ruime voor spontaniteit.

 • Aanbevelen? Ja
9

Fantastische gids en boven verwachting.

Alles is geregeld, veel keus in activiteiten en niet alleen veel gezien, maar ook veel ervaren over geschiedenis en cultuur.

 • Aanbevelen? Ja
10

50 tinten groen

We zijn voor de 5de keer op pad geweest met shoestring. Elk land en elk volk is natuurlijk op zijn manier mooi en uniek. Wat het voor ons zo aantrekkelijk maakt om met Shoestring te reizen is dat zij uitstekende reisleiders hebben. Nogmaals groot dank aan Keshar, Hugo, Dang, Julius en Jance! Zij zorgen niet alleen ervoor dat elke reis zonder hoofdpijn verliep: hoe laat en waarmee moeten we vertrekken om van a naar b te komen, waar kan je lekker eten, welke bekende en vooral minder bekende bezienswaardigheden zijn er, De lijst is lang. In ieder geval zorgen zij met hun persoonlijkheden en diepe kennis niet alleen over hun landen dat elke reis diepe indruk op ons heeft gemaakt en dat we met rijke herinneringen en ervaringen naar huis terug keerden.

 • Aanbevelen? Ja
9

Gewelige reis-ervaring, leuke groep, topgids

Ook de communicatie vooraf was vriendelijk en efficient. Altijd veel alleen gereisd wat ook in Indonesië prima te doen was. Omdat ik heb nu wat minder tijd heb, koos ik voor een georganiseerde reis, en het is een luxe om alle accommodatie, transfers en (optionele) excursie's geregeld te hebben. Groepsgroote (11 man) was perfect, ik ben wel erg blij dat het geen grotere groep was en dat was vooraf een grote gok. Met 20 - 24 man zou het een heel andere ervaring zijn geweest, Ik ben zeker van plan om nog 'ns met een Shoestring reis mee te gaan.

 • Aanbevelen? Ja
9

Intensieve maar heerlijke Thailand rondreis

Wij zijn een gezin uit België met 2 volwassen 45+ en 2 pubers van 16 en 17 jaar. De rondreis was in 1 woord: schitterend! Niets op aan te merken? Tuurlijk hier en daar verbeteringen mogelijk (zoals meer centraal gelegen hotel in Bangkok + terugreis van Koh Samui naar Bangkok niet meer met nachttrein) maar dit zou te veel afbreuk doen aan de totaliteit van de reis. Wie denkt volledig uitgerust thuis te komen, die is er aan voor de moeite maar in de plaats heb je een volle rugzak mee van prachtige momenten in de mooie natuur, super vriendelijke mensen, Bangkok waar zoveel te beleven valt en de eilanden waar het exploreren met een scooter toppie was. Wij hebben veel met de groep gedaan maar hielden er ook van om samen met ons 4 er ook eens op uit te trekken. Deze balans is perfect hanteerbaar met Shoestring, wij hadden niks van excursies op voorhand bij geboekt. Ter plaatse kon nog van alles. Highlights vonden wij de fietstocht rond de klongs van Bangkok, de longtailboot die we in Bangkok genomen hebben voor een rondvaart van een uur op de klongs, Chiang Mai met zijn mooie natuur er om heen en het eiland Koh Phangan met gehuurde 150cc scooters gaan verkennen. Koh Phangan genoot duidelijk onze voorkeur boven Koh Samui. Deze laatste heeft prachtige zandstranden maar als je meer bent om het eiland te gaan verkennen, dan is Koh Samui mooier qua natuur, ruwer en rustiger om met de scooter rond te rijden. De nachttrein is een belevenis maar zoals aangegeven is 3x wat veel, zeker de laatste was een super smerige trein waar we toch even onze knop moesten omdraaien...maar ja...dit levert dan ook weer memorabele herinneringen op :-).

 • Aanbevelen? Ja
7

Mooie reis veel regen

De bergtocht was erg zwaar door zware regen en zeer gladde bergpaden. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd.Verder was het een hele mooie reis.

 • Aanbevelen? Ja
10

Droomvakantie met fantastische groep en gids!

Met mijn eerste singlereis koos ik ervoor naar Zuid-Afrika te gaan. Als snel kwam ik erachter dat we een hele leuke groep hadden. Ondanks dat we vaak vroeg op pad gingen, had ik niets willen missen van alle hoogtepunten die we hebben gezien. Onze gids (Andre Smith) maakte er een nog groter feestje van. Met zijn kennis en ervaringen was de reis compleet. We hebben veel geluk gehad met het weer en alle dieren die we hebben gezien. En ik heb er hele leuke vrienden aan over gehouden!

 • Aanbevelen? Ja
4

Geen duidelijke informatie. Fouten in organisatie

Na veelvuldig contact alsnog grote fouten gemaakt door de organisatie in transfer. Zeer vervelende start van de reis. Organisatie komt niet klantvriendelijk over.

 • Aanbevelen? Nee
5

Fantastische reis, matige klantenservice

Samen met mijn partner een reis Noord-India en Nepal geboekt. Boeking ging voorspoedig, overzichtelijke maar ietwat beknopte persoonlijke dashboard. Visumprocedure via Shoestring kostte veel, maar onduidelijk wat nu precies de service vanuit Shoestring was, derhalve toch maar zelf geregeld. Op reis alles tot in de puntjes verzorgd door onze gids Vishu. Echter bleken de geboekte hotels met regelmaat beneden niveau, zelfs voor een primitieve vakantie (onhygienisch, ongedierte etc). Over deze ongemakken was Shoestring niet bereikbaar via onze gids, het was wat het was. We beleefden de warmste dagen sinds tig jaren in Pokhara, Nepal, maar hadden geen airco omdat Shoestring had ingeschat dat genoemde bestemming een koele locatie was. Hier werd niets aan gedaan. Erg jammer en wat dat betreft een enorme tegenvaller. Ga zelf in het vervolg kritischer boeken, dan maar een fractie duurder met de zekerheid dat in ieder geval de hotels naar behoren zijn. Aan te bevelen voor mensen die zelfstandig boeken en regelen niet aandurven, maar de avonturiers zoals Shoestring die lijkt aan te trekken kunnen beter zelf avonturieren.

 • Aanbevelen? Nee
6

Aankondiging festival Cuba tijdens boeking

Ik vond het jammer dat er een specifieke aankondiging werd gedaan bij shoestring, als je later in de maand juli ging boeken je dan de Cubaanse carnaval festival kon zien. Dit werd niet meer gedaan wegens de covid die nog speelde en daarom was afgelast. Dit had fijner geweest als dit eerder werd aangekondigd i.p.v. dat je er pas achter komt als je in Cuba zelf bent. En je juist daarvoor die weken had geboekt. Dit vond ik wel een groot minpuntje. Verder was het een mooie belevenis om dit land te mogen zien.

 • Aanbevelen? Ja
4

Te goedkope accomodaties

Ver van het centrum. Single en groepsreis zonder overleg samengevoegd. Dus groot verschil in invulling en verwachting van vakantie. BELIZE was absolute tegenvaller. Jammer want er zijn prachtige stranden. Reisleider was oké en heeft zijn best gedaan om het iedereen Maarse zin te maken.

 • Aanbevelen? Nee
10

Uitstekend

Fantastische, actieve en diverse reis gehad. Communicatie met de klantenservice was snel en duidelijk. Enige opmerking is dat we een aantal aanpassingen in de coronamaatregelen tijdens de reis erg kort voor vertrek te horen kregen. Ik raad aan om bij dit bedrijf je reis te boeken als je geen standaard strandvakantie zoekt. Wij zullen hier ook de komende jaren blijven boeken.

 • Aanbevelen? Ja
10

Een super prettige reisorganisatie

Wij hebben een reuze fijne tijd gehad tijdens onze groepsrondreis noord India en Nepal met de reisleider Narendra Singh. Op en Top goede begeleiding van hem.

 • Aanbevelen? Ja
9

Hele mooie reis

We hadden Andre als reisleider, hij heeft veel ervaring wat heel fijn was. Hij heeft de route met activiteiten iets aangepast, maar dit sloot beter aan bij onze wensen. De reis zelf was heel mooi!

 • Aanbevelen? Ja
6

Goede standaard

De reis in zijn geheel als zeer mooi ervaren. Wel heb ik van tevoren gebeld over mijn vlucht van Cuzco naar Puerto Maldonado. Deze koste me een extra reisdag via Lima terwijl er net zoveel directe vluchten gaan. Shoestring heeft mij doorverwezen naar de lokale agent tzt. De locale agent kon last minute niets meer wijzigen. Dit kostte dus onnodig vliegen en een dag die ik liever in Cuzco of Puerto Maldonada had verbleven.

 • Aanbevelen? Ja
9

Om nooit te vergeten, fantastisch!

De vakantie naar Costa Rica 'natuur en strand' behoort zeker in het rijtje van de mooiste reizen die ik heb gemaakt. Wat een fantastische natuur daar, echt enorm van genoten. We hadden een fijne groep met een leuke chauffeur. En onze reisleider Fabian vertelde ons alle ins en outs die we moesten weten en maakte de reis persoonlijk en gezellig. Alles was super goed georganiseerd en als dingen niet liepen zoals de bedoeling was dan werd dit meteen vanuit Fabian/Shoestring geregeld dat het goed kwam. Kortom, voor herhaling vatbaar om met shoestring op vakantie te gaan.

 • Aanbevelen? Ja
10

Fantastisch

Alles was goed geregeld, de groep en gids waren leuk en we hebben een enorm leuke reis gehad

 • Aanbevelen? Ja
6

Het was gaaf en mooi, maar ook heftig en pittig.

Ik had van tevoren graag meer informatie gehad over de gevolgen van de hoogteverschillen. Uiteindelijk ben ik met oa hoogteziekte in het zkh beland. We hadden beter voorbereid kunnen worden en meer informatie moeten krijgen hierover. Ook de dag ervoor, zodat je rekening houdt met wat je de avond ervoor doet. Dit laatste is de reisleider aan te rekenen. Hoogteziektepilletjes waren voor iedereen geen overbodige luxe geweest. Verder was de reis echt mooi en gaaf, maar dit tussenstuk was wel een domper op de vakantie.

 • Aanbevelen? Ja
10

Fantastisch

Met een onwijs leuke groep op een relaxe en veelzijdige manier een onvergetelijke reis gemaakt.

 • Aanbevelen? Ja

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd